Denize gitmiyorum, oje sürmüyorum istediklerimi giyemiyorum, 3 senelik sevgilimle istediğim gibi buluşamıyorum ve daha niceleri...
İşin kötü yanı bunları onlardan gizli de yapabilirim ama o zaman da içimden gelmiyor her şeyimi onlara göre kurmak mantıklı mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
6 ayEvet mantıklı çünkü onlar senin zararını düşünmez sende zevklerinin renklerinin peşine gidip insanların zevklerine renklerine hizmet etmezsin. Aile her zaman senin iyiliğini önemser ama elalem öyle değil. Ben dinlemedim yıllarca kendi istediğim gibi yaşadım ve bir gün pişman olacağımı falan düşünmedim pişman mıyım? Hayır. Çünkü yaşayıp görmek istedim ve olması gerekiyordu ben bir şeyi kafaya taktığım zaman onu yaparım. Ve sadece o zamanlara şimdiki aklımla dönmek gibi bir şansım olsaydı sırf kırmamak için üzmemek için seçerdim ailemi tek pişmanlığım onları üzerek yapmış olmamdı ama dediğim gibi kafaya koyduysam yaparım. Onlar da beni tanıdılar bende böyle bir insanım. uzun lafın kısası canın ne istiyorsa onu yap ama aileni de önemse he ailen senin isteklerini mutluluğunu hiç mi önemsemiyor? O zaman kendine yönel kendi hayatına yönel gerekirse bencil ol.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
6 ayHayır değil, çünkü ailenin istekleri sana zarar veren, kısıtlayan, amacı koruma olmayan dini ve örfi isteklerdir. Katı kurallara bağlı oldukları için o kurallara olan saygılarından dolayı baskı kurarlar. Bu ülkede kızlar evlenmeden özgürleşemiyorlar maalesef. Sen de anca evlenince ailene çok yakın olmayan bir yerde yaşayıp özgür olabilirsin ama emin ol ki ömür boyu onların esiri olmayacaksın, bir gün ölüp gidecekler.
01 Yorumla
Soran6 ayBir şeyleri yapmam için istediğim gibi yaşamak için evlenmek zorunda kalmak istemiyorum ama dediğin gibi turkiyde durum bu maalesef
6 ayAnlamadım oje sürmenize izin vermiyorlar mı. Istediklerimi giyemiyorum dediğiniz şeyler nedir Bunları da bilmiyoruz. Sevgilini istendiği zaman buluşamamak yani bunu Zaten normalde de Herkes istediği zaman yapamıyor işi oluyor gücü oluyor. Bazı şeylere ailenizin isteklerine göre yapmamız gerekiyor. Kendi istediğiniz, veya sıkıntı yaşadınız şeyleri de oturup En azından Annenizle konuşabilmeniz gerekir. Bunu yaptınız mı?
00 Yorumla
Aileni dinleme diyemem ama her kararı onlara bırakman da doğru değil öte yandan ailen muhafazakar bir aile anladığım kadarıyla bu kadar baskı altında kalırsan içinde olmayacak şeyler yapmaya yönelik bir istek doğar sağlıklı karar veremez hala gelirsin yasak elma cezbecidir misali öyle aile baskısından kaçıp farklı şehirde okumaya gelip kabak çiçeği gibi açılan kızlardan olma bu yolun sonu oraya gidiyor çünkü
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Böyle bir hayat yaşamak hem zor hem de yorucu olmalı 😔. İnsan olarak elbette ailenin beklentilerine önem veriyorsun, bu gayet doğal. Ama senin de bir birey olarak kendi istek ve seçimlerinle yaşamaya hakkın var. Onlardan gizli yapmak isteksizlik yaratıyorsa bu, kendi doğrularının çelişki yaşadığını gösteriyor olabilir. Bence öncelikle ailenle duygularını paylaşmalısın. Ne istediğini, ne hissettiğini sakin bir dille anlat. Seni anlamaları ve destek olmaları, ilişkilerinizi güçlendirir. Kendi mutluluğun için adımlar atmak çok önemli. Çünkü sürekli başkalarının isteklerine göre hareket etmek uzun vadede sana zarar verebilir 🦋. Kendine karşı dürüst ol ve kendi yolunu çizmekten korkma! 💪💜
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
30Cevap
6 ayAilenin neden bu gibi şeylere dikkat ettiğini neden önem verdiğini düşün eğer sana da mantıklı doğru geliyorsa onların dediklerini uygula büyüklerimizin dedikleri önemlidir bir sebebi vardır mutlaka. kendi sınırlarını çiz kendi sınırlarını çizmek seni özgürlükten alıkoyuyor gibi de düşünme eğer öyle düşünürsen zaten öyle hisseder ve bunalirsin psikolojik sorunlar bile meydana gelebilir
11 Yorumla
Soran6 ayO zaman da kendimi suçlu hissediyorum işte
6 ayBence en güzeli orta yolu bulmak ben de seninle aynı kaderi yaşıyorum desem yalan olmaz:d genelde onlara uyum sağlamaya çalışsam da yeri geldiğinde de kendimi gerçekleştirmek adına gerekirse tartışmaya falan da girerim onların anlayacağı kapasite ne kadarsa artık hani öyle diyeyim
00 Yorumla
6 ayKatı muhafazakarlar muhtemelen. Şu anda içinden gelmez ama bir gün patlarsın ve ilk başta gizli şekilde yapmaya başlarsın. Bunları yaparken başına kötü şeyler gelirse (mesela sevgilin seni zorla ilişkiye girerse) bu sefer seni suçlarlar. Hadi sevgiliyle OLAN ilişkine Daha nikah yok vs diye kılıf uydurulur Ama oje sürmene izin vermemeleri saçma. Eğer sana zarar vermeyeceklerse yavaştan başla derim ama yinede sen bilirsin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.
s 6 aySevgili mevzusu için bir şey diyemem ancak oje sürmenin nasıl bir zararı olabilir? Ya da denize ailenle de gidebilirsin. Herkes ailen seni koruyor demiş de ojeyle korumanın alakası nedir bilmiyorum. Her ailenin dinamiği farklı, hiç kısıtlayan bir ailem olmadı o yüzden anlamam zor ancak flörtümle konuştuşumu da buluştuğumu da bilirlerdi. Başıma da bir şey gelmedi
00 Yorumla
6 ayHiç kimseye göre yasama. İçinden geldiği gibi yaşa. Senin yaşlarındayken banada her şey yasaktı. Hapiste gibi geçti çocukluğum gençliğim. Ama sonradan doğan kardeşlere aynı şey yapılmadı. Diledikleri gibi gezdiler ve yaşadılar. Evet artık bende özgürüm istediğim gibi yaşar ve gezerim. Ama artık benim istek ve hevesim yok. her şey zamanında güzel
10 Yorumla
6 ayÇok bir şey kaybetmiyosn bence aile her şeyden önemli sevgilinle böyle olmanda güzel çünkü kıymetinizi anlarsınız tabi ki hiç olmazsa sıkıntı ama her şeyin normali iyi birazda ailenize siz güven vereceksiniz benim kızım ya da oğlum nasil davranması, ne yapması gerekeni bilir gibi.
20 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 784 cevap paylaştı.
6 ayAşırı kontrolün sonu her zaman isyan olmuştur. Aşırı özgürlüğün sonu ise her zaman harcanmak olmuştur. Hangisini istiyorsan onu seç. Her şekilde felaketi yaşayacaksın. Çünkü senin içinde bir sen yok... ( kontrolü irade )
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı.
6 ayBireyler özgürlüklerini (maddi ve sosyal) ele aldıkları an da aileye bağımlı olmak zorunda değil. Bu tür kişiler genelde ozguven problemi yaşayan kisiler olarak toplumda yer alıyorlar.
01 Yorumla- 6 ay
Bende çok var ya
6 ayDini vazifeler insanın içinden gelerek yapılmalı. Baskıyla yapacaksan nereye kadar devam eder ki... annen baban görmediğinde başka bir hayat yaşayacaksın. Bunu bilmiyor mu ailen.
04 Yorumla
Soran6 ayEğer gerçekten düzgün insan olsalardı dinlerdim onlari ki benim hayatı burnumdan getiren annem 17 senedir babamı aldatıyor hayat çok saçma onlardan kaçtığım gibi istediğim hayatı inşa edicem zaten kendimi sorgulamadan yaşamayı o kadar çok istiyorum ki
- 6 ay
Kendi ayakların üzerinde durmaya çalış, paranı kazanıp ayrı eve taşınabiliyorsan kendini kurtarırsın. Yazık ediyorlar çocuklarına.
Soran6 ayOkuyorum işte ayrı eve çıkmam mümkün drgil 2 sene içinde ihtimal dahilinde olacak bakalım ama sonra kendimi çok suçlu hissedicem biliyorum
6 ayAnlattığınin aynısı bir hayat tarzından kaçtım daha beterine saplandim zor biliyorum gerçekten ama başka şansın yok en azından tamamen kendini gecindirebilecek duruma gelene kadar
10 YorumlaKısıtlamak iyidir doğruyu yanlışı ögrenirsin gidip namussuzluk yapmak saçma sapan dünyalık yaşamak daha mı iyi allah yolunda ol ki doğruyu bulasın
00 YorumlaBen sırf gün gelir gelecekte pişman olmayım diye kendi isteklerimin peşinden gidiyorum hani yanlış şeyler yapabiliriz insanogluyuz hangimiz kusursuz ancak bu yanlışlar tecrubede oluyor işin kısasi yaş ilerledikten sonra yapmak istediğimiz şeylerin ya bir anlamı kalmayacak ya da motivasyon bulamayacagiz her şey zamanında güzel
00 Yorumla
6 ayKukla misiniz kendi hobileriniz kendi hayatiniz olsun laf geçirmeyi bilin biraz diş gösterin yaşlanınca zaten hiçbir şey yapmaya hevesiniz kalmayacak boşa geçen bı ömür
00 Yorumla
6 ayÜzmemen ve üzülmemeni umuyorum. Onlar sadece seni korumak istiyorlar dünya o kadar kötü bir yer çünkü
06 Yorumla
Soran6 ayKarşılıklı olarak üzüp kırıyoruz birbirimizi çünkü bu baskılardan bıktım, evet onları da anlıyorum ama çocukluktan beri bu kadar kısıtlı da olunmaz
- 6 ay
Evet ortada bir baskı var sebebini biliyorsun. Eminim sana da güveniyorlar ama emin ol seni sevdikleri için böyleler. Sen 1 üzülsen onlar 5 üzülür. Bunuda sen ilerde anlayabileceksin maalesef
Soran6 ay3 senelik ilişkim var ben okuyorum o okumuyor ama kimseye muhtaç değil ekmeğini 14 yaşından beri taştan çıkaran bi çocuk ailem onu basit bi işçi olarak gördüğü için gorusmeme izin vermiyorlar 1 2 saat maks o da kavga dövüş bence bu korumayla alakalı değil
- 6 ay
Ailenin bildiği bişiy var yanlışta bilseler. Evleneceğin kişinin maddi durumu ve çevresi iyi olursa seninde iyi bir hayat yaşayacağını zannediyor. O yüzden eğitimsiz veya az kazançlı biri ile olmanı istemiyorlardır
- 6 ay
Hayır korumak için değil doğru bulmadıkları, haram olduğu ve örfe uygun bulmadıkları için karışırlar. Oje sürmenin, denize girmenin zararlı olmadığının onlar da farkında ama dinen yasak diye ve muhafazakarlar diye izin vermiyorlar.
Mesele korumaksa eğer güvenselerdi baskı uygulamazlardı. - 6 ay
Bu kızın ailesinin yasakladığı şeyleri yapanlar zarar görmüyorlar, o yüzden ailesi eğer korumak için baskı yapıyorsa yanlış yapıyor. Bazı aileler bu kızın ailesinin yasakladıklarına izin veriyor ve kızlarına bir şey olmuyor. Hem baskı yaparak korumak doğru bir koruma yöntemi değil ama korumak için baskı yapmıyorlar, dini ve örfi katı kurallara bağlı oldukları için o kurallara olan saygılarından dolayı baskı yapıyorlar. Üzülmemesini umuyorsan ailesinin yaptıklarını savunmaman gerekir.
- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
6 ayboş ver et hepsini sen bu dünyaya bı daha gelecek misin onu düşün
30 Yorumla
6 ayKötü bir şey yapılmadığı sürece aileye bağlı yaşanılmamalı. Eski nesil oldukları için her şey yanlış gelir kendilerine
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayMaalesef kaçış yok onlara uysanda kusura bakma boktan hayat uymayıp kendi hayatını kursanda boktan hayat gizli yapsanda boklu hayat kendimden biliyorum hicbisey tatmin edemez bir kere çekiyorsun o ağrıyı artık salmiyor
10 Yorumla
6 ayİyi ve mantıklı bi ailen varsa evet ama. Ailen kötüyse hiçbir anlamı yok
20 YorumlaMantıklı degil dogruda degil, maalesef ki cahil insanlar çocuk doguruyor ve özgürlüklerini ellerinden alıyor.
00 YorumlaSenin iyiligin için olabilir mi sen büyüklerin lafını dinle derim. Başına iyi veya kötü şeyler gelirse ilk yanında ailen olacaktir bunu unutma.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 918 cevap paylaştı.
6 ayBen o hatayı yaptım. Şimdi hayatım mantar. Hayatına sinir kiymayi bileceksin. Yanlışı ailen dahi olsa kabul etmeyeceksin
00 Yorumla
6 ayZaten bu saydıklarım haram kılmış Allah. Sadece kocana evde yapabilirsin bunları silen doğru olanı yapıyor. Disiligini kulkandirma
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
6 ayAilem nasıl istiyorsa kendileri o şekilde yaşasın bana ne karışıyorlar onlarında bir hakkı var benimde
00 Yorumla
6 ayBazı konularda haklı olsalar da aileni tanımadığımız için bir şey diyemeyeceğiz ancak genel aile kafa yapısına bakacak olursak, hayır.
00 Yorumla
6 ayİşte hayat adaletsiz benimkinlerde evden çıkarmıyor
01 Yorumla
Soran6 ayAl işte kafayı yiyorum
Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı. Değil, özgürlüğün kısıtlanıyor. Ama bir süre sonra zaten çok özgür oluyorsun, onlar olmuyor. Bu yüzden takılma
00 Yorumla
6 ayAbartıya bak lan ojeye bile karışıyor hasta cahiller
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayYani eğer çok baskılamıyorda senin iyiliğin için istiyorlarsa uyarsan daha iyi olur. Ben şahsen pişmanım. Eğer akıllıca abrnaıp onlara inat davranmasaydım şu an başka beş hayatım olabilirdi
14 Yorumla
Cevap sahibi6 ay@dr0034 ilgisiz sevgisiz ama sevdiğini söyleyen bir koca, iki çocuk, özlem duyduğum bir bekarlık hayatı, her anlamda ihmal edilen bir kadın, başkalarına imrenen ve hiç öyle olamayan bir anne var..
- 6 ay
Sen neler yaşamısın be abla 😔
Gizli Üye(30-35)6 aySevgili muhabbetin de ailenden gizli nasıl ve kaç saat buluşma yapıyorsunuz? Bana da taktik verir msn
11 Yorumla
Soran6 ayArkadaşlarımla buluşuyoruz diyorum çoğunlukla ya da ders çalışmaya gidiyorum öyleli
Gizli Üye(25-29)6 aySeni korumak için yapıyorlar. Gencecik kızların başına neler geliyor görüyoruz hergün haberlerde. Emin ol seni çok seviyorlar ve duşarıdaki iğrenç insanlardan korumak istiyorlar. Bunu yaparken seni bunalttıklarını farketmiyorlar belki ama sende onları anlamaya çalış
10 Yorumla
6 ayHayır ama onlara yalan söylemelisin artık yoksa tepene cikarlar
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayBak kızım, senin hayatını onların istediği gibi yaşadığın süre, maalesef onlar vefat ettikten sonra yaşadığın süreden daha fazla olacak. Hani zaten büyüklerim onlar, bi süre sonra etkisi azalır falan deme zaman nasıl aksr farketmezsin seneleri geri ne onlar verir sana ne Allah.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
6 ayPoncik anneni babanı üzme. Burası dünya. Sonrası da var bunun. Bilesin.
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 301 cevap paylaştı. Kaç yaşındasın, önce onu söyle de ona göre cevap verelim.
00 YorumlaBir yere kadar mantıklı ama tamamen onların isteklerine göre yaşamak doğru değil.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayBelki çok dindar ailen var o zaman anlasilir durum oje sürmek kendini guzelestirmek erkeğe dneize girmek ciplaklik anlıyor musun? Gizli birsey yapma annen babası üzme ama anlat. Sevgilinle birlikte olursan sağlıklı olmaz din acisindan değil sadece. O konuda bence haklılar hem erkek o yaslarda hormon cok yuksek kendinizi kontrol edemezseniz sonuçları düşün
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Denize bende gitmiyorum bende oje sürmüyorum merak etme kötü yolda değilsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayYaş 17 olunca aileni anlamak zor iki sene sonra tekrar düşün
14 Yorumla
Soran6 ay21 yasindayim
Cevap sahibi6 ayYapamadığın için kahrolduğun faaliyetleri yapanların çoğu neredeler bir araştır istersen özellikle de gazetelerin ikinci sayfaları sana yol gösterir
Soran6 ayNe kadar iğrenç bu düşünceye sahipsin Umarim çocuğun falan yoktur
Cevap sahibi6 ayGerçekleri hazmetmek için büyü de gel hadi selametle
Kızım doğru yoldasın burada sana özgür yaşa diyenler merak ediyorum kızları özgür yaşasa ne yaparlar devir maalesef çok kötü oje dışında her şey olması gerektiği gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayörnek İslam’a göre yaşaman için çabalıyorlarsa ailene göre değil de ALLAH’a göre yaşamak oluyor.
00 Yorumla
6 ayBunun icin kendini kurtarman lazim iste bu senin hayatin oje dahi surdurmemek nedir
11 Yorumla
Soran6 ayBenim hayatım ama sürekli onlar kırılmasın diye kendimi kırıyorum
6 ayHatır tabıı kı insanın hayatını mahvediyorlar bazen ama bazen de kendi kendimizin hayatını mahvedebiliyoruz
00 YorumlaDenize bence de gitme sapık dolu oluyor ama sevgilinle de görüşürsün yani
01 Yorumla
Soran6 ayOraya da gitsemerkek arkadaşımla giderim ama her şeye karışıyorlar anlamıyorum
Gizli Üye(18-24)6 aybende böyleyim maalesef değiştiremiyosun ama bazı şeyleri yavaş yavaş yapmaya başlarsan onlar da görüp kötü şeyler olmadığını anlar ve zamanla alışırlar
10 Yorumla
6 ayMantıksız ya ben aileme maça ya da yurt dışına gittigimi söylerim olur biter
00 Yorumla
6 ayHayır değil Türkiye deki her alie değil ama çoğu alie boktan
00 Yorumla
6 ayTabiki hayır bu dünyaya ailen için değil kendin için geldin.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)6 ayDegil bu hayatta sadece kendin icin yasican kimse icin degil annen baban olsa bile her zaman önceliğin kendin olacak. Yoksa ilerde yaşamadığın her şey icin pisman olursun icinde cogu şey kalır
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
6 ayNiye yaşıyorsun
12 Yorumla
Soran6 ayDerken
- 6 ay
Kendi hayatını yaşamıyorsun da o yüzden sordum
6 ayDoğduğun ev kaderindir
20 Yorumla
m 6 ayAyrı eve çık. En mantıklısı
02 Yorumla
Soran6 ayÖğrenciyim öyle bi durumum yok ki
- 6 ay
Maalesef öğrenci olunca da biraz zor ya.. ama ne edelim bir işte çalışana kadar sabret
Hamama git kına yak normal giyin bunu dene
00 Yorumla
6 ayyok sen farklı birisin
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,2b cevap paylaştı. Hayirlidir belki senin icin...
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 409 cevap paylaştı.
6 ayBulunduğun ortama ayak uydurmalisin
00 Yorumla
6 ayYerine göre tecrübe sahipleri tabiki
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 710 cevap paylaştı.
6 ayBazen, seçim şansımız olmaz
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı. Siz kendi kendinize karar verebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayMezara ailenle mi gireceksin?
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)6 ayDeğil hayatını yaşa
00 Yorumla- Devamını Gör (17)
Devamını Gör(62)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri