Emine Ülker Tarhan gibi. Hukuk kazanmak kolay yapabilirim zaten bu yıl hedefim bu lakin siyaset için ne yapmam gerekiyor tam olarak bilmiyorum en büyük hayallerimden biri o meclise girip garibanları, Türk milletini en iyi şekilde temsil edebilmek amacım para , pul, şan şöhret değil bu dünyaya geldim boş gitmek istemiyorum birilerine dokunmak istiyorum iyi anlamda
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Pislik hissettiriyor iğrenç ve iki yüzlü insanlara sövemiyorsun sayın diye başlıyorsun hangi parti olursa olsun hepsi pislik bireysel olarak yalnız kalırsın seni paramparça yaparlar hiç bulaşma mafyacılık oyna daha temiz hissedersin
Abi bilmiyorum ama beni buraya çeken bir şeyler var hissediyorum hem herkes böyle olursa erdemli devlet nasıl olacak?
Devlet herzaman kendini düşünen bi babadır iyi ve saf duygularınla girersin sonra temiz ideolojilerini ifa etmek için pislik bi yola girersin sonra ilerler biyerlere gelirsin geldiğinde heryerin pisliktir ve telafisi mümkün olmayan şeyler yapmışsındır ve içindeki saflık masumiyet bitmiştir siyasal 4. Sınıfta terkettim ben okulu ve siyaset psikoloji sosyoloji algı manipülasyon hitabet tarih edebiyat okumadığım kitap kalmadı donanımlı şekilde ilerlemiştim bilim olarak yani o yüzden diyorum hiç bulaşma
İnançlı bir insan mısın bilmiyorum ama ben tevafuk kavramına çok inanırım yaşadığım şeyler bana işaret gibi geldi ve yolumun hukuk ve siyaset olduğunu düşünmeye başladım belki ben kuruyorum belki işaret tevafuk yok lakin kalbim kıpır kıpır oluyor , daha motive oluyorum hukuk için, siyaset için yapmam gereken adımları atarken.
1 Türkiye'de adalet yok
2 Siyaset pis
3 adım attığın yerde hukuk bürosu var çoğu aç
4 Siyasetten para kazanamazsın
5 Gittiğin yol yanlış
6 Amaç para kazanmaksa ticaret yap
7 Ticarette para kazanamayan kişileri zeki olarak görmez siyasiler ve siyaset zihin oyunudur
8 Tayyip ilk başbakan olduğundaki haline bak şimdiki haline bak sana en az diyorum 1 yılda 10 sene yaşlanır yıpranırsın
9 ilerlemek için haksız yere saldırırsın birilerine siyaset çünkü sonra sen çıkarsın zirveye başkaları sana saldırır bunlarla uğraşırken de işinide en başarılı şekilde yapman gerekir
10 Mutlu mesut yaşamak varken neden toplumla uğraşıyorsun Türk toplumunun erkekleri sapık kadınları da şeytandır bu insanlar için mücadele etmene değmez
E Atatürk neden yaptı, Fatih neden gemileri karadan yürüttü, Yusuf neden kuyudan çıktı? Her dönemin kötü kavimleri, insanları olur gemiye binenler kurtulur ki gemide zaten o kadar büyük değildir. Amacım para olsa güzel bir kızım her türlü kazanırdım lakin ben insanlara dokunmak istiyorum Türk toplumunun erkekleri sapık, kadınları şeytan diyorsun ama yine o toplumda karnı aç , kimsesizlerde var onları kim koruyacak? Her şeyi Allah'a bırakılsaydı yüce yaradan neden Yusuf'u Kuyuda, Yunusu balığın içinde bırakmadı?
Bunları siyasete girmedende yaparsın fatih gemileri karadan yürütürken bilime ve inancına dayandı fakirlere gene yardım et ve son olarak Atatürk bu ülkeyi kurtarmadı biz hala işgal altındayız bazı tohumlar atılınca hemen filizlenmez işgal altında olsak ne olurdu düşünelim
1 başımızdaki padişahı linçler söverdik oldumu evet
2 ismimizi değiştirirdik devletin oldu mu? Evet
3 dinimizi değiştirirdik inancımız olmazdı oldu mu? evet
4 alfabemizi değiştirirdik geçmiş tarihi okuyamazdık oldu mu evet
5 bizi işgal eden devletlerin kanunlarını alırdık aldık mı evet
6 beceriksiz bi nesil yetişirdi oldu mu evet
7 insanlarda ahlak olmazdı her pislik rezillik ayyuka çıkardı oldu mu evet
8 eskiden içenlere rezil gözüyle bakılırdı şimdi saygı duyuluyor evet içiyorum bende saygı görüyorum
9 halk okuma yazma bilmiyor cahil cahile seçme seçilme hakkı verdin sonuç ne?
10 demokrasi geldi diyorsun aydın belediyesini CHP kazandı ama başkan AKP'ye geçti neresi demokrasi?
11 AKP'nin iyi yaptığı işleri İngilizlerle iş birliği yaparak hainlik eden CHP iktidar olduğunda bu ülkeye ne verebilir?
12 gene benim dediğim şeye çıkıyor iyi niyetlerle girip kieleneceksin güzel bi yüzüm var diyosun git hayatını yaşa ve kendini kurtar sonra insanlara yardım edersin
Ben hayatı yaşamak için gelseydim annem bana hamile kaldığı vakit bu çocuğun yaşayacağı bir çile veya görev var diye ağlamazdı kafamı karıştıran nokta bu aslında hem ben inançlı biri olduğum için istiyorum çünkü beni hukuk ve siyasete çeken bir inanç var içimde. Biliyorum kirli bir yer, kurtlar sofrası ama ben galiba kararlıyım
Seni vazgeçirmeye çalışmıycam yola çıkınca dönersen dönek derim aldığın darbelere rağmen ne kadar ilerleyeceksin görelim 👍
Allah yolumdan döndürmesin , saflık kaybolmasın öyle olduğu an yolum bana bataklık olsun ilerleyemeyeyim öyle ilerlemeyi ben neyleyim.
Senle 5 yıl sonra konuşalım bu yazıları da SS al ilerlerken arada bakarsın
Ölüm var ama garantisini veremem ;)
Akıllı insan kendi kaderini kendi çizer Allah sadece senin seçimlerini görür ve onu yazar
Kader ve kazaya iman?
İman etme demedim kaderci olma dedim
E müslümanım ben bu mümkün değil seni bilmem ama ben Türk ve Müslümanım kazaya, kadere iman ederim.
İman etmek ayrı kaderimde var deyip herşeyi kabul etmek ayrı
Bir siyasi oluşuma gir kendini göster biraz da dalkavuk oldun mu hızla yükselirsin
Mansur Yavaşı beğeniyorum sadece siyasiler arasında dalkavukluk kolay iş girdiğim ortamda sevdiririm bakalım Bismillahirrahmanirrahim diyip başlayayım yavaştan hukuk gelir muhtemelen netler elhamdülillah güzel geliyor topluluklara falan katılırım, gençlik kollarına belki lakin dediğim gibi hiçbirine yakın hissetmiyorum Mansur Yavaş dışında
O zaman giriceğin kurum belli orada yıllarca çalışmıştım zamanında
CHP değil ama Mansur Yavaşı severim gerçekten onun yanına yaklasmam lazım ama nasıl olacak bilmiyorum
Önce partiye gir bir yönetime seçil sık sık ziyarete git
boş ver Hırsız falan olursun sonra 😂
Böyle denildiği için ülke bu halde değil mi?
Böyle denildiği için değil!
Bizim insanımız bir süre sonra güç zehirlenmesi yaşıyor hemen
Rolleniyor anladın mı tanrısal bir boyuta geçmiş gibi
KENDİSİ dışında kimseyi düşünmüyor düşünsene trafikte alkollü yakalanıyor
Ya sağa sola telefon eder mevki makam kullanırlar Yahut ta bilmem falanca Malum partinin üyesi ya da başkanıyım diye ayrıcalık ister!
Peki sorarım sana bu normal bir vatandaş olmasını değiştirir mi bi siyasetçi olması?
Zaten çaldıklarını tam söylemek istemiyorum bile
Çaycısı bile avrupalarda mal mülk sahibi sen neyden bahsediyorsun 😉
Beni tanımıyorsun bile belki de kendini betimledin bilemiyorum lakin ben zaten penceresiz bir evde doğdum başarılı bir sayisalci olmama rağmen okudum kitap ve yaşadığım bazı tevafuklardan etkilendim benim yolumun hukuk ve siyaset olduğunu çıkardım benim arkamda anam, babam yok kimsem yok neyleyim malı mülkü yıllarca itilmiş kakılmışım neyleyim statüyü yaparsam Allah için, Vatan için yaparım yoksa son kullanma tarihi olan faniler olduğumuzun bilincindeyim yıllarım yoğun bakım koridorlarında geçti ha bu arada penceresiz evdede mutlu olabiliyordum çok şükür.
😂😂😂😂😂🤣🤣🤣
Hay sen çok yaşa ben denize sıfır Bi yalıda doğdum
Görsen peh peh
Ben sen yaparsın demedim!
Ama güç zehirlenmesine dikkat çektim
Evet siyasi bakış açın mükemmel
İdeolojin baya Bi etkiledi beni
De!
Yakalayamadın
Hem söylesene bana?
Bu toprakların yüzde kaçı burjuva yüzde kaçı işçi sınıfı ve yoksul?
Hani penceresiz mutlu ev dedin ya 😉
E senin deyiminle bende lüks içinde büyümüş Bi burjuva çocuğuyum tabi senin deyiminle!
Ve bana söylediğin şeyi benim hakkımda kesin hüküm vererek söyledin 😉
Beni ne kadar TANIYORSUN...)?
Siz kızlar soruyor gibi bir sitede ümitli şekilde hedefini paylaşan bir gencin hedefini Küçüksüyorsunz sanki ulaşılmak istenen yoldan geçmişsiniz gibi benim gitmek istediğim yolu kötülüyorsun ben de çabalıyorum, arayış içindeyim ve sizi kısa sürede analiz ederek cevapladım , siz direkt hırsız olursun diyip kestirip attıniz. Neyse ki sizin gibi insanlar hep oldu, hep olacak. Sağlıcakla kalın umarım bir amaç edinirsiniz...
"Yanlış anlaşılmak istemem; benim amacım senin hedefini küçümsemek değildi, genel olarak siyaset yapma biçimindeki 'güç zehirlenmesi' riskine dikkat çekmekti. Zira bu, maalesef partiden bağımsız bir sistem sorunudur." Deseniz neyse ama kullandığın dil çok kaba iyi düşünemiyorum. Dokundugun nokta güzel toplumsal farkındalık lakin burada hedef bir şeyleri değiştirmek isteyen bir gencin umutları olmamalı. Beni ne kadar tanıyıp tanımadığın konusunu artık sana bırakıyorum. Ancak beni, seninle aynı değerleri taşımayan ya da sadece zenginlik peşinde koşan biri gibi yargılaman doğru değil. Benim hayallerim ve hedeflerim belli; yoksulluktan gelen biri olarak, makam/mülk için değil, Hukuk ve Siyaset yoluyla ülkeme hizmet etmek istiyorum.
Sadece üst kısmı okudum sende umarım hedefine ulaşırsın
!!! Küçümseme yok orada hemen yapıştırma lafı
Buna korkaklık derler! Bu bir ikinci
Husus ise bu topraklarda siyaset en karlı ve kirli İştir bu ise iki 😉 fazlasına gerek yok selametle 👍
Küçümseme yoksa geri kalanıda oku tıpkı başta dediğim gibi yargısız infaz yapıyorsunuz bu kaba algılanıyor hitabetiniz kaba, yanlış anlaşılmaya müsait.
Bu benim suçum değil!
Bu toplumu 20 yıldan fazladır sokak jargonu ile yöneten zatın Suçu dur!
Battık diyen çiftçiye ananı da al git diyen Zat'ın suçudur
Ülkeyi boydan boya babasının çiftliğine çevirenlerin suçudur
Eğitimi yargıyı sağlığı tepeden tırnağa ne varsa.
Muhalif olan herşeyi herkesi haklı haksız suaturanların suçudur benim değil!
Ben asi topraklarda büyümüş bir insanım
Dediklerim biraz sert gelebilir
Ama özür dilenecek derecede
Gerçeklerden soyut düşünceler değil
Haklılık payı olan isyanlarım var
Daha saymak isterdim de neyse
Ama yinede kusura Bakma Afedersin
Haklısın abi ne diyebilirim ki buna ama herkes aynı değildir birazda gemileri karadan yürütmeyi hayal et bu karamsarlık çok en azından benim yaşım çok genç benim için çok zararlı karamsar olursam motive olmam, motive olmazsam depresyonla mücadele ederim. Hem herkes böyle diyip kestirirse kötülerle kim uğraşacak hiç mi devran dönmeyecek? Hep mi başa firavunlar geçecek hiç mi Yusuf kuyudan çıkmayacak?
Yusuf devri çoktan kapandı!
Artık devir nemrutların devri
Sana tavsiyem che'nin hayatını oku
Anlamaya çalış emin ol adaleti vicdanı
Hiç tanımadığı insanlar uğruna kendini feda etmenin değerini anlayacaksın o insanın hayatında
Bu seni daha iyi hazırlar motive eder
Yolun açık olsun inşallah
Ohoo Yusuf devri kapansaydı Nuh'un zamanında kapanırdı güneş henüz batıdan doğmadı zamanındada firavunlar vardı sonra kuyudan bir Yunus çıktı ben onlar gibi olamam öyle büyük hedeflerim yok birkaç çocuğa çanta, ıvır zıvır alıp bir garibanın hakkını savunsam kar kar lakin Allah bu belli olmaz belki kuyudan çıkarmak için bir kul hazırlıyordur.
Hayır hedeflerini küçültürsen
İlk yorumuma verdiğin cevaptaki asi ve kararlı KIZA HAKSIZLIK ETMİŞ OLURSUN (TABİİ BEN O SUÇLAMALARI HAK ETMEDİM YA NEYSE CANIN SAĞ OLSUN :') Hayır ben büyük olmam deme o insanlar gerçek anlamda insan olmayı ders niteliğinde öğretiyor bizlere siyasi kitaplar oku kafanı çok karıştırmadan fazla da girip kaybolmadan çünkü bakmak ve görmek arasında fark vardır her şeye bakabilirsin ama herkesi göremezsin
Önemli olan görmektir bakmak değil 😉
Bu arada yazılar geç geldiği için iletişim kopukluğu yaşanmış sizin dediklerinizle benim anlattığım kısım örtüşüyor sadece siz daha karamsarsınız belkide uyarı amacıyla yazıyorsunuz, ben daha bardağın dolu tarafından bakan ve kararlı kısmındanım. Hakkımızda hayırlısı olsun deneyeceğim başarılı olursam ne ala. Selâmetle kalın.
Okuduğum kitaplar genelde siyasi, tarihle ilgili kitaplar zaten o yüzden etkilendim diyorum ya 🤣 Cin Ali okuyup cin olmaya karar verdim de diyebilirdim.
Umarım Olursun Umut Seninle Olsun 👍🙏
Ama siyasi çizgide yürümek siyasetin kirli olduğunu ve analiz yeteneğini geliştirir bir insanda
Sanırım sen analiz kısmını yüksek atlamışsın
İp atlama gibi ((':
Sistem hatası o sonradan yüklendi yazınız ve düşüncelerimiz değişti yani değişmeyen tek şey değişimin kendisidir sözüne güzel bir örnek oldu bazen kuyudan Yusuflarda çıkar her şey değişir:')
Dur Bi hesap yapayım 🙄 bu topraklarda 600 yıl artı 102 yıldır Bi Yusuf çıkmamış
Dolayısıyla hep kan akmış kardeş kanı adaletsizlikler diz boyu iken böyle ümit verici konuşman sevindirici ama...)
Karamsar düşünmiyim en iyisi dimi ama.
Dünya sultan Süleymana kalmamış peygamber efendimize kalmamış
Onamı kalacak sanki ((';