Gizli Üye(30-35)6 ayYaklaşık bir yıl önce bir arkadaşımın hikâyesi vardı; işyerinde uzun zamandır tanıştığı bir erkek arkadaşıyla arasında sürekli bir yakınlık vardı ama ikisi de ilk adımı atmaktan çekiniyordu. Bir gün, arkadaşım dayanamadı ve doğrudan o adımı attı. Sadece bir mesaj gönderdi, davet etti ve gerisi geldi. O an fark ettim ki, artık ilk adımı atmak sadece erkeklerin sorumluluğu değil; kadınlar da kendi cesaretlerini kullanarak ilişkiyi başlatabiliyorlar. Bence günümüzde sosyal normlar ve toplumdaki cinsiyet rolleri değişiyor. Kadınlar artık kendi duygularını ifade etmekte daha rahatlar; ilgi duydukları kişiye mesaj atmak, buluşma teklif etmek veya bir adım öne geçmek konusunda daha girişkenler. Bu, sadece cesaret değil, aynı zamanda eşitlik ve özgüven göstergesi. Tabii bu her zaman herkes için geçerli değil; hâlâ bazı ilişkilerde erkeklerin adım atması bekleniyor. Ama gözlemlerim ve çevremdeki örnekler, kadınların daha aktif ve inisiyatif alıcı hale geldiğini gösteriyor. Bu durum hem ilişkileri hızlandırıyor hem de karşılıklı iletişimi güçlendiriyor. Sonuçta, ilk adımı kim atarsa atsın, önemli olan niyetin samimi olması ve karşı tarafın da bunu rahatça kabul edebilmesi. Eskiden belki toplumun dayattığı kurallar yüzünden kadınlar çekiniyordu, şimdi ise cesaret ve özgüven ön planda.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.
6 ayHenüz 'daha çok' safhasına gelmiş değiliz.
Geçmiş yıllarla kıyaslarsak fark edilir bir artış var tabii ama denklik çizgisinden çok çok uzaktayız hala. Çevremde hiçbir kadınla şansını denememiş erkek yok denecek kadar azken, denemiş kadın da oldukça az.
Nesillerdir kadınlara erkeklerin kendisine gelmesi, erkeklereyse elde etmek için kadınları kovalaması gerektiği öğretilmiş ve bu öyle bir gecede değişecek bir şey değil.20 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayArtık mı bilmem ama günümüz beylerinde hakkaten iş yok. Kafalar karışık, roller allak bullak. Kadında ipleri eline almazsa bir cacık olmayacağını bildiği için girişken davranmak zorunda kalıyor diyelim. Ilk kurşunu da biz atıyoruz, son tokadı da biz indiriyoruz adeta.
31 Yorumla
- Aile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı.
6 ayErkeklerin cesareti olmayınca mecburen cesur kızlarımız ilk adımı atıyor.
Bence erkekler kendinden utansın artık. Bu kadar dişillik çok utanç verici.
Kadınları da eril olmaya zorluyorlar.
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Kadınların ilk adımı atması, günümüzde giderek daha yaygın hale geliyor. 🙂 Toplumda cinsiyet rolleri konusunda bazı tabular yavaş yavaş yıkılıyor ve bu da kadınlara cesaret veriyor. Özellikle modern ilişkilerde, inisiyatif almak ve duygularını açıkça ifade etmek kadınlar için özgüvenli bir adım oluyor. 🌼
Senin de böyle düşündüğünü hissediyorum. Aslında ilk adım kimin attığından çok, bu süreçte her iki tarafın da kendini rahat hissetmesi önemli. Eğer hislerin varsa, neden bekleyesin ki? 💌 Kendini ifade etmekten çekinme, cesur olmanın hiçbir zararı yok. 💪✨10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
132Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.
u 6 aykadınlar yakışıklı ve parası olanlara adım atıyor direk. artık çok basitleştiler
90 Yorumla Yıllardır erkekler yapıyordu bu işi
ama genel bi kararla
artık kızlara kadınlara bırakıldı
artık onlar gelip teklif edip yemeğe falan çıkarıyor
Arabasına bindirip gezdiriyor :D
00 YorumlaCinsiyetlere görevler atamayı bırakıp düzgün bir şekilde iletişim kurulmaya insanı yönden bakıp insan olarak yaşamaya başlamaya ne zaman başlarız o zaman bazı şeyler değişir. Kadını erkeği olmaz aşkın.
00 YorumlaBazı kadınlar paraya baktıkları için parasız erkeği beğenmiyorlar ondan sonra da paraya değil karaktere bakan kadınlar da onlar yüzünden yanıyor malasef böyle
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 355 cevap paylaştı.
6 ayİlk adımı atıyorum , sonra kız diyor ki sen bütün kızlara yazıyor musun böyle? Şüphe duyuyor yani.
Ondan sonra bende soğumaya başlıyorum biranda. Konuşma isteği bile gelmiyor bana ondan sonra.028 Yorumla- 6 ay
Basitsinizzzzzz
- 6 ay
Neden basitim açıklar mısınız
- 6 ay
Çünki aynı anda 16728 kişiyle bakışıp flörtleşiyorsunuz
- 6 ay
Nasıl yani? Nereden çıkardınız bunu 🤣🤣😅
- 6 ay
😒
- 6 ay
Noldu ki 🤔 .
Hemi siz gelip bana hakaret ediyorsunuz sonra gözünüzü deviriyorsunuz.
- 6 ay
Bişi sorcam, tanımadıgın bir kadına yaklaşıp tanışman için gerekli şartları söyle bana 😀
- 6 ay
Ahlaklı, edepli, anlayışlı olması, makyaj yapmaması yeterli benim için
- 6 ay
Yani baya özgüvensiz ve kompleksliyim diyosun😀😀
- 6 ay
Ozguvensizlikle ne alaka?
Komplekslide değilim ayrıca - 6 ay
Güzel de olmasını istemessin demi😀 yani etrafında başka seçenek olmasınki sana muhtaç olsun
- 6 ay
Allahin yarattığı yüzü beğenmeyip daha güzel olma arzusu bir nevi memnuniyetsizliktir. Yani Allah'tan razı ve memnun değildir bu kişiler.
Ben duru güzel olan kızları seviyorum - 6 ay
Anladım aşko 😀
- 6 ay
Anlayamadiniz beni. Anlayamazsınız da.
- 6 ay
Yok yok çok iyi anladım 😀
- 6 ay
Siz benim yorumuma neden yanıt verdiniz? Benim moralimi bozmak için mi
- 6 ay
Evet 😀
- 6 ay
Neden peki
- 6 ay
Çünki kadınlardan tiksinsiğini yazmışsın sinir oldum
- 6 ay
Nerede yazmışım
- 6 ay
Ben öyle bir şey yazmadım
- 6 ay
Soğudum demişsin aynı şey
- 6 ay
Ben ön yargılı olduğu için soğuyorum dedim.
Ön yargılı kişilere karşı bi soğuma geliyor bana.
- 6 ay
Neyse tamam dediğin doğru hanımefendi.
Ben eziğin tekiyim , asosyalim, özgüvensizim.
Siz haklısınız ben haksizim.
Kusura bakmayın olur mu? - 6 ay
Benden sana bi tavsiye, etrafında seçenek olmadıgı için sana gelen değil, etrafında binlerce seçenek olmasına ragmen senle olmayı seçen kişiyle beraber ol, yani birini seviyorsan ona kelepçe değil kanat tak, uça bildiği halde hala yanında kalıyorsa o zaman sana ait demekdir
- 6 ay
Ne sevenim var nede sevdiğim. - 6 ay
Kanat taktıklarım uçtu zaten.
Neyse hanımefendi sizinle sohbet beni yeteri kadar moralimi bozdu.
Teşekkür ederim hanımefendi önerileriniz için.
- 6 ay
İyi geceler
6 ayBence artık bu işin kadın erkeği Yok ya kimi seviyorsa duygularından eminsen sevdiğini söylesin ama şöyle bir şey ki duygular yerine bazen de mantık kullanmak her zaman iyidir
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 852 cevap paylaştı. Yani biz bazen çok utangac bazense tam emin olamıyoz bide sapık sanmayın die geri adımda duruyoz acılmak deilde bi yol gösterseniz zatı bizde adımı koşmaya ceviririz
00 YorumlaNerdeyse evet. Sinyalden de anlamıyor artık erkekler
32 Yorumla
6 ayKim adım atarsa atsın kim kime nasipse, kimin kısmetinde ve kaderinde kim varsa er geç bir araya yine gelirler.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,7b cevap paylaştı.
6 ayBenim için sıkıntı yok. Beğenirsem adımımı atarım, çekinmem
20 Yorumla Aile & Toplum konusunda 454 cevap paylaştı. Bazı erkek salağa kızlar yüzünden bu böyle olmaya başladı
20 Yorumla
6 ayÇevremde çok görüyorum evet bi erkeğin peşinden koşan kızları asla öyle olmam sevsem bile kaçarım
03 Yorumla- 6 ay
Sen nasıl birini istersin?
- 6 ay
@Sayğılıbey dürüst
- 6 ay
Peşinden koşmak vs deyimi herkes için değişebilir ama bazen birini kazanmak için atılan adım da kıymetli oluyor. Malumdur Hz. Hatice peygamber efendimize ilk adımı atmıştı. Evet insan diyebilir ki peygamber gibi biri mi var, ona bakarsak Hz. Hatice gibi bir bayan da yok. Ancak onlar örnek alınacak kıymetli şahsiyetlerdir...
- Aile & Toplum konusunda 404 cevap paylaştı.
6 ayEvet erkekler her şey ayağına gelmesine alışık oldukları için adım atmayı bile unuttular. Bu da kadınlara kaldı maalesef
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. ilişkiyi her zaman kadın başlatır zaten. adım, yürüme, koşma artık adına her ne denirse densin ilişkiyi başlatan hep kadındır zaten.
01 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 773 cevap paylaştı.
6 ayŞöyle bir cevap vereyim. Kime teklif ettiysem reddedildim. Uzun yıllardır bırak teklif etmeyi konuşmaya bile cesaret edemiyorum.
00 Yorumla
6 ayEvet çünkü erkekler prenses olmuş artık
etrafa bakıyorum ya hiçmi düzgün erkek gibi arkek olmaz herkes dişil geliyor bana013 Yorumla- 6 ay
Ne oldu kız alındın mı küstün mü bana oyy oyy kıyamam sana sen ne güzel öyle kırılgan narin çıtı pıtı birşeysin kız öyle Allah kocana bağışlasın seni
- 6 ay
Sizde erkek olun azıcık bizi bahane etmeyin erkekliğini koruyun benim yüzünden kız olduysan bu senin iradenin sorunu kanka brnim değil
- 6 ay
Vallahi komikmiiym bilemem ama sizden daha erkeğim abissi
- 6 ay
Karım sensin kendine sabır dilemen güzel bir şey
- 6 ay
Valla siz dişil erkekler gibi sakin narin kırılgan olamıyorum
- 6 ay
Daha yapmadım ya ablası seneye inşallah
- 6 ay
Saol ablası darısı başına
6 ayHayır toplumsal cinsiyet rollerine göre uydurulmuş saçmalıklar olan eril ve dişil enerjiye inandıkları için atmazlar.
00 Yorumla
6 ayBeğendiği erkeğin parası varsa arabası motoru var rahatı yerindeyse hiç utanıp çekinmeden atabiliyorlar
017 Yorumla- 6 ay
yoo tam tersine asıl öylesine atmayız çünkü zaten kendini bişey sanıyordur. o gelsin sunsun imkanlarını yani yoksa ne önemi var imkanlarının. öylesine özellikle köpek çekeriz
- 6 ay
Birinin üstüne yıkılmak için siz koşa koşa adım atarsınız cilve yaparsınız
- 6 ay
çekemeyen anten taksın afkurma
- 6 ay
hiçbir erkeğe değmez resmen iftira atıyosun
- 6 ay
Yooo çevremde çokca itiraflar görüyorum kızlardan böyle arabalı motorlu erkeklere. d
- 6 ay
Çocuğa değil bildiğin arabaya motora itiraf atıyorlar hatta Instagram sayfasında 😄
- 6 ay
eeee arabaya iltifat ediyorlarsa nolmuş? ben de etmiştim arabayı beğendiğim için ve çocuk umrumda bile değildi araba güzeldi o kadar. çocuk da ona dm atmayacağımı anlayınca bir süre sonra beni unf etmişti hchjdvkv. yani kasmayın bu kadar. bir erkeğe iltifat ediyorsam ve yürüyorsam bu sadece onu yemlemek içindir yani tuzak kurmuşumdur.
- 6 ay
Ucuz insanlar ucuz numaralar diyorsun türk kızı şaşırtsana bir kere. d
- 6 ay
sen kendine bak zoruna gitmesi senin problemin. kudurmaya devam et
- 6 ay
türk kızının bokunu ye sen bizim gibisi yok bizi haketmiyorsunuz aşağılık kompleksli zavallı ortadoğu çomarı türk erkekleri :D
- 6 ay
Benim sevgilim var zaten sen kudur. d
- 6 ay
Üstelik onun tırnağı etmezsiniz 🙃
- 6 ay
Onu görsen kendine kadın demezsin
- 6 ay
hayalindeki kadınla yüzünü bile görmedğin biri yarışamaz tabi sen de haklısın bir de övünüyor kompleksli. incelsin işte çok belli
- 6 ay
Çatlaa ağlaaa
- 6 ay
Kezban
- 6 ay
Sen bizimle deyılsın evde kaldın. d
6 ayEvet. Adım agqn kadının dolu bi tarafı bar çünkü, boş kadın da melül melül bekler.
10 YorumlaVala kimsenin bir adım attığı yok yalan dolan ilişkiler hep
10 Yorumla
6 ayLan cevaplara bak 90 tane abaza cevap vermiş 30 kız anca var. Sende öyle bir şeyin ihtimali var mı?
10 YorumlaBana pek öyle gelmiyor çoğunluk hala ilk adımı erkeğin atması gerektiğini düşünüyor
00 YorumlaNerde hani şehirde Hamdi semptte açık adres versenize ya 😂😂😂
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı. Hiç öylesine denk gelmedim, bu soruya olumlu yanıt veremem 😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,8b cevap paylaştı.
6 ayEvet erkek adım atınca sapık sayılıyor O yüzden öyle
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 845 cevap paylaştı. Hele paralı adam görsünler de bak ilk adımıda son adımıda atar bu kadınlar yaşadık gördük
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı. Adımı mı attım daha da bir erkeğe adım felan atmam ben aşka da küstüm zaten hadi eyw.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 514 cevap paylaştı.
6 ayBen hıc ilk adım atmadım fıkır sahıbı degılım bu konuda
00 Yorumla
6 ayBulan bulduğunu girbaclasin ötesine aklım ermez benim
00 YorumlaHala erkekler çoğunlukta ama ilk adımı atan cesur kadınların sayısında da artış var
00 Yorumla
6 ayÖyle olsa dahi bunu kadınlar istedi herşeyi erkeklere bağlamayın
00 Yorumla
6 ayÖyle de bir adım atıyorlarlar ki yorumda bazı kızlar Yoo demiş güldüm sadece 😂😂
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
6 ayevet son ilişkilerimde hep öyle oldu 18-23 arası kızlar daha cesaretliler
00 Yorumla
6 ayErkek adım atar kadın naz yapar
Kadın adim atar erkek hemen atlar00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 415 cevap paylaştı.
6 ayKadınlar artık istediğini alınca ya engel atar ya da başkasına geçer devir değişti
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 496 cevap paylaştı.
6 ayİlk adımı atmayan kadında hani ne bileyim
Kadınım demesin be🤪😂🤣04 Yorumla- 6 ay
oldu kadınlar da enayiydi sizin keyfinize oynayacak. siz atmazsanız kadın da atmaz olur biter
- 6 ay
Espiri yeteneğiniz yok sanırım?
Bu konuda gelişiminizi tamamlamamış gibisiniz
- 6 ay
ben bilmem
- 6 ay
Yani 🤔
6 ayErkeklerin adı çıktı sapık diye adım atmaktan korkar hale geldik
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,9b cevap paylaştı. Tavşan kaç, tazı tut oyunu hala devam ediyor. Bence kimin başlattığının önemi yok.
00 Yorumla
6 ayAtın lütfen ya böylece görüldü yeme stresinden kurtulmuş oluruz ltfen buyrun
05 Yorumla- 6 ay
oldu enayiydik
- 6 ay
@allnightlonggg bilemezsin belkide :d
- 6 ay
he bekle
- 6 ay
@allnightlonggg özellikle senden bekliyorum yaz mutlaka. d
- 6 ay
çok beklersin
Elbette yeterki adam zengin yakisikli olsun gerisi önemli degil
01 Yorumla- 6 ay
yok öyle bişey zengin yakışıklı kimmiş
Aile & Toplum konusunda 322 cevap paylaştı. Kim hoşlanıyorsa o atmalı kadın veya erkek atmalı diye bir öncelik yok
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 618 cevap paylaştı. evet kadınlardan da geliyor açıkçası ama sanalda oluyor reelde cesaretli değiller
00 Yorumla
6 ayValla ben ilk adım atan kadın görmedim yalan yok benim çevremde hala erkekler adim atıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayHayir ilk adimi atan kadın basitleşir. Doğanin dengesine ters hareket etme. Kaybeden olursun
20 Yorumlaşu an güzel çirkin fark etmiyor. Aşırı çirkin kadınlar bile kendini güzel sanıyor. Asıl güzellik insanın içi ama bunun değerini bilen pek fazla insan kalmadı.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 aySen rahat ol öyle kızları taş çatlasa bir daha bulamazlar.😭🤧👍
11 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
6 ayErkek zengin değilse, maddi açıdan durumu kötüyse ilk adımı hayatta atmazlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)6 ayDaha mantıklı değilmi, günde binlerce mesaj alan biri benim attığım adımımı görücek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)6 ayHayir sadece yakisiklilara atan oluyor yakisikli da az zaten
00 YorumlaBence öyle normal olarak erkeğin atması gerekir ancak bu dönemde erkekler daha pasif kadınlar daha aktif olmuş durumda tabi erkekten erkeğe degisir
00 YorumlaBence ilk adımı kimin atiginin bı önemi yok mevzu nasıl ilerliyor o
10 Yorumla
6 ayBence ilk adıma çok takılmamak gerek kadında atabilir erkekte
10 Yorumla
6 ayKim daha çok seviyorsa o atiyor ama her zaman için ilk adımı erkek atmalı
10 Yorumlaİlk adımı kadına çok attırdık. Ama genelde erkek atar
00 Yorumla
6 ay6 yıllık ilişkimde ilk adımı ben atmıştım maalesef LSĞSLSĞQÇSPLD
00 Yorumla
6 aysanırım evet, ilk adımı bende attım. diğerlerini çok iyi bilmiyorum ama.
00 Yorumla
6 ayNe yazık ki evet
Erkek adım atsa Tacizci sapık damgası alıyor00 YorumlaBence ilk adımı kadınlar atmalı malesefki biz erkekler olarak sapık damgası yemek istemiyoruz
02 Yorumla- 6 ay
ilk adimi atan kadini genel olarak cepte görüyorlar ama maalesef
Erkegin maddi durumu iyiyse ilk adimi genelde kizlar atiyor bu zamanda
01 Yorumla- 6 ay
fakir olduğun için öyle sanıyorsun
6 ayinşallah öyle bir enayilik yapmıyorlardır ya
04 Yorumla- 6 ay
Nasıl
- 6 ay
@Geologicalengineer ne demek nasıl. anladın işte
- 6 ay
İlk adımı atarak yani