Komşular niye birbirine dava açmaya başlar oldu?

Bencillik mi arttı? Eski insanlar bizim anne babalarımız daha mı farklı insanlardı? Ailemle oturduğum evde hiç gürültü falan gelmezdi. Insanlar kendisi gürültü duymak istemiyorsa komşularına da saygılı olur dan dun oraya buraya vurmazlardi. Ancak küçük çocuğu olan ailelerden gürültü gelebilirdi o da anlayışla karşılanırdı. Zaten bizim anne babamız örneğin Mehmet amcan rahatsız oluyormuş evladım evde koşmayın diye uyarırdi. Şimdiki anne babalar çocuklarına bir şey demeye korkuyor, zaten bırak gürültü gitsin diyorlar. Sonra balkondan bir şey silkelemek haftanın bir günü apartmanda serbest olurdu. Herkesin anlaştığı bir gün. Şimdi insanlar aşağıdakinin camı açık mı umursamadan çırpıp duruyor. Aşağıdaki komşu da yukarıdakine dava açıyor. Eskiden böyle bir konuda kimse komşusuna dava açmazdı. Zaten o komşu da bilerek rahatsızlık vermezdi. Ben çok hatırlıyorum, aşağıdaki komşuya gidip camını kapatmasını söylerdim çocukken. Annem anlaşmış yani önceden, o da sen çırpacağın zaman haber ver demiş. Şimdi hiç olmadığı kadar iletişim ağlarımız güçlü ama bir o kadar da insanlar birbirinden uzaklaşmış..

Komşular niye birbirine dava açmaya başlar oldu?