Evde kalma korkusu genelde kadınlara yükleniyor ama erkekler hiç mi yaşamıyor?

Evde kalma korkusu genelde kadınlara yükleniyor ama erkekler hiç mi yaşamıyor?

Evde kalma korkusu olan kadın kendisi ile barışık olmayan, kendisi ile zaman geçirmekten keyif almayan, hayatının odağına evliliği koymuş olan kadındır. Evlilik nasibinde varsa hayırlısı ise vakti zamanı gelince karşına çıkar o kararı alırsın ve evlenirsin. Evlilik olmadı diye sızlanmak boş insanların kuruntusudur. O insanlardan dünyaya gelecek olan çocuklarada ayrıca üzülüyorum ne verebilir ki öyle insanlar evlatlarına. Değerler konusunda. Ben 35 yaşındayım ve evlenip boşandım seneler önce, aniden gelişti ve ben ayrıldım. Evlilik bir başarı değil, olması gerektiği an olur. Boşandığım o seneler içinde evlilik düşünmeden işime evime koştum, kendimle meşgul oldum ve o süre zarfında birisini sevdim ve evlilik kararı aldık şimdi. Ama bunu evde mi kalırım acaba böyle mi olur diyerek diken üstünde yaşamadım. İnsanın rutini olunce birde hayata ve geleceğe dair korkuları yoksa kendine ya da ailene sevdiklerine sarılıp bir şekilde yol alıyorsun. Evde kalma korkusu kadınlara değil kendisi ile barışık olmayan ve odağı bir erkekle nikahlanıp sadece evlenmek, elalem ne der korkusu ile yaşayanların korkusudur bence. Bu erkeklerde de var.
Evlenmeyi tercih etmemeyi ya da tercih edip uygun eş bulamamayı neden “evde kalmak” gibi çirkin bir tabirle ifade etmeyi seçmişler bilmiyorum. Siz kullanmayın yine de 😊Evlenmeyenler diyelim, evlenmeme korkusu sadece kadınlarda yok elbette erkekler de yuva kurmak isteyebilir çünkü. Ama korkmak da bence olmaması gereken bir duygu çünkü nasip. Bir psikoloğun videosunda dinlemiştim. Biri sormuş 40 yaşındayım evlenmedim ne yapmalıyım diye. Psikolog da diyor ki “Şükretmelisin, Allahım beni kimden korudun acaba diye”. 40 yaşında bekar olmak 20 yaşında evlenip 30unda iki çocukla boşanmaktan daha iyi çünkü. He elbette o da bir kader ve imtihan Allah yazmış duruma yine kötü bakmamak gerek, benimki yalnızca bir kıyas.
Erkeklerde de var ama kadınlara göre daha ileri yaşlarda bunu hissediyorlar.
Zaten evde kalma korkusu yaşayan kişilere dikkat edersen geneli genç bekar kişilerle evlenme ümidini kaybetmek üzere olanlardır.
Mesela ben 35 yaşımda bekarım diyelim. 45 yaşında çocuklu adamla da evlenebilirim. Bunun benim için dezavantajı pek yok. Ama 40 yaşında bir erkek genç bekar kız bulamıyorsa kendi yaşıtı çocuklu dul kadını kolay kolay kabul edemez.
Evde kalma tabirini sevmiyorum aslında ama evet belli bir yaşı geçince insanlar da içten içe bir korku geliyor herhalde
Kuzenlerimden biliyorum bir kaçı 30 yaşını geçtiği için artık stres yapmaya başladı 🤭
Ama evlilik aşk İşleri biraz nasip kısmet meselesi o yüzden öyle stres yapıp üzülmek bana göre gereksiz
Yani tabiki dış görünüş önemli ilk aşamada
Evde kalma korkusu kesinlikle sadece kadınlara özgü değil 💭 Hem kadın hem erkek yaşıyor ama erkekler bunu daha az dile getiriyor. Toplum kadınlara “evlenmelisin” baskısını daha açık yapıyor 👰♀️ ama erkeklere de “kariyer yap evlen para kazan” baskısı var 💼
24 yaşındasın ve bu soruyu soruyorsan aslında sende de bu kaygının ufak izleri olabilir 😊 Evlilik bir yarış değil. Kendini tanımaya, ne istediğini anlamaya odaklanırsan evde kalma korkusu yavaş yavaş yerini iç huzura bırakır 💚✨
Cevap
64Cevap
Bence erkeklerde de oluyır
Kadınlar daha erken bu düşüncelere kapılıyor. Sözüm ona elimi sallasam ellisi yaşları onlarda çok daha erken başlıyor ve aslında en verimli oldukları zaman bu düşüncelerle geciyor.. buda aslında bana kadınların ağırlıklı gelecek planları yapma veya risk yönetimi konusunda ne kadar zayıf olduklarını hatırlatıyor..19 25 yaşındaki bir kızı kadını ele alicak olursak bu yüzde veremem belki ama çoğunda ağırlıklı bu yöndeler
Sadece kadınlara özgü değil burada bile evde kaldım diyen erkekler var. gerçi erkek demek zor onlara.
Nadiren de olsa var
Evde kalma korkusu, genellikle toplumsal cinsiyet rollerinden kaynaklanan bir baskı ile daha çok kadınlar üzerinde yoğunlaşan bir konu gibi görünse de, erkekler de benzer duygular yaşayabiliyor. Toplumda, özellikle de geleneksel anlayışlarda, erkeğin hayatını bir eş, çocuklar ve aile kurarak tamamlaması bekleniyor. Bu da erkeklerin yalnızlık veya "evde kalma" korkusu yaşamalarına yol açabilir.
Erkekler, genelde duygularını ve korkularını daha az ifade ettikleri için bu tür konular daha az konuşuluyor. Ayrıca, toplumsal beklentiler onları daha bağımsız ve "güçlü" olarak göstermeye çalıştığı için, yalnızlık duygusu ya da ilişkilerde başarısızlık gibi korkularını açığa çıkarmak da daha zor olabiliyor.
Evde kalsam da klamasam da fark etmez. hayatımı yaşıyorum. Bak kıbrısa gidiyorum thailanda gidiyorum. Brazilyaya gittim colombiyaya gittim. Her ülkede kadınlarının tadına baktım. Kalsam ne olur kalmasam ne olur... Bizim türk kadınları amerikan kültürüyle doğu kültürü arasında kalmış. çalışıp gelirleri olsalar hayat kadını yaıyorlar aldatıyorlar evliyken... Üstelik erkekten maddi şeyleri doğnun kültürüne göre , sosyal davranışsal şeyleri batnın kültürüne göre talep ediyorlar... Hem ekmeğin yağlı olsun hem kızarmış olsun hem de ellerim de yağ olmasın 💩👌😆
Paşalar ya her şeyi erkek yapsın ama "baak kadın olduğum için yaptırdım" diyerek bir de kullanılan taraf olmakla kalmayıp aptal yerine de konulucak.
Sizsiniz bunu yapan. Eş aramıyorsunuz köpek arıyorsunuz. İnsan aramıyorsunuz para arıyorsunuz her daim... Biz de evlenmiyoruz. Sizleri özel hissettirmek yerine özel hissettirilmeye layık kadınları özel hissettiriyoruz.
Bir erkek yemek yapmasını ve ev temizliğini yapmasını biliyorsa, zenginse, kendisine ait aravası ve evi varsa ve cinsel isteği de azsa, niye bir kadına ihtiyaç duysun ki. Böyle bir erkek aşık olacağı bir kadını bulamadığı sürece hep bekar kalabilir. Ev işlerini yapmayı iyi bir şekilde biliyorsa kendisini yıllarca tek başına idare edebilir. Bir tek evlenemediği için çocuk yapamaz fakat onun haricinde böyle bir erkeğin evlenmediği için pek de bir kaybı olmaz
Yani böyle bir erkek evlenmese bile evde kalmış sayılmaz onu demek istedim
Evlenen evde kalır. Evlenmeyen gezer, tozar. Özgürdür. Hesap vermez, sorumluluk tek kişiliktir. 😂 Evlenenler evliliği önermiyor neyin kafasını yaşıyorsunuz olumm? Kdkdj
Bak ruh eşini bulmadıkça, öz güvensiz, seni ve senin hayatını kontrol etmeye çalışmayan manyaklarla ne yapacaksınız?
Erkekler evde kaldım demiyor. 70 yaşında dedeler bile evlenmek için bakire kız istiyorum diyor. Böyle bir toplumda erkek olarak evde kalma ihtimali var mı?
Bence yok 👍 bir erkek yeterki evlenmek istesin Ali ağaoglu bile birleşmiş milletler gibi harem kuruyorsa kendine azıcık Dikkat eden temizliğine özen gösteren çok rahat evlenir.
Yioo erkeklerde de olan var. Ama erkekler evde kalmayı pek sorun etmiyor bence çak geç modunda olanlar çok olduğu için sbdhd
Evet ama kadınlar daha çok baskı içinde bide zorbalanıyor ataerkil bir toplum içindeyiz yani şaşırmamak lazım
Olabilir
Olabilir değil gerçek bu
Herkes de olabilir hele ki ciddi bir yaşa geldiysen aklından çıkmaz bu
Bence daha çok erkeklerde var bu. Ama kadınlar için kullanılan bir söz olduğu için bize yapışmış.
Galiba evet hiçbir erkekte öyle korku bu zamana kadar görmedim
Bence erkekler bizden daha çok hissediyor sadece belli etmiyor
Evlilik huyumuz pek yok
Bence 30+ erkolar evde kaldı
Kızlar içinde bu rakam 25+ bence
30 yaşında mıydın sen
O zmn bende evde kaldım 😝
Whatttts
Erko ne da 😃 su erkeklere erko diyenler evlenmesin erkek kelimesine erko diyen kadın kocaya bakamaz çocuğu anasına bakar bu kafayla
@ƬC_GhosTLioN erko
Bu yüzden yabancı kızlar geliştiriyor bizimkiler kalıyor yerinde 😃
@ƬC_GhosTLioN kız kardeşin de kalıyor yerinde
😀😀 maalesef kız kardeşim nasıl konuşulacağı bilen biri erko diyerek konuşmuyor aklı dengesi yerinde Allah'tan
@ƬC_GhosTLioN istediğimi derim sanane erko da derim erkek de derim sana mı sorcam?
Hanni zerrrrre kadar ilgilendiriyorsa ben burada böyle taâşşş olayım
Kadınlar daha erken bu düşüncelere kapılıyor. Sözüm ona elimi sallasam ellisi yaşları onlarda çok daha erken başlıyor ve aslında en verimli oldukları zaman bu düşüncelerle geciyor.. buda aslında bana kadınların ağırlıklı gelecek planları yapma veya risk yönetimi konusunda ne kadar zayıf olduklarını hatırlatıyor..19 25 yaşındaki bir kızı kadını ele alicak olursak bu yüzde veremem belki ama çoğunda ağırlıklı bu yöndeler.
Niye korkalım ya erkeğin dırdırıyla mı uğraşcam bide yayıl yat evinde işte keyfinin kahyası ne istiyorsa onu yap karışan yok eden yok saçma kıskançlığa giren yok mis gibi hayat
Benim evim iki kattır looo 😂😂😂
İlla yaşayan vardır ama kadınlar kadar fazla olduğunu düşünmüyorum açıkçası Çünkü kadınlarda biyolojik saat diye bir olay var ve erkeklerde bu yok ailelerin de kadınlara daha çok baskı yapmasının sebebi Aslında bu Hani derler ya yaşın geldi diye kadınlara İşte bu yüzden dolayı
Yükleyenlerin çoğu erkekler zaten? 30+ kadına binbir kulp takan yorumlayan bir onlar birde cahil dedikoducu kadınlar
Bu korku bize özgü değil, sürekli bizeymiş gbi lanse ediliyor ama evet en çok bunun baskısında olan biziz
Yaşıyoruz da evde kalmak değil bizdeki, daha çok hayatıma alabileceğim kalitedeki insan sayısı yaş bazında azaldığı için kaçırmışlık korkusu gibi
Yaşayan erkekler de var ama ben dert etmiyorum. Kalıcı işim olsa yeter ailemin davranışı bile değişti.
Evlenmeyi marifet görenlerin uydurdug bı kelime bu. Evlenmek çok mu mükemmel bsi ya evlenmesn kimse zaten özellikle kadına eziyet evlilik
Artık herkes otuztan sonra evleniyor ya kimse kasmıyor kendini
Yaşıyor, hemde ağır biçimde. Evde kalanların ise şaftı kayıyor.
bende o korku yok kızda değilim demek ki sadece kızlarda varmış 🙄
Valla algılar o kadar saçma ve boşki kimsenin ne düşündüğü kimsenin umrunda da olmuyor artık...
Olmaz olur mu biz erkekler de diyoruz ulan ne zaman evlenicez diye.
hayır bu gidişle prenses erkekler daha çok tribe girecek bu yüzden
Size hiçbiri yaranamaz zaten maço olsak istemezsini prenses olsak yine istemiyorsunuz. Allah'tan belanızı arıyorsunuz bence
kendin ol yeter bi kalıba girmene gerek yok kardesim erkekliğin getirmiş olduğu erilliğe sahip olsan kafi
Merak etme siz ona da bahane uydurursunuz.
Ve soruya gelecek olursak hiçbir erkek evde kalma korkusuna sahip olamaz. Bu size özgü bir şey :D
siz de evde kalıyorsunuz? hepiniz evleniyor musunuz da
O bir tercih işte
Evde kalmak olmuyor onun adı
@İTÜUzayMühendisliği e bizimki de tercih o zaman
Yoo sizi alan olmadığı için evde kalmış oluyorsunuz
Bir adam araba galerisine gittiğinde araba almak zorunda değil. Arabasız olabilir yani bu onun kendi tercihidir.
Ama bir araba galeriden çıkmıyorsa ve hep oradaysa demek ki alıcısı olmadığı içindir
Bizler alıcıyız ne de olsa :)
Umarım anlatabilmişimdir
@İTÜUzayMühendisliği sizin bizi aldığınızı kim söyledi kanka
NXHDHXJBXSHHXXHXB savunmaya bak
Arz ve Talep
@İTÜUzayMühendisliği karşındaki kadın sana bakmadığı ve onaylamadığı sürece sen yoksun kanka çıkar onu aklından yani komiksin gerçektenQHHWQHEHHWEHDH alıcıymış
Aynen knk param varsa sorun yok :)
Kiminle evleneceğini erkekler belirler :) yani sizin evde kalıp kalmayacağınızı erkekler belirliyor bunu da unutma
@İTÜUzayMühendisliği benim evde kalıp kalmayacağımı bi erkek belirlemiyor belirleyemez, benim kendimce bi statüm ve kazancım zaten var baktığın zaman sadece duygusal anlamda bi erkek bana bi şeyler katabilir onu da ben seçerim olacağı varsa olur onun haricinde inan hiçbir katkınız olamaz alıcı da değilsiniz çık şu triplerden
Kendini kandırmaya devam et knk
Asıl sen şu güçlü kadın tiplerinden çık
Triplerinden*
@İTÜUzayMühendisliği karşındakini eziklemeye çalışırken kime denk geldiğine dikkat et bir dahakine, güçlü kadın triplerine girdiğim yok çünkü gerçekten öyleyim okumuş etmiş hakkımla bu aşamaya gelmişim kendi ayaklarım üzerinde duruyorsam hayatımı birilerine bağlı şekilde idame ettirmiyorsam evet güçlüyümdür sen ve senin gibilerinin onayına ihtiyacım yokbak şimdi dalgana hadi alıcı seni
Bshshzhhxhhx komiksin ve eziksin
Böyle oluyor okuyup ettiğin guru hanım :D Allah'ın işsizi seni
Allah'ın işsizi
@İTÜUzayMühendisliği hadi sen klavye başında pinekleyip millete sataşmaya devam vasıfsız seni
Vasıfsız bxhsjdjxbbxhsbxb
O sırada Yks'de 3K yapan ben
@İTÜUzayMühendisliği ama kendini geliştirememişsin işte yoz seni
Bxbsbxhssbhsxxb
Tamam tamam sen de haklısın çok üzerinde geldim bdhdbhs
Normalde kolay kolay kimseyi bu kadar zorbalamam
@İTÜUzayMühendisliği beni zaten zorbalayamazsın da hani geç o işleri bi sen önce bensadece bu kadar yoz ve beyinsz insan görmeye tahammül edemiyorum
Yooo bence erkeklerde de var ama onlar kabul etmiyor
Hiç olmadı bende ama bence genelde kadınlara özgü o da baskıdan falan sanırım
Öyle bir korku mu varmış? evde kalırım ben tüm kızlar için onlar evlensin..
Bekara ev verilmeyen beldelerdeki erkeklerde de var.
yok yaw bazı erkeklerde panikle evleniyo öyle asdfasd
Aslında erkekler daha çok korkuyoda toplum evlenmeyi sadece kadınlar için bir statü seviyesi haline getirmiş durumda. Oyuzden bize dizilerde, filmlerde ve toplumda sanki kadınların en büyük korkusu evlenememek gibi lanse ediliyo
Yaşım 45 oldu evli değilim hiç evlenmedim evde kalma korkum yok fakat evde tek başıma ölüp kalma korkum var
Önce erkekler için pek geçerli değildi ama günümüzde erkekler için de bu risk var, ekonomik koşulların da etkisi büyük
evde kalmaktan hoslanır oldu herkes artık hayat pahalı dıye
Kadınlar da çok nadirdir evde kalma korkusu ama erkekler korkmalı
erkeklerdede var bu korku ama kadınların daha fazla yani en fazla 40 yaşına kadar kadın bekar kalabilir sonrasında çocuğu pek olamıyor ama 40 yaşındaki bir erkekte böyle bir korku yok , sadece sevgi açlığı olur erkeğin
Genelde bizim hayattan beklediğimiz şeyler basittir o yüzden evde kalma korkusu gibi birsey olduğunu sanmıyorum bizde daha çok evlilik dert gibi geliyor
Sadece kadınlara özgü olmasa da kadınlarda daha ağır basıyo belli yaşa gelip evlenememiş kadınlar evde kaldım diye ağlıyolar bi çok kez şahit olmuşumdur 😂
20 yaşındayım 25 yaşına kadar gayet güzel bir hayat kuracağıma inanıyorum hem daire alacağım hem araba biraz da finansal özgürlük o yüzden gelecek kaygısı ve yalnız kalma veya evde kalma gibi bir düşüncem yok tek başıma da iyi yaşarım diye düşünüyorum ama güzel bir ilişki olursa da hayır demem
Kadınlar genellikle bekleyen taraf olunca evde kalma korkusu olması saçma bence kabul edib etmeme kararı onlarda esıl erkeklerin evde kalma ihtimali daha yüksek biz aramak zorundayız kedimi kabul ettirmek zorundayız cesart edip ilk teklifi biz etmek zorundayız
Kanki hem onu seven erkeklere naz yapıp aynı zamanda evde kalma korkusu yaşarlar ne istediklerini bilmedikleri için ve evlenince ömürlük evli kalacaklarını sanmalarıda trajikomik 🤣
Belki kadınlardan daha çok yaşıyorlardır
Oyle bi korku mu varmis hahah
Hım anliyorum
Daha çıtırız ne evde kalması ya💅
Elbette sadece kadınlara özgü değil ama kadınların anne olma dönemi kısıtlı erkeğin böyle bir sınırı yok… bu bizi geriyor 🥲
Kadın evlenmek zorunda gibi lanse ediliyor en çok çünkü..
Ne güzel işte 😊 Böyle lanse edilmeye devam edilsin 😄
Evet erkekler sokakta kalmaktan korkar
Erkekler daha cok korkuyor
Evde kalmak diye birsey yok jsjsj
Erkeklere özgü değil onu biliyorum
Yaşıyorlardır sanırım
Şimdiki erkekler daha çok korkuyor
Sanıyorum sjjd
Evde kalma diye bir şey yok saçma mantıksız
Ama erkeklerde de olabilir evlenememe korkusu hahaha
Aslında kadınlarda daha çok görülmesi belli bir yaştan sonra gebeliğin riskli olmasından kaynaklı
Erkeklerin öyle bir derdi yok
Tabii tabii😅
Hayır bize özgü faln değil
Sabiha mı kclsld
Ne alaka dkkd
Dkskks ismim Sabiha değil ki
Evet 😅
Ya niye uğraştırıyon sabahtan beri 😅
Hayır, sadece kadınlara özgü değil.
Karakter meselesi
Bence erkeklerde de var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?