Kızların ve erkeklerin evde kalma yani evlenmeme korkusu kaç yaşında başlar? Veya bu konu hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?
Cevabın nedir?
Erkeklere evlilik korkusu ne zaman başlar diye sorman gerekirdi :D
Düşünsene tanışmak için onca çaba kızın ailesine hediye ve kendi aileni razı etme sonra kızın ailesine gitme, bir sürü vaad, düğün için yaklaşık 20 bin tl (minimum) masraf, altınların çoğu sarı denilen değersiz metal olur genelde max 5 bir tl olsa öp başına koy, ilk 1 yıl idare eder sonra 2. senede her iki aile çocuk mocuk diye bastırır çocuk olunca tek dünya o olur, oturup doğru dürüst muhabet edememeye başlarsın ve böyle geçen yaklaşık 5 yıl, hayat pahalılığı ve çalışmak için verilenlerden sonra çocuğun okulu, giyimi, hanımın harcamaları derken bkmışsın saçların ağarmış, hatununun is sana karşı olan ihtirası, tutkusu, aşkı, vs sadece saygıya dönüşmüş (hele bir işsiz kalmaya gör o da gider), aile dırdırı cabası, sonra boşanmak istersin eğer karar verebilirsen en az 300 bin tl ve nafaka cabası... Yani mavi hap mı? Kırmızı hap mı? Kısa ve öz!!!00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOrtada ciddi bir sakatlık durumu varsa kişi zaten normal bir hayat yaşayamayacağını o zaman farkeder bu her yaşta olabilir. Bu durumda asla evlenemeyeceğini düşünebilirler. Halbuki ciddi sakatlıkları olupta evlenebilen insanlar da vardır. Sakatlık durumu yoksa örneğin asosyal yaşantısından ötürü lise hayatında farkedebilir, üniversite hayatının da öyle geçeceğini ve bu konuda birşey yapamayacağını düşünebilir. Aslında asosyaller de evlenir bu evlenememe kaygısı için de insanların yardım alması gerekiyor. Kişinin normal yollarla evlenemeyeceği ortadaysa görücü usülü evlilik gibi başka yöntemlerle evlenir. Evlen (e) memek bir sürgün değil aynı zamanda tercih meselesidir. İstese evlenebilecek olupta evlenmemeyi seçen insanlar da var.
00 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıl23ken henüz yok. Belki 30a doğrudur. Aslında evde kalma korkusu değil de, the one bulamama üzüntüsü olabilir o. Başkaları aşık olup evlenip mutluluklarını anlatırken ben 30 yaşında ve yalnızsam etkilenirdim sanırım.
05 Yorumla- +1 yıl
30 ve 50...
Subyanciliga gel a... yok kalsın. - +1 yıl
Pardon ben yaşlı sevici oluyorum ki ıyk daha kötü :/
neyse ben kaçtım ortamdan...
+1 yılBende şimdiden başladı bile..:d
22 Yorumla- +1 yıl
Sağolasın:)
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
100
Cevap
68Cevap
+1 yılyaş ilerledikçe çevrende herkes evlenip çocuk çoğu karışınca herkes eşi çocukları ile tatile giderken sen yalnız kalırsın günü birlik ilişkilerde artık bir heyecan tat tuz vermez olur bir eşin sıcak yuvanın özlemini arar olursun sevdiğin bir insan olsun istersin eve bir heyecanla gitmek onunla zaman geçirmek ona sürprizler yapmak onunla mutlu saatler günler yıllar geçirmek kalbin bir ömür boyu onun için küt küt atacak durmadan bu parça yalnızlığımı iyice hatırlatır çok severim duygulandırır
https://www.youtube.com/watch?v=xIjk_fCVcH411 Yorumla30 dan sonra sıkıntı ola bilir.
İnsanların ne kadar hayat tecrübesi olursa ve kendi ayaklarında duruyorsalar sıkıntılı oluyor çünkü daha Seçici oluyorlar. Benim bir kaç tanıdıkta öyle yani yok işini beğenmedim yok okumamış yok şunu beyenmedim bunu beyenmedim diye şeyler.11 YorumlaOrtada korkulacak bir şey yok. Evlenemeyecek olan insan niye korkar ki? İstediği cinsellikse binbir yolu var, istediği dostluksa onun da yolu var. Çocuk istiyorsa evlat edinip bakabilir pekala, vs vs... Şans işidir bunlar, olmuyorsa olmaz, korkacak bir şey yok.
Bir insanın kendi değerini ancak biriyle evlendiğinde ölçmeye kalkması da bana saçma geliyor00 Yorumla
+1 yılİlla evlenmek gibi bir derdim yok. Olursa olur, olmazsa çok da bir eksiklik değil. Bir insanla hayatını birleştirdiğinde çok daha fazla sorumluluğa sahip oluyorsun. Sorumluluklarımı yerine getirememekten korkuyorum açıkçası. Biriyle evli olmak evcil hayvan beslemeye benzemiyor. Sonuçta onun da kendine ait bir hayatı var. Kıskanırım ama kısıtlamak da istemiyorum. Konumuza gelecek olursak evde kalmak diye bir şey yoktur bence. Ruh eşini bulamamak vardır :)
14 Yorumla- +1 yıl
Cevaplarım yoruma açık. İnanıp inanmamak size kalmış. Açıkçası inanmasan bile çok ta umurumdaydı yani :D ahahaha
- +1 yıl
haklı
eger kizlarin erkeklerin beyni de benimki gibi calisirsa hic baslamaz BEKARLIK SULTANLIKDIR bosuna dememisler yaa kendimi seviyorum ailemi seviyorum baska birine yer yok kalbimde olsa bile sevmem
32 YorumlaKadınlar 17-25 yaş arası futbol topu gibidir 22 kişi peşinden koşar. 25-30 yaş arası basketbol topu gibidir 10 kişi peşinden koşar. 30-35 yaş arası tenis topu gibidir 2 kişi peşinden koşar. Ama 40'tan sonra yakan top gibidir atarsın herkes kaçar :)
23 Yorumla- +1 yıl
Neyseki hala ftbol topuyum o_O:-$
bence kızlarda 30 una yakın ya da sonra evlenilmeli zaten üniversite 24 te bitiyor. ee gezecez eğlenecez yurdışına cıkacaz ülkemizi gezeceğiz. evlenmek insanı kısıtlıyor bir nevi o yüzden acelesi yok benim için hatta erkek in acelesi yok şimdiye kadar kimseyle cıkmadım hep bu dediğim eğlenceleri bir grup kız dostla yaptım ya da kuzenlerle yani güvendiğim ve eğlendiğim kişilerle :))
23 Yorumla
+1 yılÇok şükür hayatımda daha hiç sevgilim olmadı. Ay evde kaldım kesin gibi düşüncelerede kapılmadım hiç. Elbet bir gün biri gelip seni doğru zamanda doğru bir şekilde bulur. Ama bir bayan için en uygun evlenme yaşı 25-26. Erkek içinde 28-30.
011 Yorumla- +1 yıl
Bence sevgilisi olmayanlara degil, olanlara sasirmak lazim :)
- +1 yıl
Sevgilim yok dediğimde sanki şaşırmış gibi geldinde. Niye? Sevgilisiz hayat yaşanmıyomu
- +1 yıl
Alla alla sorun ne kardeş? Olmadı niye olsun? İstesem 10 tane birden götürürüm. Ama bu sence bir kıza yakışırmı? İyki yok iyki olmamış. Erkeklerin %90 şerefsiz başka bişe değil!!!
- +1 yıl
Allaha şükür çevredekilerin yaşadığı olaylardan kendime ders çıkartıyorum. Boşuna dememişler babana bile güvenme yavrum.
- +1 yıl
Çokmu komik
valla ben 16 yasımda korkmaya basladım bu tiple kimse evlenmez benle diye sonra değiştim bayağı bir 18de evlenicem diye tutturdum terkedildim 19da baska buldum onunla 8 yıl beraberliğimiz oldu 27 yasımda evlendim 11 aylık evliyim
10 Yorumla
+1 yılKadının belli bir yaştan sonra 20 li yaşlardaki güzelliği kalmıyor ve en önemlisi kadının en doğurgan olduğu yaş 18-24 yaş arasıdır o yaşlarda sanırım annelik en güzeli, erkek kaçında evlenirse evlensin göze batmaz ama kadında öyle olmuyor maalesef
11 Yorumla
+1 yılErkekte 30-31 de kesin başlar onu öğrendik.. yine de 25 ten sonra arayış başlar
Kızlarda okumadiysa 20-21 gibi
Okuyanlar da 24-25 de arayışa başlar21 Yorumla
+1 yıl30 una yakın yaşlarda kadınlar ve erkekler evde kalmış denebilir ama bu sinirlandirmaya istemediği için evlenmeyenler dahil değil arayıp da bulamayanlar dahil
01 YorumlaBu insanlarin evlenme meraki neden var hep cok merak etmisimdir. Cevremdeki cogu kiz oyle ama genelde anac karacterler ya da okumamis insanlar evlenmeye cok merakli oluyor anlamis degilim.
02 Yorumlaerkegın cok bır oyle sorunu olmaz ama kızlar ıcın ergenlık basladıgında o telasede vardır.. en guzelınde en ozguvenlısınde bıle.. tercıh edılmemek arzulanmamak buyuk korkudur onlar ıcın..
02 Yorumla
+1 yılkardeşim bende şimdi şimdi başladı yaşım iyice yaklaştıkça korkar oldum bir yanım istiyor evlenmeyi bir yanım korkuyor bir yanım güzel günler geçer diyor diğer yanım dönüşü olmayacak bir yol diye kaçıyor
00 Yorumlakız okumamışsa 23 okumuşussa 27
erkek okumamışsa okumuşsa hiç farketmıyor herhangı bir süre yok
türk toplumunda böyle
istisnalar var mıdır? tabi ki de...011 Yorumla
+1 yılHiçbir şeyden ve hiçkimseden korkmam. Ama evlenmek zorunda kalsam bir korkum olurdu işte. Evlilik korkusu... Iyyy :D
13 Yorumla- +1 yıl
Ben ciddiyim ama.
+1 yıl25de arayış başlamalı en geç 29da evlenilmeli diye düşünüyorum
23 Yorumla- +1 yıl
Valla daha dört senem var nerede ararım blmiyorum ama heralde çevreden ararım yani..
+1 yılNe zaman çevrendeki arkdslarn evlenir coluk cocuk sahibi olur o zaman evde kaldım moduna girersin *-*
03 Yorumla- +1 yıl
Erkekleri bilmem bayanlarda genel olarak öyle oluyor snırım (:
Valla 30 dur heralde daha 18 olduğum için bilemiyorum bırak evde kalmayı evlilik bile aklımdan geçmediği için :D
02 Yorumla
+1 yılşuana kadar yaşamadım ve 29 oldum:)) zaten kızlar evde kalmaz evlenmek istemedığı için evlenmez erkekler 35 de evde kalmiş oluyo:))
15 Yorumla- +1 yıl
sanmam bunun etken olduğu görüyoz cevrede burdada okuyoruz
- +1 yıl
bence evlenmek isterse bu neden değıl aynen herkesın alıcısı vardır
- +1 yıl
Şimdi ki kızların anlayışı hakkında ne düşünüyorsun. Mesela bizim yasitlarimiz daha Seçici oluyor, pek fikir ayrılığı olmuyor. Hani özele arada sırada Merhaba selam tarzında kızlar yazıyor 20-25 aralığı.
Bir kaç muhabbet felan derken başlıyorlar evlilik konusu açmaya. Ben anca evleneceğim adamla Fort ederim artık yani ciddi olanla Vb. cümleler önüme sıklıkla gelmektedir.
Hani aşk meşk olayı yok yeter ki evleneyim modundalar. Sence bir bayan olarak yorumun nedir - +1 yıl
erkek istese 35 den sonrada sevgili bulur.. çünkü etrafımda çok gördüm 40 yasında evli adam 20 yasında bakire kızla çıkıyo doluu gördüm 37 yaında 24 yasında kızla çıkıyo kızlar amcamlardan dedemlerden hoşlandığı için benim gibi yakışıklılar sevgilisiz kalıyo.. neden kellerden hoşlanan kızlar var kel olsun şişko olsun evli olsun diyen kızlar var onların allah belasını versin hep onlar yüzünden yalnızız birde önyargı var bu adam yakışıklıdır kesin sevgilisi vardır düşüncesi önyargılarınız yüüznden yalnızlığa mahkum ettiniz beni :/( lafım sana değil genel )(
hiçbir zaman bu konulara yaklaşamadım :P uzağım böyle şeylere
15 Yorumla
+1 yılGuzelligim elimde batliycak diye cok korkuyorum. Allah muhafaza :D
14 Yorumla- +1 yıl
Abiler sagolun :) A
+1 yılHanimefendilerinki 27
Beyfendilerinki 30 sanirim :)20 Yorumla
+1 yıl24'ten bildiriyorum. Burası ferah ve güvenli. Daha evliliği düşünmeye epey var. :D
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 646 cevap paylaştı.
+1 yılerkeler icin 30 kafa rahat tipler icin 35 olsun
bayanlar icin kisiye gore degisir ama 27 ustu kritik yaslar00 Yorumla 25 yaşına gelip sedef yaralarımın sanki iğrenilir bir durum olduğunu bayanların gözünde görmeye başladığımda..
02 Yorumla- +1 yıl
Üzülme seni öyle seven biri çıkar.. yüzünde yoksa sorun yok
+1 yılBen 24 üm henüz o korku gelmedi ama birkaç seneye gelebilir galiba :/
02 Yorumla- +1 yıl
Anlamadım ne alaka
+1 yıl4 yaşında babama ben evlenicem diye tutturmuşum gerisini sen düşünn ^^:))))
04 Yorumla- +1 yıl
Ahahahha sende epey erken başlamış 😝😝
- +1 yıl
Çıldınım ben :)) 😎
Okumamış kızlar için 18'den sonrası
Kültürlü kızlar için 28'den sonrası
Erkekler için senin yaşında05 Yorumla- +1 yıl
Ben daha https://www.youtube.com/watch?v=TkQNz589EWw :P
Valla bende şimdiden var :D Kesin evde kaldım diyorum..
04 YorumlaAile & Toplum konusunda 595 cevap paylaştı. Benim butun arkadaşlarım evlendi bende başladı şahsen 😞
01 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı. YIrmili yaslarin sonlarina dogru oldugunu dusunuyorum.
01 YorumlaKızlar doğuştan erkeklerde işte gezmekten tozmaktan sıkıldıklarınzaman
01 Yorumla
+1 yılBenim 25 de başladı o gün bugundur de inadına yalnızım. Yalnız ölcem de cabuk ölsem bari:(
08 Yorumla- +1 yıl
:((((
- +1 yıl
Kısmetimin kapalı oldugunu kim söyledi
- +1 yıl
Yalnızlık kısmetsizlik degil. Seni isteyen herkesi sen istemezsin. Bu yalnızlık senin secimindir.
- +1 yıl
Ben kimseyi yeterince sevip istemedigimden. Neyse sonuc yalnızım.
+1 yılolumlu yönden bakın olaya.. evde kalmak sokakta kalmaktan iyidir :/
12 Yorumla- +1 yıl
kalacak biyerin var işte asfdag
Daha bugün konuşuyorduk. Cidden evde kaldık..
@simgenurks00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,8b cevap paylaştı. Genelde 25 den sonra başlar ama ben 35 bile olsam panik yapmam çünkü 40 yaşından önce evlenmeyeceğim
12 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Ben 29 oldum o korku yok..
Aşık olaamama korkusu var birkere delice sevince bir daha zor sebiyorsun..00 Yorumla
+1 yılben evde kaldım demem için tüm kız arkadaslarmn evlenmiş olması lazım 😃
10 YorumlaBende de başladııı :D Neyse isteyenimiz var Allah'tan. :))
00 Yorumla
+1 yılBen evde kalmam korkum yok.
Tek korkum dogru kadini bulamamak20 Yorumla29 yaşında evlenmeyi Düşünen biri olarak 30 diyorum :))
05 Yorumlao yaş kişiden kişiye değişir çevresi tarafından begenilen biriyse bu yaz uzar ama değilse 20 li yaşlarda başlar
00 YorumlaBenim arkadaşlarım evlendi nolcak yani şimdi evde mi kaldım ben :)
04 YorumlaEvde kalma korkusu öyle birşey yaşiyacağimi düşünmüyorum
01 YorumlaEvde kalma korkusu değilde aslında iyi dürüst sadık maneviyatçı bir hatun bulma şansının azalması korkutucu.
00 Yorumla
+1 yıl22 yaşındayım öyle bir korkumda yok,35 yaşına kadarda evlenmeyi düşünmüyorum bekarlık gibisi var mı bitane karım olucağına 50 tane olsun kafam rahat olsun
00 YorumlaAslinda eskisi gibi degil ama bnce kizda 25i gecmemeli, erkekte 28i sonrasında gozumde kalmis gibi oluyo bence...
25 Yorumla- +1 yıl
Benim de cevabım buydu katılıyorum
- +1 yıl
Umudedin görüşü😊
+1 yılSosyal çevreye göre değişir. Ama genelde 30a doğru :)
00 Yorumlakızlar 30 / erkekler için para sıkıntı değil ölene kadar bile korkmaz / para yoksa onda da 30 dan sonra başlar. ali ağaoğlu güzel bir sözü vardı. "antikayı sevmem amma tarihe saygım büyüktür.
01 Yorumla
+1 yılkalsamda problem değil benim için erkekler kaybeder:))
00 Yorumla30 dan sonra başlar herhalde bende o korku hiç olmadi halende yok
03 YorumlaToplum baskısına göre değişir. Sonuçta dar görüşlü kesimde 18 ortalama. geniş görüşlü kesimde çok değişken. 27-30-35 değişiyor
00 YorumlaYorumları okuduktan sonra gereksiz bir hüzün kapladı bedenimi. Sanırım evde kaldım...
00 Yorumla
+1 yılKızlar için 25'den sonra başlar bu korku. Erkekler için durum nasıl bilmiyorum
02 Yorumla- +1 yıl
Daha 18 yaşındayım :))
+1 yılValla bende hiç başlamadı. Demekki öyle bir korkum yokmuş.
042 Yorumla- +1 yıl
Evlilik olsada olur, olmasada olur. Meraklısı değilim.
- +1 yıl
Yalnızlığı seçmiş bir kadın olamazmiyim
- +1 yıl
Ne dövmesi, şiddete karşıyim :)
- +1 yıl
Bilmiyorum. Neymiş onlar?
- +1 yıl
https://i.hizliresim.com/Vln69r.jpg
https://i.hizliresim.com/zmkYj6.jpg
Diğeri de başım ağrıyor - +1 yıl
O zaman evlenmeyin kardeşim :P
- +1 yıl
Evlilik; bir kadının intiharıdır. Ama sen neden evlenmiyorsun? :)
- +1 yıl
Korkak :))
- +1 yıl
Ben korktuğum için değil, elin oğluna hizmet etmemek için evlenmiyorum :P
- +1 yıl
Para konuşur diyosun yani. Vay be insanlık ölmüş. Kiz zengin değilse ya?
- +1 yıl
Yine 4.30'da mı kalkcan :) iyi geceler
- +1 yıl
Görüşürüz
- +1 yıl
Günaydın
- +1 yıl
Hayırdır sen bir seferde uyanamiyormusun :))
- +1 yıl
Ayy hastamisin sen kiyamam :P
- +1 yıl
Erkekler hasta olmaya görsün. Ne pimpiriklisiniz ya.
- +1 yıl
Dövmem ben dedimya şiddete karşıyım :)
Geçmiş olsun len bu arada :)) - +1 yıl
Hadi kolay gele :)
- +1 yıl
Noldu :)
- +1 yıl
Normaldir o kadar cevabın içinden. Arayan bulur ayrıca :)
- +1 yıl
Hoff noldu yine :/
- +1 yıl
Arama napim :/
arkadaşlarımın evlendiğini görünce evde kaldığımı hissederim
00 Yorumla
+1 yıl28 den sonra başlar herhalde. Daha küçüğüm bilmiyorum :)
00 YorumlaKızlar 25 erkeklerde walla şimdiye kadar korkani görmedim :)
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Devamını Gör(153)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Kızların ve erkeklerin evde kalma yani evlenmeme korkusu kaç yaşında başlar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler