LGBTQ+ Bireyleri Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? Toplum Tarafından Reddedilmelerinin Sebebi Nedir?

İçinde bulunduğum çevrede karşılaştığım bireyler bana göre ciddi anlamda problematikti. Davranış biçimleri, söylemleri ve sınır algıları çoğu zaman beni rahatsız etti. yaşadıklarımın bir sonucu olarak, hayatımın belirli bir döneminde homofobik düşünceler geliştirdiğimi fark ediyorum. Bu, doğrudan bir nefretten ziyade; maruz kaldığım olumsuz deneyimlerin, yanlış temsillerin ve üst üste biriken rahatsızlık hissinin bende yarattığı bir savunma refleksiydi. Yani mesele kim olduklarından çok, bana yaşattıkları ve temsil ettikleri şeylerle ilgiliydi. Bugün geldiğim noktada ise, ne düşündüğümü tam olarak adlandıramıyorum. Ne eski sert yargılarım yerinde duruyor, ne de her şeyi net bir şekilde kabullenmiş hissediyorum. Daha çok bir belirsizlik hâli var içimde. Düşüncelerim net bir çizgide değil; sorgulayan, geri çekilen ve yeniden değerlendiren bir noktadayım. İnsan bazen bir topluluğu değil, o topluluğun içindeki belirli davranışları ve tutumları reddeder; fakat bunu doğru kelimelerle ifade edemediğinde, duygu yanlış yere yönelir.
LGBTQ+ Bireyleri Hakkında Ne Düşünüyorsunuz? Toplum Tarafından Reddedilmelerinin Sebebi Nedir?