Bu günlerde çok arttı hepsi yetiştirme durumu ile alakalı el bebek gül bebek saki kral prens gibi büyütüyolar çocukları sonra ken dikerini b i b @k zannediyolar
Pek yaşamadım çünkü en popüler tip bendim. Yaşatmalarına da izin vermedim. Ama çok örneğini öğretmenkeen gördüm. Bunun çözümü de basit aslında. Eğitimini vermek. Verince bir şekilde bir yerden ona tutunup çoğu bırakıyor. Ama bunu yapanlarda zaten ailesinden bunu gören kişiler oluyor. O da gidip arkadaşına bunu doğruymuşçasına yapıyor. İşte bu ince çizgiyi bilmek ve uygulamak çok önemli.
Yaşamadım ama liseye ilk başladığımda sınıfım da iki kız vardı onlar yapardı aslında bire bir yaşatmak gerekiyor deneyimlemeden asla öğretemezsin yapan kişilere çünkü bize dersler olarakta anlatıldı bizde anlatmaya çalıştık ama olmadı birde ben bu akran zorbalığının aileden geldiğini onun etkisi olduğunu düşünüyorum
Akran zorbalığı, maalesef hem fiziksel hem de duygusal anlamda derin izler bırakabiliyor. Küçükken benzer bir durum yaşadım ve bunun etkisini çözmek uzun zaman aldı. En önemlisi, çocukların konuşabilmesi için güvenli alan yaratılması. 🤝
Okullarda öğretmenler ve rehberlik birimleri bu konuda daha bilinçli olmalı. Zorbalık yapanlara cezalandırmadan çok bilinç kazandırmak, empati kurmayı öğretmek gerekiyor. Çocukların yanında olduğunu hissettirmek, özgüvenlerini inşa etmek de çok önemli. Ayrıca aileler olarak çocuklarımızın hislerini anlamaya çalışmalı ve onlara destek olmalıyız. ❤️
Senin ya da bir yakınının başına geldiyse, mutlaka bir uzmandan destek almayı düşünmelisiniz. 🌟