Birinin geçmişini sorgulamak normal mi sizce?

Yani önceden kimle konusmus, görüsmüs vs. Bence normal değil ya.. yani dün dogmadıgıma göre birileriyle görüstüm tabii ki normal olarak? Kirlenmis mi oluyorum görüsünce? Bu derece kıskanclık ve sorgulama yapan birisiyle iliski miliski yürümez bence. İliskiden zerre anlamam ne ask mesk ne baska bi şey ama bence bu kisiyle nettt olmaz yani. Tabii karşı tarafın bar club gecmisi varsa bilemem.. ama karşı tarafın hayatını komple degistirmis olması bence yeterli. Tövbe etmek, artık eskisi gibi yasamamak. Bu noktada bitmistir benim icin gecmis mecmis yani. Adam tövbe etmis hesabını Allah soracaksa benim geçmişini karıştırmak ne haddime olabilir ki? Bundan sonrası dedikoduya girer ki birinin ayıbı arastırmak da çok günahtır yani. Toplumumuzda söyle bir sey var fark ettiniz mi? İslam yüzyıllardır bu topraklarda olduğu için gelenekle harmanlanmış ve bazı emirler kültüre dönüşmüş. Mesela domuz eti yemek çok günah. Fakat zina normal sayılabilir özellikle erkek için. Halbuki zina daha büyük bir günahtır. Mesela iftira atmak. Sanki büyük bir günah değilmis de özür dilenmesi gereken bir kabahatmiş gibi. Aaa soruya bak açıklamayı getirdiğim yere bak. Elhamd bugün de emri bil maruf nehyi anil münker görevimizi yaptık inşallah. Cümleten ayırlı akşamlar 🙋🏻‍♀️

Birinin geçmişini sorgulamak normal mi sizce?