Tekrar evlenmek hata mı olur? Agzim yandı bir kere hic bulasmayayim mi?

Ilk evliligim olumsuzdu. 1 yil da olsa yiprandim baya. Kendisi, ailesi, sorumluluklar, ekonomik siddet, psikolojik vs. Bosandigim da oh be bitti diye inanilmaz bir yuk kalktigini hissetmistim üstümden. 26 yillik hayatimda en ferah hissettigim gündü diyebilirim. Tabi bir de bizim bazi erkeklerden bosanmakta kolay degil. Bodanmayi kadin olarak fazla zarar görmeden atlatabilmekte bir basari bu ulkede takdir edersiniz ki. (Cocuk yok)

Bir yanım zaten anca kurtuldun, verilmis sadakan varmış boş ver diyor. Diger yanim illaki iyi erkekler de var, bir aile olmak fena olmaz da diyor. Ama işte insan armut degil ki secesin. Ki hatta armutu bile guzel gorunuyor diye alirsin tatsiz cikar. Insan da daha da buyuk bir risk

Bir tarafim kaşınıyorsun kizim galiba, atandın da zaten, ye maasini, yedirme elin herifine diyor, keyfine bak diyor.(evlilikte atanmamistim daha) Diger yanim iyi biri olduktan sonra neden sorun olsun ki, hayat yoldasi olur diyor. Bilmiyorum.

Ama tabi turk erkegi de sıkıntılı. Yani medeni durumu bekar olup her seyi yasayan kizla bekar diye ici rahatbeder evlenir. Ama evlenmis bosanmis kadini sorun ediyor cogu. Helalimizle evlenmisiz ama iste farkli goruyorlar bizi. Zihniyet cok kirli. Bu sekilde de nasil adam akilli birini bulurum bilmiyorum. Zaten cogu kadini kullanip atmaya merakli, dul kadini da tamamen bu kafada goren acik kapi gibi goren cok erkek var. Nasil ayirt edecegim aralarindan ciddi iliski, evlilik insani oldugunu bilmiyorum. Bekarken zordu bu isler. Evlenip bosanmis olunca daha zor.

Bir de toplum da bir anda ikinci el gibi goruyor kadini bu durumda. Artik bosanmis, dul, cocuklu erkege layik goruyorlar. Bekarla bulussan, görürsen sorun. Ailesi vs de sorun edebilir oglum sen hic evlenmedin, niye bu kiz vs diye. Amann iste, bu ulkede kadin olmak.

Tekrar evlenmek hata mı olur? Agzim yandı bir kere hic bulasmayayim mi?
Cevapla