Eşim çok mu büyük tepki vermiş sizce? Konu nereye gider?

Ben hemşireyim. Dün hastaneye bi asker geldi, doktoru bekliyor. Ben de doktora dedim ki hocam basit pansumansa ben yapayım beklemesin dedim, yok beklesin ben bakcam dedi. Neyse adama söyledim, benim de eşim asker bekletmek istemedim iş açısından sorun oluyor diye dedim. Ordan laf lafı açtı, kimin eşisin dedi. Eşimin adını söyledim. Adam eşimle hiç anlaşamayan biri çıkmasın mı... Yok senin eşini dövesim geliyor, yok sen kapalısın onu nerden buldun, nasıl tanıştınız vs. Bunu eşim duydu. Komutana söylemiş o da adama kızmış neredeyse dövecekmiş. Bölük komutanına gitmiş laf, adamı sürdürmeye uğraşıyorlar şimdi. Adam dini ve siyasi takıntıları olan, sürekli insanlarla tartışan biri. Ben de bilmediğim için canım gibi gittim yardımcı olayım düşüncesiyle muhatap olmuş bulundum. Sizce mevzu nereye gider? Eşim çok mu büyük tepki vermiş? Siz olsanız ne tepki verirdiniz acaba?
Güncellemeler
6 ay
Normalde gelen askerlerle muhatap olan biri değilim. Bu adam yatan hasta servisine çıktı ta doktoru bulmak için. Ben de dikilmesin boşa diye yardımcı olmak istedim. Serviste o an tektim ve aynı zamanda sorumlu hemşireyim. Siz olsanız siz de işi neyse yapayım gitsin diye düşünürdünüz. Yanlış anlamlar çıkarmaya gerek yok..
Eşim çok mu büyük tepki vermiş sizce? Konu nereye gider?