Bir arkadaşımız var. O kadın arkadaşımızı yine hem cinsleri olarak biz hep çok şanslı ve kocasını da deyim yerindeyse kılıbık bir erkek, onun her dediğini yapmak için, onu mutlu ve memnun etmek için çırpınan, karısının sözünden çıkmayan bir erkek olarak görürdük. Bir kere bunu kendisine şaka yollu açtığımda bana söylediği şey şu. Uzaktan öyle görünüyor olabilir ama benim kocam kılıbık olmayı bırak, tam bir maçodur, tam bir ataerkil bir erkektir. Kesinlikle bizim evimizde benim hakimiyetim var denemez, aile reisi kayıtsız ve şartsız kocamdır. Bu uzaktan tersi görünüyor. Biliyorum tersine göründüğünü. Çünkü o gerçekten benim mutluluğum için, benim memnuniyetim için çabalar. O sonuçta bir erkek olduğu için benim mutlu olmamı, benim iyiliğimi sorumluluğu olarak görür. Ve hayatta kendi şahsi tercihleri genelde çok net ve belirgin değildir. Genelde fark etmez deme eğilimindedir. Dolayısıyla da benim isteklerimi, benim tercihlerimi yerine getirmek için çırpınır, durur. Ama bu onun tam bir maço olduğu, ailede kesin ve net şekilde otoritenin onda olduğu gerçeğini değiştirmez...
E peki, bunun neresi maçoluk, bunun neresi ataerkerlik diye sorduğumda da şöyle dedi. Evet, o benim için taviz verir, o ben memnun olayım diye hep fedakarlıkta bulunur. Ama bunların hepsi onun kendi rızasıyla, kendi iradesiyle verdikleridir. Vermeye eğilimli bir erkek, erkek olarak benim mutlu olmamı sorumluluğu olarak görür. Ama aynı zamanda ailenin iyiliğini, benim iyiliğimi de sorumluluğu olarak görür. Buradan da şu noktaya varman zor değil. Eğer benim kendi irademle yaptığım bir şey ona göre ailenin iyiliği için değilse, bana o konuda yasak koyabilir, yapılması gerekeni dayatabilir, o icabında doğrudan benimle ilgili bir konuda karar verebilir ve benim artık o noktadan sonra itiraz etme, tartışmaya uzatma gibi bir seçeneğim yoktur. Eğer gerçekten neyin iyi, neyin kötü olduğu ile ilgili net bir duruşu varsa, o artık son sözü söyler ve konu orada kapanır.
Bu kız size göre ek üstünde prenses muamelesi mi görüyor yoksa köle gibi eziliyor mu?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer