Adanalı bir arkadaşımla konuşurken “bizde 22 23 den sonra başlarlar dedi. Çok şaşırdım. Peki ya sizde?
Sülalenizde/ailenizde kaç yaştan sonra “evlen evlen” baskıları başlar?

Adanalı bir arkadaşımla konuşurken “bizde 22 23 den sonra başlarlar dedi. Çok şaşırdım. Peki ya sizde?
Sülalenizde/ailenizde kaç yaştan sonra “evlen evlen” baskıları başlar?

Benim icin evlilik muamma. 23 yaşındayım bir b*k olamadim afedersiniz. Yani meslegim yok daha. Fizik guzellik deseniz o da yok. Yani erkekler ilk guzellige, fizige geliyorlar bu yok. Bu yoksa biraz paraya maaşa geliyorlar bu da yok. Ki cogu zaman paran olsa da guzel degilsen gelmiyorlar zaten. Hic sevgilimde olmadi, olacak gibi de degil. Cok görüşmedigim, almanyada yasayan bir erkek kuzenimle oyle denk geldigimizde bana seni kim napsin gibi bir sey demisti. Baya kirildim ve dusundum bunun uzerine ama hakliydi bence.
Beni kim ne yapsin? Niye eş olarak alsin, cocuklarina anne yapsin? Kariyer desen yok dogru duzgun bir bolum okumadim, ne yaptığımı bilmiyorum ama hala okuyorum, bir sonuca varamiyorum, guzellik desen yok, fizik desen yok. Ic durumlar guzel mi iyi mi derseniz bence eh işte.
Yani gunumuz modern dunyasinda kadinlar citayi oyle bir yere koydu ki. Kariyerliler, guclu kadin imajlari var, susluler, bakimlililar, seksiler, kendilerini cok gelistirmisler, estetiktir makyajdir falan ama güzel de görünüyorlar. Her isleri kendileri hallediyorlar erkeklerde canima minnet, her isi yapsin, her işe, her seye kostursun bana bulasmasin ama bana iyi eşte olsun kafasindalar. Yani hemcinslerim arasinda cita o kadar yuksek ki aralarinda benimi sececek bu erkekler? Disarda tas gibi kizlar varken bende bana bakmazdim.
Görücü bile gelmiyor bana. Ailemde durumun farkinda bence ve bircok seyden umudu kestiklerini de goruyorum. Benden bir b*k olmadi. Benden eşte olmaz, anne de olmaz zaten. Erkeklerin secenekleri cok bol ve cesitli. Benim gibilere sıra gelmez zaten. Sira gelsede 2 sn bakar, dis görünüşten notu verir geçerler. Benim gibileri tanimak istemezler zaten. Yani erkeklerin cok sekilci olduklarini da görüyorum sosyal medya da falan. O sekilcilige zaten uymuyorum ve haliyle de begenilmiyorum. Beni gormuyorlar gorselerde notumu verir gecerler zaten. Şu kizlar varken buna mi bakilir diye. durum bu
Ailede pek öyle bir baskı yok daha çok çevredeki insanlar bunu sıkıntı ediyor gibi.20 'li yaşlar falan sanırım ama asıl baskı 25 yaşından sonra aşırı artıyor bu baskılar
Benim annem evlenmemi istemiyor zaten eşim katil olur çünkü bana takıntılı iki kişi var kuzen ve kuzenin arkadaşı o yüzden belkide evlenmemem daha önemlidir
Ben ailem ile zaten konuşmam ve görüşmem.. bana da kimse baskı kuramaz.. zaten kaldı ki kimse evlenmek zorunda da değil ayrıca.. insan hazır olunca gerçek aşkı bulunca maddi durumu da varsa evlenir bir gün..
Cevap
10Cevap
Ailem yeni evimiz yapılıncaya kadar zerre baskı uygulamıyor, akrabalarım ile arkadaşlarım çok fazla baskı uyguluyor.
trakyalıyım bizde kadınlara ne yapacağı sorulmaz genel olarak. babam evlenip napacaksın bu devirde diyor sen düşün. :D
20 den sonra istemiyolar artik ayni evde olmamizi
18 den sonra (saçma sapan şeyler yazmayın sinirimi de bozmayın cevap vermeyin)
Yaş değil de işi gücü tam olarak oturttuktan sonra o baski başladı
Bizde genel olarak böyle bir baskı yok, hatta yapılmasına karşıyız diyebilirim.
25ten sonra başladılar şimdi kimi görsem nezxaman evleniyorsun diyor :D
24 yaşındayım atanana kadar yoktu atandım 5 ay oldu arayan soran herkes yok mu biri diyor😂
Vallahi keşke ne annem babam yaşasaydı baskı yapsaydı ya
Bizimkiler tabi ki düzenimi kurayım istiyor ama 30.5 oldum hala bi baskı yok.. 🤭
Okumuyor olsaydım şimdiden derlerdi ama okul kurtarıyor beni 😂
Daha öyle bir şey yok henüz 20 yaşındayım sanırım söylemezler gitmemi istemiyorlar 😄
Baskı yok bizde. Zaten çok saçma bişey. Ne zaman nasip olursa o zaman olur yani napalım
Öyle bir baskı yok, olmaz da. Fakat bu zamana kadar hiç sevgilim olmaması konusu biraz garip karşılanıyor, bu konuda biraz sorular geliyor.
Valla benimkiler şakayla karışık söylüyor ama o konuda beni sıkmıyorlar. Şu an 24 yaşındayım, evlilik için hala çok küçüğüm. 👸
Böyle bir baskı sadece abime yapıldı 20 yaşında başladı
Bizim ailede başlamaz oyle bir sey
21 den snra başlamışlardı
25 olduğum günden beri o baskı var
26 yaşındayım başlamadı başlayacağınıda sanmıyorum
Baslamadi, baslamazda
Kendimi bildim bileli
Yavaş yavas başladı
Daha yaşım gelmedi ama evlenmeyi düşünmüyorum
Bizimkiler evlenme evlenme diyor
Başlamaz, bizimkiler yapmaz
25 😊