Bizim söylesin dememizle olmaz emredilen neyse odur sonrasında biz şöyle yapsın onu desin bunu desin daha iyi olur vs dersek bu bidat ehli olur Allah hepimizi doğru yolda olanlardan eylesin ehli sünnet olan kulları arasına alsın
Bak aşure günü yaklaştı aşure yapicaz Hz Hüseyin kerbelada şehit edilmiş onu anıcaz oda Alinin oğludur bize düşen Ehlibeyte olan sevgimizdir. Aliyi sevmeyipte Yezid'in yolundan gitmek doğru olmaz
Ama sen bunu yaparak Hz Ali ye ayrıcalık gösteriyorsun öyle değil işte hepsi Allah'ın sevgili kulları peygamberimiz en üstünü peygamber efendimizin nuru olmasaydı bu âlemi yaratmazdim diyor Allah CC
Hz Ali ailesi ama Ehlibeyti bütün savaşlarda beraber olmuşlar hatta hz Muhammed demiş Ali'den üstün yiğit Zülfikardan keskin kılıç yoktur diye peki o zaman sen Ali'yi söylemiyorsan yezitsin geriye iki seçenek kalıyor birinci halife Alidir ikincisi yezit sen hangisini tutuyorsun?
Aslen cami yok zaten kültürümüzde mescit var. Şimdiki cemevleri de eski dönemlerdeki mescitlerin özelliğini taşıyor. Hem ibadet hem de toplumsal ihtiyaçları karşılıyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Yezit nedir?
Ayrıca Aleviler der genelde ya Ali vs
Normali ya Allah ya Muhammed sav dir
Aliyide söylesin canım ne olmuş sanki
Bizim söylesin dememizle olmaz emredilen neyse odur sonrasında biz şöyle yapsın onu desin bunu desin daha iyi olur vs dersek bu bidat ehli olur Allah hepimizi doğru yolda olanlardan eylesin ehli sünnet olan kulları arasına alsın
Peygamberin Ehlibeytidir ama Ali ilmin kapısıdır Ali Aliyide söylememiz gerekir.
Bak aşure günü yaklaştı aşure yapicaz Hz Hüseyin kerbelada şehit edilmiş onu anıcaz oda Alinin oğludur bize düşen Ehlibeyte olan sevgimizdir. Aliyi sevmeyipte Yezid'in yolundan gitmek doğru olmaz
Ama sen bunu yaparak Hz Ali ye ayrıcalık gösteriyorsun öyle değil işte hepsi Allah'ın sevgili kulları peygamberimiz en üstünü peygamber efendimizin nuru olmasaydı bu âlemi yaratmazdim diyor Allah CC
Ayrıcalık göstermek değil ali peygamberin Ehlibeytidir onu neden söylemiyoruz diyorum
Hepsi Allah'ın sevgili kulları ise neden aliyi söylemiyoruz kendi kendinle çelişiyorsun
Kendi kendimle celismiyorum o zaman bütün peygamberi sayalım
Hz Ali ailesi ama Ehlibeyti bütün savaşlarda beraber olmuşlar hatta hz Muhammed demiş Ali'den üstün yiğit Zülfikardan keskin kılıç yoktur diye peki o zaman sen Ali'yi söylemiyorsan yezitsin geriye iki seçenek kalıyor birinci halife Alidir ikincisi yezit sen hangisini tutuyorsun?
Akraba sonuçta onlar söylemese de olur hepsi bizim peygamberimiz zaten ayrımcılık yok Hanefilerde
Aliyi neden söyleyecek Dışkapı’nın dış mandalı
Yezit ne demek
Yezid peygamberin torunu Hz Hüseyini kerbelada şehit eden susuz bırakan bir şeytan
Kötü bir halife yani
Yani seytan mi kadin
Şeytan derken kötü manasında dedim yezit kötü bir kralmış yezite iyi denir mi? Şeytandır yezit
Yani kadın yezite mi allah diyo ben anlamiyorum ki
Lan yok yok ne alakası var
Neyse ben anlamadim kotu bi kadin o
Ya Allah ya Muhammed diyor Aliyi söylemiyor neden diyorum söylemiyor yezit ve Muaviye ehlibeyte kılıç hep çekmiş ehlibeytin soyunu hep kurutmuş.
Kötü de değil Aliyide söylesin onu diyorum kötü değil bu arada o kadın onlada alakası yok
Olabilir ben de soylemiyom
Aliyle ne isimiz var
Nasıl ne işimiz var lan? aşurede mi yapmiyorsun o zaman sen peygamberin torunu Hz Hüseyin oda Ali'nin oğludur bu nasıl bir mantık böyle?
Yok canim asure yaparim severim peygamberlerin hepsini de onemli kisileri de ama hz ali damat sadece niye aniyim adami ekstra
Peygamberin Ehlibeyti ilmin kapısıdır Ali anacaz tabiki sonsuza kadar anarım ben
Ben de anarim hz ali onemli bi kisilik ama hz muhammed sav in yaninda adini anirsak alevi oluruz dinden cikariz ne anlitiyon sen
Dinden çıkmakla ne alakası var? aliyi söylemek dinden çıkmak mi demek sen bu bilgiyi kimden öğrendin 😂😂
Alevilik de Müslümanlık demek canım Aleviliğin tanımı Ehlibeyt sevgisidir gavurluk dersen tamam o dinden çıkmaktır putperestlik dinden çıkmaktır ateizm dinden çıkmaktır
O zaman niye camiye degil cem evine gider aliye zikrederler
Çünkü Hz ali camide namaz kılarken öldürüldüğü rivayet edilir. ondan bide her alevi namaz kılmaz diye bişey yok kilanlarda var
Cami de oldurulse nolur cami allahin evidir yanina almistir hz aliyi kimin nerede ne zaman olecegi kaderdir kaderi mi bozalim
Aslen cami yok zaten kültürümüzde mescit var. Şimdiki cemevleri de eski dönemlerdeki mescitlerin özelliğini taşıyor. Hem ibadet hem de toplumsal ihtiyaçları karşılıyor.
Yani ben simdi cem evine gidip namaz kilsam beni taslamazlar mi
Kible var mi bi de
Kılınır canım niye kilinmasin kilarsin
Kendi evinde kılmak istesen kılmıyor musun?
Yo kilarim merak ettim
peygamber efendimizin zamanında mescid vardi cami ismi ve yapılması muaviye ve yezit tarafından yaptırılmış.