şu an okadar huzursuzum ki , Ben biliyorsunuz ki eşimden ayriyim iki çocuğumla birlikte yaşıyorum, yıllar önce görücü usulü evlenmiştim ve çoğu arkadasim da bilir bazen yorumlarda da konu etmişimdir bunu zaten , evlilik sürecim de kaynanamdan çok çektim piskolojik şiddet çok gördüm beni bir türlü oğluna layık görmedi vss çünkü ben istenmeyen bir gelindim onun için, ve okadar uğraştı ki , yuvamin yıkılmasına sebep oldu 😢 boşandıktan sonra da hiç yüzünü de görmedim sesini de duymadim , eski esimle de sadece çocuklar ile ilgili konularda konuşuruz , okadar , ortak akrabalar olduğu için arada onlardan bir haber duyarsam anca öyle duyuyorum , az önce ablam aradı kaynanam çok hastaymış durumu da ciddimiymis , ve hastane de yatıyormus , ona karşı o kadar kırgınım ki , hep Allah'a havale ettim onu , beddua bile etmedim , ben onun bende bıraktığı travmayı bile 4 yılı geçti hala atlamadım ,😢 aklıma geldikce ya da hakkında konuşunca bile çarpıntım tutuyor sanki göğsüme bıçak saplaniyir gibi oluyorum , belki hayatta affetmeyecegim tek kişi o dur ,, ama şimdi vicdan azabı da çekiyorum hasta yatağında bir insana düşmanlık beslemem doğru mu 😌 aklım boş ver hic arama ne hali varsa görsün ettiğini çeksin diyor , ama vicdanım bugün kandil sen ona uyma üç günlük dünya ara bir gecmis olsun de diyor , ve ben aklımla, kalbimin arasında sıkışıp kaldim 🥺 siz benim yerimde olsaydıniz ne yapardınız bu durumda?
Aile & Toplum konusunda 9,4b cevap paylaştı. Biraz durumdan bilgim var senin gibi bir gelini bir kaynana nasıl sevmez üstelik 3 çocuk hediye etmiş aileye. Öper başına koyması gerekirken torunlarından uzak kalmayı göze alarak ayrılığa sebep olması hem seni hemde torunlarini sevmediğiniz göstergesidir. Eğer torunlarını sevseydi oğlu ayrılsa bile oğlum 3 tane çocuğun var bu çocukların babasız büyütmeyin ben bağrıma taş sarar torunlarimin sevgisinden uzak tutma demesi gerekirdi. Ona gitsen bile o sabit fikri devam ediyorsa bir laf söyler seni üzer bırak kendi ettiğinin cezasını çeksin. Sende hiç üzülme seni bilirim yufka yureklisininsan sevgisi ile dolu birisin fazla muhatap olmadan çocukları alıp gitsen acaba nasıl karşılar bilemem ama o o şekilde yaşamayı kendisi secmiş çok farklı davranacağını hiç ummuyorum. Oysaki torunlar evlatlar çok sevilir onların mutluluğu bir babaanne için daha önemli ama o treni inatçılık sebebiyle kaçırmış. Gitmesinde olur senin moralini bozacaksa, eğer pişman olduysa çocuklar elini öpsün sende bir geçmiş olsun esirgeme, inadım inat diyorsa hiç gitme
16 Yorumla- 6 ay
Haklısın 😌 o öyle bir pişmanlık yaşayıp özür dilemedi ki hiç , ben sadece vicdan yapıyorum çünkü onun gibi kötü bir insan olmak istemiyorum sadece 😢🥺 oyuzden ikilemde kaldım , yaptıkları kolay affedilecek şeyler değil zaten , oyuzden ne yapmak istediğimi bilmiyorum ki canım belkide hiç aramamak gitmemek en uygunu olucak herkes kendi yoluna devam etsin
Yorumun için Teşekkür ederim 🙏🌸 - 6 ay
Rica ederim güzelim seni iyi bir dost iyi niyetli bir arkadaş olarak seviyoruz yaşadıkların kolay değil insanoğlunun bazıları sevip mutlu olmak yerine sevmeyip kin kurmayı marifet zannediyor sağlık olsun biz senin ne olduğunu biliyoruz yuksrida bizi Yaradan'da biliyor Allah affetsin sek gülümse hep zaten bunu fazlasıyla hakediyorsun hersey gönlünce olması dilegiyle🥰🌹💖
- 6 ay
Amin inşallah teşekkür ederim 🙏❤️
- 5 ay
Rica ederim ne demek 🙋🥰
En İyi Cevaplar
Ne desem, ne yazsam tam karşılığı olur diye çok düşündüm. Çünkü yaşananlar basit şeyler değildi. Neler yaşadığını gerçekten yalnızca sen ve Allah biliyorsunuz. Kimsenin görmediği, kimseye anlatamadığın, geceleri içine attığın o zor zamanları… Ne kadar güçlü durmaya çalışsan da içinden içini kemiren yorgunlukları. İnsan bazen öyle sınavlardan geçiyor ki, anlatınca bile eksik kalıyor.
Ben hep şuna inanırım: Bazı haklar vardır, kolay kolay helal edilmez. Çünkü kırılan bir kalbin, incinen bir ruhun telafisi her zaman mümkün olmaz. Ama hayat bazen insanı iki arada bırakır. Bir yanda yaşananların ağırlığı, diğer yanda vicdanın sesi. “Zaten çekiyor” dersin kendi kendine. “Ben affetmesem de hayat onu bırakmıyor.” Hakkını helal etsen de etmesen de, bu yaşananlar onu haklı çıkarmaz. Çünkü haklılık, kalp kırarak, can yakarak kazanılan bir şey değildir.
Sen onun içindeki temizliği ve merhameti biliyorsun. Kimsenin görmediği yönlerini de gördün. Affet demiyorum; çünkü affetmek herkesin harcı değil, her yaranın da ilacı değil. Ama özgür bırak diyorum. Onu kalbinde taşımaktan, öfkeyle, kırgınlıkla, “neden”lerle kendini daha fazla yormaktan vazgeç. Çünkü bu yük en çok senin canını yakıyor. Hem sağlığını hem de psikolojini yıpratıyor. Taşıdığın şey onun değil, senin omuzlarında ağırlaşıyor.
Şuna da inan: Kim kimseye yaşattığını yaşamadan bu hayattan gitmiyor. Belki aynı şekilde değil ama kalbine dokunacak bir yerden mutlaka sınanıyor. Kim kalp kırıyorsa, kim birinin canını yakıyorsa, er ya da geç bununla yüzleşiyor. İlahi adalet bazen sessiz çalışır ama asla şaşmaz. O yüzden için rahat olsun. Senin hesabını sen tutmak zorunda değilsin. Sen kendini kurtardığında, zaten en büyük adaleti sağlamış olursun.11 Yorumla- 6 ay
Bilmiyorum ki canım, vicdanımla başbaşa kaldım öyle sinirim bozuldu 😭😭😢 ne hissettiğimi de bilmiyorum affetmek de kolay değil çünkü içimde kanayan bir yara oluştu ben onun yüzünden mutlu yuvamdan olmuşum , yarı yolda kalmışım , çocuklarımla tek başıma bir hayat mücadelesi veriyorum bunlar kolay değil şeyler değil göründüğü gibi , hele birde haksızlığa uğrayınca insanda travma bırakıyor ,
Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Öncelikle geçmiş olsun en azından böyle insanlardan kurtulmuşsun ama fazla vicdan ve iyi niyet bir süre sonra enayilik olarak görülür bu bir gerçek. Sen iyi niyetli oldukça karşındakiler kendilerini senden üstten görüp yaptığın şeyi iyilik değil vazife olarak algılar. Karşındaki insan sağlıklı zamanlarında sana yaşattıkları için hiç vicdan yaptı mı? Gelip senden hakkını helal et özür dilerim dedi mi? Dememiş belli ki o zama sen neden vicdan yapasın ki? Hasta yatağında gelen pişmanlık özgür irade değil kendini ahiretini kurtarmak için gelen bir savunma mekanizmasıdır. Bugün o hasta yatağından kalkınca düşünceleri aynen devam edecek aaa ne iyi kadın ben kötülük ettim ona diye pişman olmayacak. Bu yüzden bir laf vardır ya biz Allah mıyız herkesi affedeceğiz? Sen Allah'a havale et herkes hak ettiğini almalı bu dünyada.
16 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺 tamam peki teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Rica ederim ne demek 🙋 yorumun ve samimiyetin için asıl ben teşekkür ederim 🙏
- 5 ay
Yorumlarınız bana daha sağlıklı düşünmem için yol gösterici oldu 🙏 hepinizden Allah razı olsun 🙏🌸
6 ayHissettiklerini anlıyorum ama o andan bu ana düşüncesi değişmemisse ararsan ya da yanına gider isen hala aynı kişiyse ve yine aynı şeylere maruz kalırsan? o his kötü işte. bazı şeyler değişmez.
18 Yorumla- 6 ay
Bilmiyorum ki görmüyorum onu memlekette yaşıyor çünkü , eş dosttan bir haber duyarsam duyuyorum surda gördük düğünde gördük gibi şeyler sadece , bende özellikle hiç sormam zaten , çünkü bütün duygularım öldü oma karşı , bende bir travma bıraktı resmen , oysaki ben şu an çocuklarımla daha huzurlu ve mutluyum ama onun adını duyunca kötü oluyorum , eski günler aklıma geliyor anlatması çok zor bir durum benim için
- 6 ay
Kendini haklı görür bıraktığın yerde kalsın bir şey yapma
- 6 ay
Öyle yapmalıyım sence , ne yapmak istediğimi Bilmiyorum ki işte , ben sadece onun gibi kötü biri olmak istemiyorum 😥😭 şimdi bile onu adını duyunca huzursuz oldum bütün keyfim kaçtı
- 6 ay
Çizgini bozma aldığın karardan dönme sınırın belli. devam et böyle
- 6 ay
Geçip giden şeyler için üzülme senin için hayırlı olsaydı kalırdı ayetini hatırla daima. Sana iyi gelmeyen insanın hayatında gitmesi hayırlıdır
- 6 ay
tamam peki haklısın teşekkür ederim 🙏🌸🥺
- 6 ay
Rica ederim hayırlı geceler dilerim Allah kalbine gönlüne ferahlık versin 🙏🏻 çoluk çocuğun için güçlü kal. çocukların ruh hali anneye göredir annenin yansımasıdır anne mutluysa onlar mutlu anne huzursuz ise onlar da huzursuz olur.
- 6 ay
Amin inşallah teşekkür ederim 🙏🌸
Yapay Zeka Cevapladı
Okurken kalbim sıkıştı resmen 💔 Ne yaşadığını o kadar iyi hayal edebiliyorum ki… Yıllarca psikolojik şiddet görüp sonra “hadi affet” demek hiç adil gelmiyor insana. Üstüne bir de vicdanınla aklın kavga ediyor, çok yıpratıcı 🥺
Burada iki şey önemli: Senin ruh sağlığın ve sınırların. Affetmek demek yaşadıklarını unutmak ya da haklı olduklarını kabul etmek değil. Affetmek biraz da “artık içimde taşımak istemiyorum” demek. Ama bu noktaya gelmek zaman isteyen bir süreç. Kendini hazır hissetmediğin bir duyguyu zorla yaşamaya çalışma lütfen 🌿
Senin yerinde olsam önce kendime şunu sorardım: “Onu ararsam bu beni rahatlatır mı yoksa yeniden tetikler mi?” Eğer sesini duymak bile kalbini sıkıştıracaksa, kendini zorlaman gerekmez. Kalbinde “insanlık adına” bir şey yapmak istiyorsan da daha yumuşak bir yol seçebilirsin.
Mesela:
- İçinden onun için dua edebilirsin 🕊️
- “İnsanlık namına, geçmiş olsun” diye kısa ve mesafeli bir mesaj iletebilirsin. Eski eşinden ya da bir akrabadan iletilmesini de isteyebilirsin.
- Veya hiçbir şey yapmayıp sadece “ben elimden geleni ruhum için yapıyorum, gerisi Allah’a emanet” deyip duygunu kabul edebilirsin.
Bugün kandil olması da seni daha hassas yapmış, bu çok normal 💫 Vicdan sahibi olman zaten ne kadar güzel bir kalbin olduğunu gösteriyor. Ama unutma, en büyük vicdanı önce kendine göstermelisin. “Ben çok kırıldım, henüz hazır değilim ama içimden onun için bir insan olarak iyi olmasını diliyorum” demen bile çok kıymetli bir merhamet.
Eğer bir adım atmak sana iyi gelecekse kısa bir mesaj bence yeterli olur:
“Geçmiş olsun, duyunca üzüldüm. Şifalar diliyorum.”
Ne yaşanmış olursa olsun bu cümle hem insanlık duruşu hem de kendi kalbini rahatlatmak için yumuşak bir yol olabilir 💛
Son karar kalbinin seni en az acıttığı yerde olsun. Kendini suçlama, yıllarca yara almış bir kalbin var. O kalbi korumak da senin en doğal hakkın 🌸00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u 6 ayÖncelikle başına gelenler için çok üzüldüm ablam... çok geçmiş olsun. senin yaşadıklarını sadece sen bilebilirsin başka kimse bilemez. maalesef bazı insanlar o kadar vicdansız ve o kadar kötü niyetli ki. senin gibi kalbi temiz kişileri bile üzebiliyorlar böyle insanlar çok var maalesef dünyada. Umarım hak ettiğin mutluluğu bir gün yaşarsın tüm kalbimle buna inanıyorum..
Bana kendi fikrimi soracak olursan ben affetmezdim hiçbir şekilde.. çünkü bu dünyada yapılanlar yanlarına kar kalıyor şimdi sen affetsen aynı hataları bir daha yapacaklar. senin giden zamanına yazık değil mi mesela ya da o kadar çektiğin sıkıntılara yazık değil mi? ben olsam ne hali varsa görsün derdim çünkü artık akıllandım insanları affetmemek gerektiğini biliyorum.
ama eğer vicdanın seni rahatsız ediyorsa o zaman bence gidip geçmiş olsun diyebilirsin. büyüklük sende kalsın boş ver.
34 Yorumla- 6 ay
Amin gülüm inşallah teşekkür ederim 🙏 🌸 Anlatması gercekten zor barışım koskoca 10 yılı bir kaç kelimeye sığdıramiyorsun , , içimde kanayan bir yara oluştu yıllardır
- 6 ay
Rica ederim ablam 🙏🌸 vicdanın nasıl rahat ediyorsa bence öyle yap en azından ben doğru olanı yaptım demiş olursun
- 6 ay
tamam peki teşekkür ederim 🙏❤️
- 6 ay
<3 <3
- Aile & Toplum konusunda 16b cevap paylaştı.
6 aySen iyi niyetli iyimser bir insansın o sana yaptıklarının cezasını çekiyor hakkını helal eder ya da etmezsin orası sana kalmış guzum ama ne olursa olsun sen düşmanına bile su verecek kadar iyi kalpli birisin o yüzden yanına ziyaretine gitsen iyi olur
12 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
Rica ederim
- Aile & Toplum konusunda 417 cevap paylaştı.
6 ayAblacım sen Allah'a havale et boş ver. Peygamberimiz savaşta çok sevdiği kuzenini öldüren biri müslüman olmak istediğini bir kişi arcılığıyla ilettiğinde, tamam ben onu affettim ama gözüme asla görünmesin diyor. Ama şöyle bir durum var ki o kişi çok pişman oluyor ve çok af diliyor peygamberimizden. Velhasılı kelam senin olayında kaynanan hiçbir pişmanlık belirtisi göstermemiş şu zamana kadar. Hiç özür dilememiş, af dilememiş. Sen niye onu durduk yere arayasın ki? Böyle bir görevin yok ki Allah katında. Senden af dileyen yok özür dileyen yok, niye arayasın ki. Seni ve çocuklarını bu duruma koyan bir kadını neden durduk yere arıyorsun, neden hala onun için endişeleniyorsun. O artık senin hiç bir şeyin değil bunu unutma. Senin psikolojini ele geçirmeye çalışmış zamanında, seni ezmiş ama artık o yok ve o senin hiç bir şeyin değil. Sokaktan geçen birinden hiçbir farkı yok. Sakın kendini ezdirme ablam. Eğer pişman olursa o seni arar af dilerse o zaman düşün bunları. 10 yıl boyunca hep bu senin temiz kalpliliğinden yararlandı o. Hangi bir kadın dayanır sen gibi 10 sene. Asla ama asla kalbinin iyiliğini yansıtma ona bir daha. Allah a havale et geç.
05 Yorumla- 6 ay
O pırlanta gibi kalbini kimsenin kırmasına izin verme ✨
- 6 ay
Haklısın dediğin gibi yapıcam hiç gerek yok herkes ektiğini biçer 🥺 tamam peki çok teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
Aynen öyle👍Ne teşekkürü ablam, senin o rengarenkliğin solmasın hiç o bize yeter 🙏💕 Gereksiz insanlar için üzme sakın o güzel kalbini ✨💜
- 6 ay
🙏🥺😌
- 6 ay
😘🪻
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayHayat o kadar acımasız ki. Çok üzüldüm bu duruma. Ama bence hiç yargılama bu durumu ve çok pozitif , çok iyi bir kalbin , çok iyi bir karakterin olduğu için bırak Allah ile onun arasında kalsın bu yaptığı günahlar. O yüzden bence ara ve geçmiş olsun demelisin. Tabii ki sana bu yaptığı asla unutulamaz ama , sen senin üzerine düşen görevi yapmalısın sadece. Ve bunu yaptığında için o kadar çok rahatlayacak ki bu konuda. 👍 asıl olması gereken büyüklüğü yapmış oluyorsun. Karşı tarafın bu konuda kendi yaptıklarını bi daha sorgulamasını ümit ediyorum. ❤💕
12 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
❤🌹💕🌺
6 ayBen senin yerinde olsam durumuna çok sevinirdim. Bana ve anneme kötülük yapan iki kişi şu an çok perişan durumda. Mutsuz oldukça onların hallerini düşünüyorum, keyfim yerine geliyor. Senin vicdan azabı duyacağın bir şey yok, sen bir şey yapmamışsın. Asıl o vicdan azabı duysun. Ölüm döşeğindeyim, oğlumun yuvasını yıktım, gelinimi kumam, oğlumu kocam sanıp aralarına girdim, kalp kırdım. Ben bu günahlar yüzünden cehenneme gideceğim, gelinimden, oğlumdan helallik istemeliyim demeli ama Türk kaynanasından böyle şeyler beklenmez çünkü kötü kalpli ve sapıklar. Oğullarını kocaları sanıp paylaşamıyorlar.
Allah ona şimdi günahlarının bedelini ödetiyor. Kötüye iyilik etmek eziklik ve kölelikten başka bir şey değil. Hem sen artık boşandın, o kadın senin bir şeyin değil, elin kadınına hasta ziyaretine gitmene gerek yok.
12 Yorumla- 6 ay
- 6 ay
Rica ederim💐🌸
6 ayÖncelikle çok geçmiş olsun güzel kardeşim. Muhabbetimiz olmaması ve tanışmamamıza rağmen, yorumlardan tanıdığım kadarıyla hayranlık uyandıracak güçlü, merhametli, karakterli bir kadınsın. Senin kaynanadan çektiklerini bir sen birde Allah biliyor, anlıyorum demek yalan ve yanlış olur, çünkü ben yaşamadım. Lakin sende bu vicdan olduğu sürece, affetmesen de geçmiş olsun demek istersen diyebilirsin. Belli olmaz, kadın ölüm korkusunu yaşadıysa bu rahatsızlığında, azıcık bir vicdanı varsa belki senden içten bir özür diler, bu da yarana biraz su serper. Affetmek konusuna gelince, affetmek zorunda değilsin, ama kurban psikolojisinden çıkabilirsen, bu travmadan, bu yükten kendini kurtarmış, rahatlamış, özgürleşmiş hissedersin. Anlattığın kadarıyla hala onun etkisinde olup, kadının üzerinde bir gücü var. Kurban psikolojisinde kaldığın sürece de bu durumun değişmesi mümkün olmayacaktır
12 Yorumla- 6 ay
- 6 ay
Rica ederim 😇 🤗 Mutlu ve huzurlu olman dileğiyle 🤍🌸
- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
6 ayBu bir “iyi insan olma” testi değil; travmayla sınır arasındaki denge meselesi.
Sana bunu yapan biri için hâlâ çarpıntı, göğüs ağrısı yaşıyorsan mesele kin değil; bedeninde kayıtlı bir travma var. Travma varken “affetmek”, “arayayım mı”, “vicdan” gibi kavramlar sağlıklı karar üretmez. Çünkü vicdan dediğin şey bazen merhamet değil, öğretilmiş suçluluktur. Hasta olması, sana yaşattıklarını silmez. Aramamak düşmanlık değildir, kendini korumaktır. Aramak ise şifa getirmeyecekse, sadece yarayı kanatacaksa, erdem sayılmaz.
Şunu da net söyleyeyim: Affetmek, temas kurmak zorunda olmak değildir. İnsan birini affetmeden de temiz kalabilir.
Ben olsaydım aramazdım. İçimden bir dua eder, sınırımı bozmazdım.
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın 🥺
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u 6 ayOkudum hepsini, canım benim şöyle düşün; kimi insanlar, bazen cahilce fütursuzca davranış sergiler, düşünmeden hareket edip seni kırıp inancını sarsabilir. Ancak o geçmişte tanıdığın kayınvalide ile şu anki tanıdığın kayınvalide farklı kişi 👤olabilir. Hayat insanları ilâ ki olgunlaştırır, doğruyu gösterir, mutlaka senin kıymetini arayacağı konularla imtihan edilmiştir o da. Affedici olmalısın, evet o sana zülmü hak görmüştür ancak sen de ona zülmü hak görürsen ondan bir farkın kalmayacaktır. O o iyiliğe belki layık olmayabilir, ancak sen bu iyiliği sergilemeye layıksın bunu unutma. Allah affedenleri sever. O bile af ederken biz aciz kullar kim oluyoruz onun karşısında. İçinde kalbinde kin ve neftete yer verme güzel şeyler biriktir kalbinde Allah mükafatını sana verecektir. 🎉❤🌺
12 Yorumla- 6 ay
🙏🥺😌😢
- 6 ay
Üzülme ❤
- Aile & Toplum konusunda 381 cevap paylaştı.
6 ayBu durum affetmekle ya da merhametsizlikle ilgili değil; kişisel sınırlarla ilgili. Yaşananlar travmatik izler bırakmışsa, kendini yeniden zorlamak vicdan değil, kendine haksızlık olur. Bir insanın hasta olması geçmişi silmez. İçinden gelmeyen bir temas samimiyet değildir; susmak da etik ve meşru bir tercihtir. Merhamet, önce kişinin kendi ruhsal bütünlüğünü korumasıdır.
24 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺 öyle yapıcam başkasına iyi olayım derken kendimi kötüleştiricem , ben onun sesini de duysam yüzünü de görsem travmalarim artacak , bir haberle bile arttı şimdi durduk yere ağlamaya başladım çarpıntım tuttu ellerim titreyip boşaldı 😢 ne gerek var ki ruh sağlığımi riske atmaya , bana ne faydası olucak , herkes neyi hak ediyorsa onu yaşasın simdi biraz daha iyiyim ve daha mantıklı düşünmeye başladım , sizin dediğiniz gibi yapıcam , her şey için teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
Kimsen senden daha değerli değil unutma kıyamet sen öldüğünde kopacak gerisi boş.
- 6 ay
Umarım inşallah Teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
💐💐💐
Aile & Toplum konusunda 907 cevap paylaştı. Merhaba, seni bu sitenin en renkli kişiliği olarak gösterebilirim. Neşen esprilerin hayata bakışın… Herhangi bir samimiyetimiz sohbetimiz olmadığı için ne yaşadığını nelerle sınandığını neler yaptığını bilmem. Aklını bir kenara bırak her ne yaşadıysan ne kadar kötülük gördüysen ne kadar kalbin kırıldı yuvan yıkıldı gözyaşı döktüysen de, kötülük yapanda kalsın insanlık, büyüklük sende kalsın. Geçmiş olsun, Allah şifa versin demek sana bir şey kaybettirmez kazandırır. Hemde vicdanın rahat eder
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺 tamam peki çok teşekkür ederim 🙏🌸
4 yıl boyunca ne yaptın ne ettin diye sormayan, evliyken yok sayan birini ben olsam yabancı birisi hastayken tepkim ne olursa o kadar tepki verirdim. Allah şifa versin der geçerim. Muhatap olmaya gerek yok.
Yine de kişi en doğruyu kendisi bilir.11 Yorumla- 6 ay
Haklısın 🥺 tamam pek i teşekkür ederim 🙏🌸
- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayYaşadığın bu kötü olayı her kadın yaşıyor. Görüyorum, haberlerde hep karşıma çıkıyor. Kaynana şiddetine son verilmezse hepsi teker teker huzur evine gönderilmesi hak ediyor.
Bunu söylemeyi hiç istemezdim. Huzur evine gönderilen anne, baba bir dönem sonra çocuklarını hatırlamıyor.
Ben de affetmezdim. Boşanmaya karar verdiğin gün yüzüne renk geldi, genclenstigini görebiliyorum. Sen mutlu olmayı hak ediyorsun ablam. Umarım çocuklarınla daha mutlu olursun.
13 Yorumla- 6 ay
Amin canım inşallah teşekkür ederim 🙏❤️
- 6 ay
Rica ederim ablam. Güçlü dur 🙏
- 6 ay
🙏❤️🥰
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
u 6 ayEski kayınvalide, bak eski neden onu düşünüp travmaların tetikliyorsun? Bak bu düşünceler bile seni yoruyor üzüyor. O yüzden bırak iletişime filan geçme gerek yok. Çünkü bu iletişimon devamı gelecek ve eski yaşadıkların aklına gelecek gerek var mı?
Bana soracak olacaksan eskiyi eskide bırak uzak dur. Ortada vicdan yapılacak bir durum yok. Evliliğini mal olmuş seni üzmüş yıllarca sıkıntı çekmişsin. Bu kin duymak değil kendini korumak unutma ve uzak dur.
12 Yorumla- 6 ay
tamam peki teşekkür ederim 🙏❤️
- 6 ay
Rica ederim 🩵
6 ayAbla sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın. Allah seni hep hayırlarla karşılaştırsın inşallah. Ama sanırım ben olsam yanına gitmezdim kesinlikle. Ve sanırım aramazdım da. Üstümde psikolojik bir baskı kuran, ismi geçtiğin de bile beni strese sokan bir kadının sesini duymak istemezdim. Bunun bana zarar vereceğini hissederdim. Vicdanlı olmak için aramağa gerek yok. Sen bugünün yüzü suyu hürmetine yine duanı et. Bu Allah’la senin aranda. Torunlarıyla konuşmak isterse de ilk muhattap olarak babasını alırdım ve torunlarıyla o şekil konuştururdum ben.
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın 🥺 tamam peki teşekkür ederim 🙏🌸
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Acı çekerek ölen ama buna rağmen hakkımı helal etmediğim insanlar var. Hala da etmiyorum bu mübarek gecede mezarlarında ters dönerler inşallah. Kalbinin sesini dinle sana doğruyu o gösterir. Hakkını helal etmen gerekiyorsa edersin değilse de takma gitsin. Kul ettiğini çeker elbet.
12 Yorumla- 6 ay
tamam peki teşekkür ederim 🙏🌸
m 6 ayBence geçmiş olsun demek bir aramak gerekiyor çünkü sonuçta bu insanı ne kadar sevmesende çocuklarinin babaannesi ve hem evlatlarına hemde kendin için bir anlık olarak geçmişi kenara koyup adım gerekir bazı olumsuz duyguları da özgür bırakmak lazım sonuçta daha güzel duygulara yer açılması için...
11 Yorumla- 6 ay
🙏🌸❤️
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Merhaba arkadaşım
Hasta yatağında olan birine düşmanlık besleme tabikide
İyilikte besleme yani hayatını mahvetmiş sende piskolojik iz bırakmış
Çok mu gerekli arayıp geçmiş olsun dileklerini sunmak
Senin normalde banane diyip görmezden duymazdan gelmen gerek11 Yorumla- 6 ay
- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
6 ayBende annem babam ve kardeşlerimle öyleyim. Ölüm döşeğinde adımı sayiklasa affetmem. Allah sorsun hesabını dedim ve kapıları kapattım mahşere bıraktım. Ben nasıl feryat ettim ise onlarda benim adımla o feryadı etsin. Ben affedemem. Affedecek değilim. Ona da o vicdan azabı yeter de artar bile
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺
Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı. Normalde bırak ettiğini bulsun arama derim. Ki bence umrunda bile olmamalı hiçbir şekilde vicdan azabı çekmene gerek yok bırak ettiğini çekiyor ne hali varsa görsün.
Ama sırf ben bu kadına o kadar kötülük ettim o beni arayıp geçmiş olsun diyor diye vicdan azabı çeksin istiyorsan arababilir. İntikam için yani 🤷🏻11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺 Teşekkür ederim 🙏🌸
Gizli Üye(25-29)6 ayBence içiniz rahat etsin sizin aramaniza gerek yok bende uzun yıllar süren ilişkim bı anda bitti sonradan öğrendim ki eski sevgilimi ailesi ve arkadaşları doldurmuş beni bırakmış öyle hatta annesi beni istemiyormuş oglanda anneci biri sizi okuyunca böyle biriyle evlenmek dogru mu olur bı daha düşündüm annesinin sürekli hayatımın içine edeceğini düşünüyorum böyle insanlara acimayin Allah'a havale edin
11 Yorumla- 6 ay
🥺😢😢
Gizli Üye(30-35)6 ayBilmiyorum ki ne desem sana ben kayinvalidemle kaç sene kus kaldım bir evin içinde konuşurum zannetmiyodum takı yoğun bakıma düşene kadar inanirmisin şu an çok iyiz içimde ona karşı hiç kırginlik kalmadı içim çok rahat kalbin ne diyorsa onu yap derim canim
11 Yorumla- 6 ay
6 ayAbla herşeyden önce hiç bir insandan hayır gelmez bunu kabul edelim.. kaynanana gelince de hasta yatağında birine düşmanlık beslemek çoğu zaman kişinin hak ettiği bir şey de olsa bu sana yakışmaz geçmiş olsun dersen bu senin büyüklüğün ve olgunluğun.. bazen düşmanlık ettiğin kişiden gelen bir gül çok incitir o yüzden bence bir geçmişe olsun demeye git ❤️🌸🌸🌸🌸
22 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim ☺️
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 ayÖncelikle Durumunu biliyorum canım arkadaşım ama üzülme Senin o pamuk kalbini yerim ben Ama ben olsam kayınvalideme giderdim 3 günlük dünya kadın ne zaman öleceğiz artık açıklayacağı belli değil keşke dememektense
11 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
- Aile & Toplum konusunda 494 cevap paylaştı.
6 ayGeçmişte yapılanlar geçmişte kalmış canımın içi, sana yakışan neyse onu yap yani kalbinin sesini dinle, bu senin ruhuna da iyi geleceği için geçmiş olsun dileklerini iletmeni öneririm. Büyüklük sen de kalsın yani. 🙏🏼
16 Yorumla- 6 ay
Bilmiyorum ki canım 🥺 öylece kala kaldım ne yapmalıyım bilmiyorum
- 6 ay
Biz ne dersek diyelim senin kararın canımın içi, dediğim gibi sana yakışanı yap.
- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏❤️
- 6 ay
Rica ederim canımın içi ☺️💕
- 6 ay
İyiki varsın teşekkür ederim canımın içi ❤️🙏❤️
- 6 ay
Sen de iyi ki varsın canım benim 💕🤗
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Boncuk sen allaha havale etmissin zaten simdi merhametini dinle ve ara ya da gecmis olsuna git bence sana o yakisir insani insan yapan en buyuk ozelliktir merhamet..
12 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
6 ayZorunda değilsiniz hiçbir şeye öyle hissetmeyin. İçinizden ne geliyorsa onu yapın, iç sesiniz sizi yönlendirir bi şekilde. Kimseyi affetmek ya da iyi davranmak zorunda değilsiniz ama, bunu unutmayın.
11 Yorumla- 6 ay
6 ayBşzim söyleyeceğimiz her şey aslında "bekara karı boşamak kolaydır" kabilinden olacak ama ben aramazdım. Hiç bir bağımın kalmadığı, yuvamı yıkan biri benim için yok hükmündedir.
14 Yorumla- 6 ay
Aynen öyle oldu 😭😢 ben vicdan yapıyorum işte , onun gibi kötü bir insan olmak istemiyorum sadece 😌
- 6 ay
Sen kötü olmazsın. Ona geçmil olsun dememen kötülük değil. Kötülüğe maruz kalan birinin iyilik yapmaması seninkş. Nötr davranman
- 6 ay
Belkide Haklısın 👍 tamam peki teşekkür ederim hocam 🙏❤️
- 6 ay
Rica ederim. 🤗
- Aile & Toplum konusunda 538 cevap paylaştı.
6 aySenin travmaların için kendisi vicdan azabı çekiyormu sen çekecesin boş ver umursama bile allaha havale etmişsin yaradan işte yaşattıklarını yaşatıyor diye düşün
12 Yorumla- 6 ay
- 6 ay
🌸🌸🌸🌸
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayBen olsam gitmezdim
Çünkü kötülük eden biri iyiliği hak etmiyor26 Yorumla- 6 ay
😢🥺😌😥
- 6 ay
Yani karar senin
Benim eski kaynana ölse ben dansöz oynatırım Çünkü sana benzer haklı sebeplerim var - 6 ay
Bilmiyorum ki canım sinirim bozuldu 😭 ne hissettiğimi ne yapmak istediğimi bile bilmiyorum ki, o ince çizgide kaldim , affetmek de kolay değil , onun yüzüne yuvamdan olmuşum yarı yolda kalmışım çocuklarımla birlikte hayat mücadelesi veriyorum ben , bunlar dışardan gözüktü gibi kolay değil, heleki haksızlığa uğrayınca insanda kapanmayan yaraların oluşuyor , ama vicdanın ile aklın arasında kalmak o kadar ağır bir yük oluyor ki anlatamam butun keyfim kaçtı gece gece öylece kalakaldım işte 😢
- 6 ay
Boş ver Eger cok vicdan yapıyorsan bi gidersin Haber yollama ile olmaz çünkü Hiç söylememekle aynı kapıya cıkar Ya gidip kendin görüp söyle seni görsün ya da hiç söyleme Sen bilirsin Çokta kafaya takma
Sonuçta yaşanmış ve bitmiş bir hikayenin kötü baş kahramanı için göz yaşı dökmeye ya da kafa yormayada luzum yok - 6 ay
Haklısın , peki teşekkür ederim 🙏🌸
- 6 ay
Rica ederim🙋🏻♂️
5 ayhiç hasta masta demeyin bu ladar merhametli olmayın. o da merhametli değilmiş. bence içinizden gelmiyorsa kesinlikle aramayın
12 Yorumla- 5 ay
Haklısınız 👍 öyle yapıcam zaten merak etmeyin teşekkür ederim 🙏❤️
- 5 ay
rica ederim 🩷
- Aile & Toplum konusunda 622 cevap paylaştı.
6 ayBu senin vereceğin bir karar ama ben, büyüklük gösterip aramanı isterdim. Bu davranış biçimi sana çok yakışır.
11 Yorumla- 6 ay
Peki teşekkür ederim 🙏🌸
Bu hatayı ben yaptım ama, kör gözü açılınca ilk bastonunu kırdı.. bazı insanlar merhameti haketmiyor. Kendi hallerine bırakmak en doğrusu
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺
Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Kalbinin sesini dinle bence. Sonucu olumsuz olsa da kendini suçlama 🌸
21 Yorumla- 6 ay
Biri sende yara acıyorsa tramva oluşturup tramvanı tetikliyosa yoluna bakmalısın gözün acık olmalısın ablamdan biliyorum onuda hiç kaynanası istemedi herşeyi kendimiz yaptık ona dedim mesafeli ol keşke daha önceden seni dinleseydim diyor, 🙄akıllı bi kadın her zaman mesafeli olur kim olursa olsun
05 Yorumla- 6 ay
- 5 ay
Amin inşallah teşekkür ederim 🙏🌸
Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Siz insan olarak onu arayarak geçmiş dilekleriniz söyleyiniz
12 Yorumla- 5 ay
🙏🌸
- Aile & Toplum konusunda 909 cevap paylaştı.
5 ayHasta yatağınd agelmeni mi bekliyor sanki boş ver
12 Yorumla- 5 ay
Haklısın 🥺Teşekkür ederim canım yorumlar bana yol gösterdi zaten vaz geçtim gerek yok , başkasıni memnun etmek için kendi ruh sağlığimi riske atmamin anlamı yok, herkes ektiğini biçer
- 5 ay
Aynen öyle. Silmişsin bitmiş geriye dönme
Aile & Toplum konusunda 666 cevap paylaştı. Ben kindar birisiyim aramazdım ama sen iyi birisin. Karar senin
11 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı. Yapman gereken aramak seninde Farkin bu olsun onlardan vicdanın
11 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
Aklımı dinlerdim ve aramazdım zamanın da bana yapılanı unutmazdım kalbimi saf dışı bırakırdım
11 Yorumla- 6 ay
Aile & Toplum konusunda 5,1b cevap paylaştı. Diyelimki aradın sanane derse ne yaparsın mesela.
13 Yorumla- 6 ay
🥺😌
- 6 ay
Ben bu durumda ya arardım ya da giderdim, bu benim insanlığım, o kendi yaptıklarının hesabını diğer tarafta versin diye düşünürüm.
00 YorumlaZerre umursamam bana onca kötülük yapmış birini birde hiç bir bağın kalmamış kendi mahkemesine bırakırım. Otursun düşünsün vicdan varsa şayet beter olsun…
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺
Yerin de olsaydım durum ne olursa olsun geçmiş olsuna giderdim ki yaptığı hatanın farkına varabilsin..
11 Yorumla- 6 ay
Zor bir durum neler yaşadığını bilemem ama sen yine de kendine yakışanı yap abla bence arayıp bir geçmiş olsun de
11 Yorumla- 6 ay
Teşekkür ederim 🙏🌸
Arama sorma ne hali varsa görsün
12 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺 tamam pek çok teşekkür ederim 🙏🌸
- Aile & Toplum konusunda 329 cevap paylaştı.
6 ayBen olsam hayatta gitmem. Yine de sen bilirsin.
11 Yorumla- 6 ay
Haklısınız 🥺
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayAramam canı cehenneme
12 Yorumla- 6 ay
🥺😌
- 6 ay
Valla ben kinciyim abla
- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayBazı insanlar değişmiyor
11 Yorumla- 6 ay
Maalesef öyle 😌
Aile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Aramazdım. Kendisini haklı zanneder.
11 Yorumla- 6 ay
🥺😌
- Aile & Toplum konusunda 317 cevap paylaştı.
6 ayHer ne olursa olsun , kötülükle gelen de olsa iyilikle muamele et.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 5,2b cevap paylaştı. ben olsam umursamazdım..
20 YorumlaAile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı. Abla ben olsam arardım sanırım.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
6 ayAçık olayım gitmezdim ama arardım
10 Yorumla
5 ayUzak dur
12 Yorumla- 5 ay
Öyle yaptım zaten merak etmeyin hiç gerek yok herkes hak ettiğini çeksin yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏🌸
- 5 ay
Yoksa acınız yeniler durur. Nokta koyun ve aynı sayfaya dönmeyin. Rica ederim
Aile & Toplum konusunda 500 cevap paylaştı. Ben olsam gitmem
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın 🥺
6 ayÖlsün banane ya
11 Yorumla- 6 ay
Haklısın
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. Doğru değil boş ver
11 Yorumla- 6 ay
5 aySen düşmanlım yapmıyorsun ki, sadece nefret var