Eşim hem maddi hem ev işlerinde yükü bana yıkıyorsa bu ilişki sizce ne kadar adil?

• O tam zamanlı çalışıyor. Ben de annelik iznindeyim devletten yardım alıyoruz ama eşim maşallah herşeyi bana bırakıyor O çok az katkıda bulunuyor: internet, mutfak taksiti, sigaraları vs. ve arada ufak tefek alışverişler yapıyor. Büyük alışveriş, kira, tüm faturalar, her iki çocuğun (3 yaş ve 6 aylık) alışverişleri hep benim üzerimde. Araba yakıtı ve sigortası da bende; araba benim ama ara sıra o da doldurabilir.

Her sabah 7 de kalkıp çocukları hazırlayıp bebeği alıp büyük çocuğu kreşe götürüyorum ve öğlen 14.30 da alıyorum. Eve geldiğimde, küçük izin verdiği sürece evi toparlıyor ve temizliyorum, yorgun olmama rağmen. Genellikle evi temiz ve düzenli tutuyorum ama gün sonunda çok yoruluyorum. Küçük hala sık sık uyanıyor ve erken kalkıyor. Eşim uykusunu bölmek istemiyor çünkü çalışıyor… Hafta sonları bile gece bebeğe bakmıyor. Boş günlerinde dinlenmesi gerektiğini söylüyor. Ve genelde oturma odasında uyuyor bu yüzden.

Bazen evde büyük çocukla oynuyor, hepsi bu kadar. Dışarı çıkmak ya da bir şeyler yapmak istemiyor; benimle de, çocuklarla da. nadiren bir şeyler yapıyruz, birkaç ay önce belki birlikte bir şeyler yapmıştık. Sürekli parayı konu yapıyor. Oysa ben zaten her şeyi ödüyorum. Diş ameliyatı için para biriktirmek istiyor. Cimrileşti.

Ayrıca her gün yemek yapılmasını bekliyor. Örneğin iki hafta içinde bir kaç kere yemek yapılmazsa kavga çıkıyor. Ve Ev toparlanmadı diyelim çünkü kendime ya da çocuklara zaman ayırdım, ozaman genelde morali bozuk oluyor ve benimle konuşmuyor… Bunu garip buluyorum. (Çünkü genelde sadece dağınıklığı görüyor.) Çoğu zaman yemek yedikten sonra kalkıp yatıyor ve bir şey söylediğimde, “ah sen yap işte” diyor.

Itici gelmeye başladı bu durum bana. Ya finansal olarak katkıda bulunmalı ya da ev işlerine daha fazla yardımcı olmalı. Kendime ayıracak çok az zamanım var ve örneğin spor yapmaya gittiğimde, bunun benim için bir “lüks” olduğunu söylüyor; Ve hangi erkek bunu yapar ki, diyor karısı spora giderken çocuklara bakar..

Eşim hem maddi hem ev işlerinde yükü bana yıkıyorsa bu ilişki sizce ne kadar adil?