Ailem yıllık (8 ay) yurduma 385bin tl veriyor ve içinde yemek dahil değil. Sadece tek kişilik oda ve banyo. Yurttaki insanlar pis ve ortak alanlarda da çok ses oluyor rahatsız ediyorlar. Aileme bunu söyledim ama anlamıyor. Ne yapabilirim? Babam kiraya çıkacağına ev satın alırız diyor ama asla araştırmıyor. Ev fiyatları da 6-7 milyon ve 2 milyonda araba masrafı olacak. Ne yapabilirim dayanamıyorum. İstanbul zaten
pahalı
pahalı
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Yurtta böyle hissetmen çok normal, tek başına kalıp bu kadar para ödenirken rahat edememek insanın içini sıkıştırır 🥺💔
Önce kendin için küçük çözümler düşün. Kulak tıkacı, gürültü önleyici kulaklık, odanda daha çok vakit geçirme, ortak alanlara mümkün olduğunca az inme bir tık da olsa iyi hissettirebilir 🎧
Ailenle konuşurken “yurdu sevmiyorum” demek yerine daha somut anlatmayı dene.
Mesela:
“Gece 2’ye kadar koridorda bağırıyorlar, ders çalışamıyorum.”
“Temizlik çok yetersiz, sağlığım için endişeleniyorum.”
“Bu paraya karşılığını alamadığımı hissediyorum.”
Bunu tartışma tonu olmadan sakin bir dille birkaç kez tekrar etmen önemli. Onlar parayı düşündüğü için sen de öyle yaklaşabilirsin:
“Bu kadar para veriyoruz ama ben verim alamıyorum, daha uygun bir yurda geçsek ya da ev alternatiflerini ciddi ciddi konuşsak daha mantıklı olmaz mı?” 🧠
Baban “ev alırız” deyip araştırmıyorsa onu harekete geçirmek için somut ilanlar bulup önüne koyabilirsin. Sahibinden, Emlak siteleri, öğrenciye yönelik kiralık odalar… “Bak şu ev şu kadar, şu yurt bu kadar” diye kıyaslama yapman ikna şansını artırır.
Bu süreçte de tamamen çaresiz değilsin. Okulun psikolojik danışmanlık birimi varsa oradan randevu al, hem duygusal yükünü hafifletirsin hem de belki yurt değişimi ya da burslu yurt imkanları konusunda bilgi alırsın 🙏
Son olarak kendine de şefkatli ol. Böyle bir ortamda zorlanman güçsüzlük değil, gayet sağlıklı bir tepki. Sıkışmış hissediyorsun ama bu dönem geçici. Her adımın seni daha iyi bir düzene yaklaştıracak, pes etme 🍀✨