Köy hayatını mı, şehir hayatını mı tercih edersiniz?

herkes köy hayatına imrenir kimsede gidip yaşamaz köyde 😂
Ikısımın arasında bı hayatım olsaydı daha iyi olurdu
Cevap
46Cevap
Ben şehir hayatını tercih ederdim benim için daha güzel bir seçenek olurdu çünkü. daha önce köyde hiç yaşamadım nasıl bir yer bilmiyorum sıkıcı olabilir benim için. mesela ben sosyal değilim pek ama eğer köy hayatında eşim ya da sevgilim olacaksa veya arkadaşlarım olacaksa o zaman köy hayatı daha iyi diyebilirdim şehir çünkü içi boş duvar gibi geliyor sadece. ama yine de sıkıldığım için şehir güzeldir bazen kafelere gidiyorum gezmek için bazen de spor yapıyorum parka gidiyorum ya da dışarı çıkıp dolaşıyorum bu yüzden de şehir hayatı daha çok bana göre. ama herkesin kendi kararı.
Aslında şöyle
Ben İstanbul da doğdum ve büyüdüm. Ama çok çok kere de hatta bıkana kadar köyde de bulundum. Ama tam bir mahrumiyet içinde bulundum.
Şebeke suyu yok, sular akmaz yetmez. Yürüme mesafesinde Bakkal market yok 5km ötede bakkal var. Market için ise 20km falan gitmek gerekiyordu herhalde. Telefon çekmiyordu. İnternet yoktu. Ayrıca altımda araba da yoktu. Hani şu 10milyon verseler 1 ay kalır mısınız dedikleri yerdi işte 🤣 hal böyle olunca kalamam diyorum ama dediğin gibi ise kalabilirim belki 😊
Ayrıca İstanbul da 15km yol 2saat surebiliyorken
Deprem vesilesiyle gittiğim Maraş'ta 20km yolun 20dk bile sürmemesi çok hoşuma gitti😅
Yaşanır yerler aslında ama imkanlar işte 😊
Eti, sütü, yumurtayı, sebze meyveyi parayla da olsa kaynağından, üreticiden, köylüden alabiliyorsan köy hayatı daha iyidir ama köylü artık bunları kendisi yetiştirmiyor, o eskidendi. Köylü de artık BİM'den alıyor. Aydın'da yol kenarına tezgah açıp marketten aldığı inciri bahçeden diye 2 katı fiyatla satan var. Ben şanslıyım, babamın yaşadığı yerde süt sıcak sıcak ineğin memesinden, sebzeyi ise babam yetiştiriyor.
Şehir her zaman şehir İstanbul'da büyüdüm ve yaşıyorum çoğu şehire gittim kaldım şu anda da zonguldaktayım zonguldak şehir olmasına ramen köy gibi resmen her şey çok yetersiz bomboş bir yer yani şehir diye de geçmemek lazım o yüzden büyükşehirler herhalde her zaman tercihim olacak İstanbul ve muğla diyorum her zaman şehir çok ileri ki zamanlarımda da aynısını derim diye düşünüyorum
Nasıl ya yumurtayı sütü kendileri de mi alıyor
E kim uretiyo o zmana bunlaro
Şehir hayatı bazen o kadar bunaltıyoki trafik, insanlar kalabalık gürültü, köy hayatı cennet gibi geliyo bana , sakin sessiz doğası yeşili güzel, su elektrik, ısınma ve ihtiyaç sorunu yoksa çok isterim. tabi tek olmıycaksın yalnızlık Allah'a mahsus. Gece gece olmıycak hayaller kurdurdun sabah hayal kırıklarını birlikte toplarız artık😔😄
Şehir hayatını tercih ederim. Her ne kadar köy doğal ortam , huzurlu olsada uzun süre yaşanmaz. Şahsen ben en fazla iki hafta kalabilirim hatta daha az bile belki çok fazla sıkılıp , bunaliyorum.
Köy hayatını tercih ederim ama şehire 2 adım mesafede olanını. Yani bir vasitayla ulaşılacak kadar yakın olmalı şehir. Yokluk ve mecburiyetten değil tercih edip köyde yaşamayı seçiyorum.
Tercihim şehir köyde aynı her şey para ile ! Giden sadece cepten gidiyor ŞEHİR SİGORTA VAR MAAŞ FULL YEMEK FULL OTEL O BİÇİM
Köy gibisi yoktur şehirde beleş daire verseler inmem sessiz yer ne güzel uyku var şehir öyle mi araba sesinden uyuyamıyor insan
Sessiz sakin olsun mümkünse bıktık hareketli yaşayan içi görünüşte insan dolu fakat boş yaşayanlardan
Şehir hayatından gelmeyim tercihimi yaptım, Kasabada yaşıyorum ve çok memnunum.
Kendi tavuğun ineğin olmazsa öyle ama her halükarda köy hayatı daha iyi, en azından gözümüz yeşil kulağımız kuş sesi duyuyor, beton ormanları ve yüksek binalar görmekten bunaldım
Üretmek halkımıza zor geldiği için bir çoğu gitmek istemez. giden de üretmez iner şehirden alır alacağını. Böyle gitmektense hiç gitmemek daha iyi
Ben ikisini de istiyorum az ondan az ondan alsam olur mu?😂
köy derim ama cidden köylerde değişiyor gitgide.. her yere tel duvar ürülüyor..
ikisi bi arada olursa iyi. bi orada bi burada. uzun vadede hersey sıkıyo
Köy hayatı yaşamak istemem. Şehir hayatını tek geçerim. Biraz da şanlsiyim tabi evimiz iki katlı geniş ferah komşu sesi derdi yok bahçesi var havuzu var alan var refah var.
Köy hayatı süper ya şehir hayatı çekilmiyor hergün trafik her gün ses gürültü katlanılmıyor artık
Bence temiz havası olan köy olurdu ama internet de olmalı 🙂
En İyi Cevap