Aile & Toplum konusunda 302 cevap paylaştı. 14 ayar 2 adet künye ne mesela ve 22 ayar zincir ne? Hani beğendiğin gözüne çarpan bir şey bile yok en başından 14 ayar 2 tane künye alayım da künyem olsun demek nasıl aklınıza geliyor? Altın deyince herkesin aklıma gelen standart 2 şey var sadece. Birincisi bilezik ikincisi 1 tane set bu kadar yani. Diğer detaylar nasıl aklınıza geliyor ve ne önemi var? Ayrıca alyanslar 14 ayar olur. 22 ayar istemek biraz görgüsüzlük gibi olmuş çünkü asıl kullanışlı olanı 14 ayar olur. Ayar arttıkça altın yumuşaklaşır ve dayanıklılığı azalır. Hani daha pahalısını istemek için istemiş gibi olmuş. Ayrıca alyansların ikisi de erkeğe aldırılmaz. Erkeğinkini kadın alır kadınınkini erkek alır. Erkek istiyorsa kendi alıp geldiyse bir şey denmez ama baştan böyle yapacaksın diye şart koşulmaz. 22 ayar takımın altına kolye küpe yüzük künye yazmışsın da o takımın dışında mı yoksa takıma dahil olan mı? Setler de genelde üçlü olur. Bu kadar yüzüğe ne gerek var? Kolye, bileklik, küpe bu kadar yani. Detaylarda boğulmayın
25 Yorumla- 4 ay
Cokmu
- 4 ay
@Normal483
Valla tebrik ederim seni, yeni okudum yorumunu. insanın aklı başında olması güzel bişey.
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)4 ayİyi dinle güzel kardeşim. Bikaç şeyden bahsedeyim:
İlk olarak, mehir sadece kadının kararıdır. Babanın annenin ebenin vs söz söyleme hakkı yoktur. Siz ne derseniz odur.
İkincisi, mehir durumu boşanma sonrası kadının muhtaç duruma düşmemesi ve birileri tarafından kullanılmaması içindir.
Üçüncüsü, babanızın böyle bir çile çekmiş olması, sizin ve sevgilinizin de çile çekmesini gerektirmez.
Dördüncüsü, babanız böyle bir şey yapmış olsa bile sevgilinizin tutumu aşırı çirkin. Küfür etmiş bir de. Bir abi tavsiyesi, o adamdan ayrılın ve arkanıza bile bakmayın.
Beşincisi, babanızın bu tutumunun sorumlusu genç bir kız olarak siz değilsiniz. Toplumsal normları ve yaşınızı düşünerek, maalesef ki bir şekilde babanıza söz de geçiremezsiniz gibime geliyor. Çünkü, bi şekilde bu duruma düşmüşseniz, babanızla ve sevgilinizle çözememişsiniz ki burada bunu sormuşsunuz.
Altıncısı, belki dile getirmek doğru değil ama ben de boşanırken bu kadar mehir verdim. Durumu olmayan biri için büyük bir para gibi gözükse de, bence evlenmek planında olan bir genç erkek bir şekilde bu parayı kenara koymuş olmalıdır. Öbür türlü bağımsız bir yuva kuramaz.
Her şerde bir hayır vardır. Belki babanız sevgilinizi de test ediyor olabilir (bu yanlış bir hareket ama toparaklarımızda olmasıbçok muhtemel). Ve siz de bu sayede sevdiğiniz adamın, zorluklarda size sarılmak yerine, sizi teselli etmek yerine size cephe alacağını görmüş oldunuz.
Ben olsam, babanız haksız olsa bile, bu süreçteki tavrından dolayı, arada ezilen sizi daha çok ezdiğinden dolayı artık istemediğimi, güvenimin kırıldığını belirterek ayrılırdım.
Geçmiş olsun.
412 Yorumla
Soran4 ayKufur etmeseydi bana ne yapmami onerirdin abi tesekkur ederim zahmet edip yazmissin sagolasin
Cevap sahibi4 ayKüfür etmemiş olsaydı, babayı sıkıştırmak adına bişeyler düşünürdük de, o küfürü etti. Lütfen, o küfürü edilmemiş gibi kenara bırakma. Şiddet, yalan ve aldatılmak her zaman ikinciyi getirir.
- 4 ay
Abi çok haklı ınsan sevdıgı kısıye kırıcı bile konusmazken sana kufur etmıs ıleree bu senı doverde
- 4 ay
Doğru değil. Eğer boşandıktan sonrası için olsaydı mehir sadece maddiyattan ibaret olurdu ama mehir olarak hac ve umre, Kur’an hatmi gibi şeyler de istenebiliyor.
Kadın hayatının hiçbir döneminde geçimini kendisi sağlamak zorunda değil; boşanınca babası, babası yoksa amcası, o da yoksa dayısı bakmak zorunda, hiç kimsesi yoksa da devlet bakar. Mehrin amacı boşandıktan sonra güvence olsun diye değildir. Kadına bakmakla mükellef olanlar olduğu için erkeğin bu amaçla mehir vermesine gerek yok. Mehir, mehr veya mihr, İslâm hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir. Mehir, kadının mal varlığına dâhil olur ve üzerinde dilediği tasarrufta bulunabilir. Eğer mehri nisap miktarına ulaşıyorsa, o zaman kocası ona boşanmadan mehri verdiğinde, o mehrin zekâtını da vermesi gerekir. Mehrin amacı evliyken eşe para aktarımıdır. Mehir, erkeklerin kadınlara rağbetinin bir sembolü olsun diye hediye verilir. Mehir verilme sebebi bu. Mehri muaccel, dini nikah sonrası hemen ödenmesi zorunlu olan mehirdir. Sonraya bırakılan, yani boşanınca verilen mehire mehri müeccel denilir. Hatta erkek karısına mehri muaccel vermiyorsa, kadının kocasının evine gitmeme ve onu cimadan men etme hakkı bile var. Mehr-i muaccel, peşin olarak evlenince ödenen mehirdir. Mehr-i müeccel ise ödenmesi sonraya bırakılan mehirdir. Kadın “Ben mehri muaccel istemiyorum, mehri müeccel istiyorum” derse, erkek o zaman boşanınca öder. Ama öyle bir şart koşmazsa, “Mehir ne istersin?” diye sorulduğunda direkt istediği mehri söylerse, o zaman mehri muaccel mehir istemiş olur ve bu da evlenince verilmesi gerekir. Kadın geçimini kendisi sağlamak zorunda olmadığı için Mehirin amacı boşandıktan sonra geçinmek değil. Erkekler İslam’da kadınların yöneticileridir, o yüzden kadınlara erkekler bakmak zorundadır. Mehir, erkeklerin kadınlara rağbetinin bir sembolü olsun diye hediye verilir. - 4 ay
@Savas_Melegi Cehaletimi mazur görün.
Her bireyin kendi hayati sorumluluğunu taşıması gerektiği öğretildi bana.
Erkekler dışarıda çalışırken kadınların o**ra o**ra uyuyacağı nerde yazıyor? - 4 ay
@Frankenstein16 Estağfirullah. Bence de öyle olmalı ama İslam’da öyle değil. İslam’da kadın aciz ve narindir; erkeğin geçimle yükümlü olması da ona verilmiş bir üstünlüktür ve liderliktir. Erkek dışarda çalışırken kadın erkeğin evinde bekçilik yapmakla, ondan izinsiz eve kimseyi almamakla, kocasından izinsiz evden bir pirinç tanesi bile vermemekle, izinsiz dışarı çıkmamakla, haram konular hariç itaat etmekle mükellef. Bir de kocasının hiçbir şeyine karışamaz. Meselâ kocası onun üstüne karısından izinsiz ve habersiz evlenebilir ama nikâhın gizli nikâhtan çıkması için erkeğin birkaç kişiye söylemesi lâzım. Çünkü çocuk olursa kimden olduğu belli olsun diye birilerinin bilmesi gerekiyor ama kadın bilmek zorunda değil. Erkek, evlenmek de dâhil başka hiçbir şey için karısından izin almak zorunda değil çünkü erkek kadının lideridir, gavvamdır; gavvam da koruyucu ve yönetici demek. Yönetilenin yönetene izin vermesi mümkün mü? Değil. Yönetici adı üstünde yönetici olduğu için kimseden izin almaz. Kur’an’da erkeklerden kavvam, yani koruyucu ve yönetici olarak bahsediliyor. Yani erkeğin bakmakla mükellef olması kadına ayrıcalık değil, erkeğe ayrıcalık. Burada erkeği küçümseyen değil, yücelten bir şey var. Patron-işçi gibi düşün; işçi patronuna izin de vermez, para da vermez. İşçi patronundan değil, patron işçisinden sorumludur.
Allah'ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah'ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür. Nisa/34 - 4 ay
Erkek yönetici olduğu için patron konumunda kadın da yönetilen olduğu için işçi konumunda yani İslam’da.
- 4 ay
@Savas_Melegi Güzel anlattın da
Patron ile işçinin aynı yatakta olması etik mi? Onu bilemedim - 4 ay
Ve sanırım bu yüzden evlenmedim ben. Kimsenin patronu olmak istemezdim
- 4 ay
@Frankenstein16 Kadın kocası onu yatağa çağırdığında asla reddedemez. Binek üstünde de olsa, ocak başında da olsa gitmek zorunda. Yani erkek cinsel olarak da patrondur daha doğrusu yöneticidir. Patron-işçi benzetmesini yönetici-yönetilen durumunu açıklamak için yaptım.
- 4 ay
@Savas_Melegi ilginç...
Aldığım terapilerde efendisine aşık olmak bir hastalık demişlerdi bana... - 4 ay
@Frankenstein16 hmm olabilir
4 aySevgilinin sana veya babana küfür etmesi yanlış. Nolursa olsun efendice adam gibi "bu iş böyle olmaz" diye tepki göstererek kendi isteklerini düşüncelerini belirtmeliydi.
Babana gelecek olursak, 20 tane keçi, 10 tane de inek istemeyi unutmuş. Çağ öncesinden kalma köle satışı mı bu, yoksa kendi öz kızının biriyle hayatını birleştirip mutluluğa yelken açışı mı? O kadar altın verilen hiçbir düğünde ve evlilikte kadının söz hakkı asla ve asla olmaz çünkü ücreti ödenmiş olur. Dediğim gibi köle ticaretine giriyor bu. 2026 yılında hala köle ticareti olduğunu görmek beni üzdü.20 Yorumla
4 ayBabanız sizin rahatlığınızı istiyorum derken ne derece bir sıkıntıya sokmuş farkında değil. Evet, kızı için bir konfor ve güvence sağlamak istemiş ancak bunun karşılığı liste yapmak olmamalıydı. Eğer babanız samimi ise onunla konuşmayı deneyin sonuçta yuva kuracak ve bunun da sonucunu yaşayacak kişi sizsiniz. Eşiniz olacak kişiye gelecek olursak, babanızın bu tavrı sebebiyle size bugün yapmadığını bırakmayıp küfürler eden adamla nasıl bir ömür geçireceksiniz kısaca bir düşünün. Bu altınlardan daha değerli, korkarım ki babanızı haklı çıkartacak davranışlar baş gösterecek.
10 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Zor bir durum ama çözümsüz değil 🌿
İlk önce sevgilinle sakin bir ortamda konuş bence. “Ben senin yanındayım ama ailemle de sıkıştım” diye açıkça anlat. Para mevzusunu değil saygı meselesini vurgula çünkü küfür olayı ilişkide büyük alarm 🚨
Babanla da tekrar ama bu sefer duygusal yerden konuşmayı dene. “Bu kadar altın yüzünden yuva kuramıyorum mutlu olamayacağım” de. Gerekirse miktarı azaltmayı teklif et tamamen değil ama orta yol gibi.
En kötü senaryoda nişanı biraz erteleyip sevgilinin borçlanmadan güçlenmesini planlayabilirsiniz. Önemli olan şu: Borçla başlayan evlilikte ilk kavga hep para yüzünden oluyor. Sabır gösteren kazanır gerçekten 💛00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
75Cevap
Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Durumu olmayanla neden evleniyorsun
05 Yorumla- 4 ay
O nasıl bir cevap ya durumu olmayanla mı bunu kız seçebilir mi sevmiş bir kere
- 4 ay
Sonra derler ki kızlar paraya bakıyor sevince de böyle diyorlar
- 4 ay
@günesiisevenkızzzz aynen öyle asıl bunlar ne istediğini bilmiyor
- 4 ay
Bunu bı kadn dese erkekler linç ederdi 😄
- 4 ay
@günesiisevenkızzzz Kadınların önemli bir kısmı paraya bakıyor zaten.
Anlattıkların gerçekten çok ağır. İki ateş arasında kalmışsın ve bu senin suçun değil. Hem babanın baskısı hem sevgilinin öfkesi insanı dağıtır.
Biraz net ve dürüst gidelim, çünkü bu konu “altın”dan çok daha büyük.
1) Babanın tutumu hakkında
Babanın “ben anneni böyle aldım” demesi bugünün şartlarını yok saymak. Bu bir gerçek. Ama şunu da kabul edelim:
Babanı ikna edemiyorsun. Denemişsin, konuşmuşsun, tartışmışsın. Daha fazlası şu an sende yok.Burada önemli olan şu:
Baban değişmiyorsa, sen sınırını belirlemek zorundasın.
Bu sınır da şu olabilir:Benim hayatım bu. Altınlar yüzünden evliliğim başlamadan bitecekse, bunun sorumluluğunu alamam.
Bunu söylemek saygısızlık değil. Yetişkin olmak.
2) Sevgilinin sana davranışı (çok önemli)
Bak burası kırmızı çizgi
Sinirlenebilir, üzülür, çaresiz hissedebilir — ama küfür edemez.
Demedigini bırakmadı diyorsan, bu sağlıklı bir iletişim değil.Şunu kendine sor:
Bugün altın için bana küfür eden biri,
Yarın başka bir kriz olduğunda ne yapacak?
Bu adamla evleneceksin. Nikah sadece sevgi değil, kriz anında birbirini ezmemek demek.
3) Bu işi toparlamak için SOMUT adımlar
Şu sırayla gitmeni tavsiye ederim:
Sevgilinle sakin bir an yarat
Tartışma anında değil. Net ve sakin bir dille şunu söyle:Beni babamla senin arasında bıraktın. Ben çözmeye çalışırken bana küfür edilmesi beni çok kırdı. Bu şekilde devam edemem.
Savunmaya geçerse, tartışma uzarsa dur.
Burada bir sınır koyma.Altın konusunu “şart” olmaktan çıkar
Eğer Baban diyorsa ki:Altın olmazsa bu iş olmaz
o zaman acı bir gerçek var:
Bu evlilik şimdiden maddi baskıyla kuruluyor.Belki nikah + sade bir başlangıç, belki erteleme…
Ama imkanı olmayan birine zor dayatmak evlilik için çok kötü bir temel.Kendini feda etme
Şunu çok net söyleyeyim:Babana karşı gücün yetmiyor diye suçlu değilsin.
Sevgilinle arayı düzeltmek için kendini ezmek zorunda değilsin.
Şu an en kritik soru (bunu cevaplarsan daha net olabilir?)
Sevgilin sakinleştiğinde yaptıklarından pişman mı oluyor, yoksa
“hak ettin / baban yüzünden” diyerek kendini mi haklı görüyor?Bu fark evliliğin kaderini belirler.
Şunu unutma:
Evlilik, iki kişinin birlikte ailelere karşı durabilmesi demek.
Eğer sen iki taraftan da yara alıyorsan, burada durup nefes almak şart.00 Yorumla
4 ayZor bir durum ama önemli olan geçinmek sevdiğin ile geçinmek diyorum ama maddi anlamda değil sevgi, saygı olmalı aranızda gerisi daha kolay çalışırsınız ikiniz de Allah'ın da izniyle kimseye muhtaç olmadan geçinirsiniz. Bu devirde bu maddi istekler nedendir anlamıyorum sözde herkes modern ve çağdaş ama durum maddiyata gelence çok geleneksel. Eğer nişanlınız iyi ve dürüst biriyse ve ona güveniyorsanız kaybetmeyin bence maddiyat yüzünden. Ama eğer size saygıdı yoksa ve sizin arada kalmışlığınızı görüp empati yapmıyorsa o da biyük sıkıntı.
00 YorumlaKardeşim babanın yaptıgı çok mantıksız bir şey ve aç gözlü olmaktır. 22 yaşındaki çocuk, seninle aynı yaşta degil mi? Nerden bulsun bu kadar mücevheratı? Bu ayıptır , günahtır , dogru degildir. Aç gözlü olmaktır. Ayrıca o çocuk bu kadar mücvheratı nerden bulsun? Tan tersi bu çocuk bu kadar mücevharatı bulsa ben kabul etmem çünkü dogru degil, sende kabul etmemen gerek. Senin 45 yılda çalışıp kazanamayacagın birşeyi neden elalemin oglundan istiyorsun? Ayrıca bu çocuk bu kadar şeyi bulsa ben buna sorarım. Sen nerden buldunda ne halta karıştında ne alaka? diyip kızarım, sinirlenirim. Sen kleopatra mısın? Bu kadar şeye ihtiyacın var ? Ayrıca sen hayvan mısın? Mal gibi alınıp satılıyorsun? Bu ülkede en katlanamadıgım olaydır.
02 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bunların hepsi sana yani size takılıyor aslında. Yani babanın sevgilinin parasında gözü yok. Diyor ki, ben kızımı zengin, parası daha çok olan bu altınları takabilecek güce sahip bir erkeğe vereceğim. Benim damadım zengin olmalı diyor. Önünde iki yol var. Ya oturup babanı ikna edersin, ya da sevgilin kısa vadeli borç bulup ya da kredi çekerek bu altınları takıp, evlilik sonrası da bozdurup borçu öder. Tabi önceden buna senin rızan olmalı. Ama sevgiline pek de güvenme, çünkü sana şimdi küfreden, yarın kimbilir sana neler yapar? Bir kez daha düşün derim. Sevgi ile kal, moralini bozma, ama dikkatli ol lütfen.😎
00 Yorumla2018 de
Bir alyans ve bir burma bilezikle evlendigim aklıma geldi 😃
Ha bir de 6 bin liralık çeyiz parası 😃
Maddi olarak hiçbir şey istememiştim. Evliliğimin yılı dolmadan bilezik gitti arkadasına borc verdi.
Mehire kondu vermedi.
Bosanırken bile bile almadım...
Demem o ki isteklerinin hiçbirisi size kalmayacak. Fazlasıyla borca harca sokup o borcu sen o haneye girince sende çekeceksin baban bunun farkına varacak olgunlukta değil demekki. Sevgilin iyise ne ala arkasında dur ama sondaki dediğin gibi küfrediyorsa S.. TIR ET.00 Yorumla
4 ayBabanın zamanındaki ekonomi ile şimdiki ekonomi aynı değil o denilenilenleri yapabilmek için baya zengin olmak lazım ortalama birisi yapamaz ya da baya borçlanır çoğu kişi yapamaz onuda geç baban bence olmasın istiyor gibi ve diğer konuda sevgilinin sana küfür edip hakaret etmesi ne olursa olsun affedilir bir şey değil saygı duymamak
37 Yorumla
Soran4 ayNe yapicami sasirdim bunlar ne saniyor ne dusunuyor bende anlamadim ya laf anlatmaya gelmez insani 30 yil daha yorar.
- 4 ay
Parası olmayan bu devirde evlenemez oda ayrı konu
- 4 ay
Sevgilin de seni sevse sana küfür etmek yerine bir çare arardı
Soran4 ayCare aramak yerine sadece kufur etti ettigi kufurleri gorsen sasirirsin.
- 4 ay
Ayrılmanın zamanı gelmiş
Soran4 ayKufur ettigi icinmi
- 4 ay
Neyse 🤦🏽♀️🤦🏽♀️
Gizli Üye(30-35)4 ay22 ayar bir tane takım ne? Kopmle kolye küpe takımı falan mi. Velevki takım. Neden bidaha küpe istemiş onu anlamadım. Sen dua et başlık parasi istememis kendine 😅😆 kardeşim evlendi başlık parası istediler. Mardinli kekolar..
Neyse hem bilezik hem kunye istemesi değişikmis. Babana şöyle. Bir tane ,5 li takim. Bir tane küpe yüzük yeter falan de. Abartmasin. Sanki napcak ona mi kalcak takılar yine sana kalacak.. aslında baban kendisi için değil senin için istiyor. Birazda damada kız tarafı naz tarafi demek istiyor. Bu takilar hep sana takilcak ve sende kalcak. Napcak baban. En fazla bozdurur senin masraflarına harcar. Nisan 'da düğünde bir sürü gideri oluyor kadının da
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 aybir şey soracağım, tam tersi olduğunu düşün, bu istekleri karşı taraf senden istedi, alabilecek misin? Cevap basit açlık sınırında yaşayan insanlarız nereye alıyorsun, bu yüzden neden bu kadar fazla talepkarsınız? Kendi alamadığınız elde edemediğiniz şeyleri partnerinizden almaya çalışmayın, ayrıca hadi alabildi diyelim, bu altınlar mutluluk mu getirecek? Mutlu olmak evlenmek farklı bir şey, varlıklı olmak ve eşine takılar altınlar almak farklı bir şey, bu toplum bunu bir türlü öğrenemedi.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. İlk önce pederin sevgilinle aynı yaştayken o kadar altını çıkarabilir miymiş bu bir, ikincisi sevgilin sana ne hakla küfür edebilir bu da iki. Bence yol yakınken bırak o çocuğu. Senin hayrına olur bu. Zira senin elinde olmayan bir şeye bu kadar küfür edebilen bir varlık ise bu şahıs, ileride elinden yere su dökülse kalkıp döver "kör müsün" diye. Nitekim bazen ayrılıklar da her ne kadar zor olsada insana verilen başka bir nimettir.
30 Yorumla
4 ayBazen ebeveynler sizlerin göremediklerini görürler bilerek de yapmış olabılır yoksa kuyumcunun günlük kontrol listesi gibi bişeyi bu zamanda öne sürmezdi. Ne olursa olsun küfür etmiş zorlukları beraber aşabilecek biri olmadığını kanıtlamış oldu bu sayede devam etmemelisin kardeşim.
33 Yorumla- 4 ay
Çok doğru yorum
- 4 ay
Kuyumcunun kontrol listesi dediğin eskişehirde her düğünde takılan takı miktarı😂
- 4 ay
😅🤗ne guzel
4 ayPeki baban böyle şeyler isterken utanmıyor mu , hadi o utanmadı sen sevgiline nasıl söyledin garip gerçekten... Senin kısmetinde varsa o adam sana zaten yapar , ama kısmetinde yoksa yapsa bile Allah bi sıkıntı verir elindeki de gider. Bi işe gir sevgilinle beraber altın yapın babanın istediği olunca da evlenin
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
4 aySana küfür eden bir insanla zaten yolları ayırmalısın.. bence ne zaman kendi hayatın hakkında tek söz sahibi sen olursan o zaman evlenmeye karar ver. Zaten o zaman da evlenmek istemiyorsun. 😂 Gençlere bazen üzülüyorum. Aileyle beraber yaşarken kendi hayatın üzerinde ailenin büyük bir söz hakkı oluyor, sonra evleniyorsun, özellikle kadınlarda bu sefer eşin söz sahibi oluyor. Hiç bir zaman özgür olamamak çok yıpratıcı bence.
10 Yorumla
4 ayKüfür ettiyse başka işler vardır demektir, insan sevdiğine öyle sövüp saymaz. Seni sevseydi başka yolunu arardı kaçırmayı denerdi ve babanda bişey yapamazdı bu konuda çünkü ikinizde reşitsiniz. Babanın istedikleri de çok yani ama seven erkek bunları alamasa bile bi yolunu bulurdu. Neyse yine iyi olmuş çünkü bugün yarın sana söven ilerde aynı çatı altında yaşamaya başladığınızda neler neler yapardı.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Hanım efendi bunları olaylar buralara gelmeden önce siz konuşacaktınız evleneceğin uşağın durumunu izah edeceksin az çok sen neler olacağını tahmin etmen gerekiyordu ve olaya el koyman lazımdı yıl olmuş 2026 isteklere bak günümüzün Türkiye’sin de şartlar zaten zor Allah yardımcınız olsun
13 Yorumla- 4 ay
Konuştum yazmısya
Aile & Toplum konusunda 466 cevap paylaştı. sana değil babana etmesi lazım ama haklı isyan.
babana söyle mal mal konuşmasın dalga mı geçiyo 1. si sen hayat kadını misin o cano mu hayırdır seni mi satıyor damada?
2. si bu kadar parası olan adam bırak seni niye bi kızı alsın bu kadar parası olan adam gider harem kurar kendine.
babana en yakın psikiyatri kliniğinden şizofreni tanısı almasını söyle bence söyledikleri deli saçması çünkü.
00 Yorumla
4 ayAileler bu durumda çocuklar için ellerinden geleni yapmalı Ama fakat ve maalesef Bazı anneler ya da babalar bu takı işini abartıp gençlerin işini daha da zorlaştırıyor.. bu sebeplerden çok ayrılan insanlar var. Babanızı Annenizle konuşup ikna ettirmeye çalışacaksınız başka çareniz yok.
00 Yorumlababan sevgilinin durumu olmadığını bildiği halde bu kadar istemişse kesin bi bildiği başka bir durum vardır sana söylerse de inada bindirmenden korkup seni böyle korumaya çalışıyordur erkek erkeğin halinden anlar baban anlamış çokta kral adam valla helal olsun
00 Yorumla
4 aySevgilin küfür etmiş ben en çok bu kısma takıldım. Altın konusuna gelirsek evet babanız size karşı zorlayıcı birtakım sergilemiş Annenizi ikna edip tatlıya bağlayabilirisiniz. neticede Anneler birçok meselede güzel araç oluyorlar.
Bana birazda babanız sanki sevgilinizi istemiyor gibi geldi tam ailenizin içinde olanları bilmiyorum ama böyle düşündüm.
04 Yorumla- 4 ay
Babası istemiyordur. Erkeklerin kuyum dükkanına girdiği mi var. Anası istiyor bunları babasına laf düşürmez analar. Ana böyle olucak der babaya baba da böyle olucak mış 😛 babada patlar fine. Erkekler doğuştan sövülesice hayvan olduklarında Genel işlevi BU. Sövülücek hareketler erkeklere yıkılır.
- 4 ay
@ZodyakBeyi şöyle düşündüm de haklısınız Biz kadınlar bu tarz konularda erkekleri yönlendirip bombayı erkeklerin üzerinden patlatıyoruz🫣
- 4 ay
22. gün sonra gelen itiraf için teşekkürler. Bir kuyumcu bu oyunlara gelmez ama aynısı normal erkekler için geçerli değil.
Ne oldu da aklına geldi? Bir şey olmuş olmalı? - 4 ay
@ZodyakBeyi ben sık giren birisi değilim ara ara girerim 22. gün son dün yeni girdim. yorumunuzu gördüm hak verdim.
4 ayVallahi ben sana bir şey söyleyeyim mi veririm hamile kalırım gider nikah dairesine otururum onu Ama şu var iyi düşün hani çocuk temiz mi sana bakabilir mi Anlatabiliyor muyum Hani ona kendini teslim ettin rahat güzel hoş ama ilerleyen süreçte sana bakabilecek mi imkanı var mı ya da çalışıyor mu temiz bir insanla
00 Yorumlaİstenen altın miktarı çok yüksek ve sevgilinin maddi durumu yoksa bunun konuşularak yeniden düzenlenmesi gerekir. Evlilik iki kişinin kurduğu bir hayat; geçmişte “biz böyle aldık” denmesi bugünün şartlarını değiştirmiyor. aşamada babanla doğrudan tartışmak yerine araya sözü geçen bir aile büyüğü (amca, dayı, hala, aile dostu) koymak en mantıklısı. Böyle konular genelde üçüncü bir ağızdan daha sağlıklı ilerler. Sevgilinle de sakin bir şekilde, bunun senin isteğin olmadığını ama çözüm aradığını net şekilde konuşman önemli.
00 Yorumlaİstemek biraz yobazca kizmi satıyorlar hayırdır sevgilinde kudur etmemesi lazım buarada sevgilin calisip ilerde sizin için birikim yapsa iyi olur durumu iyi olmayabilir ama çalışması gerekir sonucta beraber yaşicaksiniz beraber katlanacaksjniz herseye babanda rahatlığını istiyordur senin ama öyle istekte bulunulmazkiii
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 ayÖncelikle küfür çok yanlış olmuş. Ne kadar sinirlenirse sinirlensin insan. Sevilen kadına hiçbir zaman hiçbir şartta küfrün adı bile anılamaz... Peki babanızla oturup sadece ikiniz sessizce sakince konuşabildiniz mi hiç? Hani baba seviyorum o da beni seviyor bazı şeyler biz istesek de istediğimiz gibi olamıyor da filan gibisinden...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)4 aySevgilin bu yüzden sana küfür ediyor ve sen hala ona sevgilim diyorsun öyle mi?
Seven erkek sevdiğine küfür etmez. Durumu yoksa imitasyon bir şeylerle ailenin gönlünü yapar. İmitasyon olduğunu kim bilecek ki? Sadece siz bilin yeter. Bu yüzden küfür mü edilir?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayYalan... Ben kadınlara neden hayat kadını orp kaltk dendiğini 26 yaşından sonra öğrendim. Önceden parayla ilgiliye giren varsa rızasıyla Alan veren memnun niye derdim... Olay farklıymış.
Bunları senin baban istemiyor! Başta annen ve kadın akrabaların istiyor ama en başta annen istiyor. Yalan sıkma bari. Babalar bir an önce kızım düzenini kursun ister analar ise kızlarını gerçekten satılık bir hayvan gibi görür söz konusu evlilik kız verme olunca.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayKusura bakma sevgilin haklı. Ya babanı yola getir ya da umarım bassın sana tekmeyi o ne la öyle. O ödemeyi yapınca ömür boyu köle olması lazım o kızın bana. Ne zaöan istersem bacapını ayıracak ne zaman istersem ağzına alacak istediğim yemeği yapacak öyle olması lazım o kadar bedeli varsa beklentim de bu o zaman. Arkadan da isterim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayBabanın altın istemesi tamamen yanlış ve gereksiz bir baskı. Hiç kimse, hayatını kurmaya çalışan iki insana ekstra yükler yüklememeli. Bunu kabul etmek, senin kendi hayatına saygı göstermemek olur. Evleneceğin kişinin durumu ne olursa olsun, sevgilinle bu tarz şartlarla ilerlemek saçma ve adaletsiz. Eğer baban sana bu şekilde sürekli baskı yapıyorsa, ona kendi hayatını yönetebilecek kadar güçlü olduğunu göstermelisin. Kabul etme! Bu ilişkiyi altınla ölçmek, haksızlık olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 736 cevap paylaştı.
4 ayBabanın böyle altın istemesi doğru değil ama babana dua et ki onun sayesinde ileride eşinin sana neler yapacağının fragmanını görmüşsün. Çoluk çocuk olduktan sonra keşke diyeceğine şimdi herşeyi düşünüp doğru karar vermenin tam zamanı
113 Yorumla- 4 ay
@Alpin_M zaten kararı kendisi verecek biz yorum yapalım diye soru sormuş ya hani arkadaşım hah işte o yüzden bu da benim yorumum 🤗
- 4 ay
@Alpin_M asla tam aksine insanlar kavga etmesin kimse kimseye küfür etmesin hiçbir kadın ezilmesin eziyet görmesin diye uğraşıyoruz
- 4 ay
Bana saldırmandan anladığım kadarıyla koca sitede kaos seven tek kişi sensin 😌
- 4 ay
@Alpin_M Hayır aslında öyle değil ben 8 yıllık evliyim 11 yıldır tanıyorum eşimi hiçbir zorlukta kavgada veya tartışmada ne eşim bana ne de be eşime küfretmedik saygımızı bozmadık saygı bir kez bozulursa arkasından gelecekler de aşağı yukarı bellidir yorumlara da bakarsanız aslında aklın yolu birmiş dersiniz :)
- 4 ay
@Alpin_M Fark ettim benimle kavga etmeye bayıldığınıza fakat ben kavga etmeyi sevmem 😄
- 4 ay
@Alpin_M Tamam hadi dikkat et kendine 👋
- 4 ay
@Alpin_M tamam
4 ay1 trilyon yapıyor hepsi.. o param olsaydı eger turk kızlarını bırakıp gidip bir endonezyalı alırdım masraflar vs hersey dahil o paranın yarısını harcardım anca.. üstüne üstelik 6 ay sonra ayrılıp ayrılırken altınları alıp gitmeyecek bir eşim oldugunu bilirdim..
14 Yorumla
Soran4 ay1 milyon yapiyor abartma. Ve ben o paralari alip kacmicam? 6 senedir sevgiliyiz. Ev aliriz araba aliriz
- 4 ay
1 milyon yapıyor yapay zekaya sor görürsün
- 4 ay
Hesapladınmı😂
- 4 ay
Babanda şiçmiş 1 trıkyonluk altin istenırmi bu devırde kim alicak o altini
Aile & Toplum konusunda 303 cevap paylaştı. Baban saçmalamış, ama sevgilinde küfretmiş.
Bence bu evliliği bir daha düşün, maddi durumdan dolayı değil, en ufak bir sıkıntıda sinirlerine hakim olamayıp sana yani evleneceği kadına küfreden biriyle hayat geçer mi?
00 YorumlaTamam da bunlar cok bi miktar degil ki Türkiye de boyle sadece ama sen evleneceğin kişiyi seviyorsan zora düşürmemek gerek imaknı el vermiyorsa da bunları istemek saçma eşi olarak gideceksin diger türlü de pek hoş olmuyor yani
00 YorumlaNe demek küfür ya konuşulur halledilir ya sevgilin borç bulur ya da krediyle alır ya da almaz baban ikna edilir bi orta yol bulunur baban cebine atmıcak seni düşünüyor benim babam da nikah günü bana aynısını yaptı ve gelmedi nikahıma ama baban haklı hep seni düşünür küfür burdaki tek yanlış
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Altınla vs olmuyor o işler karşı taraf takar gorgusu varsa böyle şeyler istenmemeli. Mehir olarak hakkin isteyebilirsin ama babam değil sen belirleyeceksin..
10 YorumlaBabanın lafından çıkma :D
Sana küfreden bir adamla mı yuva kurucaksın aklını başına al
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı.
4 aybabanızın gözü sevgilinizi tutmamış bence ondan bunları istemiş bir de kusura bakmayın ama hamam giren terlemeyi göze almalı yok terlemm diyorsa da kendi bilir
00 Yorumla
4 ayBenim anlayamadığım şey de bu. Kadının bir talebi olur anlarım ama anne baba ne talep ediyor yahu? Mal mı satıyosun da karşılğında bir şey alıyosun. Çok görgüsüzce gördüğüm bir durum...
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 351 cevap paylaştı. Öncelikle sevgilin bu durumdan dolayı sana küfür ediyorsa iyi ki olmamışsınız, babana gelince %100 haksız, o işler eskidendi, kadınların satılma dönemi bitti.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 aySevgilinmi kufur etti sana. Yaw arkadas deki babam boyle istiyor ben degil. Ah ahh. Baban ayrii sevgilin ayri skntılı ya.
Ya para diyicemde mesele para da degilki burada. Allah sana her işinde kolaylik ve gonlundeki seyi versin.
01 Yorumla
Soran4 ayAllah razi olsun cok arada kaldim
Damatı bill gate sandı galiba baban bı tane yuzukle de mutlu olup senelerce evlılıgını surduren annelerımız var altın almak kolay mı ne oluyo okadar altını aldırınca o adam odeyecek yine borclarını ben erkeklere uzuluyorum yenı evlenceklr evlenmesınler daha iyi
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 13,6b cevap paylaştı.
4 ayBazen ailene karşı gelmek gerekiyor böyle durumlarda sonuçta seni doğuran besleyen anne babayysa karşıdaki kişiyi de doğuran besleyen bir anne baba
10 Yorumla
4 ayİstemesen de bozuluyor, nasip olmayan, nasip olan ise istesen de vaktinde seni buluyor bu yüzden suçlama kendini bence
10 YorumlaBaban altınları kendine alacak sanki istedikleri sey 1 milyonu geçiyor durumu yoksa alamaz alsa bile borclanir
10 YorumlaKüfür eden adamdan bişiy bekleme her şey de bi hayır olduğunu düşün bence ayrıl ondan
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Son yazdığın cümle itibariyle Baban ne diyorsa ona tabi ol derim.
05 Yorumla- 4 ay
Güncel,
Bana Müge Anlıyı hatırlattın. Onun sosyal medyada var olan bir videosu var.
Bunları istemek demek, Benim fiyatım bu anlamına geliyor.
Tamamen saygısız bir davranış ve kendini satılığa çıkarmış oluyorsun. Kusura bakma da herkesin alım gücü farklıdır, öyle bi kamyon Altın aldırmak da neyin nesi? Gramının fiyatının kaç para olduğunu haberin yok sanırım. Söylediğin şeyler aşağı yukarı en kötü 1,5 milyon TL tutuyor...
O para kolay mı kazanılıyor? Git çalış kazan, hem de 1 senede. Yemek bile yemesen nefes de almasan o para 1 yılda kazanılmaz.
Bence o adam senden vazgeçsin, çünkü 2 gün sonra ne de olsa boşanırsın sana da güvenemiyorum. Keşke o sevgilim dediğin adamla konuşabilseydim. Dünyada başka kızlar da var olduğunu söylemek istiyorum kendisine.
Müge Anlı harbiden haklı. izleyin
Soran4 ayBen ondan cok cabaladim zamaninda. Herkesin alim gucu var evet altini ztn
Ben istemiyorum babam istiyor yurt disinda otuyorum vizesi icin ben ugrasicam 2300€luk maas icin 2 ayri is yerinde calisacagim. Daireyi beni tutucam kirasini ben odicem bi sure. Onundz biraz cabalamasini istiyom. Evet altin miktari cok oldugu icinde dusurduk zaten.
4 ayBu altınlar evlendikten sonra sizde mi kalacak, yoksa baban mı alacak?
02 Yorumla
Soran4 ayBizde kaliyor
- 4 ay
E çok gereksiz böyle istemede ısrar etmesi
Sevgilin küfür ettiyse sal gitsin baban haklıymış babanın yanına git ve onu dinle seven iki altın için küfür etmez emin ol
00 Yorumla
4 ayEe normali böyle zaten. 5 değil de 4 bilezik olabilir ya da gramı biraz daha düşük olabilir. Onun dışında herkese böyle takılıyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
4 ayHayırdır seni mi pazarlıyor baban? Bu saydıklarını ben vereyim seni bana versin o zaman... Hangi çağda yaşıyoruz, cariye mi satıyor?
00 Yorumla
4 aySevgilinden adam olmaz küfür etmiş sana hem durumu yoksa neyine güveniyorda evleniyor , ev geçindirmek çocuk yetiştirmek kolay değil
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 908 cevap paylaştı. Herif parayla satıyor seni resmen. Bu nasıl bir bakış açısıysa...
08 Yorumla
Soran4 ayAltinlari ben geri alacagim
Soran4 ayBenim icin istiyor
Soran4 ayEvet. Konusup durdum kusura bakma yok oyle bende zamaninda oyle yaptim boyle yapiliyor diyor
Soran4 ayAgladim zirladim ne dediysem ikna olmadi.
Soran4 ayEvet biktim gercekten ne yapicagim bilmiyorum cok caresizim
- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
4 ayBaban satiyor mu seni nasıl istek bunlar yani yuva kurup mutlu olun nerede hani
10 Yorumla
4 aySen bu adamla ömür geçer mi onu dusun bence, kufur vs...
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 4 ayTamam baban haksız ama sana küfür eden adamla da evlenme bi zahmet
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 aySenin elinde olmayan bir durum için sana küfür ediyorsa zaten evlenilecek doğru kişi değildir. Babanın sayesinde bunu görmüş oldun. Ama bunu anlayabilecek durumda değilsin gibi.
11 Yorumla
Cevap sahibi4 ayKimse aldığı arabayı satmaz hele hele sana vaadettiği altınları almak için asla satmaz. Niyeti olan zaten şimdi alır.
Adam ayarı ayarına liste yapmış aq ben sıfır mercedes alacam :D
00 Yorumla
4 ayKüfür etmesi yanlış ama çok şey istemişler. Siniri bozulmuştur.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 789 cevap paylaştı.
Bir ilişkide denge şart.
Biri fazla severse;
biri yük olur,
biri kaçar.00 Yorumla
4 ayÜlkenin altin rezervinde bu kadar altin yoktur.. İşin suyu çıkmış
00 YorumlaBozulacak bir şey yok mecbursun karşi taraf ne isterse o biz hepsini yerine getirdik ama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 391 cevap paylaştı.
4 ayAltın pahalandı ama biz daha falzasını yapmıştık 10 sene önce
00 Yorumla - Devamını Gör (71)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne