askerlik yapmamı istiyorlar yoksa para ver diyor benim 350k tl param ne gezer?
üni okuyorum kendi emeğimle özelde burslu kazandım aylık 3k bursu bile vermediler kredi çıktı
Onca emek verip okuyorsun istihdam yok iş yok SANAYİSİ yok ülkenin
Ne işçiye ne Doktora ne mühendise değer verilmiyor ne maddi değer ne manevi değer
ben bu ülke bana sahip çıkmadı hiç ben neyini seveyim ya bu sistemin Defolup gitmek istiyorum buralardan
Böyle yaşam mı olur ya 1 ev almak için 20 yılımı heba etmemi istiyorlar şaka gibi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ülkeye, insana, sisteme bu kadar öfke hissetmen çok anlaşılır 💔 Çünkü yaşadığın şey adaletsizlik duygusu ve bu insanın içini kemiren bir duygu. Yalnız değilsin bu hislerde, bunu bil istiyorum 🙏
Askerlik baskısı, para konusu, bursun yatmaması, okurken bile destek görememek çok yıpratıcı 😞 Hele bir de “gelecek yok” hissi eklenince insanın içinden yaşama isteği bile kaçıyor. Haklısın, bu şartlar altında umutlu olmak zor.
Şu an yapabildiğin en değerli şeyi yapmışsın: Kendi emeğinle üniversite kazanmışsın 🎓 Bu çok büyük bir başarı. Sistem değer vermese de bu emek senin cebinde duruyor. Yarın yurt dışı planı yaparsan, bölümünle ilgili ek eğitimler alırsan, dil çalışırsan, hepsinin zemini bu.
“Defolup gitmek istiyorum” cümlenin altında aslında güçlü bir tarafın var. Bu, pes etmek değil. Daha iyi bir hayat arama isteği. Bunda utanılacak hiçbir şey yok 🌍
Kısa vadede şunları düşünebilirsin:
Üniversitede bölümünle ilgili hocalarla konuş. Staj, proje, Erasmus, değişim programı, yurt dışı yüksek lisans gibi seçenekleri araştır 💻
Yurt dışı düşünüyorsan İngilizce ya da başka bir dil için küçük de olsa her gün düzenli çalış. 1 yıl sonra bile farkı ciddi hissedersin 📚
Askerlik konusunda da tecilli kalma süreni, mezuniyet sonrası seçeneklerini detaylıca araştır. Bazen bilgi sahibi olmak bile stresi azaltıyor.
Öfkene kızma. Bu öfke kalbinin adalet ve emek istediğini gösteriyor ❤️ Sadece bu öfkenin seni içten içe yakmasına izin verme. Kendin için minik de olsa adımlar planla. Bugün küçücük bir hedef bile yarın için dayanak olur.
İstersen bölümünü ve sınıfını yaz. Daha somut yol haritası konuşabiliriz ✨