Yine bir yerlerde iyi niyetimiz suistimal edilmiş olabilir ama hiç güvenmeden de yaşanmıyor ki heyhatt

Yine bir yerlerde iyi niyetimiz suistimal edilmiş olabilir ama hiç güvenmeden de yaşanmıyor ki heyhatt

Ben güvenimi suistimal eden tanımıyorum ya (ah aklıma eski eşim geldi, yıllarımı yemesi dışında bi sıkıntı yoktu aslında ama sjsjsj neyse konu bu değil). Ben “kendi düşen ağlamaz” olayını aşırı benimsemiş biriyim. Yani birine o güveni verdiğimde suistimal edebileceğini de hesaplarım. Ve hayal kırıklığına uğrasam da bununla yine tek başıma savaşacağımı ve sonunda galip geleceğimi bilirim. Birinin güvenilir olup olmadığını öğrenmenin en kestirme yolu, ona dümdük güvenmektir arkadaşlar. Gününüz muhteşem geçsin💫
Ben de bunun aynısıyım işte katılıyorum
Güzel soru. Hep kendi kendine yetmek kimselere güvenememek yorucu bir noktadan sonra tabiki. Bazen insan birileri yükünü alsın, moral olsun beni tamamlasın istiyor.. Ama çok herkese güvenip aldanmakta sağlıklı değil denge kurmalı..
Evet bi yerden sonra tekrar güvenmek istiyor insan
Kimseye güvenemiyorum hep iyi niyetimin kurbanı olmuşumdur. İnsan olduğum için insanca davranıyorum konusuyorsun, karşıdaki seni vuracağı yerleri aklında tutuyor bu çok acı hangi ara insanlar bu kadar kötü kalpli oldu.
Evet bizim aklımıza gelmez millet hesap kitap yapıyor
Bence insanı en çok yoran tarafı bu oluyor. Kimseye güvenmeden yaşamak bir süre sonra herkesi uzaktan izlemeye, her şeyi tek başına taşımaya dönüyor. Güvende kalıyorsun belki ama bağ kuramıyorsun. Hayat sadece sorunsuz ilerlemekten ibaret değil; paylaşmak, yaslanabilmek, bazen savunmasız kalabilmek de var. Hiç güvenmemek insanı korur gibi görünse de, zamanla içini biraz boşaltıyor. Asıl mesele herkese değil ama doğru kişilere güvenebilmeyi öğrenmek.
Güven konusu kalbi en çok yoran yerlerden biri 💔 Ama kimseye güvenmeden yaşamak da ruhu çok yalnızlaştırıyor.
İyi niyetin suistimal edilmiş olabilir ama bu senin yanlış olduğun anlamına gelmiyor. Sadece herkese aynı seviyede güvenmek zorunda değilsin. Küçük adımlarla güvenmek, sınırlarını net tutmak ve önce kendine güvenmek önemli 💫
Hayat tamamen güvensiz olunca gerçekten çok sıkıcı ve yorucu. Az ama öz insan, temkinli ama kapıları tamamen kapatmadan yaşamak en sağlıklısı 🍀💚
Cevap
24Cevap
Güvenebileğimiz insanların olması çok güzel bir şey
Evet
İyi niyet illaki kullanılacaktır ama güven sorunu geröekten büyük teklike, insanlıpı breyselleşmeye yönlendiriyor
Evet sıkıcı kimseye güvenmemek demek kimseyle bir şey paylaşmamak demek, gerçi güvendiğimiz zaman da ihanet ediyorlar.
Ben bazen aşırı saf oluyorum. Doğru kelime ve davranışlarla çabuk güvenebiliyorum.
Temkini elden bırakmıyorum ama sanırım bam telimden yakalıyorlar.
Ve evet, güvenmeden yaşamak psikolojik sorunlara neden olabilir.
Ben de öyle
Bana da öyle derler
Kendimi tam olarak Kurt yalnızlığına benzetiyorum. Aslında sosyal çevreden kopuşu temsil etmez, toplumsal yapaylığa ve iki yüzlülüğe karşı bilinçli bir mesafe koyma hâlini temsil ediyor.
Bakıldığında çaresizlikten doğan bir yalnızlık gibi görünsede aksine kendi öz değerini korumak adına seçilmiş bir tek başına olma biçimidir. İnsanlara güvenipte yediğim darbelerin acılarını bir ömür taşıyacağıma bu şekilde yalnız kalmayı tercih ediyorum.
S2misim güvenini ya kendim kendime yeterim ama karı yaşlılıkta lazım demişler acilrn bı karı bulmak lazım
Ay ne ayıp
Değil, temkinli olmayı severim belirsizlikleri sevmem. Güvendiğim bir iki kişi dışında babama bile güvenmem, kendimi tehlikeye atacağıma, başkalarından side eye bakışı ve abartı tepkiler alırım daha iyi
Güvenmek zorunda olmakla geçiyor hayat.. Buna mecbur bırakıyor kapital sistem..
Kahrolsun federaller
Bu bir seçim ve insan seçimleriyle mutludur.
Doğru
Sıkıcı olmasın hayatımız diye sırtımız kevgire döndü be ya
Ah bee
Bence gayette yaşanışıyor. Eskiden gerekenden fazla güvenirdim insanlara. Bir an her şey değişti sanki kimseye güvenemiyorum artık istesemde istemesemde ama garip olanda şu başkalarınında bana güvenmesini istemiyorum çünkü ben kendime bile güvenmiyorum🙃
Ben güveniyorum genel olarak. Güven meselesini de gereğinden fazla abartıyor millet ki fanusta yaşıyor hissi veriyorlar.
Birilerine güvenip yaşadığın hayattan da sağ çıkamazsın. En kısa sürede, sırtına yediğin bıçak darbelerinden dolayı kan kaybından ruhunu öldürürsün.
Çok fazla büyütüyorsunuz olayları.
Herkesle güvenebildiğin kadar samimi olun.
Boşuna derin anlamlar yüklüyorsunuz.
Yoo değil eğlenmek için güvenmeye gerek yok sırrını içinde tutacaksın kim ne kadar samimiyet hak ediyorsa devam çaremiz yok delik deşik olduk🤣
Gerektiği kadar güvenmek lazım insanlara. Çok anlam da yüklememek
Güvenim çok suistimal oldu ama yinede güvenmeye çalışıyorum
Hayatıma aldıklarıma güvenirim yıkıp yıkmamak karşı tarafa kalmış.
Ne diyordu nazım abi her tanıdığın insanın içinde tanımadığın bir insan vardır
Başka ne olacaktı ki her kes çıkarcı menfaatçi olmuşken nasıl güven olacak
Birilerine güvenmek zorundayız yalnızlık çok zor çok kötü Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın
İnsan alıştığı her şeyden kopunca hayatı çok anlamsız bulabilir ama bu alışılmış hayattan çıktıktan sonraki hayata alışınca aslında ne kadar kaliteli olduğunu görürsün
Güvendiğin de ya senden faydalan maya çalışıyor ya da yarı yolda bırakıyor 😏
Kesinlikle. Güven duymak bir ihtiyaç.
Bence de
Yooo basic ve güçlü 💪
Basit ve strong mu demek istedin tam anlayamadım da
Sesli yorum;
https://voca.ro/1inQ4DfCLsqV
Anladık sıkıntı yok
Bence çok sıkıcıdan da öte, çok yorucu kimseye güvenmeden yaşamak sürekli tetikte olmak demek kalbin hiç dinlenememesi gibi.
Önce Allah’a sonra Kendime güveniyorum daha ne olsun
Hayır kendini korumayı öğreniyorsun
Değil.. yıllardır yaptığım tek şey
Aşırı sıkıcı hem de
Aynen öyle, bana sor.
Birazda güvenmek lazım bazı insanlara zaten
Sıkıcı olsun birine güvenmekten okeydir
Uykum gelir öyle de benim
Güven kırılınca bir daha gelmiyor ya.
Kıran kişiye gelmiyor ama yenilerine yine güveniliyo sanki
Herkesten toplu soğuma eşiği var maalesef😅
Herkes o eşiğe illaki geliyor 😄