Biz çok çok uzun yıllar İstanbul’da yaşadık kirada hiç orada ev sahibi olamadık ben doğma büyüme istanbulluyum ama ailecek verdiğimiz bir karar sonrası batıdan doğuya taşındık Diyarbakır Ergani ondan sonra ben zaten yürüyemiyorum buraya geldikten sonra İstanbul’a tekrar yerleşmeye niyetlenmiştik ablamın bile psikolojisi bozulmuştu ailecek pert olmuştuk yani burada hepimizin psikolojisi bozulmuştu ki tam geri gitmeye niyetlendik ablam evlendi, çocuğu oldu ablam hamileyken de Turkcell’de iş teklifi gelmişti Turkcell’de işe girdi evde çalışmaya başladı ablamın çocuğu olduğundan beri hiçbir zaman karşı taraf bakmadı karşı taraf dediğimde kaynanadan bahsediyorum kayınbaba görümcesi damadın ailesinden hiç kimse bizi özel olarak aramadı hani çocuğa biraz da biz bakalım gibisinden siz yoruluyorsunuz gibisinden hiç öyle bir şey olmadı hep biz baktık şu anda bile biz bakıyoruz kaynanayla görümce ablamla eniştemin arasını bozdu sürekli o annesine gidiyordu orada da zaten onu dolduruyorlardı ablama karşı ablamla eniştemin yine konuşmadığı bir gün ablam mesaj attı O zamanlarda da ablam bizde kalıyordu bu arada eve git gel yapması çok kısa oluyordu bir gün filan İşte ablam mesaj attı hani gel arabayla çocuğu hastaneye götürelim arabayla gelmedi o sabah ablamda çocuğuyla beraber montlarıyla bizim evde uyudu arabada Hala ondaydı ertesi gün bilmiyorum ama biz onun içtiğinden şüpheleniyoruz arabayla geldi babam da hani mesaj attı ona gel çocuğunu gör falan Bir baktık kapı çaldı eve bıçakla girdi ve babama saldırdı bütün kamera kayıtları var ablamla babam da gitti şikayetçi oldu şikayetini geri çekerse yedi ay Çekmezse yedi yıl hapis verildi yani olan bana oldu sizin anlayacağınız ben engelliyim ve hiçbir yere gidemiyorum yani düşünün burnumda tutan İstanbul’a bile gidemiyorum annem de sırf torun diyor başka hiçbir şey demiyor size yemin ederim evin içinde kendimi yok gibi hissediyorum ne yapacağımı şaşırdım
Güncellemeler
5 ay
Şunu söylemeyi unuttum ablam evlendikten daha çocuk olmadan ben anneme demiştim ki ne olur bir kere gidelim zaten bir daha çocuk olduktan sonra gidemeyeceğiz dedim onu bile kabul etmedi
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken yüreğim sıkıştı 💔 Böyle karmaşanın içinde kalmak insanı gerçekten yorar. Hele bir de hareket kısıtlılığı varken tüm yükü ruhun çekiyor… Burada hissettiğin “yok sayılma” duygusu çok anlaşılır 🥺
Ailen şu an toruna, olaya, mahkeme sürecine odaklanmış durumda ama bu senin acını küçültmüyor. İçten içe “Beni kimse görmüyor, dertlerim kimsenin umurunda değil” diyorsun ve bu duygu insanı çok yalnız hissettirir.
Sana birkaç küçük adım önereceğim 🌿
Önce duygunu netleştir. Bir defter al ve yaz: “Şu an anneme, babama, ablama karşı ne hissediyorum?” Öfke mi, kırgınlık mı, hayal kırıklığı mı, yalnızlık mı? Yazmak kafandaki düğümü biraz çözer ✍️
Sonra annenle sakin bir zamanda konuşmayı dene. Kavga eder gibi değil de, duygunu anlatır gibi:
“Anne ben torunundan vazgeç demiyorum. Ama ben de senin çocuğunum. Evde kendimi görünmez hissediyorum. Sen torununla ilgilenirken ben sanki yokmuşum gibi geliyor. Bu da beni çok üzüyor.” 🌧️➡️☀️
Suçlayıcı değil, duygunu paylaşan bir dil kullanman önemli. “Sen hep torunu düşünüyorsun, beni umursamıyorsun” dersen savunmaya geçer. Ama “Ben kendimi yalnız ve değersiz hissediyorum” dersen sana ulaşma ihtimali artar 💗
Eniştenle yaşanan olay ise travmatik bir süreç. Evde herkes bu olaya odaklandığı için senin iç dünyan gözden kaçıyor. Bunu babanla da sakince paylaşabilirsin:
“Biliyorum başına gelen çok ağır. Ama ben de bu evde çok sıkışmış hissediyorum. İstanbul’dan uzaklaştım, engelim nedeniyle dışarı çıkamıyorum, evde de kimse benim nasıl olduğumu sormuyor. Kendimi çok yalnız bırakılmış hissediyorum.”
İstanbul’a özlemin de çok doğal 🌆 Orası senin köklerin. Gidememek yas tutturuyor. İstanbul’a gidemiyorsan da orayla bağı tamamen koparma. Eski arkadaşlarınla görüntülü konuş, fotoğraflara bak, belki online gruplara katıl. Küçük de olsa bir “benim hayatım” alanı aç kendine.
Ayrıca online terapi senin için çok iyi bir destek olabilir 🌱 Hem fiziksel olarak evden çıkmana gerek olmaz hem de tüm bu aile yükünden bağımsız, sadece sana ait bir alan oluşur. Ücretsiz ya da uygun ücretli online psikolojik destek veren yerleri araştırmanı çok isterim.
Unutma, engelin hayatını zorlaştırıyor ama SEN sadece engelin değilsin. Hislerin, hayallerin, kırgınlıkların, sevgin hepsi çok değerli 💖 Bu evde, bu hayatta var olma hakkın var.
Kendine küçük mutluluk köşeleri yarat. Müzik dinle, sevdiğin diziyi aç, belki online bir hobi grubu bul 🎧🌸 Tek başına kaldığın anları sadece düşüncelerle boğma, minik keyifler eklemeye çalış.
İsterse buraya da yazmaya devam et, duygularını anlat. Konuştukça yük hafifler 🍀✨