En son ne zaman dua edip Allah'tan bir şey istediniz? Ben 7-8 ay olmuştur artık etmiyorum etsemde kabul olmuyor çünkü boş umutlarla kendimi kandırmayı bıraktım.

En son ne zaman dua edip Allah'tan bir şey istediniz? Ben 7-8 ay olmuştur artık etmiyorum etsemde kabul olmuyor çünkü boş umutlarla kendimi kandırmayı bıraktım.

Her gün ediyorum duayı ben beklentiye kapılmıyorum artık Allah isterse önüne getiriyor ve bu en hayırlısı olur İnan bana, bu ne bunu mı bana layık gördün dersin ama senin için en iyisinin o olduğunu anlarsın.
Boşa umut etmekten yoruldum
Ben dua ettim ve 2 kez kabul oldu biliyor musun? Yemin ederim. Ama ikinci duayı eksik dua ettim kabul oldu ama daha doğru dua etseydim çok daha iyi olacaktı. Allahtan umudunu kaybetme
Ben Allah’a dua etmeyi, Doğu Türkistan’ı Filistin’i gördüğüm zaman bıraktım.
Dua etmek, aslında sadece istemek değil, içsel bir bağ kurmak, dileklerimizi ve duygularımızı paylaşmaktır. Duaların kabul olup olmaması, bazen bizim beklentilerimize uymasa da, her duanın anlamlı bir etkisi vardır. Umudunu yitirmiş olman kalbinde bir yorgunluk yaratmış olabilir ama unutma, dualar sadece sonuç için değil, aynı zamanda huzur bulmak ve içsel güç toplamak içindir. ❤✨ Tekrar niyet ederek, belki bu kez sadece şükretmek için dua etmeyi deneyebilirsin. 🌸
Cevap
5Cevap
Hakan Alkan in videolarını izle tam bu konuyla alakalı
Üşeniyorum
Şimdi uşenirsen sonra hiç kalkamazsın. Zaman şimdi başlama zamanı
12 yaşımdan beri etmedim
Her zaman nispeten aydın bir kişiliğe sahiptim.
Her gün namazlardan sonra dua ediyorum
Ne güzel💚 artık dışarı çıkıyorsun dimi?
Ne suç işledin de kendine hapis hayatı yaşatıyorsun?
Utangaç çekingen içime kapanık açılamadım kendimi hep geri çektim eve kapandım sosyalleşemedim öz güvenim sosyal ve iletişim becerilerim gelişmedi çok pasif kaldım kendimi hayata karşı yetersiz güçsüz hissediyorum gençliğim hep eve kapalı geçti yaşım ilerledikçe her şey daha da zorlaştı hayatın dışında kaldım maalesef ömrümü evde tüketiyorum iş hayatı aşk hayatı sosyal hayat hepsine uzak kaldım
Hiçbir suç işlememene rağmen kendine hapis hayatı yaşatmışsın. Bu senin kendine karşı yaptığın en büyük suç olmuş. Bak hapislerde binlerce insan var, hiçbiri dışarı çıkamıyor özgürlükleri elinden alınmış çünkü suçlular. Suç işlemişler, bu yüzden cezasını çekiyorlar. Sen hiçbir suç işlemedin, o katillerden tecavüzcülerden bir farkın olmasın mı? Onların çektiği cezanın aynısını mı çekmek istiyorsun? Ama sen onlar gibi değilsin, suç işlemedin. Ama kendi hayatını onlarınkine benzetiyorsun.
Ben bu tutsaklığı kendime isteyerek yaşatmadım ben de isterdim özgürlüğümü hissetmek yaşamak ama olmadı beceremedim utangaçlık çekingenlik öz güvensizlik hayatımı her yönden olumsuz etkiledi çocukluğumdan beri bu sorunu aşamıyorum çocukken daha iyidim sokağa çıkıyordum okula gidiyordum ama yaşım ilerledikçe kendimi tamamen kapattım ergenlik ve gençlik dönemlerim ziyan oldu hayatı kaçırdım en güzel yaşlarım evde yalnız mutsuz geçti hayatın güzelliklerinden mahrum kaldım özgürlüğümü hissedemedim gençliğimi yaşayamadım hayatın içinde olamadım bu yaşıma kadar aşmaya çalıştım hâlâ çalışıyorum ama başaramıyorum yaşlandıkça her şey iyice zorlaştı hayata karşı çok güçsüz kaldım herşeye geç kaldım senelerdir pişmanlık çaresizlik hissediyorum maalesef böylece yaşlanıyorum
Senin en büyük sorunun insanların ne düşündüğünü AŞIRI umursamak ve kalbinde Allah’ın gücünü ve sevgisini hissetmemek. İnsanlardan mı korkuyorsun? Yanına çakı al, saldıran olursa kendini savun. Savunmasız gezmek zorunda değilsin bu 1. Eğer evde yıllarca kaldıysan ve kalmaya devam edersen, insanlar sana deli diyecek ve maalesef gerçekten delirebilirsin. Akıl hastası olmak mı istiyorsun? Doğruyla yanlışı ayırt edemeyecek hale düşmek mi? Herkes tarafından tiksinilmek mi? Acınılmak mı? O zaman böyle devam et.
Ve son olarak, en azından haftada 1 dışarı çıkmak insanın fıtratındandır ki Allah her Cuma dışarı çıkıp insanlarla beraber camide namaz kılmayı emretmiş. Bütün hafta evinde kıl istiyorsan, ama 1 gün dışarı çıkmak camiye gitmek ZORUNDASIN demiş. Bu fıtrattandır, olması gerekendir. Anlaşılan o ki sen yıllardır hiç Cuma namazına da gitmemişsin. Ve maalesef 3 defa Cuma’ya gitmeyen kişinin Allah kalbini mühürler, bunu Peygamber söylüyor. Belki bu sıkıntılı durumdan çıkamamanın sebebi de budur, iyi düşün. Doğruyla yanlışı ayırt etmeye başla, yoksa ayırt edemeyecek hale düşeceksin. Bu günleri bile arayacaksın.
Allah'ın gücünü sevgisini hissediyorum Allah'a olan inancım ve güvenim sonsuz insanların ne düşündüğünü de artık umursamıyorum evet insanlardan dışarıdaki hayattan korkuyorum kendimi yetersiz güçsüz hissediyorum bu bir gerçek insanların bana acıması benim hakkımda yanlış düşünmeleri de umrumda değil ben cuma namazlarına gidiyorum evet bazen gitmediğim oluyor ama genellikle gidiyorum hayatta ramazanda her gün teravihe bile gidiyorum ama camiden çıkınca dışarıda durmuyorum hemen eve dönüyorum ve maalesef hiç dışarı çıkmıyorum çarşıya pazara markete avmye alışverişe parka doğaya gezmeye eğlenmeye hiçbir yere gidemiyorum yılda bir kaç kez markette gittiğim oluyor ama maalesef her sene her gün evdeyim gençliğimi hep evde geçirdim ve hâlâ hayatımı evde yaşamaya devam ediyorum yıllar böyle geçip gidiyor hep aynıyım her sene aynıyım hiçbir şey değişmiyor sadece yaşlanıyorum
Aklıma her geldiğind erderim
yanlış düşünüyorsun. sen etmeye devam et
Gerek yok.
İyi etme allah allah ya djdjdj
Etmicem ağla
Yav kendine edecektin ben niye ağlıyorum aaaa jfjdjs
AĞLA BANANE😌
3 gün sonra gelen dua perileri ndjcjdjd git başımdan ya aaa
CRYYYYYYYYYY LOSERRRRRRRRRR😌😌😌😌😌GTFO
Olur ya nasipse
her gun ediyorum
Birkaç gün önce