Kişilik & Karakter konusunda 204,1b cevap paylaştı.
Ben bu insanlara gülüyorum sadece.. içimden bir şey demek bile gelmiyor.. yani uzak dururum kendi hallerine bırakırım. çünkü kendilerini öyle bir şey sanırlar ki etrafa karşı kör olurlar.. en kötüsü de kendilerierine kötülük yaptığının bile farkında değillerdir bu yüzden de bu tür insanlara fazla söz söylemeye bile gerek yok en iyisi hayattan çıkartmak direk..
Nefret ettiğim kişilere karşı ben de öyleyim, bana bile isteye keyfiyeten zarar vermek isteyenleri affetmiyorum, o mahlukların hiçbir şeyini istemiyorum, kendilerini affettirmek istediler, şirinlik yaptılar lakin affetmeyeceğim, kötülük yaparken güzel miydi, şimdi güçlenince, sesimi çıkarınca mı kıymete bindim, hayır ben asla bazı kişileri affetmeyeceğim, onların aldığı hediyeyi de çöpe attım, gönderdikleri yemeği yemedim, numaralarını sildim, mesajlarına karşılık vermedim. Beni bu hale onlar getirdi, lafımı taşısınlar, iftira atsınlar, kendi yaptıklarını söylemesinler, kuyumu kazsınlar, tuzak kursunlar, hile yapsınlar, alay etsinler, sinsi sinsi iyi niyet adı altında ahlak dersi vermeye cüret etsinler, nefret dolu baksınlar, açığımı arasınlar, beni kırmaktan keyif duysunlar, bağırsınlar bana, hakaret etsinler, arkamdan konuşup vicdanları sızlamadan suratıma baksınlar, defol git desinler bana, arkadaşlarının doğum gününü kutlarken ben kutladığım halde benim doğum günümü kutlamasınlar ben de affedici, merhametli oluyum, benim trip atmam dahi bana hak görülmesin, haklı yere trip atıyorum diye trip yiyeyim bir de, bilerek doğum günümü unuttuklarını yüzüme pervasızca söylesinler, utandığım konuları sinsi sinsi milletin içinde sorsunlar, yüzümü kızartmak istesinler, tabii ki bu kişilere karşı ben burnum düşse burnumu yerden almayacağım. Tabii ki affetmeyeceğim, kalp kırıldıktan sonra gelen özrün hiçbir mahiyeti yoktur, elbette ki ufak tefek hatalar affedilir, hatanın boyutuna göre de değişir lakin bazı kişiler asla affedilmez, o kişilerin basitliği, kalitesizliği, maşalığı midemi bulandırıyor, tiksiniyorum
Varsın bu yaratıklar bana kibirli desinler, ben öyle olmadığımı biliyorum, hem bazı kişilere karşı kibirli ve gururlu olmalı insan, bazen kibir de lazım diye düşünüyorum, tabii ki kibirin miktarı da mühim, sağlıklı ego insanı korur.
Kibir yetiştirilme tarzından kaynaklı bir kusurdur.
Kibirli insanların aile yapılarına baktığınız da ebeveynlerinin de ukala, gereksiz aşırı özgüvene sahip ve çevrelerine karşı nobran insanlar olduğu gerçeğine ulaşırsınız.
Bu biraz da şımarık yetiştirilme ve çocukken diğer insanların kendilerinden daha güçsüz olduğu algısının verilmesi ile ilgilidir.
Yani anne ya da baba kibirli, ukala ve kendini öven bir yaklaşıma sahip ise çocuk da büyüdüğünde onları taklit edecektir.
Zorunlu olmadıkça bu tarz insanlarla görüşmemek en doğrusu olacaktır. Kolay kolay fikirlerinden vazgeçmemekle birlikte, sığ düşünceler içinde kendi benliklerini yok etmekle birlikte sizi de o dibe çekebilirler. Ne kadar uzak o kadar iyi.