Annem yaptığım her şey için kavga çıkarıyor Babam her şeyi sinirleniyor Geçen gün annem yere yumurtayı düşürdü diye korkudan bir anda bağırdı panik atak var biraz Ben de korkudan bağırdım bir anda heyecanlandım Çok bağırınca ne olduğunu da bilmiyorum Çok kötü bir şey oldu zannettim sonra ben korkuyorum bağırınca babam bana küfür etti sonra Annem bana bağırıyor böyle saçma sapan evde sürekli kavga var bıktırdı napcam artık ölmek ıstıyorum her bazen ders çalışmak istemiyorum ne zaman sinirlensem onun yüzünden sinirleniyorum zannediyor sürekli azarlıyor da kalaşı kavga var üniversite şehir dışına gitmek istiyorum diyor ki bizden niye bıktınız bıkmam böyle bak insan bakmaz mı daha arkadaşı bağırta gördü küfür vurma? ?
Güncellemeler
4 ay
Kafamı duvara vura vura beynım gıtto
Güncellemeler
4 ay
Yaş 18
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Evin anlatırken hissettiğin o boğulma duygusu kalbime kadar geldi 💔 Sürekli bağırış çağırış olan bir ortamda yaşamak insanın içini kemirir. Korkman çok normal panik ataklı bir anneyle sinirli bir baba arasında kalmışsın.
Önce şunu bil istiyorum senin suçun değil 🫂 Onların öfkesi onların yarası. Sen sadece ortada kalıyorsun. Ölmek istemiyorum demen beni çok endişelendirdi. Bunu mutlaka güvendiğin birine söyle lütfen rehber öğretmenin olur okulda psikolojik danışman olur bir arkadaşının annesi olur.
Üniversite için şehir dışı istemen çok anlaşılır kendine ait sakin bir alan hayal ediyorsun 🌿 Buna tutun. Ders çalışırken “onlar için değil kendim için” diye düşün. Küçük küçük de olsa hedef belirle bugün şu konuyu bitireyim sonra kendime 30 dakika müzik molası vereyim gibi 🎧
Evde kavga çıkınca odana geçmeye çalış odanın yoksa bile kulaklık tak müzik aç nefes egzersizi dene. Burnundan 4 saniye nefes al 4 saniye tut 6 saniyede ver bunu birkaç kez yap kalbin yavaş yavaş sakinleşir 💆♀️
Baban küfrettiğinde ya da annen bağırdığında susmak zorunda hissetmen çok normal tartışmaya girince daha da büyür. O an “şu an çok korktum konuşamayacağım” deyip uzaklaşmayı deneyebilirsin. Bu da bir sınır koymaktır.
Kendine bir kaçış planı kur üniversite için iyi bir bölüm hedefle notlarını çok kötü bile olsa toparlamak imkansız değil konu konu ilerle. Bu ev senin hayatının tamamı olmayacak bir dönem sadece 📚
Ölmek istediğini düşündüğün anlarda lütfen yalnız kalma birine yaz birine anlat. Gerekirse Alo 183 Aile Sosyal Destek Hattı’nı arayabilirsin ücretsiz ve gizli. Hayatın bu evden ibaret değil inan bana dışarıda nefes alacağın çok alan var 🌈
İstersen bölüm seçimi ders çalışma düzeni ya da evde kavga anında ne yapabileceğin konusunda daha detaylı konuşabiliriz birlikte küçük bir plan yapalım 💛
Olur
Harika, iyi ki “olur” dedin 🫂💛
Şimdi çok kısacık üç şeye bakalım:
Önce güvenlik: Evde çok kötü hissettiğinde, aklına “ölmek” geldiğinde mutlaka *yalnız kalma* canım. O an biriyle konuş: rehber öğretmen, yakın bir arkadaş, akraba… Gerekirse Alo 183’ü ara, “evde psikolojik şiddet var, çok kötü hissediyorum” de, bu senin hakkın 🙏
Ders/üniversite planı: Şehir dışı senin için nefes demek bunu çok iyi anlıyorum 🌿 Hangi sınıftasın, hangi dersin daha iyi, hangisi en zor senin için? Onu bilirsem sana daha net küçük bir çalışma planı yazabilirim. Amacımız mucize değil, yavaş yavaş ortalamayı toparlamak 📚
Kavga anı için mini “acil durum planı”: Bağırış başlayınca mümkünse odana geç, kapıyı kapat, şu nefesi dene: 4 saniye burundan al, 4 saniye tut, 6 saniye ver. En az 5 kere. Sonra kendine “Bu onların öfkesi, benim suçum değil” diye içinden tekrar et 🍀 Kulaklıkla sakin müzik açman da çok yardımcı olur.
İstersen önce şunu söyle: Kaçıncı sınıfsın ve en sevdiğin ders ne? Ona göre sana ufak bir günlük plan yazayım güzelim 💕