Türkiye benim babam gibidir vatan sevgim tartışılamayacak kadar yükseklerdedir fakat artık bu ülkeyi sevmiyorum. Üniversite okuduktan sonra ne kadar aşağılık çapulcu çakal hırsız kaçakçı ayak takımı varsa yükselişlerini gördüm. Herkes kendisini uyanık sanıyor lafa gelince herkes namuslu hepsi mükemmel gösteriş peşinde. Davranışa icraat uygulamaya muameleye gelince hepsi çamur çukur. İsteyen bana çek git sevmiyorsan diyebilir saygı duyarım ama anlayın. İşsiz ataması yapılmamış öğretmenim. Askere gitmeden önce polis olmak istedim yetersiz dediler. Askere gittiğimde asker olmaya elverişli sağlıklı yeterli gösterildim. Askerden sonra tekrar polisliğe başvurdum yine yetersiz gösterdiler. Emeğin karşılığı yok. Şimdi bir çok kişi haksız yere geyik yaparken torpille geldiği memurluktan maaşını alırken ben ücretli öğretmenlik denilen kölelik yapıyorum. İşimi hakkıyla yapıyorum elime 1 300 lira ancak geçiyor çalışmak zorundayım.
anlattıklarından şunu çıkardım. Yıllarca hayatını ülkesini eleştirenlerle tartışarak geçirip milliyetçilik kastın, şimdiyse iş bulamayınca aslında ülkeyi eleştirenlerin haklı olduğunu anlatın. Eğer atansaydın hayatına ülkesini eleştirenlerle tartışmayı devam ettirerek geçirip milliyetçilik kasmaya devam edicektin. Bu yüzden herhangi bir ülkeyi yorumlarken kendi mevkinize göre değilde, asgari ücretliye göre yorumlayın.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
sorun o değil teröriste haine yine acımam ama ben direk sebepler sunuyorum nedenlerim var. Laf olsun diye konuşmuyorum. Ülkücü bir çok kişiylede bu durumu konuştum tek kelime bile edemediler. Sorun milliyetçilik fantezisi değil bu güzel duyguları kullananlarda.
polis olmak istiyorsan özel harekatcı alıyorlar hem de lise mezunu ve kpsssiz dene istersen... bu arada haklısın. sadece sorun is değil ahlaki sorunlarda var bir bebege tecavüz edecek kadar igrenc kişilerle yaşıyoruz.
Haklısın. 86 puan aldım adam 60 puan almış atanabiliyor bende daha üniversite okuyacağım diye bir yerlerimi yırtıyorum ama nerede emeklerimin karşılığı soruyorum? Boşu boşuna okuyoruz net.
Aslında hiç bir şey, çünkü ne kadar dayı varsa işlerin o kadar hızlı ilerler bizi ne yapsınlar.. Böyle düzeni olan bir ülke hiç bir zaman gelişemez. Öğrencileri küstürdüler.
Ben almanyada yasiyorum eskiden cok mutsuzdum memeleketimden uzagim diye cok seviyorum türkiyeyi ama inan artik ben istemiyorum dönmeyi falan herkes sanki bir yaris icinde bir tuhaflik var huzur yok ne bileyim gözlemledigim kadar anlatabiliroyrum
ben insanlara iyi niyetimi kaybettim güvendiklerim beklemediğim anda zarar verdi en çok ihtiyacım olduğu anda çekip gitti. O yüzden senide kendimide oyalamak istemiyorum.
Dünyada iyi insalar güvenilir insa´nlar var emin ol sana denk gelenler kötü nakör olabilir ayrica bana da birtane denk geldi bunu da bil ama ben inancimi kaybetmedim. Teklif var israr yok ve benim de elimden bir insan tuttu cekti cikardi karsilik beklemeden sadece konusarak destek cikti bana. Bende aynisini yapabilrim diye düsnmüstüm ama sen bilirisin hallinda hayirlisi
En İyi Cevaplar