Ütülü gömlek, parfüm sıkılmış, saçlar özenle taranmış.“Ben sakin adamım, efendi adamım.” tripleri. Arkadaşlarının yanında ciddi, ağır abi modu…Kimse onun eve gelince 3 saniyede eşofmana geçtiğine inanmaz tabii. Bir de dışarıda “çok düzenli, titizim” diye anlatır kendini… keşke o adamı evde de görebilsek.
Evdeki Hali
Kapıdan girer girmez eşofman-altı + tişört kombini; üstüne bir battaniye omza atınca tamamdır. Koltuğa yayılır, kumanda elinde, “ben biraz uzanayım” cümlesi günlük mantraları. Çocuklarla güreşir, evi savaş alanına çevirir, sonra da “bunlar niye ortada kalmış?” diye beni sorgular.
Dışarıda ağır abi… evde tam bir komik ayı. Bir de sürekli bir şey kaybeder: çorap, kulaklık, kemer… sanki evin içinde görünmez bir kara delik var.
Ev ortamında tanırsın çünkü cinsiyet fark etmeksizin herkesin en rahat hâli evdedir kimseye göstermediği tarafı görürsün dışardayken elaleme böyle goruneyim rezil olurum yapmayayım elalem ne kadar iyiymiş desin kafasıyla haraket ettiğimiz için daha farklı ikinci bir taraf oluyor minik örnekler olarak babamız sinirli biriyse bunu sadece evde gösterir Annemiz sınırlı biriyse bunu sadece evde gösterir misafirlikte kaş göz yapar o klasik kafa sallama haraketini yapar