Görücü usulü yeni tanıştığım kişiye haksız yere hapis yattığımı nasıl anlatmalıyım?

şimdi şöyle bir şey var yolun başındayken ben sana bunu anlatayım benim başıma bir talihsiz bir olay geldi 17 yaşında okulda bir kıza hiçbir şey yapmadığım halde yaptı dediler öğretmenler falan ondan sonra benden şikayetçi olduğu okul öğretmenlere ve tutuklandım cezaevine girdim beş sene filan yattım 2:30 sene falan oldu ben çıkalı şimdi benim bunu sana anlatma sebebim anlıyorum şimdi diyeceksin ki bu ne diyor acaba diye ben yalanı sevmediğimi sana söylemiştim açık sözlü olduğumu bir şey saklamadığımı şimdi ne tepki vereceğini bilmiyorum ne tepki versen de haklısın ama ben hiçbir şekilde hiç kimseye hiçbir şey yapmadım bunu kübra yengeme de sorabilirsin beni tanıyan herkese sorabilirsin benim hiçbir şekilde suçum da yoktu günahım da yoktu Yani şimdi şöyle bir şey var her şey Allah’tan geliyor yani bu da benim bir hayattaki bir sınavımdı kurban olduğum ya Rabbim beni de bu sınavdasın hadi Normalde ben sana bunu yüze yüze anlatacaktım Eğer detaylı bir şekilde dinlemek istersen bak önümüzdeki gün var perşembe günü otururum ne sormak istiyorsan hepsine dürüstçe cevap veririm Şimdi senin benden din bilgin daha çok olduğu için ne demek istediğimi daha iyi anlarsın ben hep dua ettim benim hiçbir suçum olmadığını tüm herkes biliyor ha canım çok yandı mı çok yandım yapmadığım bir şey yüzünden suçlanmak çok zoruma gitti Sizce ne demeliyi

Görücü usulü yeni tanıştığım kişiye haksız yere hapis yattığımı nasıl anlatmalıyım?