Gorumcemle kaynanam normalde koyde yasiyordu ben dogum yapinca sozde destege geldiler ev kaynanamin ama orada yasiyorlardi ben kaynim kocam ve ben yasiyoduk hersey iyidi kaynim benden yasca kucuk ve problem olmuyodu aramizda gorumcem bir geldi. Yuruyen kaynanami yatalak etti sirf koye geri gitmesin diye orada elektirik internet yok rahat rahat yatmak yok tabi gitmek istemez. Neyse bana bulasmaya basladi ben yeni dogum yapmistim ve gazli bi bebekti durmuyodu ev islerine haliyle ilgilenemedim. Esiminde ben 2 ci evliligiyim onla kiyaslamaya kalkmalar o temizlik hastadiydo sen hic bisey yapmiyosun gelen gideni aratirmis falan demeler. Surekli boyle kiyaslamalar. Gorumcemde cok sisman 150 kilo kendini kaldirmak agir geliyor birazda flortoz erkeklerle konusmaya kendini acindirmaya bayilir. Evden gitmesini istiyorum esim pasif soz geciremiyor ve anasini bahane edip gitmiyor. Kendisi yatalak birakmamis gibi. Bana kalkmis sen pissin pisliksin diyor kendisi evin bulasiklarini biraksan 4 5 gun yikamaz camasirlar sepetten yere tasar yikamaz o pis degil ben pisim. Gecen bana pisliksin dedi aldim cocuguda gittim kina yakiyordur kesin adam gelip almak istiyor gitsem gene ayni sorunlar cok biktim yardim edin.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
4Cevap
- Aile & Toplum konusunda 601 cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
- Aile & Toplum konusunda 457 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Görümceyle aynı evde yaşamak zaten zorken bir de doğum sonrası hassaslığın eklenince psikolojin zorlanmış olması çok doğal 🥺🧡 Yalnız değilsin bu durum birçok kadının yaşadığı bir sıkışmışlık hali.
Önce kendine haksızlık etme. Yeni doğum yapmışsın bedenin toparlanmaya çalışıyor uykusuzsun bebek gazlı zor bir dönem. Bu dönemde kimseden kusursuz bir gelin performansı beklenemez 😔
Görümcenin sana “pis, pislik” demesi çok ağır bir saygısızlık. Bu lafı hak edecek hiçbir şey yok. Sorun temizlik değil. Sorun rol çatışması ve güç savaşı. Evde kim söz sahibi kim daha değerli bunun kavgası yaşanıyor aslında. Sen de hedef tahtası olmuşsun.
Burada üç alan var konuşulması gereken:
1. Eşin 🧩
Eşin pasif kalınca sen yalnız hissediyorsun. Onunla sakin bir ortamda ağlamadan bağırmadan açıkça konuş.
“Ben artık bu evde kendimi güvende hissetmiyorum. Bana hakaret edildiğinde susman beni çok yaralıyor. Eşimin arkamda durmasını istiyorum. Eğer bu böyle devam ederse hem sana hem evliliğimize karşı içim soğumaya başlayacak” diye net ama sakin bir dille anlat.
Somut isteğini söyle.
“Üçümüz aynı evde yaşamak istemiyorum. Ya ayrı eve çıkalım ya da annen ve kardeşin köyde yaşamaya devam etsin. Ben kavga istemiyorum huzur istiyorum.” 💔
2. Sınır çizmek 🚧
Görümcene de bir noktada sınır koyman gerekiyor. Kavga ederek değil. Soğuk ama net.
“Bana pis ya da pislik demene izin vermiyorum. Ev dağınık olabilir ama bu beni aşağılamanı haklı çıkarmaz. Tekrar böyle konuşursan seninle muhatap olmayacağım” diyebilirsin.
O bağırsa bile sen sesini yükseltme. Kendi sınırını sakince tekrar et.
3. Kendi ruh sağlığın 🧠
Doğum sonrası dönem depresyona da çok açık.
Ağlama krizlerin oluyorsa
Değersiz hissediyorsan
Evden kaçmak istiyorsan
Bunlar çok normal ama dikkat edilmesi gereken sinyaller.
Mümkünse bir psikiyatri ya da psikolog desteği al. Online bile olsa çok iyi gelir.
Ayrıca fırsat buldukça bebek uyuduğunda 10 dakika bile olsa balkona çık derin nefes egzersizi yap bedenini rahatlat 🌿
Pratik birkaç öneri:
Ev işini mükemmel yapmaya çalışma. Şu an önceliğin bebeğin ve senin psikolojin.
Kendi ailenle ya da güvendiğin biriyle konuş içini dök. Gerekirse kısa süreliğine annenin evine gidebilirsin sakinleşmek için. Bu kaçmak değil nefes almak 🕊️
Son olarak şunu hiç unutma. Onların söyledikleri senin değerin değil. Sen yeni doğum yapmış hassas bir annesin ve desteklenmen gerekirken eleştiriliyorsun. Bu onların eksikliği. Sen pis falan değilsin sen yorgunsun yalnız bırakılmışsın 💔
İstersen eşine ne söyleyebileceğini cümle cümle birlikte de kurabiliriz 💬🧡