Sanki parası cok olanlara daha cok saygı duyuyorlar gibi

Evet, para insanların sana davranışını değiştirir. Ses tonu bile değişir. Ama bu saygı değil, biraz çekinme biraz menfaattir. Asıl saygı, paran yokken de sana aynı gözle bakılıyorsa oradadır. Para insanın değerini artırmaz, sadece insanların niyetini daha görünür kılar.
Kazandığımız parayı hemen harcamak zorunda değiliz. Elimizdeki paranın bir kısmını birikim için ayırabilir ve daha sonra ihtiyaç duyduğumuzda harcayabiliriz. Para bir şeylerin değerini ölçmemizi sağlar ve bu sayede parayı ölçü birimi olarak kullanabiliriz.
toplumdaki bazı bireyler para görünce aklını kaybediyor
şahsen ben çok para sahibi olsam bana böyle param için saygı gösteriliyor olduğunu fark etseydim üzülürdüm. Kendimi vasıfsız görürdüm
Para, maalesef çoğu toplumda saygıyı etkiliyor evet 🙃 Özellikle bizim coğrafyada parası olana “başarılı, zeki, vizyoner” etiketi çok çabuk yapıştırılıyor 💸
Ama gerçek saygı para değil, karakterle kalıcı olur. Para çekim gücü yaratır ama yanında çıkarcı insan da toplar. Sen değerlerini korursan hem kendine hem paran olursa ona da yön verirsin 😉
Cevap
39Cevap
Zengin olunca giyim kuşam araba ev her şey değişiyor insanlar sana farklı gözle bakıyorlar saygı duyuyorlar
bu ülkede evet. ama benim için önemsiz
Maalesef. Parası olan sahte saygı kazanıyor. Oysa saygıyı karakter görür. Ama karakteri olana insan saygı duymuyor.
Günümüz de her şey para olmuş Maalesef ki paran varsa sana saygı duyulur itibar ederler paran yoksa it den bile değersiz olursun
Dedem hep "paran varsa saygı görürsen, paran yoksa en kültürlü insan bile olsan yok sayılırsın" derdi, maalesef bu düzende çok haklı.
Tabikide ben mutfakçıyım sadece maddi durumu iyi olan insanlara bile tabağı farklı gidiyor. İşte bu kadar da ml bir ülkede yaşıyoruz
Üç gün pezzzeeevenk derler, dördüncü gün beyefendi...
Etkilememesi gerekir ama maalesef etkiliyor.
elbette öyle en basit örnek bir cenazede her daim zengin olanın yanında çok kişi olur
Etkiler ama ne yazık ki her şeyde olduğu gibi bu durumu yaratan da toplumun kendisi
Para dünyanın en acımasız varlığıdır. Hiçbir değeri olmamasına rağmen para etkiler maalesef.
Sìk kafalı bi kardeşim dünyayı yöneten 5 aileden birinin ferdi olsa bile yine düşüktür gözümde
Etkilemiyor diyenin parası yoktur, net!
İlkokulunda babanın mesleği sorulmadı mı? Ona göre davranılmadı mı?
Etkiler tabi.
Fazlasıyla hemde çünkü saygı artı eşdeğer yapılan işler demektir
Evet etkiler. Tabi o imajı kaybetcek bir şey yapana kadar...
Şimdi şöyle bakarsak paralı insana daha çok saygı var , fakir birinin yüzüne bakan yok
Bir toplumun yozlaştığının değerlerini yitirdiğinin en büyük örneğidir...
parası olanların genelde koltuğu çekilir, olmayanların ise ipi
Etkiliyor evet ama buna izin verenler ve etkilenenler basit sadece…
Gerçekten de etkiliyor.
Öyle tabiki herkes güçlüden yana
Bende öyle düşünüyorum
Etkiliyor ama o saygı sahte
Ye kürküm ye dünyası...
Etkilememeli ama maalesef etkiliyor
İnsan paranın gücüne göre çevren değişiyor
İnsanlar sana paran kadar değer verirler
Etkiler hemde çok güzel etkiler
çok parası olana ayrı bi saygı duyuyo insanlar
Sanki mi 😁 hayattaki en büyük gerçek olabilir bu
Zaten bi tek o etkiliyor