Anne ve babamı daha donanımlı isterdim? Bazen bu dusunce vicdanımı rahatsiz ediyor sanki? Yanlis mi dusunuyorum acaba?

Herkes gibi anne babamin ayni kisi olmasini isterdim, degistirme vs degil. Allah anneme babama, sizlerinkine de uzun saglikli omurler versin.

Demek istedigim daha donanimli olsunlar isterdim. Kitap okuma aliskanliklari olsaydi mesela. Annem ortaokul mezunu. Calismasa bile okumasini isterdim, bir bolumde emegi olsun, bir seyler ogrensin isterdim. Boyle bircok konuda bilgili anne baba isterdim.

Oturup tarihte, ilimde, bilimde sohbetler etmek isterdim. Dini olarakta namaz kilsinlar, ilim ogrensinler, bilsinler bize de ogretsin, alistirsinlar isterdim.

Her gun kitap okuma saatlerimiz olsun ve kitaplari yorumlama, okudugumuz kitabi anlatma ya da hepimiz ayni kitabi okuduktan sonra ustune konusmak isterdim. Donanimli olsunlar isterdim.

Ya illa diplomaya da gerek yok. Babam ögretmen ama hicbir sey de ogretmedi. Insanin icinde olacak, bunlari saglayacak sorumlulukta olacak, illa diploma da sart degil. Koyde yasiyor dersin ama okumuslardan daha donanimli insanlar var. Cocuklarini cok guzel, donanimli yetiştirenler var.

Bazen boyle dusunuyorum. Keske daha donanimli olup, bizi de oyle yetistirselerdi. Vakitlerimizi verimli gecirseydik.

Annem yemegini vs yapar kosesine cekilir dizi film izler. Yok uzak sehir, yok karadeniz dizisi var ya o. Babam okuldan gelir, uyur, yemegini yer kosesine cekilir tablet telefon, televizyon takilir.

Evde babam surekli sikayet eder sukru yoktur. Evde temiz tadilat yapmaz, yaptırmaz cogu seyi kirik kullaniyoruz. Daha bugun babamin yapmadığı bir sey kafama düştü. Gelir surekli birileri hakkinda konusur. Okulda su su var soyleler boyleler. Babannen dedenler soyle bana soyle boyle davrandilar falan.

Beraber bahsettigim ve fazla sey yapabilseydik keske.

Bazen boyle dusunuyorum sonra rahatsiz da oluyorum. Ellerinden geleni yaptilar, onlarda o kadar biliyordu belki vs diye ama ne bileyim. Bazi aileler goruyorum benim yasimda ya da benden biraz daha buyuk ama bizim gibi degiller. Daha donanimli buyumusler.

Anne ve babamı daha donanımlı isterdim? Bazen bu dusunce vicdanımı rahatsiz ediyor sanki? Yanlis mi dusunuyorum acaba?