merhaba arkadaslar.
ufaktan icimi dokmeye geldim. 25 yasindayim ve ilk defa kendime itiraf edebildim; sanirim annem beni olmasi gerektigi gibi sevmiyor. 25 yasindasin anne sevgisini ne yapicaksiniz diye yorumlarda bulunmayin lutfen, bunun psikolojik alt yapisini anlatmam satirlar surer. ben cok uslu, kimseye zarari olmayan bi kiz cocuguydum. ne annem, ne babam beni hic bi zaman dusunmek zorunda kalmadi. abimi dusunmek zorunda kaldilar, okullarda sorun yasayan bi cocuktu. oda kendisine gore tavramalar yasadi. daha cok destege ihtiyaci vardi. ben biraz kayboldum bu dongunun icinde. annemin herkese olan toleransi ust seviyedelerken, bana geldiginde her cumlem onu geriyor ve sinirlendiriyor. sebebini hic anlamadim. neden bana bu kadar sinirli? abim uzulse, odasina gidip saatlerce konusurdu. ben uzuldugumde bana kiziyor, yanima gelip ne oldu diye sormuyor. acaba sevmesini mi bilmiyor diye dusundum, ama abimi cok sevdigi cok belli. abimin nisanlisinida okadar cok seviyor ki, kizi gibi. birazcik durgun dursa, noldu kizim diye yanina gidiyor hemen. ben plansiz gelmisim bu dunyaya, belkide oyuzden beni gerektigi gibi sevemedi. belkide deniyordur bilmiyorum. 10 yasindada bu hisleri yasadigimi biliyorum, hep bununla yasadim aslinda. kimseye acmadim bu konuyu, cok hassas bi konu. olur mu oyle sey, anneler sevmez mi cumleleriyle karsilasicaktim cunku.
bir gun arkadasimin evinde annelerimizle oturuyorduk ‘kizimin cekingen olduguna bakmayin…’ diye bi cumle kurdu, arkadasimin annesi ‘asla cekingen bi kiz degil, cok sosyal diye biliriz biz onu’ diye cevapladi. cok utandim. isterdim annemin beni tanimasini. ama bana hic ilgi duymadi. en sevdigim rengin ne oldugunu bilmez mesela. biz anne kiz disariya cikmayiz mesela. bir kere yanima geldi dertlesmek icin, ‘ben kotu bi anne miyim?’ abin ve babanin arasini hic yapamadim, ben kotu bi annemiyim? dedi. ben psikoloji okuyorum arkadaslar. bu cumlenin beni ne kadar incittigini bilemezsiniz. bunlardan okadar cok var ki. acaba yanima cagirip konussam mi bunlari diyorum, ama ne degisebilir ki? bana sinirlenip abarttigimi soyleyecek, ciddiye almicak. hic bi zaman almadi cunku. emin olun bunlari yazmak kolay degil benim icin. siz ne yapardiniz?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer