Evde kalmış insanların çoğu kadınlar kendileri evlenemiyor diye çok şikayet edenler var yaşı ilerliyor diye bi an önce evlenmek isterler bu yanlış bir düşünce, asıl önemli olan yaşı değil doğru zamanda evlenilir. Hayırlı neyse o olsun demek gerekir. Bende bekarım halimden mutluyum şükür içindeyim.
Bende nerde ise senin bu soruna benzer soru ve BENCE ve cevaplar paylaşıyorum
Gerçekleri Konuşalım
Adam okumuş, Dr. olmuş, uzmanlığını da kazanmış, sevdiği biri var. Ama anne-babası, "O senin dengin değil, anlaşamazsınız," diyor. Üstelik toplum da bu düşünceyi destekliyor: "Kendi dengin birini bul." Aşk mıydı, sevmek miydi, artık ortadan kalktı.
Kadın açısından da farklı değil. "Biz seni okuttuk, büyüttük, sen tutmuş kendine denk olmayan bir adamı sevmişsin," deniyor.
Öte yandan, iyi bir işi, yeni model arabası, birikimi olan, askerlik sorununu halletmiş bir mühendis erkek de dert yanıyor: "Düğün ve eşya konusunda sıkıntım yok, hatta ev için de çözüm bulurum, ama imkanlarıma uygun eş bulamıyorum."
Peki, uygun eş derken ne kastediliyor?
Kız güzel ve seksi olsun, yaşı çok büyük olmasın. Belirli bir memleketten ya da yöreden gelsin. Eline erkek eli değmemiş olsun. Çalışacaksa da çalışmayacaksa da bana uyum sağlasın. Ailesiyle fazla içli dışlı olmasın, misafir ağırlamak zorunda kalmayayım... Kadınlar için de durum farklı değil. Onlar da benzer kriterlerle eş arıyor.
Sonuç? Artık insanlar aşkı değil, ev, araba, cep telefonu alır gibi eş seçiyor.
Seksi Yakışıklı/Güzel olsun, İyi bir mesleği olsun, evlenmek konusunda ortak bir durumda maddi imkanı olsun, sevgili, saygılı, dürüst, samimi, sevecen, ilgili, bilgili, görgülü, sadık ve cinsellik...
Seyretmiş dizileri filmleri oradan öğrenmiş her şeyi
Yani bence evlilk işi erkek isterse olur erkekler pek evlenmej istemiyor maddi durum gözlerini korkutuyor ya da evliligi öcü gibi görüyorlar halbuki hayat arkadaşınla bir yuva kuruyorsun biri ile birlikte bir adım atıyorsun hayata güzel gözle bakmiyorlar zor yanları vardır illaki ama zorlastiracak ve kolaylaştıracak olan insanlar da bizleriz sonuçta
Çünkü herkesin gözü yükseklerde.. Kimse kalbinin güzelliğine bakmıyor.. Genellikle yatlar katlar isteniyor.. Sevginin ne olduğunu unutmuş bu insanlar..
Evlenmeme oranlarının artmasında birkaç faktör etkili oluyor. Öncelikle maddi sıkıntılar büyük bir sorun. İnsanlar düğün masrafları, ev kurma ve gelecek kaygıları nedeniyle evliliği erteleyebiliyor. Ayrıca bireyselleşme ve özgürlük arayışı da bir etken. Özellikle gençler, daha bağımsız bir yaşam sürmeyi tercih ediyor. Toplum baskısı azalmış gibi görünse de bazı kişiler hala evlilikten çekinebiliyor. Herkesin evliliğe bakış açısı farklı, ama önemli olan insanın kendisini hazır hissetmesi. 💍😊
Beklentiler had safhada... İlişkiler stratejik ilerlemekte... Beklentiler karşılansa da arayış değişmekte... Boşanmak kolaylaştırıldı en ufak şeyde dava konuşulmakta... Herkes çok şey beklemekte ama kimse tamir etmemekte... Kim nasıl evlensin?
İnsanların birbirine güvenmeyişi, kız tarafının akla zarar talepleri ve birçok erkeğin ekonomik acıdan kendisini yetersiz görmesi başlıca nedenleridir.
Sorun da orada ya kendi çocuğuma bakamam🤣başkasının cocuğunu severim bakarım ama bilirim ki onun sorumluluğu bana ait değil kendi cocupum olsa artık benim hayatım ondan ibaret olur bütün planları ona ayarlarım 🤣ya konu niye çocuğa geldi ben daha gencim ne evlenmesi
Bak şöyle düşün insan yaş aldıkça kriteri artar cocuk aklıyla hareket etmez gençken karşındaki kişinin kusurlarını evlenince değiştirebileceğini düşünür insan ama yaş aldııkça kimseyi değiştirmeye insanın gücü kalmıyor ve değişmeyeceğini anlıyor
Sadece para için evlenmem tabiki ön planda değil mesela mutlu olmayacağın biriyle para için evlenmek çok saçma ilk karakter dış görünüş sonra para tabiki olacak nasıl yaşayacağız yoksa