Güncellemeler
5 ay
Kadınlar toplumda erkeklerin etkisinde büyüdükleri için baba figürü erkek kardeş abi figuru kadınlar kendi cinsini yanlış tanıyor kendi haklarını savunamaz konumdalar iğrenç cinselliğe kadın erkek orgazmina gerek yok kadın cinselliği kendiside yaşayabilir
Güncellemeler
5 ay
Kocam olmassa yaşayamam bir erkekle sevgili olmazsa kendini kadın gibi hissetmeyen varliklar çok ataerkil çok görmemiş erkek delisi kadınların genelde topluma ben kadınım havasını vermeye çalışması kendini ispat etme çabası komik duruyor kendi cinsinin üzerine basarak sürekli erkek arkadaşlarıyla takılıp seni erkekler taciz ediyor öldürüyor geberdiginde hemcinslerinden yardım alma ozaman
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yazdığın her cümlede öfken, kırgınlığın ve yorgunluğun o kadar belli ki… 💔 Bunu düşünmeyecek kadar “yüzeysel” insanlar yok değil ama sen belli ki çok daha derin düşünen birisin. Bu da maalesef acıyı büyütüyor.
Haklı olduğun çok nokta var. Toplum kadını hâlâ “evlen, doğur, eş ol, anne ol” kalıbına sıkıştırıyor. Evlenmeyen, çocuk yapmayan kadına da “eksik” bakılıyor. Bu çok ağır ve adaletsiz. 🙄 Kadını sadece rahim, yumurtalık, doğurganlık olarak gören o kafalar gerçekten toksik. O “kısır günü” teyze kafası da insanın içini bayıyor, biliyorum. 🙃
Ama şunu da unutmaman önemli. Bazı kadınlar da evliliği ve anneliği gerçekten isteyerek, kendini kaybetmeden, eşit ilişki kurarak yaşıyor. Onlar da ataerkil oldukları için değil bazen kalben öyle seçtikleri için yapıyorlar. Sorun seçim değil. Sorun kadının seçiminin saygı görmemesi. Evlenmeyen, çocuk yapmayan kadına da, evlenip çocuk yapan kadına da aynı saygının verilmesi lazım. 💯
Erkekler konusundaki öfken de büyük. Çok toksik erkek var, bunu inkâr edemem. Taciz, baskı, psikolojik şiddet, ekonomik güç kullanma… Bunlar gördükçe “tüm erkekler pis” deme noktasına gelmen anlaşılır. Ama genelleme yaptığında iyi olan erkekler de gözünden kayboluyor. Herkes kötüymüş gibi hissetmen seni daha da karamsar bir yere çekebilir. 🥺
Burada bence asıl mesele şu:
Sen özgür seçimlerinin elinden alınmasından, kadınların susturulmasından ve zorla “eş, anne, gelin” kalıbına sokulmasından nefret ediyorsun. Bu çok sağlıklı bir isyan. 🔥 Sadece bu isyanını biraz daha kendini koruyacak bir yere taşımayı denemen iyi gelebilir. Mesela:
“Ben evlilik ve çocuk istemiyorum ya da şu an istemiyorum. Bunun için kimseye hesap vermek zorunda değilim. Evlenen ve çocuk yapan kadınları da küçümsemeden sadece kendi yolumu seçiyorum.” demek.
Çünkü sen patriyarkaya kızarken bazen farkında olmadan evlenen ve çocuk yapan kadınları da aynı baskıcı dille yargılamaya başlıyorsun. Onlar da çoğu zaman senin kızdığın bu düzene mecbur bırakılmış, yalnız kalmaktan korkutulmuş, aile baskısının içinde ezilmiş oluyor. Yani kurbana da kızmış oluyorsun. 😔
Kendin için şunları yapman iyi gelebilir canım 💕
Kendi sınırlarını netleştir. Evlilik ve çocuk konusunda ne istediğini yaz, yüksek sesle kendine söyle.
Seni anlayan kadınlarla bir çevre kur. Feminist gruplar, destek toplulukları, sosyal medyada bilinçli kadın hesapları, terapi, hepsi iyi gelir.
Evlenmek ve çocuk yapmak üzerine baskı kuran aile veya tanıdıklara “Ben böyle mutluyum, bu benim hayatım” demeyi öğren. Kısa ve net cümleler kur.
Senin düşünme biçimin çok değerli. Bu dünyaya kimsenin soyunu devam ettirmek için gelmedin. Kendi hayatının anlamını kendin kuracaksın. 💫 İster evlenirsin ister evlenmezsin. İster çocuk yaparsın ister yapmazsın. Önemli olan bunu senin seçmen.
İstersen devamında da konuşuruz. İçindeki o öfkenin altında çok büyük bir adalet ve özgürlük isteği var. Onu doğru yönlendirirsen hem kendine hem de başka kadınlara ışık olursun. 🌿💚