Şehir hayatını mı, köy hayatını mı seçmeliyim?

Merhaba,

Ben İstanbul'da annem ile beraber yaşayan 21 yaşında bir kızım. Okul okuyamadım maalesef ve bir mesleğim yok. İş deneyimi olarak 3 yıllık bir fabrika geçmişim ve bir kaç kere gittiğim günlük temizlik işleri dışında bir şey yok. Yakın zamanda işten ayrıldım ve nasıl bir işe başlamam gerektiği konusunda kafam karışık. (Fabrikadan illallah ettim, son aylarda depresyona girmiştim. Tekrar o tarz bir yerde çalışmak istemiyorum.)

Son zamanlarda aklıma köye gitmek düşüyor. Orada dedem, abim ve amcam koyunlarına bakıyor. Gel, köyde iş bitmez yardım edersin dediler. Büyük ihtimalle para da verirler. Arsa falan da varmış, ben bahçe işleriyle uğraşmayı sevdiğim için kendime bir bahçe kurabilirim. Dahası hayvanları da seviyorum.

Tabi bunlar iyi kısmı, endişelerim var. Mesela sigortam yatmayacak yani emekli olmayacağım. Emeklinin halini de görüyoruz gerçi ama yine de hiç yoktan iyidir o azıcık para. Hem belli mi olur ileriki yıllarda ne olacağı.

Diğer sorunum, evlenmeyi düşünmüyorum. Şimdi ben köye gitsem bir yerde illaki dedem ile nenem ölecek ve orası amcam ile yengeme kalacak. Demeyecekler mi git evlen diye. Dahası beni zorla evlendirmeye kalksalar ne olacak, İstanbul'a mı kaçacağım. Nasıl 0'dan başlarım?

Aman neyse işte, sizce ben ne yapmalıyım? İstanbul'da nasıl bir iş bulabilirim? Ya da köye mi gitmeliyim?
Şehir hayatını mı, köy hayatını mı seçmeliyim?