Bence güvenilecek insan kalmadı maalesef. Erdemli olmak bir zayıflıkmış gibi unutulup gitti. Bugünlerde en büyük lüks; olgun düşünceli, karşısındakini incitmekten korkan, saygı ve sevgiyi sadece bir kelime olarak değil, bir yaşam biçimi olarak gören merhametli bir kalbe rastlayabilmek.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aile & Toplum konusunda 912 cevap paylaştı.
4 ayGenellikle toplumsal ve ekonomik sebeplerle evlilik miktarları azaldı. Seçenek miktarı arttı ve baskı azaldı. Önceden yakın çevrendeki kişiler dışında pek bir opsiyonun yoktu, şimdiyse farklı ülkeden insanlarla tanışmak bile çok kolay ve eskiden evlenmezsen toplum tarafından dışlanırdın, şimdiyse evlenmeden cinsellik yaşayabilmek dahi çok kolay. Enflasyon ve iş bulmanın zorluğu da büyük bir etken. 2 asgari ücretle geçinmek bile zor. Çocuk masrafları astronomik seviyelerde ve çocuğu büyüttüm bitti de yok. Çoğu gencin eskisi gibi reşit olup evden gidebilme imkanı eskiye kıyasla çok çok düşük.
06 Yorumla
Soran4 ayÇok iyi özetlemişsin eline sağlık. Böylesi daha iyi mi oldu yoksa daha kötü mü oldu bilemiyorum
- 4 ay
Mantıken kötü. Evet artık sağlıksız şeyler konusunda daha bilinçliyiz (tabular, besinler, kimyasallar vs.) ama ayrıca seçenek çokluğu ve gelecek belirsizliği dolayısıyla eski zamanlara kıyasla psikolojik sağlığımız çok daha kötü halde.
Soran4 ayBunun çözümü nedir sizce
- 4 ay
Doğru türden bilinci arttırmak. Evleneceklere devlet desteği verilse (ki böyle azalmaya devam ederse yakındır), boşanmak isteyenlere zorunlu danışmanlık verilse, evlenecekler evliliğe uygun mu diye denetlense, saçmalık ötesi tabular geçmişte bırakılsa vs. şimdiye sağlıklı ilişkilerle dolu sağlıklı bir toplumduk. Özetle teşvik ve kalite kontrol gerekiyor.
Soran4 ayÇok iyi özetledin teşekkür ederim. Bu söylediğin noktalara değinilirse ciddi biçimde bazı şeyler düzelebilir :)
- 4 ay
Teşekkürler beğenmene sevindim. ✨
En İyi Cevaplar
4 ayÇünkü herkes sosyal medyada ve dizilerde gördüğü hayatı istiyor dizilerdeki hayatla gerçek hayat aynı olmadığı için de kimse evlenmeyi istemiyor ve sorunların birçoğu da kadınlardan kaynaklanıyor Çünkü bizim Türk kadınları affedersiniz zengin erkek şu kadar altın takacak erkek bu kadar altın takacak erkek peşinde geziyor Eğer kedilerden kendine hizmet edecek gece gündüz sevişecek manken gibi kadın peşinde geziyor kimse kimsenin isteğini tam karşılamadığı için ondan sonra akşam olunca da evde huzursuzluklar çıkıyor anlayacağın millet birbirini öldürüyor geriye kalan bekarlar da diyor ki evlenince ne olacak sanki evlenmiyor
11 Yorumla- 4 ay
aynen öyle volkan
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
4 ayİki sebebi var, 1. İnsanlar artık sadece bir ömrü olduğunu ve sırf başkaları ne der, ne yaparım demeyip batan gemiden ölmemek için ayrılma hakları olduğunun bilincine vardılar. 2. İnsanların büyük çoğunluğu başka birine kolayca ulaşabildiği için hayatında olan kişiden çok kolay vazgeçebiliyorlar, bu hayatında kişinin ne kadar iyi olduğunun bir önemi yok. Ekonomik şartlar da cabası..
11 Yorumla
Soran4 ayHer şeyi mükemmelleştirdik. Elimizdekinin kıymetini bilmeden hep daha iyisini hep daha iyisini arayış içindeyiz bu da doyumsuzluk ve sabırsızlıkla sonuçlanıyor. Sanırım bundandır ki uzun süreli ilişkiler olmuyor
Aile & Toplum konusunda 393 cevap paylaştı. Devir kötü ekonomi berbat erkekler artık çalışan paralı istiyor üstüne bi de güzel ve cazibeli olacaksın sen açılacaksın peşine düşeceksin maalesef erkek olmanın içi boş çoğu kız gibi güvenmiyoruz diyorlar çünkü kişi kendinden bilir işi zor bu devirde evlenmek umarım iyi insanlar iyilere denk gelir
213 Yorumla- 4 ay
Bu kadın için geçerli
Birincisi, kadının buluşmaya veya erkeği se"mece gibi görüp koyun sürüsüne dahil etmesi.
Ikincisi, buluşma esnasında kadının haddinden fazla detaycı ve istekli olması ( acaba istediğim gibi mi)? Inancına dayanması.
Üçüncüsü, erkeğim dünyasının düz ve sıralı gidiyor olması kadının bu süreçte ne istediğini bilmemesi
( yersen kafasındaki döngüyü zaten sana söylemiş olması ki dememiştie bunu)
Dördüncüsü, net olunmasını istemesi fakat makaleler yazıp akşam olduğunda iğrenç bir yazı yazıp sürü psikolojisine dayanması
Erkek için:
1 kadın sadık mi?
2 Acaba aileme yatkın mı?
3 Acaba masrafsız borçsuz dert tasasız nasıl düğünü kapatabilirim
4 Benden saçma sapan süphe etmeden kıdem tazminatımı nasıl kurtarabilirim?
Bence açıklayıcı oldu?
Soran4 ayStandart biri olsa yeter aslında mükemmelliyetçi olan bir insan hiçbir zaman doymayacak her daim elindekinden daha iyisini isteyecektir. Günümüz insanının sorunlarından biri de bu maalesef
Soran4 ayErkeğin ne gibi bir isteği olabilir ki merak ettim doğrusu
Soran4 ayDoğru haklısın. Şu anki ilişkilerin çoğu bu temel üzerine inşa edilmiş durumda
Yapay Zeka Cevapladı
Evlenmiyorlar çünkü gönüller çok yorgun 🥺💔
Güven o kadar zedelendi ki herkes “ya incinirsem” diye geri duruyor. Sosyal medya, tüketim kültürü, ilişkileri hızlı yaşa hızlı tüket kafasına çevirdi. Sabır azaldı, tahammül azaldı, emek vermek lüks oldu.
Ama merhametli, olgun, incitmekten çekinen insanlar hâlâ var 🍀 Sadece kalabalığın gürültüsünde onları duymak zorlaştı. Sen değerlerinden vazgeçme. Değerli olan biraz geç bulunur ama değdiğinde içini çok güzel iyileştirir 💫20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
63
Cevap
51Cevap
4 ay"olgun düşünceli, karşısındakini incitmekten korkan, saygı ve sevgiyi sadece bir kelime olarak değil, bir yaşam biçimi olarak gören merhametli bir kalbe rastlayabilmek."
120 milyon türkiye nifusundan kala kala İstanbul aya yorgi klisesinde ki kutsal bakire meryem heykeli kaldı 😂⭕
Bu devirde evlenen erkek beyni bir kenara koymuştur. Prezervatifsiz esc ilişki girmekle aynı kafalarda ölsemde kalsam da umrumda değil mentalitesi lazım evlenebilmek için 2000 li femist kadınlarıyla.
70 yaşında ki müşterim kocayı toprağa yatırmış daha hala beklentilerini sayıyor sövüyor daha adamın kemik kalmamış... Adam hanım ablayı 5-10 yıl abla dayıyı bir ömür pompalamış ama hala daha ölü adamın suyunu çıkarmak istiyo 👑
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayAslında bir taraftan çok genç yaşta evlenenler de var. Ama evlilik yaşı eskiye nazaran arttı. Şimdi ort. 30 da evleniliyor. Sebebi ekonomik olabilir, uygun insan denk gelmemiş olabilir vs. Bence eskisi gibi paylaşım değil bireyselleşmek popüler hale geldi. Şu an herkes kendine harcıyor kendine çalışıyor. Tüketim markalaşma almış başını gitmiş. Sosyal medya evliliği idealize ediyor. Herkes çok seviliyor güller daysınlar pandoralar... kardeşteki oyuncak cazip geliyor. Ben bunların hiçbirini yaşamadım doğru düzgün ilişkim olmadı henüz birinden çiçek dahi almadım yaşımda küçük değil ama görüyorum bu tarz ilişkiler de çok yani hepsinde derinlik var zannetmeyin. Herkesin ilişkisi dışarıdan şaşalı görünüyor ama doğru düzgün paylaşım yok taviz var. Hayırlısını kolaylıkla dileyelim. Evlenmek için evlenilmez bence. Herkesin karakteri kaldırmaz en azından bunu. O insan olduğunu hissetmeden girişmemek lazım sonrası ayrılık ve daha çok yük olur.
116 Yorumla
Soran4 ayÇok farklı bir noktaya değindin aslında ve haklısın. Peki sen niye hayatına birini dahil etmedin?
Cevap sahibi4 ayUzun bir süre kendim istemedim ve uzak durdum üniversite bittkten sonra ancak dedim ki en azından kendimi kapatmayayım. Dahil etmeye çalıştım. Sonra hatta yaşım geçiyor galiba tribine girip olmayacak kişilerle bile denedim. Etrafımda benden küçük hemcinslerim uzun uzun ilişki yürütürken bende bir sorun mu var dedim. Ama onların hepsinin de ilişkisi kusursuz değil onu gördüm. Bu bir seçim. Kimisi ilişkim olsun ben idare ederim der devam eder. Ben kendim gibi birini arıyorum derin bir ilişki istiyorum. Bu imkansız değil ama çok kolay bulunan bir şey de değil. Aramakla bulunmaz, vakti gelince o seni bulur derler. Daha vakti gelmemiş demek ki.
Soran4 ayAradığın kişi nasıl biri biraz bahseder misin
Cevap sahibi4 ayDenklik çok önemli, bunu gördüm olmayan ilişkilerden. Entelektüel olarak, duygusal kapasite olarak, olgunluk olarak denk olmamız gerek. Çünkü beni anlayacak empati kuracak kapasitesi olması lazım. Seni anlamayan biriyle yola çıkılmaz. Merhametli vicdan sahibi olması lazım. Hayata bakış açımızın benzer olması lazım. Aile yapısına iyi bakmak lazım çünkü az çok kişiyi belli ediyor aile. Güvenin tanıdıklık hissinin kendiliğinden oluşması lazım. Saygı çok önemli. Saygı yoksa gerisini al çöpe at. Yanında huzur bulduğum biri olmalı. Buraya kadar anlattıklarım bence herkes için gereken başlıklardı. Bunun dışında benim ekstralarım Allah korkusu olan benden önce O'nu bulmuş, tutkulu, maceraperest, hareketi gezmeyi keşfetmeyi seven, iştahlı, sevgi dolu ve bunu her türlü göstermekten çekinmeyen mizah duygusu kuvvetli, gözümün beğendiği hem yanıma hem gönlüme yakışan gerçek bir yol arkadaşı isterim. Daha isterim de isterim yazdıkça aklıma daha çok şey geliyor bu kadarı burada kalsın😅 sen nasıl biri istiyorsun?
Soran4 ayBiraz daha özellik saysan kriterlerine uygun erkek sayısı kalmayacak 😅😅 her şeyi bir kenara bırakıp nerede yaşadığını sorabilir miyim
Cevap sahibi4 ayNeden ki görücü mü geleceksin😂
Soran4 ayHayır ya yaşadığın yerle bağdaştırıcı bir çıkarımda bulunmak için sordum
Cevap sahibi4 ayBuradan söylemiyim ama iç anadolu bölge olarak
Cevap sahibi4 ayÇıkarımın ne peki?
Soran4 ayBen de iç anadoludayım ciddi misin xkdkckfk
Soran4 ayHangi şehirdesin
Cevap sahibi4 ayOnu buradan söyleyemiyoruz maalesef 😇😅 çıkarımın neydi merak ettim
Soran4 ayBen de onu burdan söyleyemem 😅
Cevap sahibi4 ayÖnce sen söyle nerede yaşadığını o zaman 🙃
Soran4 ay2 dk gizliden çık normalde söyleyim 😅 sonra tekrar gizliye geçersin
Cevap sahibi4 ayİyi madem çıktım
Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı. Çünkü her evli kalan bunu istediği için değil kimisi mecburiyeten beraber, kimisi evlenmek istiyor ama ekonomik sebebler ile çekiniyor, kimisi dengini bulamiyor, kimisinin sağlık ya da Ailevi hayatı buna müsade etmiyor, kimisi de yapı gereği tek eşlilik için uygun değil yani bissuri sebeb var.
13 Yorumla
Soran4 aySiz evli misiniz peki
Soran4 ayNe olursa sizi evliliğe teşvik eder?
Gizli Üye(25-29)4 ayBu kadın için geçerli
Birincisi, kadının buluşmaya veya erkeği se"mece gibi görüp koyun sürüsüne dahil etmesi.
Ikincisi, buluşma esnasında kadının haddinden fazla detaycı ve istekli olması ( acaba istediğim gibi mi)? Inancına dayanması.
Üçüncüsü, erkeğim dünyasının düz ve sıralı gidiyor olması kadının bu süreçte ne istediğini bilmemesi
( yersen kafasındaki döngüyü zaten sana söylemiş olması ki dememiştie bunu)
Dördüncüsü, net olunmasını istemesi fakat makaleler yazıp akşam olduğunda iğrenç bir yazı yazıp sürü psikolojisine dayanması
Erkek için:
1 kadın sadık mi?
2 Acaba aileme yatkın mı?
3 Acaba masrafsız borçsuz dert tasasız nasıl düğünü kapatabilirim
4 Benden canım saçma süphe etmeden kıdem tazminatımı nasıl kurtarabilirim?
Bence açıklayıcı oldu?07 Yorumla
Cevap sahibi4 ay40 dusunmek iyi degil kafanda tilkilere yer acarsin 1000 dusun bir kere karar ver saglam ver ama bir dusn 1000 1 soyle degil elbet yaparsin olmeyeceksin sonucta oturmaz evlilik oyle bir dunya yok denge onemli evliligim 100 sene gecti oturmadi tuh evlenilmez demekte sacma 1000 dusun bir arar ver ama ver yani saglam karar ver olduramadim dusundum onu oraya koydum dolmadi bunu buraya koydum yok koyamadim bu dusunme degil tek tarafli iki tarafi dusunmezsiniz siz kadinlar tek dusunursunuz tek karar verirsiniz olduramazsini kafanizda doner durur magdur rolu oynar aradan siyrilamazsiniz ama siyrildim diye sevinirsiniz kusura bakın hemde en dibine kadar bakın ama siz oguncağı elinden alınan çocuktan daha betersiniz
Cevap sahibi4 ayDetayci dusunmekten duz nedir unuttunuz cunku anlamaman normalin ustu gibi birsey iyi oku anlayacaksin daha iyi okuman lazim detayi sil kafadan oyle oku
Cevap sahibi4 ayAllah sana yardım etsin asiri gereksiz bir burcsunuz
4 ayKimsenin evlenmemesinin temel nedeni ekonomik zorluklar yüksek düğün masrafları ve insanların özgürlüğe daha çok değer vermesi yani evlenmek istemediklerinden değil koşullar zor olduğundan evlilik erteleniyor. Ha birde senin dediğin gibi evlenilecek insan bulmasıda zorlaştı çünkü sosyal ortamlarda insanlar her şeyi yapabilmeye başladı dizilerden de etkilenerek herkes her boku yiyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 761 cevap paylaştı.
Erkeklerin artık bir kadını yemeğe
dahi çıkaracak parası yok ve parası
olanların çoğunun da bir kadını
samimi duygularla yemeğe çıkara-
cak niyeti yok çünkü seçenek çok.
Öyle garip bir durumdayız ki parası
olmayan kadının parası olmayan
bir erkekle işi yok ama parası olan
kadının da parası olmayan bir
erkekle işi yok. İkisi de mantıklı…00 YorumlaKimse birbirine güvenmiyor öte yandan herkesin beklentisi çok arttı, yediklerimiz ictiklerimiz ve medyanın bize empoze ettiği dönüştürdüğü kişilik var bu kişilikler aldatmaya o kadar müsait ki anlatamam ve bunu herkes içinde hissediyor şu an herkesin de öyle olduğunu bildiği için kimse evlenmek istemiyor ve tabiki maddi şartlar da var , öte yandan 25 yaşına kadar bekar olmak da bu nedenlerden birisi
07 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 553 cevap paylaştı.
4 ayerkek çalışır kadına bakar mantığının dışında kalan bir eş adayı bulamadık. kadına para harcadıktan sonra eskorta da gidip her akşam farklı yemek yemeyi biliriz. evliliğin cinsellikten ibaret olmadığını anlatamadım kimseye. kızlar da hala bana bakacak erkek yok mu diye geziniyor ortalıkta süs köpeği gibi :D
00 Yorumla Hızlı ve hazlı yaşam süren insan sayısı çok fazla bu saydıklarına değer verene de canım muamelesi yapılıyor ne yazık ki. Ahlak ve erdem ancak bu özelliklere sahip olanlar için değerli.
01 Yorumla
Soran4 ayBu devirde benim gibi insanların kıymeti bilinmiyor maalesef ama günün birinde bunu anlayacaklar eminim
Gizli Üye(25-29)4 aySANA diyim altima arabam işim tipim boyum var ne hikmetse taniştiğim kiz kadin fark etmez bakireliğini bile verirken teredüt etmiyor çünkü niye diyor bu adamda para var güç var ben bunla evlenirim hayatim kurtulur ben bu durumu rahat 3 - 4 sefer yaşadim kadinlar kızlar doymuyor hep diyor daha iyisi var daha zengini var ama bilmiyorki zengin adam evlenmez eğlenir ve inanmayacaksin kız mileti kullanilip atilmayi cok seviyor onu dürüst seven duygusal adami kıyamayan adami ise takmiyor bile aldatma potansiyeli olan adami cok seviyoralar yoksa düz sevmek enayilik bu devirde
01 Yorumla
4 ayEvlenmek için evlenilmez. Güven şart. Güvenebileceğim insan yok. Güvenip aşık olsam zaten herkesten gizli evlenirim..
21 Yorumla
Soran4 ayBakmasını bilirsen güveneceğin insan var aslında. Gerçi böyle insanların da kıymeti bilinmiyor günümüz toplumunda. Bu da ayrı bir tezatlık...
Erkekler çok tuhaflaştı ilk soruları ne iş yapıosun çalışıyor musun bunu soran adamdan ne hayır gelir
21 Yorumla
Soran4 ayBundan öne nasıl biri olduğunu anlamaya çalışıp karakterini özümsemeyi tercih ederim
Aile & Toplum konusunda 346 cevap paylaştı. Çünkü hiçbir beden saf kalamadı, erkek için de geçerli kadın için de. Gençliğinde kendini tutamayıp her haltı yiyen, yaşamadığı fantezi kalmayan, yetmezmiş gibi binbir çeşit kriter sunan bir toplumda bırak evliliği 2 günlük ilişki bile çok zor.
00 YorumlaHem güvenilecek insan hemde masraflar maalesef heleki günümüz kizlari asiri uçmaya basladi evi olcak arabası olcak dolgun maas olcak dünyanın yakisikli erkegi olcak haliyle herkeste bu şartlar olmayınca evde kalıyorlar maalesef
00 Yorumla
4 ayEvlenmek şart değil isteyen evlenir istemeyen evlenmez zaten doğru düzgün insan da yok herkes cinsellik bel altı çıkar peşinde güvenilecek insan kalmamış
014 Yorumla
Soran4 ayTabii ki kimse evlenmek zorunda değil ama günümüz toplumunda evlilik gözle görülür biçimde azaldı. Herkes aynı değil senin söylediğin tarzda olmayan aklı başında erkekler de var
- 4 ay
Varsa bile çok az var öyle erkeklerden çoğu lay lom cinsellik peşindeler
Soran4 ayBen öyle biri değilim mesela fakat hakettiğimiz değeri görmediğimizi de düşünüyorum
- 4 ay
Önce sen kendine değer vermelisin herkesten önce
Soran4 ayKendimi değerli görmesem böyle bir şey der miyim sence? :D
- 4 ay
Ne bileyim herkesin düşüncesi farklıdır sonuçta
Soran4 ayKendine değer vermeyen, sevmeyen insan başkasını hiç sevemez
- 4 ay
Ben senin gibi düşünmüyorum tabi herkesin düşüncesi farklıdır kimi insan kendinden daha çok seviyor başkasını düşünüp değer veriyor
Soran4 ayBencil ya da duyarsız insanlardan uzak durmalıyız zaten. Bunun ortası idealdir
- 4 ay
Doğru söylüyorsun haklısın bu konuda
Soran4 ayDediğim gibi aklı başında ne istediğini bilen olgun bir insan bulup hayatımıza alarak önümüze bakıp gideceğiz fkfkfkfk
- 4 ay
Herkesin hakkında hayırlısı olsun
Soran4 ayUmarım öyle olur
- 4 ay
Umarım
Etik değerlerimizinde çok değiştiğini düşünüyorum. Artık çok fazla gösterişle beraber daha iyisini bulursam algısı yüzünden ve sosyal medyanın etkisiyle harmanlanınca ortaya muazzam bi memnuniyetsizlik ve aşırı seçicilik çıktı. Buda oranı olumsuz etkiledi tabiki.
Ekonominin de etkisinin ilişkileri bazı evrelerde vurduğu kanaatindeyim bu arada. Evlenmek bu kadar zorlaşmışken, evlenenlere saygı duyuyorum.10 YorumlaAile & Toplum konusunda 497 cevap paylaştı. Güvenecek insan kalmadı haklısınız işte bu yüzden birgün evlenip yarın gün boşanacak korkusu var
11 Yorumla
Soran4 ayGüvenilecek insan var aslında ama hakettiği değeri göremiyorlar maalesef
4 ayErkolar şerefsizlik peşinde oldugu icin. Evlenip balayına gideceğime evlenmeyip alayına giderim kafası. Bir doymadı uckurları
11 Yorumla
Soran4 ayOlgun düşünceli saygılı merhametli ve sevdiğini sahiplenen kıskanan erkekler de var
4 aybirbirine değer veren yoldaşlık değil gerçekten değer veren … dünyaya dünyanın sahte ışıltısına kör olacak şekilde sevmeyi bilen çok az insan kaldı…
00 YorumlaHem ekonomik boyutu var hem de sadakatsizlik fazla.
Sorumluluk almak istemiyor insanlar
04 Yorumla
Soran4 aySiz evli misiniz
Soran4 ayZorlanıyor musunuz
- Aile & Toplum konusunda 3,4b cevap paylaştı.
4 ayEkonomi ve milli sorunları da ekle. Burada çocuk dünyaya getirmek istemiyor evlenmeyi düşünenlerde. Yani benim çevremde gördüklerim böyle.
01 Yorumla
Soran4 ayEvet çok haklısın evlenen de zar zor 1 çocuk yapıyor başta ekonomi olmak üzere birçok sebebi bulunuyor. İnsan evlat sevgisini bile hakkıyla yaşayamıyor
Gizli Üye(18-24)4 ayBoş çünkü evim işim arabam var zaten evlenip kendime neden artı iş çıkarıp kocamın donlarını dağınıklığını toplayayım ki?
317 Yorumla
Soran4 ayYaşın kaç
Cevap sahibi4 ay25
Soran4 ayBu yaşta ev+araba+iş kombinasyonunu nasıl yapabildin ckfkfk
Cevap sahibi4 ayçok çalıştım çocukluğumdan beri
Soran4 ayVallahi helal olsun ne diyebilirim ki tebrik ediyorum 👏🏻
Cevap sahibi4 ayTeşekkür ederim
Soran4 ayBüyük şehirde mi yaşıyorsun peki
Cevap sahibi4 ayEvet
Soran4 ayİstanbul?
Cevap sahibi4 ayEvt
Soran4 ayMetropolde yaşam daha zordur. Sana şu an ekstra saygı duydum ckdkfk
Cevap sahibi4 ay🙂🙂🙂
Cevap sahibi4 ayNe alaka zeynep
Cevap sahibi4 ayErkek olduğunu o kadar belli etme
Soran4 ayBen bile erkek olduğundan şüphelendim 😃
Ee kimse evlenmiyosa bu her hafta nikah dairesine randevu alan kim hwhs
11 Yorumla
Soran4 ayBence onlar 1 ay sonra boşanıyor uzun ömürlü bir evlilik yaşayamıyorlar
Ahlâk, güvensizlik ve edep alt sahalarda. Kimsenin kimseye saygısı dahi kalmamış. Bu yüzden kimse doğru düzgün kişi bulamıyor tabii ekonomi de var.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 948 cevap paylaştı. Belki istediği gibi biri karşılarına çıkmıyordu
017 Yorumla
Soran4 aySen istediğin birini bulabildin mi
Soran4 ayNeden ya kriterlerin çok mu yüksek?
Soran4 ayBoyun kaç
Soran4 ayNormal aslında boyuna uygun bi erkeği nasıl bulamadın ckfkfk
Soran4 ayNerde yaşıyorsun ki
Soran4 ayKoca metropolde nasıl biri çıkmaz karşına xkdjfj
Soran4 ayÜniversite falan okuyor musun
Soran4 ayKaç yaşındasın
Soran4 ayBulursun yaa yaşın gayet normalmiş
- Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı.
4 ayEkonomi yüzünden tabiki.
Birde sadakatszlik almış başını gitmiş05 Yorumla
Soran4 ayBu durum düzelmez mi sence
- 4 ay
Hangisi
Soran4 aySadakatsizlik
- 4 ay
Herkes biseyelrdrn şikayetçi ama kimse aldatmaktan da geri kalmio mümkün mü senc bu
Soran4 ayÖyle olmayan birçok insan var aslında mesela ben asla öyle biri değilim aldatma çok büyük bir kusur bunun düşüncesi bile beni rahatsız eder
Aile & Toplum konusunda 548 cevap paylaştı. Öyle kalplere de ezik, saf muamelesi yapıyorlar maalesef
01 Yorumla
Soran4 ayİşte haklı bir yorum daha
4 ayHaklısın , sevmek güvenmek zor bunun dışında hazır hissetmiyorum
03 Yorumla
Soran4 ayNe zaman hazır hissedersin
- 4 ay
Birkaç yıl sonra umarım
Soran4 ayŞu an kaç yaşındasın
Aslında, nasıl hâlâ evlenebiliyorlar diye sormak lazım.
01 Yorumla
Soran4 ayNeden 😀
4 ayDoğru kişiyi bulamamak yüksek maliyetler zor hayat şartları boşanma oranlarının artışı gibi gibi bir çok sebep var
00 Yorumla
4 ayArtık her şey değişti, öyle eski aşklar falan da kalmadı. Hayat para üzerinden oluşuyor. Aşklar bile parayla. Paran yoksa aşk da yok.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,1b cevap paylaştı. Nafaka dolandırıcılığı çok yaygın.
Bir imza atıyorsun, bir günlük evliliğe ömür boyu nafaka ödüyorsun.00 YorumlaYa çok seçeneklilikten ya da hiç bulaşmayayım diye her şeye sınır koymaktan
014 Yorumla
Soran4 ayAile kurmak cazip gelmiyor mu acaba
Soran4 ayNadiren de olsa var aslında ama insanların tercihi bu kişilerden yana olmuyor
Soran4 ayDoğru kişiyi nasıl bulacağız o halde
Soran4 ayDoğru yaşı beklemek mi gerekiyor acaba
Soran4 ayKaç yaşındasın ki
Soran4 ayBence yaşın geçmemiş gayet ideal bir yaştasın öyle deme
Soran4 ayNeden böyle düşünüyorsun
- Aile & Toplum konusunda 337 cevap paylaştı.
4 ayAslında evleniyorlar ama mecbur hissettikleri için, birçok insanın kalbinde hala asıl aşkı gömülüdür.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 402 cevap paylaştı.
4 ayÇünkü insanların ekonomisi buna müsaade etmiyor kim yuva kurmak istemez ki ama bir düğün içinde 1 milyon borca girmeyi göze alamıyorlar
01 Yorumla- 4 ay
1 milyon sadece nikahı kınası tutar. düğün yapmadın say...1 milyon gitti. ev dizicen kadın yeni kocasını ilk günden hayırlıyıcak gerdek gecesinden önce kredi kartını patlatıcak...
- Aile & Toplum konusunda 545 cevap paylaştı.
4 ayEvlenmeyen insanların başkalarının da evlenmediğini düşünmesi sorunsalı var bence.
017 Yorumla
Soran4 aySiz evlisiniz diye yorumladım
- 4 ay
Hayır değilim
Soran4 ayO halde sorumu yanlış anladınız. İnsanların evlenip evlenmemesi umrumda değil ancak günümüz toplumunda insanlar evlenmek yerine başka seçenekleri değerlendiriyor bunun sebebini merak ettim
- 4 ay
Sebebi basit zina suç değil kadınlar da iffetli değil. Nikah dışı ilişkilerin sorumlusu kadınlardır. Kadınlar bu konuda sınırlarını koysalar ya da en azından zina sadece kadına suç olsa bile bu durum büyük oranda azalır.
Soran4 ayZina da tek suçlu kadın değildir. %50 erkek de suçludur bu işi beraber yapıyorlarsa karşılığı da eşit olmalı. Erkekler orasına burasına sahip çıkıp bir kadının kalbine dokunsa bu dediklerinin yaşanma oranı çok çok düşer
- 4 ay
Kadın davet etmediği sürece hiçbir erkek zina yapamaz
Soran4 ayElbette fakat burada tek suç kadınındır diyemeyiz
- 4 ay
Tek suçlu tabi ki kadın değil ama erkek 1 suçluysa kadın 2 suçludur. Nasıl ki evlilik erkeğin tercihi ile oluyorsa zina da kadının tercihi ile oluyor.
Soran4 ayDaha önce başına böyle bir şey geldi mi?
- 4 ay
Hayır
Soran4 ayGelmesin de zaten. Ama farzet ki böyle bir şey yaşadın. Bu durumda %100 suçlu olan sen mi olacaksın?
- 4 ay
Tecavüz vs değilse %100 olmasa da %75 ben suçlu oluyorum
Soran4 ayYani sen suçun büyüğünün sende olduğunu kabul ediyorsun?
- 4 ay
Kardeş ben adamı davet etmesem adam nasıl benimle birlikte olabilir söyler misin? Ancak tecavüz etmesi lazım ki tecavüz bile aklı başında olan erkeğin yapacağı bir şey değil. Ya psikopat ruh hastası olması lazım ya da alkol uyuşturucu alması lazım. Kendinde olan bir adam zaten kendisini istemeyen kadına karşı ereksiyon bile olamaz.
Soran4 ayAnladım evet. Farklı bir bakış açısı
- 4 ay
Bakış açısı değil aslında psikolojik ve biyolojik bir gerçekten bahsediyorum ama maalesef çoğu erkek ve kadın daha kendi doğalarını bile tam bilemiyor.
Soran4 ayDerin konuları konuşup kafa yormaya gerek yok diye düşünüyor olabilirler
Gizli Üye(18-24)4 aySenin gibi düşünen bir adam bulursak hemen evleneceğiz. Maalesef böyle düşünen erkek pek kalmadı biz kızlar olarak erkeklere güvenemiyoruz karşıdaki insan o güveni hissettirebilmeli. Bak mesela ben senin güven verici bi erkek olduğunu hemen anladım ah keşke senin gibi bi beyefendi çıksa karşıma
014 Yorumla
Soran4 ayTeşekkür ederim umarım karşına senin denginde, mutlu eden, saygılı ve beyefendi biri çıkar. Sayımız çok kalmadı ama olsun biri çıkar elbet karşına 😅
Cevap sahibi4 ayAy valla senin gibi erkek bulamıyoruz ki hepsi prenses gibi ve ne istediğini bilmiyo. Asıl senin gibi erkeklere çok kız talip olmalı ahahah
Soran4 ayNazik iltifatın için teşekkür ederim ne diyeceğimi bilemedim 😃
Cevap sahibi4 ayyok mu hiç flört falan? Gerçi instada falan çok kız eklemiştir seni haksız mıyım 😁
Soran4 ayYok ya düşündüğün gibi biri değilim İnstagramda 75-80 takipçim anca vardır
Cevap sahibi4 ayYuh böyle erkek kaldı mı cidden? Kızlar toplaşın buraya vallahi aklı başında olgun bir beyefendi var burada ahahahahha
Cevap sahibi4 ayBeni görmezden gelme evlenecez olum seninle bunu da bi kenara yaz 😉
Soran4 ayO nasıl olacak kendi kendine gelin güvey oluyorsun 😃
Cevap sahibi4 ayBen kafaya koyduğumu alırım seni istersem seni de kazanırım kocam yaparım bu kadar basit
Soran4 ayKendine çok güveniyorsun
Cevap sahibi4 ayEvet güzelim erkeğimi memnun ederim güvenilir biriyim herkes benim gibi bir kızı ister
Soran4 ayHer kuşum eti yenmez 😉
Soran4 aykuşun*
Cevap sahibi4 ayOff sen çok iyisin ama seni istiyorum hem de hemen 💋
- Aile & Toplum konusunda 392 cevap paylaştı.
4 ayO kadar saçma adetler geldiki vede evliliğin kısa sürmesi vs
02 Yorumla
Soran4 ayHaklısın son zamanlarda düğünler bile saçma bir hal almaya başladı
- 4 ay
Kız istemeye havai fişek atılarak gidiliyor o kadar çok gereksiz saçma adetler var mı evlenen kişileri bildiğin sömürüyorlar
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
4 ayBu akşam evlilikle ilgili gördüğüm 3. soru
Güven olmuyor kim neye güvenip evlensin01 Yorumla
Soran4 ayEvet gerçekten öyle çok yazık
4 ayHayat şartları çok hard ve toplum çöküşte yozlaşmış
00 Yorumla
4 ayDoğru insanı bulmak da sıkıntı ekonomiyi düzgün tutmakta sıkıntılı
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Aklı olmayanların parası yok
Parası olanların Akılları var 🙄00 YorumlaAile & Toplum konusunda 358 cevap paylaştı. Çünkü herkes tahammülsüz, evlenenlerin hepsi boşanıyor, bu yüzden kimse bu riske girmiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 ayİlk aşkım gibi birisini bulursam evlenirim knka ozmana kadar beni bir rahat bırak awq😀
034 Yorumla
Soran4 ayİlk aşkın nasıl biriydi
Cevap sahibi4 ayİlk aşkım çok yardımsever bir çocuktu. Aşevinde çalışırdı gönüllü olarak insanlara yemek dagıtıyordu. Aynı zamanda yarı zamanlı işte çalışıyordu kazandıgı parayla okul okuyordu. Aynı zamanda çocukları çok severdi bazen kendinden küçük çocuklarla top bile oynuyodu hahahshs
Hem komik hem akıllı hem çocukları severdi, kendinden yaşça büyük insanlara saygılı , yaşıtlarına karşı güleryüzlü, kendinden küçük çocuklara karşı sevgi dolu birisiydi. Hayvanları seviyodu ama köpeklerden hep korkuyodu 😀güleryüzlüydü insanlara karşı güleryüzünü hep gösterirdi ama asla gevşek degildi, sarışındı ~ bence dünyada onun gibi bir insan yok, asla gelmez. İnanılmaz bir insan cidden o kadar insan tanıdım iş hayatında , lise, üniverstede , çalıştıgım yerlerde ama asla onun gibi birisini görmedim. İnançlı degildi hiç inanmazdı. Ama çok iyi birisiydi, ya onu annesi çok güzel yetiştirdi ya da tanrı onu dünyaya insanlar örnek alsın diye gönderdi.
Her zaman çok çalışırdı. Ben bi kız çocuguyum valla hep onu örnek alıyordum. Hep bana çok iyi örnek olmuştur. Mükemmel bir insandı cidden sadece yakışıklı olması degil, karakteri çok düzgündü hiç birisine sinirlemdigini , kızdıgını, öfkelendigini görmedim. Bi ara şey düşünüyordum bu çocuk nie hiç sinirlenmiyo hiçbirşeye yapısı öyle yani
Cevap sahibi4 ayO kadar insan tanıdım , konuştum , ama hiçkimse onun gibi olamaz be yanından geçemez
Cevap sahibi4 ayAklıma geldi tekrar aşık olasım geldi
Cevap sahibi4 ayPlatonik kocamdı gahahahahehejekekr
Soran4 ayEe niye ayrıldınız o zaman ya da sevgili olmadıysanız neden ona açılmadın?
Cevap sahibi4 ayNeden onu sevdigimi söylemedim biliyor musun? Şimdi bizim aramızn çok iyiydi. Sevgili olup onu kaybetmek istemedim. Şimdi gidip seni seviyorum deseydim, kabul etseydi sevgili olurduk sonra ayrılırdık. Onu kaybetmek istemem, Ben arkadaş olalım sonsuza kadar birbirimizle iletişimimiz olsun istedim böyle düşündüm. Sevdigimi itiraf etmedim. Aramızdaki ilişki bozulmasın istedim.
Cevap sahibi4 ayBir zaman sonra duygularım agır bastı. Söylemek istedim sonra söylersem aramız kötğ olur diye düşündüm söylemedim. Sadece iletişimimizi kestim. Mesafeli arkadaşız
Cevap sahibi4 ayGörsem selam veririm oda aynı fazla samimi olmaya gerek yok. Bu duruma artık dayanamayabilirim. Gider seni seviyorum felan diyebilirim. Ortamı kızıştırmaya gerek yok hahshdhrjr
Soran4 ayKeşke direkt söyleseydin kabul etse süper olurdu kabul etmese de en azından yoluna bakar şimdiye kadar unuturdun
Cevap sahibi4 ay1 kez söyleyecektim. sonra dedim ki eger bir gün ayrılırsak ne olcak? Hem arkadaşımı hemde sevdigim insanı kaybetmiş olurum diye düşündüm bu yüzden sevdigimi söylemedim. Ama biliyor musun ne var? Ben şimdi ne zaman bir erkekle konuşsam ya da sevgili olma evresine geçsem aklıma hep o gelir. Belki unutmadıgım için belkide çok sevdigim içindir. Bazı şeyler unutulmaz ya
Cevap sahibi4 ayŞimdi gidip söyleyememem kim bilir nerde tanrı en iyisini bilir.
Cevap sahibi4 ayEn son 2 yıl önce gördüm. Hala aynı hiç degişmemiş. O kadar masum o kadar harika bir insan ki görmen lazımdı. Bu seferde gitmiş. Ramazan ayındaydık, bu seferde gitmiş ramazanda belediyeler yemek dagıtıyor ya onlara yardım ediyordu. İçimden dedim ki demek ki insanlar hiç degişmiyo.
Cevap sahibi4 ayBen şimdi ne zaman onu görsem sanki ünlü birisini görmüş gibi hissediyorum 😀😀
Cevap sahibi4 ayNedendir bilmiyorum ama kalbim sanki onda kaldı gibi
Soran4 ayGeç değil bence. Sosyal medyadan ulaş konuşmaya başla sonra da hislerini ortaya dök. Dediğim gibi kabul edip etmemesine göre kendine bir yol çizersin. Böyle belirsizlik içinde olmaktan iyidir
Cevap sahibi4 ayYok ya söyleyemem, kabul ederse birgün ayrılırsak ben ne yaparım? Ayrılırsak bana düşman gibi bakar. Bunu hiç kaldıramaz yüregim.
Soran4 ayNiye ayrılacaksınız noluyo dkdkfk
Cevap sahibi4 ayMisal ayrılırsak ben naparım? Ya düşman olursak😀😀hahahaha kalbim bu acıyı kaldıramaz.
Cevap sahibi4 ayBenim trawmam olur. Hahahahaha düşün birgün ayrılırsak ne olur? Vallahi intihar ederim hajdjd
Cevap sahibi4 aySen şimdi bana diyorsun ki git mesaj at öyle mi?
Cevap sahibi4 ayAsla o mesajı atmam banane , yazamam , hahahahahs gururum yazma diyor. İçimdeki kız böyle şeyler yapma diyor. 😀😀
Cevap sahibi4 aySence geri dönüş ne yazar?
Örnek : Gamze saçmalama
Cevap sahibi4 ayÜzülcem bu gece'de bunun için aglicam hahshsh
Cevap sahibi4 ayDepresyonum tetiklencek
Soran4 ayBu nasıl bi psikoloji nutkum tutuldu ckdkfkfk çok ayrıntılı düşünüyorsun böyle yapma erken yaşta saçların beyazlar :D
Cevap sahibi4 ayÇok ayrıntılı düşünüyorum evet hiç olumlu bir özellik degil, sen böyle olma ,
Cevap sahibi4 ayYoo gayette güzelim hiç 27 yaşında gibi degilim valla habdbsjsj çokta güzelim
Cevap sahibi4 ayŞimdi sence ben bu çocuga mesaj mı atayım?
Soran4 ayBen ayrıntılı düşünmüyorum asıl sen böyle olma cidden zararlı bir şey
Soran4 ayBen sana güzelsin veya çirkinsin demedim ki seni görmedim bile kddkfkfk
Soran4 ayAtma boş ver 😃
Cevap sahibi4 ayBencede atmamalıyım en iyisi ~
Soran4 ayboş ver ya sen daha iyilerine layıksın dkdkfkf
İnsanlar mutsuz umutsuz güven problemi ve ekonomik sıkıntılar da cabası evlenip çocuk yapsa çocuğun nasıl bir dünyaya geleceğini düşünmek bile istemiyor bir düğün yapsa çocuğu okula başlayana kadar borç ödüyor normal yani
00 Yorumla
4 ayBence biraz kısmet meselesi bunun haricinde güven ortamı kalmadı ekonomik sıkıntılar var bide evlilik demek evlenmden önce ödeyemiyecen büsürü borç yapmak demek oldu
01 Yorumla
Soran4 ayYapılan şatafatlı düğün de cabası :)
4 ayArtık Evlilik kalktı kaçıncı devirde yaşıyoruz doğru insan bulamazsın bulursan da evlenirsin bu devirde bir yıl evli kalırsın sonra kavga edersin boşanırsın Geçmiş olsun
016 Yorumla
Soran4 aySen kaç yaşındasın
- 4 ay
18 yaşındayım var mı
Soran4 ayAnladım. Evlenmeyi düşünmeyenlerdensin sanırım
- 4 ay
Güzel kardeşım canım kardeşım bak evlılık çok güzel bır şey ama doğru ınsan durust ınsam yok bır örnek verım kadın erkegın parası ıçın sevıyor erkek ıse cımsellık * verıyor dıye sevıyor
Soran4 ayBeş parmağın beşi bir olmadığı gibi her insan da bir değildir. Bakmayı bilirsen aklı başında dürüst erkekler de var
- 4 ay
Varsa bana bir tane bulsana böyle komik cana yakın sevecen Dertleşecek birine cinsellik için değil Kalpten seven
Soran4 ayNerde yaşıyorsun
- 4 ay
Kahramanmaraş'ta yaşıyorum
Soran4 ayMaalesef orada kimseyi tanımıyorum başka bir şehirle bağlantın var mı
- 4 ay
Yok yavrum Senin var mı
Soran4 ayYani ara sıra gidip geldiğin yolunun düştüğü veya okuduğun bir şehir var mı anlamında sormuştum
- 4 ay
Yok vallahı
- 4 ay
Hepsı kafadan delı
Soran4 ayUzaktasın ya Maraş uzak xkdjdj
- 4 ay
Sen konuşma birını bul evlen mılletın derdı yok senın sorunun ilemı uğraşacak
Soran4 ayNe diyorsun be bana düzgün birini bul diyen sensin bu senin sorunun oluyor? KXKDKFFKKF
Gizli Üye(18-24)4 ayBen böyle bir insandım karşımdaki kişi ailem istemiyorsa yapamam dedi
01 Yorumla
Soran4 ayKorkak biri ile yol yürünmez zaten boş ver iyi olmuş
Valla kardeşim mesleğim var. Güvenilir merhametli ve sadık biriyim de. Lakin insanlar artık bunu aramıyor. Y*vşak olacaksın aldatacaksın hakaret edip peşinden koşturacaksın ki sen kıymetli olasın.
04 Yorumla
Soran4 ayO kadar haklısın ki doğruluk ve dürüstlükten sapanlara daha çok rağbet gösteriliyor anlamış değilim
Soran4 ayErkekler olarak da işimiz zor
Gizli Üye(18-24)4 ayMerhameti ve sevgiyi isteyen mi var ki? Kimin umrunda
026 Yorumla
Soran4 ayBen isterim şahsen ama doğru insanı bulmak daha zor
Cevap sahibi4 ayDoğru insan olduğunu yaşamadan bilemezsin işte.
Soran4 ayDoğru insan olduğunu sen nasıl anlarsın
Cevap sahibi4 ayHissettiklerim ve yaşadıklarımla gerçekte tanıyarak
Soran4 ayDoğru kişiyi bulabildin mi
Cevap sahibi4 ayDoğru kişiyi buldum ama tanımıyorum
Soran4 ayO nasıl oluyor dmdkcmfmcnmd
Cevap sahibi4 ayHayaleti ile görüşüyorum 😂
Soran4 ayYanlış yoldasın geri dön 😃
Cevap sahibi4 ayYolda değilim :))
Soran4 ayNerdesin 🫨
Cevap sahibi4 ayDönülmez akşamın ufkunda
Soran4 ayVakit çok geç
Bu son fasıldır ey ömrüm , nasıl geçersen geç
Cevap sahibi4 ayVayyy 😁
Soran4 ayTabii be sandın 😁
Cevap sahibi4 ayÇok severim
Soran4 ayKaç yaşındasın sen? Nostaljik bi şarkı da ondan xkdkcfj
Cevap sahibi4 ayMüzeyyenciyim ben 😂
Soran4 ayYaşın kaç cidden merak ettim ya
Cevap sahibi4 ayNeden soruyorsun
Soran4 ayHiçbir sebebi yok sadece merak ettim
Cevap sahibi4 ayAz evvel yanlışlıkla gizle sekmesine basmadım herifin teki sapıklığı azıttı
Soran4 ayAman dikkat et kxkdkfk
Cevap sahibi4 ayBana işlemez
Soran4 aySana işleyip işlememesi önemli değil onlar önüne gelene yazıyorlar yorumlarda ismini görseler yeter
Cevap sahibi4 ayHaklısın aman boş insanla uğraşamam
4 ayGÜVEN kalmadı kimseye
GERÇEK SEVGİ yok
MENFÂF olmuş aşklar
SADAKATSİZLİK diz boyu
.
.
DAHA ÇOK ŞEY VARDA GERSİNİ HERKES BİLİYOR11 Yorumla
Soran4 ayBaşka şeyler varsa onları da söyleyebilirsin. Bu dediklerin herkes tarafından bilinen ortak şeyler
Gizli Üye(25-29)4 ayson yıllarda bende tam tersini soruyorum aslında :D neden herkes evleniyor
00 Yorumla
4 ayErkekler evlenmıyor aşkım oda maddıyattan. kızlar daha ısteklı evlenmeye bılıyorusn bızm fıtratımızda var yuva kurma ıstegı
04 Yorumla
Soran4 ayDemek ki kadınlar evlenmeye daha yatkın öyle mi? Bak bunu gerçekten bilmiyordum şaşırttı beni...
- 4 ay
Kadınlar ne ıster sevmek sevilmek çocuk sahıbı olmak mutlu huzurlu yuva başka bısı ıstemez her kız ıster evlenmek ceyız dızmek gelımlık gıymek
Soran4 ayTam olarak bunları yaşatmak istediğim bir kız vardı. Söylediklerinden çok daha fazlasını yaptım. Onu gelinlikler içinde yanıma alıp beraber bir gelecek kurmayı hissettirdim. Sevdim hem de çok fazla. Huzur desen her daim vardı. Ama sonra ne oldu biliyor musun bu insan hayatına başkasını aldı ve o an benim için her şey bitti :)
4 ayÇünkü insanlar bilinçlendi. Bi de ailesinin travmasini tecrübe ettiği için aynısını bende yaşarım korkusuyla erteliyor
10 YorumlaGünübirlik yaşayan erkeklerin ağ. zına sıçsınlar. onlar yüzünden
14 Yorumla
Soran4 ayÖyle olmayan erkekler de var?
4 ayBurada evli kadjnlar evli adamlar eslerini aldatiyor dusun neden evlilik olsun
013 Yorumla
Soran4 ayŞaka yapıyorsun ciddi misin
- 4 ay
Yo ciddiyim. hatta bir kadin arkadasi cok uyardim evli kendisi. Her benle konustufunda burada konustugu adam zannetti beni. Simdide evliligim bitti demis. Ben kadin olarak destek cikip uyardim. sinirim bozuldu oyle yazinca
Soran4 ayNasıl insanlar var ya evliyken niye böyle bir şey yaşarsın ki? Karaktersizlikten başka bir şey değil
- 4 ay
Inan ben o kadin arkadasa destek olmak istedim. Beni o adam sandi simdi evliligi bitiyormus bana diyor. ben uyardim sen inatla herseyi anlatip anlatip beni o sandin. Dedim cocuklarin varda dedim cok seviyirsan bosan git kapisina dedim. Yapmam dedim ama simdi etrafi sucluyor
Soran4 ayboş ver ya sen karışma yaştığının cezasını çeksin aldatmanın affı olmaz
Soran4 ayyaşattığının*
- 4 ay
Ya ne kariscam kadin olarak destek olmak ostedim kocani aldatip sonra baskasina suc bulmicaksin
Soran4 aySen evli misin
- 4 ay
Hayir
Soran4 ayEn iyisi. Millet kafayı yemiş baksana evli kadın bile kocasını aldatıyor
- 4 ay
Vallahivya sinir olurum boylelerine
Soran4 ayDüzgün insan pek kalmadı sonumuz ne olacak bilmiyorum
- 4 ay
Valla ayni seyi dusunuyorum herkes sahtekar
Ben evlenmek istiyorum ama karşıma evlenmek istemeyen kişiler çıkıyor
01 Yorumla
Soran4 ayNe diyorlar mesela?
Para yok evlilik büyük lüks oldu hacı 1 milyon lira para gerekiyor az paramı 1 milyon
00 Yorumla
4 ayYeni dünyanın getirdiği mükemmeli arama arzusundan ve sekse erişim kolaylığından
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayİnsanlar çok değişti millet karşısındaki kendisine zarar verir mi diye korkuyor aldatılmaktan korkuyor
03 Yorumla
Soran4 ayAklı başında düzgün insanlar var aslında
Cevap sahibi4 ayVar evet (sevgilim)
Soran4 ayO zaman ne mutlu sana
- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!