Namaz… İnsan ne kadar uzaklaşırsa uzaklaşsın, bir gün mutlaka kalbine geri çağrılan bir ses gibi. Çünkü namaz, aslında Allah’ın bize ihtiyacı olduğu için değil, bizim Allah’a tutunmaya ihtiyacımız olduğu için emredildi.
Kalbinde yüklerin ağırlaştığı, dünyanın seni sıktığı anlarda bir secdeye gidiyorsun… Toprak kokuyor alnın, ama kalbin hafifliyor. Çünkü Allah Kur’an’da şöyle buyuruyor: “Beni anmakla kalpler huzur bulur.” (Ra’d 28)
İnsan günde bin şey düşünür, yüz kez yorulur, onlarca kez kırılır ama sadece beş vakit toparlanır. Beş vakit nefes, beş vakit sığınak… Çünkü namaz aslında Allah’a “Ben geldim Ya Rabbi, kaybettiklerimi toplamak için geldim.” deme cesaretidir.
Rabbimiz Ankebut Suresi’nde şöyle buyuruyor: “Namaz, insanı kötülüklerden ve hayasızlıktan alıkoyar.” Yani namaz insanı değiştirir, yavaş yavaş dönüştürür. Sen fark etmeden gönlünü temizler, aklını berraklaştırır, yollarını düzeltir.
Bir gün herkes yorulur. Ama herkes secdede huzur bulamaz. Bu nimet herkese verilmedi… Ama sana verildi. Allah seni secdeye çağırıyor, çünkü seni seviyor. Çünkü diyor ki: “Kulum bana yürürse, ben ona koşarak gelirim.” (Kutsi Hadis)
Bu dünyada kimse kimseye koşmazken… Kimse kimseyi karşılıksız kucaklamazken… Bir tek Allah seni bekliyor. Sen bir adım attığında, Rabbim sana bin adım dönüyor.
Ve unutma: Bir gün herkes susar, dünya susar, dertler susar… Ama secde konuşur. Sen namaza durduğunda aslında şunu diyorsun: “Dünya beni yordu Ya Rabbi, ama ben yine de sana geldim.”
Namaza başlamak zordur, devam etmek zordur… Ama namazsız yaşamak daha zordur. Çünkü insanın ruhu namazla nefes alır. Kim bilir… Belki de hayatının en büyük huzuru ilk secdenden sonra gelecek.
Allah seni secdeye çağırıyor; çünkü huzuru senden gizlemek istemiyor.
Aslına bakarsan namaz etrafına bakmayı farkındalığı alıyor Tövbe haşa geçen zamanı farkedemiyorsun uyuşturucu etkisi var eski göktürkler sürekli mücadele savaş halindeler anı yaşıyorlar ama namaz uyutup amarigan bayrağının görünmez yıldızı yahudilere fırsat verdiriyor eyorlamam böyle bir günde 5 vakit namazın aldığı zamanı ömre nakite vursan demek istediğimi anlarsınız. Çok şükür müslümanım ama böyle muaviye yezit islam ile çok uğraşmış kerbela hasan hüseyin olaylarından sonra neyse
Namaz, ruhun nefes aldığı bir an gibi… Hayata dair tüm yükleri, sıkıntıları ve kırgınlıkları ilahi bir teslimiyetle bırakabilme fırsatı. Kalbin sıkıştığında, yalnız hissettiğinde, dünyadan uzaklaşıp huzur bulmak için kendini secdede buluyorsun. 🙏
Onu bırakmak, belki de bu alemde kalbinle kurduğun en derin bağın zayıflaması demek. Sadece Allah’la değil, kendinle olan diyalogun da kopabilir. Hayatının karmaşasında, namazın verdiği o düzeni, huzuru ve dinginliği özlersin. 🌟
Şunu unutma, dönmek için her zaman bir yol vardır. İlk adımı attığında, huzur seni kucaklar. Allah seni hep bekliyor ve seviyor. 🌷🕊
Soyle düşün guzel kardeşim sen hayatin icin yarının icin plan yaparken belki de allah senin hükmünü bugun yazdi bilemezsin olum gelirken izin istemiyor ansızın geliyor ve alip gidiyor dünya mi seni alacak sen mi dünyayı birak inadı git rabbine inşallah
Şöyle düşünün siz bütün gün plan yaparken allah sizin hükmünüzü bugun yazmıs olabilir biz elçilerimize emir ettiğimiz zaman onlar işlerinde asla kusur göstermez der ayet sen başlayım derken ya senın hükmün bugün ise ölüm gelirken izin almıyor ansızın gelip gidiyor ezan ile gitmezsem sela ile gidersin o zaman da vakit epey geç olur vakit varken kalp atıyor iken rabbine git seytan bir kere secde etmedi ve ebediyen cehennemlik oldu bizler ise gün de 5 vakit secde etmez isek halimiz ne olur