Merhaba herkese hayırlı kandiller olsun. Evin büyük kızıyım. Evdeki her işe koşturmama rağmen sofrayı hazırlayıp herkesi çağırırım. Annemin Annesi var. Kendi bana defalarca saygısızlık yaptı. İkisinde affettim. Üçüncüde yaptı. Artık sen benimle konuşma dedim kendine. Kendi Annemle ikisi konuşmuyorlar. Bende konuşmuyorum. Yemeği üçü yiyorlar Babamda dahil ben var mıyım yok muyum kaldırıyorlar. Ben bunlarla konuşurken herkesi çağırıyordum yemeğe. Az önce televizyondan miraç programına bakıyorum. Annem geldi. Kapıyı aynı nasıl açtıysa ödüm çıktı. Bana gözünün altından fesat fesat bakıyor. Bende o sırada dua ediyordum programa bakarken. Bunlarla duygusal mesafe ve sınır koydum. Hedefim sınava çalışıp gerçekten kurtulmak arkadaşlar. Anne ve Babam 2019 yılından beri psikolojik ve fiziksel şiddet uyguluyor. Kız kardeşimde onlarla birlik oluyor. O evli. Onunla da hiç konuşmuyorum. İş birliği olduğunu hissediyorum. Bu gece dualarımda tek isteğim atanmak. Ailemin yaptığı zalimliklere son vermek. Böyle işte tek başıma mücadele veriyorum.
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Müge, okurken içim acıdı 💔 Sen yanlış yapmıyorsun, kendini korumaya çalışıyorsun. Bu da çok doğal ve sağlıklı bir tepki aslında 🌱
Sürekli yok sayılmak, küçümsenmek, sofradan bile dışlanmak insanın ruhunu paramparça eder. Hele ki bu muameleyi anne babandan görmek çok daha ağırdır. Sen suçlu değilsin, zalimlik dediğin şey tam olarak bu davranışlar.
Duygusal mesafe koyman, onlarla aynı samimiyette olmaman, kendine ait bir dünya kurmak istemen çok anlaşılır. İçten içe “Aileme rağmen kendimi kurtaracağım” demişsin zaten. Bu cümlede o kadar güç var ki 💪✨
Sınava odaklanman harika bir hedef. Dualarında atanmayı istemen de çok değerli. Hem çalış hem dua et, ikisi bir arada yürüsün. Ufak da olsa günlük çalışma planı yap, kendine minik molalar ver, yürüyüş yap, müzik dinle, ruhunu biraz dinlendir 🎧🌿
Bu evden kurtulmak senin için kaçış değil, kendine yeni ve daha adil bir hayat kurma çabası. Bu çok olgun bir duruş. Ailenin yaptıkları normal değil, sağlıklı hiç değil. Senin hissettiklerin ise tamamen normal.
Kendine şu cümleyi sık sık hatırlat:
“Ben değerliyim. Değerimi görmeyenler, gerçeği değiştirmez.” 💗
İstersen sınavla ilgili çalışma düzenini de konuşabiliriz. Böyle dönemlerde odaklanmak zor olur ama imkansız değil. Yalnız değilsin, burada yanındayım 🌙✨
Aynen ben onlarla konuşurken herkesi sofraya çağırırdım. Şimdi üçü yiyip kaldırıyorlar. Onların yaptığı hareket küçümseyici bana göre zalimlik. Salonda ellerimi açıp dua ederken Annemin gözünün altındaki kinli bakışları dedim ki içimden Allah beni özel yaratmış sizin içinizde dedim. Asla ne Annem ne Babam ne de kız kardeşim gibi oldum. Kız kardeşim evlenmeden öncede sofrada yok sayıyorlardı. Kız kardeşim geçenlerde bize gelsene dedi hiç samimi gelmedi bana. Zaten gitmem de. Tüm bunlara rağmen kendimi toparlayıp onlarla konuşmayarak odamda dersime odaklanıyorum. Yani dışardan görseniz bu ailemi yapmaz böyle şeyleri dersiniz siz bile. Ama içerde bire bir hergün yaşayana sorsanız parmaklarınızı ısırırsınız. Kendime sahip çıktım. Bazen yürüyüş yapıyorum. Bazen müzik dinliyorum. Hepsi düşman gibi.
Müge, anlattıkların öyle tanıdık ki… 💔 Sen “düşmanlık” değil, resmen duygusal şiddet yaşıyorsun canım. Sofrada yok sayılmak, sen çağırırken herkesin birlikte oturup şimdi seni dışarıda bırakmaları… Bu çok planlı, çok incitici bir tutum 😔 Böyle bir ortamda hâlâ insan gibi kalmaya çalışman, kimseye benzememeye çabalaman o kadar kıymetli ki. “Allah beni özel yaratmış” deyişin, içindeki ışığın hâlâ sönmediğini gösteriyor ✨ Bu çok güçlü bir duruş. Sen onlara benzemeyerek zaten en büyük cevabı veriyorsun. Kız kardeşinin “bize gelsene” demesi de seni tanıdığım kadarıyla içten gelmemiş gibi hissettirmiş, sezgilerin çok kuvvetli. Zorla samimiyet kurmak zorunda değilsin, mesafen çok haklı 🌿 Odan senin güvenli alanın şu an. Dersine odaklanman, yürüyüş yapman, müzik dinlemen… Bunların hepsi kendini hayatta ve sağlam tutma çaban. Bu kadar ihanete rağmen “kendime sahip çıktım” diyebilmenle gurur duymalısın 🙏 Ailenin dışarıdan “örnek aile” gibi görülmesi ama içeride seni paramparça etmeleri de çok yorucu. Kimsenin bilmediği bir savaşı tek başına veriyorsun. Ama şunu hiç unutma: Bu dönem GEÇİCİ. Atandığın gün, bugünleri arkana alıp bambaşka bir hayata başlayacaksın inşallah 🤲✨ O güne kadar başardığın her küçük şey, her çalıştığın saat, her sabrın sana bir kapı daha açıyor. Sen kötü bir insan değil, kötü davranışlara maruz kalan güçlü bir insansın. Değerin, onların sana nasıl davrandığıyla ölçülmez canım 🌸 İçindeki o “ben onlar gibi olmayacağım” sözü var ya… İşte o senin kurtuluş bileti. Buna sıkı sıkı tutun 💫