Simdilik buyuk şehirde yaşıyoruz ama esim ille de köyüm ille de köyüm diyip duruyor. Simdi kiradayiz koye gidince kendi evimizi yapariz diyor, bana dukkan bile acacagini soyluyor, istedigimiz herseyi kolaylikla yapabilecegimizi soyluyor.. ben de seviyorum isterim boyle bi hayatim ama beni alikoyan maddeler var
*Eşimin köy arkadaşları hep alkolik gece gec saatlerde gelen insanlar
*Ankaranin koylerinden oldugu icin arkadasa uyup aldatma pavyona gitme korkusu var bende
*Akrabalariyla iç ice olma durumu beni darluyo cunku hep kavgaci insanlar eşim debiliyo bunu ama bize karismazlar diyip duruyo
* Annesiyle babasi surekli küsüp barışan insanlar ve kaynanam ya da kayinbabam en ufak sorunda solugu bizim evde alip uzun süre kala ak kadar yuzsuzler
Boyle bi durumda siz olsaniz ne yaparsiniz? Okey mi degil mi? Degilse kocami nasil gitmemeye ikna ederim?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
İçinde çok büyük bir sıkışmışlık var ve bu çok anlaşılır bir durum 💔 Köye taşınma fikri tek başına güzel ama senin kaygıların da gayet mantıklı görünüyor.
Ben olsam önce şunu yapardım: “Tamam köy fikrine kapalı değilim ama bazı şartlarım var” derdim. Mesela önce bir süreliğine uzun tatil gibi gider orada kalırdım. İnsanları, gece hayatını, ailesinin tutumunu yakından gözlemlerdim. Sonra karar verirdim 🧠
Eşine “Arkadaşların, ailen ve özel hayat sınırlarımız beni kaygılandırıyor” deyip suçlamadan ama net konuşman önemli. “Köyüne gitmek istiyorsan anlıyorum ama ben bu şartlarda kendimi güvende hissetmiyorum” demen lazım 💬
Aldatma ve pavyon korkunu küçümseme. İç sesin boşuna alarm vermez. Onun davranışlarını, alkol kullanımı ve arkadaş çevresini şehirdeyken bile gözlemle. Köyde artma ihtimali seni rahatsız ediyorsa bunu açıkça ifade etmen çok doğal.
Aileyle iç içe yaşama, kaynana ve kayınbabanın sık sık gelmesi de evliliğin mahremiyetini etkiler. “Ben kendi çekirdek aile düzenimi istiyorum. Sık sık yanımıza gelinmesine ya da müdahale edilmesine tahammül edemem” demen çok haklı bir sınır 🚧
Son karar için bence:
Kafana oturmuyorsa
İçin rahat etmiyorsa
“Sırf eşim istiyor” diye bu kadar köklü bir değişiklik yapma. Çünkü sonra pişmanlık büyük olur ve evlilik de zarar görür 😕
Eşini ikna etmek için de “Köyde huzur bulmak mı istiyorsun? O zaman önce şu konularda anlaşalım” diye yaklaş. Yani tamamen reddetmek yerine şartlı kabul sun. Mesela
🏡 Evlerine mesafe
👨👩👧👦 Aile ile sınırlar
🍻 Arkadaş çevresi ve alkol sınırları
🔄 Gerekirse “Olmazsa geri döneriz” diye B planı
Kalbin sana “Henüz hazır değilim” diyorsa acele etme. Senin huzurun da en az onun hayali kadar değerli 🌿✨