Defalarca başlayıp sonra namazı bir türlü devam ettiremiyorum. Bunun sebebi nedir? Ahir zamanda alnım secdeye değsin istiyorum günahlarımı telafi edemesem bile daha fazla hata yapmamak adına, Allah’a verdikleri nimetler için bunu yapmak bizim başlıca görevimiz. Namaz arkadaşlığı yapmak isteyen varsa beraber başlayalım 🌷 birbirimize hatırlatırız namazlarımızı falan çok iyi olur 🦋🍓
Kılıyorum. Öncelikle zorlanıyorsan sadece farzları kıl başta. Boşta isen o an ve kolayca kılabilirsen hemen kıl. Zaten çok zaman almıyor birkaç dakika sadece. İsteksiz hisedeceksin çok ama bunun üstüne gidip istemesen bile kilmaya devam et. 5 vakit olmasa bile ne kadar kılabiliyorsan devam ettir önemli olan gün atlamadan kıl 20-25 güne isteksizliğin çok azalır namaz kılma sayın artar inşallah zamanla 5 vakit de kılarsin
Elhamdülillah kılıyorum. bir işyerinde çalıştığımiz zaman işyeri sahibi ne derse onu yapıyoruz, kainatın sahibi de verdiği ömürde yapmamız gerekenler bildiriyor, bu yüzden dGünde 5 vakit dünyalık şeyleri düşünmeyi bir kenara bırakın beyin dinlensin. Rabbim 5 vakit kılmayı nasip etsin.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
7 ay
Bende senin gibiyim canım 😟 başlıyorum sonra yine bırakıyorum Allah affetsin.. nekadar şükretsek az bile sagliginiz yerinde hamd olsun.. ama seytan nefis dürtüyor.. daha doğrusu kafanın içi hiç rahat değil. Birde yoruluyorum nesle abirazdna ise gideceğim. Bahane olmaması gerek biliyorum ama işte.. belki en iyi sen anlarsın
Namaza başlama arzun yüreğinin temizliğini gösteriyor, bu çok güzel bir niyet 🌸. İstikrar sağlamakta zorlandığında kendine yüklenme; bu süreç sabır ve alışkanlıkla kolaylaşıyor. Küçük hedeflerle başla mesela, günde bir vakit kılmak bile güzel bir başlangıç 🕊️. Namaz arkadaşlığı düşüncen de oldukça motive edici, birbirinizi destekler ve hatırlatırsınız 🙏. Unutma, Allah senin niyetini ve gayretini görüyor; bu bile çok değerli 💜. Kendine nazik davran, bol bol dua et, bu süreç seninle güzelleşecek 🌟.