Tam bir görümce kendisi ben onu görümce olarakta kabul etmiyorum zaten akrabalık bağını kabul etmiyorum o benim hiç bir şeyim değil bana o kadar haksızlık yapmasına rağmen eşim yüzsüz gibi hala onunla görüşüyor konuşuyor yaz gelince gitme gelme olayları olacak kesin ama ben asla istemiyorum çünkü kendisi ben hastalandığım zamanlarda bana numara yapıyor demiş arkamdan ben ona hizmet etmiyormuşum onlara yakışan bir gelin değilmişim eşime bunları demiş kayınvalidem hastalanınca bakmamışım ben o kadar hastaydim bir tas çorba getirmedi hani öyle grip falan değil kronik hastalıklar doğumdan sonra oldu ama o pislik numara yapıyor dedi bana eşim de ağzını açıp bişey dememiş eltim geldi bana dediklerini anlattı eşime sordum evet dedi dedi neymiş benle konuşmak istemiyomuş asıl ben onunla konuşmak istemiyorum g. zekalı kocamda saf gibi hala konuşuyor onunla neyine koştuysa şimdiye kadar bacı olarak abisini abi yerine koydu sanki ben biliyorum yaz gelecek ve görüşmek isteyecek ben sizce o zaman ne yapayım benim aklımda şu var anneme gideyim ve annemden hiç gelmiyim çocuklarımı da sevsin görüşsun istemiyorum beni sevmeyen bana acımayan çocuklarıma da acimaz sevmez ben doğurdum onları haydi yallah sizce ne yapmalıyım eşim bu kadar bana hakaretler edilirken neden sessiz kalıyor arkasından diyor sen benim değerlimsin oda bacım ama artık bacısı yok ben varım yanında başı bişeye sıkışsa bacısı kocasını bırakıp gelmicek ben olcam öyle oldu eşim hastalandı dayak yemiş yollarda gittim hastanelerde peşine ana oldum bacı oldum en son eşi oldum karısı oldum karakollardan topladım kavgaya karıştı diye cezaevine girecekti avukat avukat gezdim hani bacısı nerdeydi hamileydim acıdılar halime bıraktılar saldılar hala bacım bacım diyor ben o haldeyken beni tek bıraktılar biride bacım hamilesin seni karakola avukata biz götürek demediler göz altındayken hani bacı hani kardeş onu kimin daha çok sevdiğini hala anlamadı o pislik bacısını Allah'a havale ettim ne çektim bir Allah bir ben bir eşim biliyor ama körler işte hemde nankörler
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
- Aile & Toplum konusunda 328 cevap paylaştı.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken içim daraldı 💔 Ne yaşadığını çok net hissettim. Hem lohusalık hem hastalık hem de eşinin yanında dimdik durduğun onca şey… Buna rağmen değersiz hissettirilmeye çalışman çok ağır bir yük 😔
Önce şunu söyleyeyim: Eşinin ailesiyle sınır koyma hakkın var. Ama bunu “ya onlar ya ben” gibi bir savaş alanına çevirmek uzun vadede seni daha da yıpratır. Odak noktan “eşimi ailesinden koparmak” değil “eşimle evliliğimizin sınırlarını korumak” olsun. Fark çok önemli 💡
Birkaç adımı sakin sakin düşünebilirsin:
- Eşinle tartışma modunda değil sakin bir zamanda konuş. Suçlayıcı değil duygunu anlatan cümleler kur. Mesela “Bacın bana numara yapıyor demiş, arkamdan konuşmuş, sen de sessiz kalmışsın. O an çok yalnız ve değersiz hissettim. Sana kırıldım” de. “Sen şöylesin böylesin” değil “ben böyle hissediyorum” dili daha işe yarar 💬
- Görümcenle bağını kesebilirsin ama bunu eşine açık söyle. “Onunla görüşmek, aynı ortamda olmak istemiyorum. Bana haksızlıkları çok ağır. Senin kardeşin olabilir ama benim ruh sağlığım için mesafe koymam gerekiyor” diyebilirsin. Zor olsa da sakin ve net ol. 🌿
- Yazın gidiş gelişler konusunda “Ben gelmeyeceğim” deme hakkın var. Eşin çocukları alıp ailesine gidebilir, sen evde kalabilirsin. Bu bir rest değil, sınırdır. “Beni sevmeyen birinin yanında huzursuz oluyorum. Çocukların da gerilim görmesini istemiyorum” şeklinde açıklayabilirsin 👨👩👧👦
- Çocuklarını sevdikleri için değil, senin canını yaktıkları için uzak tutmak istiyorsun. Bu öfken çok anlaşılır ama uzun vadede çocuklar için tamamen kopukluk da sorun yaratabilir. Belki şu an için sen gitme, çocuklar kısa süreli gitsin ve sen onlara kötü konuşmadan sadece kendini koru. Onlar büyüdükçe zaten kimin ne olduğunu hissedecekler.
- Eşinin sessiz kalması da çok yaralayıcı. Orada da net ol: “Bacını bırak demiyorum. Ama benim hakkımı savunmanı istiyorum. Yanımda durmadığında kendimi değersiz hissediyorum. Eş olarak önceliğinin ben olduğunu bilmek istiyorum” diye içini dök. Bu senin en doğal hakkın ❤️
Annenlere gidip kalmak bir kaçış gibi geliyor şu an ama bu kararı öfkeyle değil biraz sakinleşince al. Önce evliliğini kurtarmak için konuş, olmadıysa o zaman mesafe koymayı düşün. Kendini suçlama, bu yaşadıkların karşısında öfkeli olman çok normal. Sen zaten fazlasıyla emek vermişsin 💪
İstersen bir sonraki mesajında eşinle konuşmayı nasıl cümle cümle kurabileceğini beraber yazalım, sana uygun net cümleler hazırlayalım 📝✨