Sinsi, saman altından su yürüten insanlarla nasıl başederim?

Kaynanam sanki bizim iyiliğimizi istiyor, düşünüyor gibi yapıyor ama bunlar tamamen manipülasyon. Evliliğimin ilk aylarında inanıyordum ama ne zaman bir mesele onun istediği gibi olmuyor, surat yapmaya başladı.
Bize gerçekten iyilikleri de dokundu çok, Allah var. Ama bunları sürekli her gün minnet duymamız için başımıza kakıyor. Alttan alttan beni kendi aileme karşı dolduruyor.
“Ben çocuklarımı çok severim, onlar olmadan boğazımdan bir şey geçer ne de gezmeye gitsem keyif alırım” diyor. O bunu demeden 2 gün önce benim ailem 2 günlüğüne tatile gitti 😂

Eşime de hep “siz mutlu olun yeter, beni düşünmeyin” gibi şeyler söylüyor, biz biryere tatile gidince 2. Gün sizi çok özledim ev siz olmadan çok boş gibi mesajlar atıp eşimin moralini bozuyor. Ya da bir şey planlasak hemen “bacaklarm şişiyor doktora gitmem lazım, ellerim tutmuyor başım dönüyor” diyor. Bu aynı cümleler bizim mutlu olduğumuz anlarda da var, baktı gördü biraz yüzümüz gülüyor hemen başlıyor sahip olmadığı hastalıkları saymaya. Sonra diyor “dün gece çok ağladım, sebepsiz yere çok ağladım” diye.

Eşimi nasıl biraz mesafe koymaya zorlayabilirim? Ne de desem dinlemiyor beni. En kötüsüde anlatacak bir şey yok elle tutulur hibi, ama bu yaptıklarını düşününce ciddi bir sorun var. Ama dile dökemiyorum. İnce ince işliyor.
Sinsi, saman altından su yürüten insanlarla nasıl başederim?