Psikolojim neden bu kadar bozuldu, ailemle yaşadığım bu süreçten nasıl çıkabilirim?

Biz çok çok uzun yıllar İstanbul’da yaşadık kirada hiç orada ev sahibi olamadık ben doğma büyüme istanbulluyum ama ailecek verdiğimiz bir karar sonrası batıdan doğuya taşındık Diyarbakır Ergani ondan sonra ben zaten yürüyemiyorum buraya geldikten sonra İstanbul’a tekrar yerleşmeye niyetlenmiştik ablamın bile psikolojisi bozulmuştu ailecek pert olmuştuk yani burada hepimizin psikolojisi bozulmuştu ki tam geri gitmeye niyetlendik ablam evlendi, çocuğu oldu ablam hamileyken de Turkcell’de iş teklifi gelmişti Turkcell’de işe girdi evde çalışmaya başladı ablamın çocuğu olduğundan beri hiçbir zaman karşı taraf bakmadı karşı taraf dediğimde kaynanadan bahsediyorum kayınbaba görümcesi damadın ailesinden hiç kimse bizi özel olarak aramadı hani çocuğa biraz da biz bakalım gibisinden siz yoruluyorsunuz gibisinden hiç öyle bir şey olmadı hep biz baktık şu anda bile biz bakıyoruz kaynanayla görümce ablamla eniştemin arasını bozdu sürekli o annesine gidiyordu orada da zaten onu dolduruyorlardı ablama karşı ablamla eniştemin yine konuşmadığı bir gün ablam mesaj attı O zamanlarda da ablam bizde kalıyordu bu arada eve git gel yapması çok kısa oluyordu bir gün filan İşte ablam mesaj attı hani gel arabayla çocuğu hastaneye götürelim arabayla gelmedi o sabah ablamda çocuğuyla beraber montlarıyla bizim evde uyudu arabada Hala ondaydı ertesi gün bilmiyorum ama biz onun içtiğinden şüpheleniyoruz arabayla geldi babam da hani mesaj attı ona gel çocuğunu gör falan Bir baktık kapı çaldı eve bıçakla girdi ve babama saldırdı bütün kamera kayıtları var ablamla babam da gitti şikayetçi oldu şikayetini geri çekerse yedi ay Çekmezse yedi yıl hapis verildi yani olan bana oldu sizin anlayacağınız ben engelliyim ve hiçbir yere gidemiyorum yani düşünün burnumda tutan İstanbul’a bile gidemiyorum annem de sırf torun diyor başka hiçbir şey demiyor size yemin ederim evin içinde kendimi yok gibi hissediyorum ne yapacağımı şaşırdım

Güncellemeler
5 ay
Şunu söylemeyi unuttum ablam evlendikten daha çocuk olmadan ben anneme demiştim ki ne olur bir kere gidelim zaten bir daha çocuk olduktan sonra gidemeyeceğiz dedim onu bile kabul etmedi
Psikolojim neden bu kadar bozuldu, ailemle yaşadığım bu süreçten nasıl çıkabilirim?