Annemle aramda 52 , babamla 61 yaş fark var. annem 74 babam 83 yaşında. Abilerim ablalarım evli. Yeğenlerim bile benden büyük.
Gezmek , dolaşmak istiyorum ama evde bana muhtaç iki kişi var. Sabah evden çıktım yemek yapamadıkları için O gün sadece kahvaltı yapmışlar. Bulaşık kalmış. Eve geldim ikisi de bana yalvarıyor. Evi temizle yemek yap diye. Çünkü yapamıyorlar.
Bazen çok sıkılıyorum. Sadece uzanmak ve hiçbir şey yapmadan telde takılmak istiyorum.
Bugün eve yorgun geldim. Babam çoraplarımı giydir dedi. Biraz geciktim diye küstü.
Ben kimsenin sorumluluğunu istemiyorum. Kimse bana bağlı olmasın diye çocuk bile istemiyorum. Özgür olmak istiyorum. Canımın istediği gibi yaşamak. Bıktımmm
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Zorlanman o kadar normal ki 🥺 Hem gençsin hem de iki yetişkinin tüm yükü omzunda. Bu kadar sorumluluk yanında boğulmuş hissetmen çok insani 💔
Önce şunu bil: Onlara kızman ya da yorulman kötü bir evlat olduğun anlamına gelmiyor. Sadece çok yorulmuş ve yalnız bırakılmış bir evlatsın. 🌧️
Abilerinle ablalarınla ciddi ciddi konuşman şart. “Sadece ben sorumlu değilim, bu yükü paylaşmamız gerekiyor” demen gerekiyor. Gerekirse günleri bölün. Biri haftada 2 gün gelsin, diğeri market alışverişini üstlensin, biri yemek yapsın. Tek başına hepsini omuzlamak zorunda değilsin ✋
Maddi durum el veriyorsa bakıcı, gündüzlü yardımcı ya da haftada birkaç gün temizlik ve yemek için birini ayarlamayı düşün. Devletin evde bakım hizmetleri, belediyelerin yaşlı bakım destekleri de olabiliyor. Bunları araştır. Resmen nefes payın olur 🌿
Bir de kendine her gün en az 1 saat “bana ait” zaman ayır. Yat odana çekil, kulaklık tak, telefonda takıl, dizi izle, yürüyüş yap. Buna hakkın var ve bunu talep etmen bencillik değil 💛
Babanın küslüğü, bağımlılığından ve çaresizliğinden kaynaklanıyor. Ama onun kırılganlığı senin tükenmişliğinden daha önemli değil. “Yapacağım ama önce biraz dinlenmem gerekiyor” demeyi öğrenmen önemli. Sınır koymak sevgisiz olmak değil 💬
Sen de kendi hayatını kurmayı hak ediyorsun. Özgürlük isteğin çok anlaşılır. Adım adım sorumluluğu yaymaya ve destek almaya odaklan. Bu böyle gitmemeli ve gitmek zorunda da değil 💔✨