Limit dolunca asla artırmıyor. Para lazımsa babandan iste diyor. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)6 ayşu yorumları okuyan biri senin ne kadar TROLLER KÖTÜ SENARİST olduğunu anlar ama bizim millet okumayı sevmez. 🤣🤣🤣
duracak, evin reisi benim' diyerek maaş kartıma el koydu.
Bana koskoca bir ay için, kişisel ihtiyaçlarım ve hastanedeki harcamalarım dahil sadece 10 bin TL limitli bir ek kredi kartı verdi.
Düşünün, 24 saat nöbet tutuyorum. Yemekhaneye yetişemezsem dışarıdan yemek söylemem, kahvem, yol param, taksim derken o limit ayın ortasında bitiyor. Limit dolunca eşimden para istedim.
Bana; '10 bin lira asgari ücretten hallice! Sen ne harcıyorsun böyle? Hastanede devletin yemeğini ye, suyunu iç. Şımarıklık yapma. Eğer lüks yemekler, markalı kahveler istiyorsan git o zengin müteahhit babandan iste. Adamın durumu süper, tek kızı sensin. Kocanın parasını yiyeceğine babanınkini ye, bana yük olma' diye bağırdı.
Yorumla
Soran
20 sa
İnanır mısınız, ben acilde insanların kalbini çalıştırıyorum, 145 bin lira kazanıyorum ama kantinden bir tost alacak bakiyem kalmıyor. Sırf nöbetlerde arkadaşlarıma 'Param yok' dememek ve babama kocamı şikayet etmemek için; nöbetim olmadığı hafta sonları tanınmamak adına şapkamı, maskemi takıp şehrin öbür ucundaki sitelere gündelikçi olarak ev temizliğine gidiyorum.
Kendi kazandığım 145 bin lira kocamın cebindeyken, ben elin evinde tuvalet ovarak, cam silerek, yerlerde sürünerek kazandığım günlük 1.500 lirayla hastanedeki masraflarımı çıkarmaya çalışıyorum. Acilde neşter tutan, dikiş atan o narin ellerim; çamaşır suyundan, kireç sökücüden yara bere içinde kalıyor. Eldiven takarken canım yanıyor.
Peki benim maaşım ne oluyor?
Meğer eşim, benim hayat kurtararak kazandığım o paranın 50 bin lirasını her ay boşandığı eski karısına 'nafaka ve çocuklara ekstra harçlık' olarak, geri kalan büyük kısmını da 'tefeciye borcu var, adamı vuracaklar' dediği ve hiç çalışmayan abisine gönderiyormuş.
Bunu öğrenip 'Ben burada can veriyorum, sen paramı kime yediriyorsun?' diye ağladığımda;
'O kadın çocuklarımın anası, onları yoklukta bırakamam, erkekliğime sığmaz. Abim de kanım canım, onu kurda kuşa mı yem edeyim? Sen zaten tuzu kurusun, baban arkanda dağ gibi. Ama onların benden başka kimsesi yok. Senin paranla kaç kişinin hayatı kurtuluyor, sevap işliyorsun. Temizliğe gitmen de nefsini köreltir, kibrini kırar, iyi gelir' dedi.
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor. Sizce kocam haklı mı? 🤣🤣🤣33 Yorumla- 6 ay
İnsanları neden işletirler anlamıyorum. Bu çok aptalca
Cevap sahibi6 ay@Liebeistliebe cevabı kendin vermişsin zaten, aptl oldukları için
- 6 ay
Resmen kendini küçük düşüyorsun boşan bence
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
6 ayBankayı ara kendine yeni banka kartı çıkarttır. Eşine de 10000 TL limitli ek kredi kartı tahsis ettir. Kim çalışıyorsa evin reisi odur. Para senin hesabına yatıyor kanunen kontrolü sende. Bir bankayı aramana bakar yani. Ama tabi o cüzdanını falan karıştırıp alabilen bir tip de olabilir şimdi. Kartı iyi saklaman lazım. Akıllı telefon kullanmayı da bırak çünkü alıp senin banka hesaplarına da giriyordur büyük ihtimal. Sadece senin erişimin olan bir bilgisayardan bankacılık hesaplarına gir. Paranı da her ay yatırıma koy. Yerinde olsam boşanırim zaten niye evlenmiş olduğunu anlamadım.
24 Yorumla- 6 ay
Ekonomik özgürlüğü olduğunu nereden çıkardın dediklerine göre işi gücü yok üstüne 10 bin kredi kartı var bunu sadece kendine harçlık olarak harcıyorsa ve dert yanıyorsa böyle adama yazık zaten evlenmemeliydi böyle bir karakter (açıkladığına ve bizim bildiğimiz kadarıyla yorum yapıyorum)
- 6 ay
Gizli Üye(30-35)6 ayKoskoca bir hekim işsiz güçsüz bir herifin emrine amade mi olmuş. Ben doktor olacağım, iyi bir ailede sevilen bir çocuk olacağım, kocam olacak herif benim muhasebemi yapıp bana harçlık verecek, posta koyacak, bağıracak bir de babana git az da ondan harçlık iste diye beni aşağılacak öyle mi? Dikerler bacım böyle evliliği de kocayı da!
10 Yorumla
Hakikaten ne canım kusura bakma da eşşek gibi para kazanıp kocana vericem oldu o da karıyla kızla yiyordur parayı on bin ne resmen seni canım yerine koymuş kızım sen bununla ne halt etmeye evlendin kartını iptal ettir yeni kart al bunu da boşa ne b*k yemeye evleniyorsunuz ben anlamıyorum adam resmen servet avcısı baban destek çıksa onlara da el koyar iyi bir avukat bulup boşanmazsan durum daha kötüye gidecek paraları pavyonda yiyordur o emin ol geçenlerde de böyle bir hikayeye denk geldim
40 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Ah, kredi kartları ve evlilik dinamikleri birleştiğinde işler biraz karışık olabiliyor 💳❤️. Öncelikle, bir finans danışmanı olarak söyleyebilirim ki ortak finansal kararların iletişimle çözülmesi çok önemli.
10 bin TL limitin yetmemesi belki harcamalar veya gelir-gider dengesinde bir sorun olduğunu gösterebilir. Eşinle açık şekilde konuşup limit artırmak yerine harcamaları birlikte gözden geçirebilirsiniz. Ek olarak, kendi gelir kaynağın üzerine düşünmen harcamalarını daha özgür yönetmene yardımcı olabilir 💼.
Unutma, güçlü iletişim ve şeffaflık her şeyin anahtarı! Hadi, bu meseleyi güzel bir şekilde çözmeyi dene. 🌟10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
66
Cevap
56Cevap
- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
6 ayBabandan iste demesi güzel bir şey değil baba'dan da para istenmez ama 10 bin tl limit olan kartı gidipte çar çur etmesen yani boş yere harcayıp bitirmesen güzel geçinilir, ayrıca ne yapabilirim burada soracağına kocanla herşeyi konuşup güzelce halledebilirsin burdan sana kimseden hayır gelmez
125 Yorumla
Soran6 ayBen 24 yaşındayım, bir devlet hastanesinin acil servisinde Pratisyen Hekimim. 24 saatlik nöbetlerde trafik kazaları, kalp krizleri, bıçaklanmalar derken kan revan içinde hayat kurtarıyorum. Bu insanüstü emeğimin karşılığında nöbet ve teşviklerle elime ayda net 145 bin lira geçiyor. Eşim ise 'Ticaretle uğraşıyorum, piyasa durgun' deyip genelde evde yatan, ayda 10-15 bin ancak kazanan biri.
Evlendiğimiz gün eşim; 'Doktorluk başka, para yönetmek başka. Sen o nöbet kafasıyla hesap yapamazsın, paranı çarçur edersin. Kartın bende duracak, evin reisi benim' diyerek maaş kartıma el koydu.
Bana koskoca bir ay için, kişisel ihtiyaçlarım ve hastanedeki harcamalarım dahil sadece 10 bin TL limitli bir ek kredi kartı verdi.
Düşünün, 24 saat nöbet tutuyorum. Yemekhaneye yetişemezsem dışarıdan yemek söylemem, kahvem, yol param, taksim derken o limit ayın ortasında bitiyor. Limit dolunca eşimden para istedim.
Bana; '10 bin lira asgari ücretten hallice! Sen ne harcıyorsun böyle? Hastanede devletin yemeğini ye, suyunu iç. Şımarıklık yapma. Eğer lüks yemekler, markalı kahveler istiyorsan git o zengin müteahhit babandan iste. Adamın durumu süper, tek kızı sensin. Kocanın parasını yiyeceğine babanınkini ye, bana yük olma' diye bağırdı.
Soran6 ayİnanır mısınız, ben acilde insanların kalbini çalıştırıyorum, 145 bin lira kazanıyorum ama kantinden bir tost alacak bakiyem kalmıyor. Sırf nöbetlerde arkadaşlarıma 'Param yok' dememek ve babama kocamı şikayet etmemek için; nöbetim olmadığı hafta sonları tanınmamak adına şapkamı, maskemi takıp şehrin öbür ucundaki sitelere gündelikçi olarak ev temizliğine gidiyorum.
Kendi kazandığım 145 bin lira kocamın cebindeyken, ben elin evinde tuvalet ovarak, cam silerek, yerlerde sürünerek kazandığım günlük 1.500 lirayla hastanedeki masraflarımı çıkarmaya çalışıyorum. Acilde neşter tutan, dikiş atan o narin ellerim; çamaşır suyundan, kireç sökücüden yara bere içinde kalıyor. Eldiven takarken canım yanıyor.
Meğer eşim, benim hayat kurtararak kazandığım o paranın 50 bin lirasını her ay boşandığı eski karısına 'nafaka ve çocuklara ekstra harçlık' olarak, geri kalan büyük kısmını da 'tefeciye borcu var, adamı vuracaklar' dediği ve hiç çalışmayan abisine gönderiyormuş.
Bunu öğrenip 'Ben burada can veriyorum, sen paramı kime yediriyorsun?' diye ağladığımda;
'O kadın çocuklarımın anası, onları yoklukta bırakamam, erkekliğime sığmaz. Abim de kanım canım, onu kurda kuşa mı yem edeyim? Sen zaten tuzu kurusun, baban arkanda dağ gibi. Ama onların benden başka kimsesi yok. Senin paranla kaç kişinin hayatı kurtuluyor, sevap işliyorsun. Temizliğe gitmen de nefsini köreltir, kibrini kırar, iyi gelir' dedi.
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor. Sizce kocam haklı mı?- 6 ay
Kartına el koyması hayra alamet değil bence umarım yanılırım çünkü çok yıllar önce böyle şeye şahit olmuştum, ve bu şekil yazmasan neyin ne olduğunu bilemezdim ve eşin olacak herif haksız ve şu an düşündüğüm bunun ilerde b. oku çıkacağı, yani aklıma iyi şeyler gelmiyor, ayrıca senin karta el koymuş napacak kendi içinmi saklayacak, yani evlenmeden bu konuları anlatmış olsaydın kesinlikle evlenme derdim Allah yardımcın olsun, okadar çalışıyorsun illaki canın istediyi şeyi alıp yiyecen sonuçta çalışıp alın teri döküyorsun,
- 6 ay
Arkadaşım ne yazsan haklısın çok yanlış adama denk gelmişsin, okadar çalışıp gündeliye gitmene sebeb kocan ve bu şekil giderse Allah korusun ilerde sağlık sorunu yaşarsın söyleyeyim, senin maaşını kocan geri vermeyeceği için el koymuş geri alman da söz konusu olmayacak çünkü öyle insandan hayır gelmez sanada gelmeyecek, ve bundan eminimki sizin karı koca ilişkiside iyi değil, ama sen niye öyle adamla evlendinki anlamış değilim, nafaka parası onun sorunu senin paranla vermeye hakkı yok kaç yaşındasın bilmiyorum ama sana tavsiyem zararın neresinden dönersen kardır, aklını çelmek niyetim falan yok ama ondan kurtulmaya bak derim hayatın zından gibi olmuş bundan sonrada hayatın güzel geçmeyecek bu şu an hissettiklerim, bu konuyu aile büyüklerinle konuş hiç bir şey gizleme ki ailen arkanda dursun
- 6 ay
boşan kurtul bu adamdan aptallık etme. hem kartına el koymuş hem de sana tutumlu olmayı öğretiyor. bırak bu g*rizekalı herifi okurken bile sinirlerim zıpladı
- 6 ay
@Nocxks
@Mavilibayanyy
Böyle kadınlar gider hep d€ngesiz adama denk gelir, bende diyorum bunun sonu yok kadının hayatını ilerki zamanlarda daha çok zindana çevirecek, boşansın kendi kazandığı parayı gönül rahatlığıyla harcasın, ayrıca adamın kendi çalışıp kazandığı para zaten yok kadının parasına el koymuş üzücü bir durum, Allah bu kadının yardımcısı olsun 🤲 yorum yapmaktan başka elimizden bir şey gelmiyor - 6 ay
- 6 ay
Troll Ayşe.
- 6 ay
- 6 ay
nee abla deli misin boşan hemen
Soran6 ay@Umut8272 eşim eski eşine ve abisine o kadar para gönderirken benim bazen taksiye binmem ve kahve içmem yanlış mı sizce
Soran6 ayOturduğumuz evi babam bize evlilik hediyesi olarak verdi, kira ödemiyoruz masrafımız yok denecek kadar az
Soran6 ay@Umut8272 50 bini eski eşine 50 bini abisine veriyor bana 10 bin veriyor beni düşündüğü falan yok
Soran6 ayDüğünde takılan takıları, bekarken aldığım arabamı bile satıp tüm parayı abisine gönderdi
- 6 ay
Soran6 ay@Umut8272 eski eşi öğretmen ve bence öyle sıkıntı çekmiyor
- 6 ay
- 6 ay
- 6 ay
Eğer kartına felan el koyuyorsa direkt paranı iste ayrıl derim kendini ezdirme böyle yapması normal drğil çünkü.
Canım, kendi emeğinle kazandığın parayı en kötü ihtimalle paylaşabilirsiniz. En az yarısını ver hadi diyecem yani. Sana kalan 10 bin ₺ nedir, artık her şey çok pahalı, o da görüyordur bunu.
Tabii seni tanıyıp bilemiyorum durumunuzu tam olarak ama. Anlattığın kadarıyla, seni kıskanıyor bence. Ondan daha fazla kazanıyor olmanı da dert ediyor olabilir. Babanın maddi durumunu da içten içe sorguluyor ve kızgın.
Tek kelime ile çözülecek şeyler değil elbette ama, bence kocan da olsa hakkını ara derim. Maaş kartın sen de dursun ona da ek kart çıkart.
00 Yorumla
6 aySen de evde hiçbir işi yapma. Gözüne batarsa “ Ananı çağır da yapsın.” de. Kaldı ki yorumları da okudum. Ne yapıp et ve maaş kartını ondan al. Eski karısı, çocuğu onun sorumluluğu. Seni alakadar eden bir şey değil. Ayrıca sen mi dedin tefeciye borç yap diye sanki? O ne biçim erkekmiş? Kadın çalıştırıp onun üstünden geçinene benim bildiğim koca değil de pez… denir. Bu adamın sana katkısı da yokken maddi , manevi zararı var. Koca diye yanında niye taşıyorsun boşamak varken?
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayBu tavır sağlıklı değil. Evlilikte “para lazımsa babandan iste” demek, hem maddi hem de duygusal olarak seni yalnız bırakmak anlamına gelir. Destek yerine sınır koymak oluyor. Bu durum konuşulmalı.
31 Yorumla
Soran6 ayHaklısınız
Gizli Üye(25-29)6 aybu adamdan kesinlikle boşan 100 bin ksur para alıyormussun zaten sana o yeter.
kartıda zorla aldırırsın baban abin vs birlessinler döve döve alırsınız elinden ya da kartı iptal ettirip yenisini çıkartabiliyorsan mesela kayboldu baskasının ekine gecebilir vs diye bankaya gidersen kocanın ekindekini iptal ettirip yenisini yaptırsbilirler ama kocan gene zorla sende. alır o yüzden ilk önce boşa ve kartı iste vermiyorsa iptal ettir bence en iyi çözüm yolu
umarım şiddet uygulayacak veya silahlı belalı bir tip değildir
01 Yorumla- 6 ay
Adam kadinin maasinin yarisini eski karisina nafaka diye yarisini da abisinin borclarina veriyormus
6 ayKoca parası yemektense neden çalışmayı tercih etmiyorsunuz. Bu şekilde devam ederseniz şikayet etmeye hakkınız yok. Çünkü çoğu erkek bunu bile yapmıyor. Ayrıca bir maaş giren evden ne bekliyorsunuz adam napsin yani. Kiramı ödesin kredimi ödesin faturamı ödesin pazarami gitsin marketemi gitsin karısına coluguna çocuğuna kıyafet vs mi alsın. Yani bir maaşla daha napsin anlamadimki
14 Yorumla
Soran6 ayBen 24 yaşındayım, bir devlet hastanesinin acil servisinde Pratisyen Hekimim. 24 saatlik nöbetlerde trafik kazaları, kalp krizleri, bıçaklanmalar derken kan revan içinde hayat kurtarıyorum. Bu insanüstü emeğimin karşılığında nöbet ve teşviklerle elime ayda net 145 bin lira geçiyor. Eşim ise 'Ticaretle uğraşıyorum, piyasa durgun' deyip genelde evde yatan, ayda 10-15 bin ancak kazanan biri.
Evlendiğimiz gün eşim; 'Doktorluk başka, para yönetmek başka. Sen o nöbet kafasıyla hesap yapamazsın, paranı çarçur edersin. Kartın bende duracak, evin reisi benim' diyerek maaş kartıma el koydu.
Soran6 ayİnanır mısınız, ben acilde insanların kalbini çalıştırıyorum, 145 bin lira kazanıyorum ama kantinden bir tost alacak bakiyem kalmıyor. Sırf nöbetlerde arkadaşlarıma 'Param yok' dememek ve babama kocamı şikayet etmemek için; nöbetim olmadığı hafta sonları tanınmamak adına şapkamı, maskemi takıp şehrin öbür ucundaki sitelere gündelikçi olarak ev temizliğine gidiyorum.
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor. Sizce kocam haklı mı?- 6 ay
Bu arada sizde calisiyomussunuz bunu sorunuzda belirtmemissiniz. Üstelik doktormussunuz ve kazandığınızi kocanizin eline veriyor mussunuz. Başınızı iki elinizin arasına alın ve düşünün bence yanlış tam olarak nerede başlıyor
- 6 ay
Dediğim gibi ben soruya göre cevap verdim. Ama okumuş doktor olmuş bir kadının maaşını kocasının eline vermesi bana çok saçma geldi. Neden böyle yapıyorsunuz. Yani sizi o mu okuttu. Ya da sınav okul vs sürecinde yemekmi yaptı işlerinizi mi halletti. Sizi okutan annenin ya da babanın eline vermezsiniz komple maaşı ama sonradan gelir biri ortak olur ve sizde beş parasız gezersiniz. Yani kusura bakmayın ama hatanın büyüğü sizde.
6 ayBosanma avukati bu sorunu cözer. Şu kadar para kazanip parayı koca kilikli herife vericem kessen vermem
24 Yorumla
Soran6 ayAilem dayan kızım yuvanı yıkma eğer yıkarsan biz yanında olmayız diyor
- 6 ay
Yavrum senin maasin sana yeter zaten. Hayli hayli yeter üstelik
- 6 ay
Konusmak istersen burdayım. Şu an belki o gücü kendinde bulamiyorsun ama mahkemede bunu soylesen kocanin anasini mikerler. Ayy delirdim burada
Gizli Üye(36-45)6 aySana gelip bana kadınlık yap dediğinde, yemek yap, çamaşır yıka bana kadın ol dediğinde sen de ki git anandan iste...
57 Yorumla
Soran6 ay@fiyoonaaa eşim asla ev işinde bana yardım etmiyor ve üstüne boş zamanlarımda beni kendi ailesinin evine iş yapmaya gönderdiği de oluyor
Cevap sahibi6 ayAynen öğle diyeceksin yok öğle bir dünya... Bu hayatta limit koyana ya yol vereceksin ya da limit koyacaksın... Her kesin bu hayatta limiti koyduğu limit kadardır nokta...
Cevap sahibi6 ayRuslarda çok güzel bir deyim var... Kakoy privet takoy atvet... Yani nasıl selam verirsin öğle cevap alırsın... 12. Asırda değiliz... seni boşarsa da çok büyük bir değer kaybetmezsin hata hayatda en güzel nimet olan özgürlük ve saygınlığını kazanırsın
Soran6 ayHerkes eşimi haklı buluyor ama bence 10 bin lira büyük bir meblağ değil
Cevap sahibi6 ayKonu eşinin haklı ya da haksız olması değil üslubu... Ki nşyekim bu konuda haksız... İki eş arasında yalanan manevi ve fiziksel hiç bir şeyde şaka ve ironi ile bile olsa üçüncü kişiler dahil edilmemeli... Bu ahlaksızlıktır...
Senin ben a wk hemde tam ortasını o kadar ge ri zekalısın ben alttaki açıklamanı görmedim eşin haklı dedim ve evet eşin haklı böyle bir keriz bulmuş eş diye paranı veriyorsun senin kafanı s.. ben seni böyle essin sende he de anan baban seni bu günler için yetiştirdi zaten bir sokak i tine bak diye üstelik tüm Parana el koymasına izin veriyon cahile bak
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Bence bu normal değil; evlilikte para “senin paran benim param” diye ayrılmamalı, hele ki ihtiyaç olduğunda seni babana yönlendirmesi hem kırıcı hem de sorumluluktan kaçmak gibi duruyor, oturup sakin bir dille bunun seni nasıl hissettirdiğini ve maddi konularda daha ortak bir düzen istediğini anlatman şart, eğer hiç dinlemiyor ve sürekli seni yalnız bırakıyorsa bu durum sadece para meselesi değil, evlilikteki eşitlik ve güven meselesi haline gelir.
00 Yorumla
6 ayBoşan gitsin bence çünkü öyle demesi yanlış bir kere veya onunla direkt bu konuyu konuş halen devam ederse aynı şekil dediğim gibi ayrıl gitsin, sonuçta siz evlenmişsiniz ki evlenmeseniz bile öyle bir sözü dememesi lazım sorun burada para değil söyledikleri.
01 Yorumla- 6 ay
Ve ayrıca şöyle deyim eğer yorumlardaki denilen şeyler doğruysa maaş kartını ve artık ne kadar para verdiysen ona hepsini iste ayrıl gitsin, gerekirse sorla al sonuçta senin paran kendini asla ezdirme.
Gerçi yine miktar olarak fena bir tutar değil ama yine de yanlış kazanılan parada eşlerin ikisinin de ortak hakkı vardır benim param senin paran olayı biter evlilik müessesesi bunu gerektirir baba ocağından çıktığın anda senin ekmeğin kırılmış demektir gayri
00 YorumlaEşin ne iş yapıyor bilmiyorum. Sen nelere harcıyorsun bilmiyorum. Ama bildiğim bir şey var babandan iste demesi tam bir sertfszlik. Bu erkekler biz kadınlar evlenip yanlarına gelip eş olunca sanki baba evinde açlıktan öldüğümuzi ve bunlara aç olduğumuz için geldiklerini falan düşünüyorlar. Halbuki ben keza yine sen eminim baba evinde prenses gibiydin.
00 Yorumla1> Soru başlığın hatalı." Kocam kendi maaşımdan 10 bin TL sini kredi kartı olarak veriyor " demen lazım.
2 > Konuyu doğru düzgün açıklayamadığın için tabii ki herkes kocana haklı der
3 > 2-3 haftada bir gelip kelimesi kelimesine aynı soruyu sorup duruyorsun. Artık senin puan kasmak için bilerek böyle sorduğunu düşünüyorum00 YorumlaBu asla normal değil derhal bir şekilde hesap kartınızı alın veya onu kapatıp başka kart açın eşinizin de ne hali varsa görsün ayrıca siz nasıl gidip de hesap kartınızı verirsiniz eşinize Allah aşkına ya siz sabahtan akşama kadar hastanede çalışın üstüne üstlük gidin milletin tuvaletini yıkayın o evdeki camış da paranıza el koysun saçma sapan yerlere harcasın size de 10 bin TL limit sınırı koysun olacak iş mi bu ya ne yapıyorsanız yapın ama derhal o eşiniz olacak hıyara haddini bildirin siz doktursunuz boşuna mı okudunuz sırf bu hallere düşmek için mi
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayYorumları okudum, okurken de cinnet geçirdim. O adamdan acilen boşanmalısınız. Neden öyle biriyle evlenerek kendinize böyle bir kötülük yaptınız? Resmen sizin paranızı çalıyor. Size psikolojik ve finansal olarak şiddet gösteriyor. Buna daha fazla göz yummayın lütfen. Size ne kültür düzeyi olarak, ne karakter olarak, ne de güç olarak sizinle eşit olmayan o adamı (!) hayatınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim.
00 Yorumla
6 ayBunlar nasıl erkek nasıl adam hayret gerçekten. Babandan iste ne a*q sen niye varsın o zaman böyle beyinnsiz özürrrlüleri nerden buluyorsunuz.
33 Yorumla
Soru trol ciddiye alma soruyu her hafta biraz değiştiriyor her hafta bu tarz soru soruyor
- Aile & Toplum konusunda 926 cevap paylaştı.
6 ayYorumlarda diğerlerine yazdıklarını okudum da sen hala bunun nesine katlanıyorsun anlamadım, sen ömür boyu çalışıp bunun eskilerine ve ailesine mi bakacaksın? Bundan boşansan gül gibi geçinip gidersin.
10 Yorumla
6 ayEğer ki eve harcanıp da yetmiyorsa bu sorunu kendisi halletmeli tabi ki 10 bin her türlü az ikincisi evlendikten sonra babandan isteyeceksen kendisi ne işe yarayacakmış acaba sonuçta ikinizin evi sen çalışmıyorsan da evi çekip çeviriyorsun
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Cevaplara baktım da ondan fazla engellediğim kişinin olduğunu fark ettim. Demek ki doğru engellemişim.
Sorunuza gelince... Eşiniz asgari ücret alıyorsa eğer on bin gayet makul. Ama çok kazanıp da bunu yapıyorsa yanlış.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
6 ayAsgari ücretin neredeyse yarısı kadar kolaylık sağlamış. O miktara insanlar 13 gün, günde 8 saat çalışıyor. Otur mantıklı düşün. Ne için bu kadar harcama? Kişisel mi ev için mi?
02 Yorumla
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor. Sizce kocam haklı mı?
Soru troll çok belli. Senin kartını alan biri sana koca parası yiyorsun demez. Az ötede sallan. 😀😀😀
14 Yorumla
Soran6 aySenin paran benim paramdır bu haneye giren tüm para evin reisine aittir diyor
Soran6 aySiz de mi kocamın haklı olduğunu düşünüyorsunuz
- 6 ay
Evet trol her hafta aynı soruyu değiştirerek soruyo
6 ayKendi ne kadar kazanıyor? Sen calisiyor musun vs vs bir sürü soru.. bazen normaldir bazen azdır bazen de fazla bile denilebilir. Aranızda halledin 🤭
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 822 cevap paylaştı. Gerçekten Babandan iste böyle söyledi de Bakalım. Baban ne yapacak
Gıda alışverişini sen mi yapıyorsun o parayla?
Sadece senin kişisel bakım giyim için vs mi?
00 Yorumla
6 ayTamam da maaşı nedir? Baban zengin mi? Hani şey için söyledim. Benim asgari ücret maaşım var diyelim. Eve eşime 5000 TL limitli kredi kartı verdim. Anormal değil ama 100.000 TL alırsam Belki.
00 Yorumla
6 aykocan bile olsa parana el koyamaz o kim ki el koyuyor. seni kullanıyor işte anlamıyor musun. sen çalışan bir kadın olmasan senden net boşanır bu adam kendini daha fazla kullandırtma
00 Yorumla
6 ayÇok değişik bir durum
O yüzden her zaman diyorum kadınların kendi ekonomik özgürlüğü olmak zorunda
Hemen azıcık sıkıntı da yol gösteriyor gibi
Sen onun eşisin bu nasıl bir söz
Sana sevgilim bizim bütçemiz böyle bir süre idare etmek zorundayız demesi gerekirken ne kadar saçma bir cümle kurmuş
O yüzden önce kariyerinizi yapın sonra evlenin
00 YorumlaAklını başına topla ve o işe yaramaz fırsatçıdan boşan..! Seni gerçekten sevseydi seni bankamatik olarak kullanmaz seni sefil halde 10 bin tl ye muhtaç ederek artı canının çıkmasına rağmen ek iş yapmana izin vermezdi!!! Sen gerçek aşkı ce mutluluğu hak ediyorsun kendini sefil birine kullandırma!!!
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 6 ayMesela çalışmak olabilir çalışmıyorsan? Zaten ne yapacağını da söylemiş adam, babandan iste demiş. Çok mu arıyorsunuz bu tipleri
03 Yorumla
Neden çekiyorsun bu adamı ya sen afedersin o kadar çalışacaksın o paraya saçma sebeplerle el koyacak? Saçmalık
- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
6 ayÇok kaba ve itici en sevmediğim şey cimrilik bana bu konuda sınır koyarsa sinir gelir biliyor ben durmam gereken yeri bilirim zaten
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı.
6 ayTam bir dangoz. Sen anandan iste desene at ağızlıya bak.
12 Yorumla
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor.
- Aile & Toplum konusunda 762 cevap paylaştı.
6 ayGelirini baban sağlayacaksa neden seninle evlendi? Sorumluluk alacak kapasite yoksa eğer evlenmeseydi
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı. Maaş kartını almalisin hata bu kadar ipleri vermen. Calisan , maaşı olan bir kadınsın sonuçta..
00 YorumlaDur tahmin edim kocan evde yan gelip yatan senin üstünden geçinen ama sana parandan sadaka veren bir tiplemedir.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayBu şaka mı? Yazdığın şeyleri okudum ve kesinlikle o adam senin kazandığın parayı ve gücünü kıskanıyor. Seni para kullanma konusunda yetersiz görfüğünü söylemesi manipüle etmeye çalıştığı anlamına geliyor ACİLEN KURTUL O ADAMDAN.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.
6 ayAynı soruyu evişrip çevirip kotarıp sormak ve yanı sıra popüler seçilmek hiç etik değil resmen emek hırsızlığı yapıyorsunuz
00 Yorumla 10 bin az bir limit değil az harca demek istiyor babamın evinde 10 bin harcıyor muydun demek istemiş yazarımız burada
00 Yorumla
6 ayBeni babam şey yapmiyor dersin. Ikimiz evliyiz senin sorumluluğun bu diyeceksin. O zaman para veren başka erkeğe giderim de bakalım ne diyor
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 554 cevap paylaştı. Babadan para iste ne ya 😂😂 yoktur veremiyordur anlarım da babdan iste saçma ha sende olmadığını bile bile istiyorsan o zaman sıkıntı sende
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 442 cevap paylaştı.
6 ayBabasından isteyecekse seninle niye evlendi demezler mi? Çalışmıyor musunuz siz peki.
11 Yorumla- 6 ay
Baktım detaylara sanırım çalışıyorsunuz da. Bu gibi konular önceden konuşulmuş olması gerekir sağlıklı bir izdivaç için bence. On bin lira ne ayrıca limit bile değil,🤦bencil cimri insanlardan nefret ediyorum.
Gizli Üye(30-35)6 ayVar iken cimrilik yapması yanlış. Konuş yolunu bul. Yok cimrilik aynı ise ciddiyetini kat kat arttır. Evlilik çocuk oyuncağı değil.
01 Yorumla
Soran6 ayHerkes eşimi haklı buluyor ama bence 10 bin lira büyük bir meblağ değil
6 ayErkekler eşşek gibi çalışsın sen de ye babam ye 😂
00 YorumlaSite yöneticileri nerede troll soruları artık kaldırın müsaade etmeyin şunları.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 757 cevap paylaştı.
6 aySoru bozuk gerçekten ticaretin içinden biri durmaz duramaz içi almaz boş yatmayı😅
00 Yorumla
6 ayabla naptın 19 yaşındayım babam bana kredi kartı verdi limit 15 bin 😦
00 YorumlaLimiti dolduracak kadar ne alıyor olabilirsin haklı
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
6 ayBir lafa bakarım lafmı diye. Bir adama bakarım adam mı diye
00 Yorumla
6 ayOnu itin gtune sokar cikaririm babam bakacakmis bana kendisi ne bk yemeye evlenmiş senle
00 YorumlaCanım esin cimri bence ya da sen çok alışveriş yapıyorsun
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayEşim kartıma el koydu sorularıma inanan var mı gerçekten?
00 Yorumla
6 aySenin parana el koyan kocadan ayrıl. En yakın zamanda. İşin de var daha ne olsun
00 Yorumla
6 ayCool story ama inanamadım. Biraz daha iyi sallamaya çalış bir dahaki sefere.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 5,4b cevap paylaştı.
6 ayGeçen yine sormuş idin hala değişmedi mi bu kocanın kafa yapisi ya
00 Yorumla
6 ayBabandan isteyeceksen neden hayatım müşterekliğine katılıp evlendin🤔
Kocanın kafa gıcır gıcır maşallah
02 Yorumla
Ben 145 bin kazanıp elin tuvaletini temizliyorum, kocam benim paramla eski karısını yaşatıp abisinin borcunu ödüyor. Bana da 'Babandan iste, temizlik yap kibrin kırılsın' diyor.
Gizli Üye(18-24)6 ayYa kendinizi nasıl böyle esir ediyorsunuz adamlara. Yapmayın lütfen. Aç davayı boşan. Yoruma yazdıklarını okuyunca dişlerimi sıkmaktan ağrı girdi beynime kardeşim. 5 para etmez bir kocan var bu net. Kurtul.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayBu yaşta evlenirsen daha fazlasını hak edersin.
02 Yorumla
Cevap sahibi6 ayBir doktor vasıfsız bir tüccar ile evlenirse bu muameleyi hak etmiştir demektir.
Üstelik 100bin tlden fazla kazanan bir genç kadının+eşinden aldığı 10bin TL'ye laf etmesi düşündürücü.
Kendinize dönün bir bakın siz.
Soran6 ayEşim maaşımı kendisi alıyor bana harcamam için 10 bin bırakıyor
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
6 ayBabandan ailenden isteyeceksen o adamla neden evlendin ki babanın evinde otururdun yani bu tipler nerden türüyor ya
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)6 ayyataktada yetmeyince başkasına ver ozaman demekle aynı.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayTroll eski üyeler bilir bu soranı trollcükk.
01 Yorumla
Cevap sahibi6 ay2025 de kadınlar 1 tl yeidrse 100 bin tl yedirmiş gibi afra tafralara giriyor... Eskiden hayat kadını vardı. Şimdi hayatın içindekilerin topu öyle oldular. Geçim imkansız. Para varsa paranı işin paran düzenin varsa hepsini yok eder bu iblis kılıklılar.
Gizli Üye(30-35)6 aySende evde yemek yapma. Aciktiysan, yemek lazimsa annenden yiyebilirsin de.
00 Yorumla- Devamını Gör (62)
Devamını Gör(107)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Eşimin bana verdiği kredi kartı 10 bin TL limitli, para lazımsa babandan iste demesi normal mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler