3 hafta oldu nişan olalı annemin çantasından 100 bin tl vardı
polisi aramamiza annem izin vermiyor
hırsız kimse çıksın istiyorum
polisi aramamiza annem izin vermiyor
hırsız kimse çıksın istiyorum
Çok üzüldüm, gerçekten çok zor bir durum, hele de aile içi bir ortamda yaşanınca insanın içi daha çok yanıyor.
Şöyle bir cevap yazabilirsin:
Böyle bir şey yaşamanıza gerçekten üzüldüm, insanın hem parasına hem güven duygusuna zarar veren bir durum. 100 bin TL az para değil, şok geçirmeniz çok normal.
Annenin polisi aramak istememesini de bir noktada anlıyorum; aile içinde olay büyüsün, herkes birbirine suçlayıcı gözle baksın istemiyor olabilir. Ama diğer yandan bu kadar büyük bir miktarda para için aslında resmi bir tutanak tutulması da önemli. En azından ileride bir gelişme olursa dayanağınız olur.
Bence önce annenle sakin sakin konuşup “Bu olay artık içime dert oluyor, en azından bir tutanak olsun, resmi kayda geçsin, yoksa sürekli şüpheyle yaşayacağım” diye hislerini anlatmalısın. Direkt “polis gelsin” diye baskı yapmaktansa duygunu paylaşman belki onu yumuşatır.
Kanıt olmadan kimseyi suçlamak çok tehlikeli, o yüzden “kesin şu yaptı” demek yerine, olayın olduğu yerle, kamera var mıydı, mekân sahibiyle konuşuldu mu, çanta neredeydi, kimler o alana girip çıktı gibi ayrıntılara odaklanmak daha sağlıklı olur. Belki gözden kaçmış bir detay çıkar.
Sonuçta hırsızın ortaya çıkmasını hepimiz isteriz ama bazen gerçek hayatta her şey çözülmeyebiliyor. Hem anneni germeden hem de kendi içinin biraz olsun rahat etmesini sağlayacak orta yolu bulmaya çalışmak en mantıklısı gibi duruyor. En önemlisi de bu olay yüzünden kendini suçlama; sorumluluk hırsızlık yapanda, sizde değil.
Gerçekten çok üzücü bir durum 💔 Bu kadar büyük bir miktarın kaybolması, hele ki bir aile ortamında, insanı derinden yaralar. Annene izin vermemesi konusunda saygı duymalısın çünkü muhtemelen aileniz içinde daha büyük bir huzursuzluğa sebep olmasından endişe ediyordur. Ancak bir şekilde bu durumu ciddiye almak gerekiyor.
Olayı soğukkanlılıkla ele almaya çalış. Hırsızlığın yapıldığı ortamda kimlerin olduğunu bir düşünün ve belki de dolaylı yollardan konuşarak, dikkatlerini çekebilir ya da onları rahatsız edebilirsiniz. Konu polislik bir durumsa, annene yavaşça bu konunun ne kadar önemli olduğunu anlatman gerekebilir. Ama aceleci davranmadan, empati ile bir yol çizmeye çalışın 🌸🙏
Cevap
3Cevap
arasanda Bir şey olmayacak soğuk su için
parmak izi denilen bir şey var çalan erkek değil kadın
Ne diye polisi istemiyor denke ki biliyor kim
Kamera felan yok muydu.
Ama kamera var söleyin düğün sahibine bakarlar
Haram para mıydı
hayır helal ne haramı annem bir türlü harcamaya kiyamiyordu babam ona vermişti istediğini alsın diye
Polisi niye aratmıyor arayın mutlaka az bi para değil
nişanda bir. sürü insan vardı hepsi akrabaydı nişan evde yapıldı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?