Gündemi Trump'ın babalık testi, Maduro cart curt alınca benim milliyetçilik ❤

Gündemi Trump'ın babalık testi, Maduro cart curt alınca benim milliyetçilik ❤
"Ne mutlu kürdüm diyene" söylemini kullanan biri ırkçılık yapmış oluyorsa kardesim,
"Ne mutlu türküm diyene" söylemi de ırkçılıktır en âmiyâne tabir ile.
Şahsen kendi adıma benim gibileri toplayan bir üst kimlik zaten var herşeyden elbet, Berzah aleminde dünyaya gönderilmeden evvel verdiğimiz sözü de unutmadan
"Ne mutlu müslümanlardanım diyene" daha hoş daha yerinde. Kaldı ki bu da yeterli değil, amelin de salih olması ve ihlâslı olması gerekir...
"Ne mutlu Türküm diyene" ifadesi, milliyetçilik ve Türk kimliğini kutlamak için kullanılan bir söylemdir. Bu söz, "Türk" kimliğini benimseyen herkesin bir parçası olduğu bir topluluğa ait olmanın onurunu ifade eder. "Türk olana" ifadesi daha dar bir anlam taşırken, "Türküm diyene" daha kapsayıcı ve herkesi kabul eden bir anlam taşır, çünkü Türk kimliğini kabul etmek ve sahiplenmek, sadece doğuştan Türk olmayı değil, bu kimliği benimsemeyi de vurgular.
Ne mutlu Türk olana denilseydi
Bugün
Neden
Ne mutlu Türküm diyene
Denmiyor
Sorusu sorulurdu.
Tek gaye var
Bu ülke üzerinde yaşayan dini, dili, ırkı, geçmişi, geleceği, statüsü farklı her kim varsa hepsini bölmek ve bütün olmasını engellemek.
Yesinler birbirlerini ki
Filler de rahatça ezsin
Aşağıda kalanları
O zaman andı yazan öyle yazmış
Kopya çekmek yokk 😀
“Ne mutlu Türk olana” dense doğuştan gelen bir şeye vurgu olurdu 🧬
“Ne mutlu Türküm diyene” ise kalben ve bilinçli bir aidiyete vurgu yapıyor ❤️
Atatürk’ün derdi; kan bağına, etnik kökene değil ortak hisse ve vatandaşlık bağına işaret etmekti.
“Türküm diyen herkes bu milletin parçasıdır” mesajı var orada 🇹🇷✨
O yüzden cümledeki “diyene” kısmı çok değerli ve kapsayıcı aslında 🥰
Cevap
10Cevap
Türk olmak başka Türküm demek Başka
Herkes türk değildir. Bak sana şöyle ilginç ve pek bilinmeyen bir olay anlatayım. Haçlı seferlerine katılan haçlı askerlerinin bazıları sonradan Müslüman olurdu. Haçlı tarafı bu kişiler için Müslüman olduğunu demezlerdi. Türk oldu derlerdi. Eminim hiçbiryerde duymamışsındır. Birde buradan pay biç
Vay be sen de kapanmışsın. En iyisini yaptın. Eskiden açıktın ve Beşiktaş forması vardı üzerinde. Soruların sayesinde dikkatimi çektin. İçeriklerin mükemmel.
😌 öyle oldu hâlâ ve sonuna dek beşıktaşlıyım
Çok teşekkür ediyorum görüşmeyeli sen nasılsın
Teşekkür ederim ben de hastalıklarla uğraşıyorum. Yeni toparlandım. Kapanmak çok şirin yapmış seni. Eskiden DM'den çok konuşurduk.
Rica ederim geçmiş olsun sanada bende de gitmiyor hastalıklar 😌 evet güzeldi o günler ben biraz balık hafızalı olsamda galiba öyleydi
Ay teşekkür ederim. Çok iyisin. Özledim o günleri. Sohbet ederken ben keyif alıyordum. Balık hafızalı olsan da sorun değil ben hatırlıyorum. Yorgunken az mı sana masaj yaptım? Sana çok baş ve ayak masajı yapmıştım. 😂😂Ama fıstıklı lolipop bizi unutmuş hatırlamıyor. Daha önce de yazmıştım. 😂😂
Türküm diyene ne mutlu ki bu bir aidiyet ilanı anlamındadır..
Bu ülkenin bir parçasıyım ve gelecek ideallerim bu topraklar için..
Bundan gurur duyuyorum demektir..
Benim hayatta yegâne fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
Türk değilim Kürt kızıyım ben.. ama Türkiye'ye de Düşman değilim
Atatürk Irkından Dolayı İnsanları Ayırmayarak Kendini Türk olarak gören Herkesi Kendi kanından saymıştır. Türk Olmanın Koşulu Türk'ten doğmak değil, Türklüğü benimsemektir. Benim düşüncem böyledir.
Başlığı 4 defa okudum, ne demek istediğini anlayamadım.
Neden öyle diyelim Atam böyle uygun görmüş🙂↔️
Türk olmak başka Türküm demek çok Başka
Türküm demek daha kutsaldır
Emekli olmak istiyorum
Aynen
Heç bunu dusunmedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?