Namaz kılmak ıstıyorum ama cok tembelım tembellıgımı bı turlu engeleleyemedım duzenlı namaz kılanlar nasıl bunu basarıyor yardımcı olabılcek olan var mı? 5 vakıt namaz kılan var mı aranızda?
Cevabın nedir?
Allah ın izniyle kiliyorum.
Namaza başlayıp devam etmenin en güzel yolu ölüm rabıtası yapmak.yani öldüğünü dusuneceksin.Su an öldüğünü etrafında ki insanların ağladığını tenesir tahtasında seni yıkıyorlar ve cenaze namazını kılıp tabutla seni mezara götürüyorlar seni gömüp dua okuyup geri geliyorlar ve sen sorgu melekleri ile basbasa kalıyorsun bunları düşün orada sana soracaklari ilk sorunun namaz oldugunu düşün sonra dünyada yaptığın Allah ın razı olmayıp nefsini hoşnut etmek için yaptığın günahlArın varsa onları düşün bunların hesabını nasıl vereceğini düşün insaallah faydası olur bunun.nefsi arzuları dizginlemenin de Allah a itaat etmenin en kolay yolu ölümü düşünmektir.mutlaka öleceğiz ve mutlaka hesaba çekileceğiz.
Bunun dışında Allah sana her gün 5 defa kendisiyle buluşma fırsatı veriyor insanın Allah a en yakın olduğu an secde anıdır sana 5 vakitte 80 defa kendisine en yakın olacağın anı yasamani istiyor.bir insan için bundan daha güzel birşey olur mu. Rabbinin huzurunda ve ona en yakın olduğu yerde...bi insan aşık olduğu zaman nasıl sevdiği insanı görmek ister ona yakın olmak ister ışte Allah in buna çok daha layık değil mi sence...
Namaza yeni başlarsan şeytan senin aklına öyle şeyler getirecek ki hiç umursamaz onlari.sonra abdest alacaksın abdesti bozulacak gaz sıkışmasi olacak bunların hepsi şeytanın oyunu ...
Bir ibadetin tam olarak yerleşmesi için 40 gün yapmak gerekiyormuş sende şeytanın oyunlarına ve nefsine kanmadan 40 gün civarı kilarsan artik zorlanmadan kilabilirsin hatta kilmadigin zamanlar göğüs kafeslerini biri sıkar gibi olur vicdanın sizler.Çünkü KALPLER YANLIZCA ALLAH I ZIKRETMEKLE HUZUR BULUR...
Insaallah faydalı olur söylediklerim Allah sizlere kılmayı nasip etsin kilanlara da hakkıyla kılmayı nasip etsin.
Son bir tavsiye daha insana en çok zarar veren kötü arkadaştır seni Allah tan uzaklaştıracak herkesden uzak durman senin faydaya olur...94 Yorumla- +1 yıl
Eksi vermesi çok mu önemli...
- +1 yıl
Helal 👍🏻
En İyi Cevaplar
morgan kardes bu konunun burada yayınlanmasını ters bulmus.. Herhalde onun asktan anladıgı beserıyet.. ilahi aşk diye birşey duymamış mı? Aşkı da yaratan Allahu teala değil mi? aşktan anlasılan sey kız arkadasa ya da erkek arkadasa vurulmak mı? asıl aşk herseyı yaratana teslım olmak degıl mı? Kalbındekı erkek arkadasın veya kız arkadasına duydugun muhabbetı de o yaratmadı mı? Bizler karsı cınslere asıkken Alllaha dost olanlar kime aşıktı? Yaratanına değil mi? Yunus emreler mevlanalar seyyid abdulkadir geylaniler şah-ı naksıbendiler muhammed rasıt erollar bu mübarekler nasıl evliyaullah oldu? Allahu tealanın gören gözü işiten kulagı oldular? Beşeri aşkla mı ilahi aşkla mı? şimdi aşk diyilince seni yerinde saydıran beşeriyet aşkı mı konusulmalı yoksa seni makamlara yükselten Allaha yalastıran ilahi aşk mı? sen kalkmış bu konunun aşk katagorisi altında yayınlanmasının ters olduğunu söylüyorsun.. hangi katagori altında paylasmasını bekliyordun moda mı? Özür dilerim ama ters olan sen ve senin görüşün.
01 Yorumla- +1 yıl
Kardeş düşüncelerin çok güzel bizim anladığımız sevgi sadece kız erkek ilişkileri. onu da beceremiyoruz. insan sevdiğinin eline iğne batsa üzülür ama evlilik öncesi görüşmelerle mesajlamalarla sevdiklerimizi cehennemine odun atıyoruz. genç yaşta namaz kılıyorsanız en büyük aşkı bulmuşsunuz demektir. allah nefsimizin isteklerine yüz çeviren mümünler olmay8 nasip etsin insallah...
+1 yılÇok uzun zamandır kılıyorum ve namaz kadar mükemmel bir şey olmaz. insanı hiçbir şey bu kadar huzurlu etmiyo. ama tabiki bu seviyeye gelmek kolay olmuyo. bazen namaz kılmak istemiyo insan işkence gibi geliyo ama biliyosun ki bu şeytanın vesveseleri allah seni imtihan ediyo. nefsinin inadına kılıyorum sonra çok şükür bu ruh hali geçiyo. gerçekten KALPLER YALNIZCA ALLAHI ANMAKLA HUZUR BULUYO. onunla hergün buluşmak benim bütün sıkıntı ve üzüntülerimi bilen bir yaratıcıya bu şekilde ibadet etmek her insana nasip olabilcek bir durum ama ne yazık ki bazıları mutluluğu başka yerlerde arıyo...
30 Yorumla
Bize namazı emreden Yüce Rabbimiz, bizim en vefakâr dostumuz, en çok derdimizi dinleyen ve çaresini bulan sevgilimiz, her saniye bizi ikram ve hediyelere boğan sultânımızdır.
O öyle yüceler yücesidir ki, üzerimizdeki ikram ve ihsanını bir an kesse, bir saniye bile yaşayamayız.
İşte namaz, O Sultanlar Sultanıyla buluşmak, görüşmek, konuşmak gibidir mü’min için. Ezanı her dinlediğimizde hiç ertelemeden, şevk ve heyecanla Onun huzuruna koşmak gerekir.
Böyle düşünürsen eminim muhteşem bir şevkle kılıcaksındır...
60 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
25
Cevap
29Cevap
Bir süre öncesine kadar aynı dertten bende muzdariptim. Ne kadar istesemde sürekli olmuyordu, bir kaç vakti kaçırınca eksikmiş gibi hissedip tamamen bırakıyordum. Ramazanın bir ay öncesinde kesin bir karar aldım bu sefer ne olursa olsun bırakmaycam dedim kendi kendime. Ve çok şükür devam ediyorum. Yapman gereken şey önce kafanda netleştirmek evet ben bunu yapıcam! demek. İnan çok isteyince Allah nasip ediyor. Ve sonrası zaten tamamen huzur..
40 Yorumlaben 2 yıl boyunca vakit atlamadım ama sonra ne olduysa bi üşengeçlik olmuyo her gece içim sıkılıyo ya sabaha çıkamasam bukadar borçla napıcam diye.ara ara kılıyorum başlıyorum ama bir iki vakit kaçırınca hevesim gene gidiyor.iş yerimde müsait.bende senle aynı dertten muzdaribim.çok istiyorum ama yapamıyorum.keşke yapabilsem.
21 Yorumla- +1 yıl
Şeytan ümitsizliği verendir. Vazgeçme
Kazalarını kılmaya niyetlisin
Ama kılamadan bir aksilik oldu ve gittin
Allah merhametlidir
Belki affeder
Vazgeçme
Gizli Üye(36-45)+1 yılNamaz da Allah'ın emri! Tesettür de Allah'ın emri! "5 vakıt namaz kılan var mı aranızda?" soru sorulunca problem olmuyor. Ben "Tesettüre riayet eden var mı? namahrem erkekten kaçan var mı?" diye sorunca şikayet ediliyor ve sorum "provakatif paylaşım" diye kaldırılıyor. Anlamıyorum; namaz kılması gerektiğini bilen kadınlar, tesettüre girmek niye zorunuza gidiyor. Tesettür kelimesine neden bu kadar gıcıksınız? Tesettür en az namaz kadar Allah'ın emridir. Hani namazdan bahseden kadınlar, tesettürden neden rahatsız olurlar anlamıyorum. Soruyu soran arkadaşa değil, sözüm.
10 YorumlaDiğer konusunda 519 cevap paylaştı. kılıyorum. namazın verdiği o huzuru hiçbi şeyde bulamadım. ilk bir ay zorlandım herşey engel oldu ama o bir ay boyunca hiç kaçırmadan kılınca sonradan canın istemese dahi ki canının istememesi gibi bişey olmayacağından eminim ezan okunur okunmaz koşarak abdest almaya gidesi geliyor. tavsiye ederim sinir stres gibi sorunlarım çok çok azaldı
60 Yorumlaİbadetin gizlisi makbuldür. Kılıyorum diyerek reklam ve gurur yapmanın bir manası yok, kılmıyorum diyerek insanları kılmadığına şaid etmiş olursun ayrıca. Aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık.
12 Yorumla
Soran+1 yıldopru
- +1 yıl
Kardeş belki bilmiyorsundur ama farz olan ibadetlerde riya olmaz. mesela bir sadaka versen onu allahla senin aranda bırak çünkü nafile ibadet. ama farz ibadette riya olmaz bu yanlış bilinen bir bilgi...
bu sorunun aşk katagorisinde olması biraz ters olmuş sanırım :).
bu yaza kadar bütün vakitleri kaçırmadan kılardım.
hatta kuşluk gibi nafile namazlarıda yeri geldiğince kılıyordum.
fakat bende birden bir soğuma oldu. niyeyse :S 3 cumadan birine gider oldum bu aralar.00 YorumlaBöyle bir isteğe talip olman bile güzel bu bir başlangıç olur inşallah senin için. İstemek yetmiyor ama Allah amellere de bakıyor biliyorsun. Kendine sık sık Şeytan seni mutlu etmeyeceğim demelisin. Şeytanı sevindirmeyeceksin hatta namaz kıldığında ona galip geldiğini düşünüp sevinmelisin seni motive eder. Ayrıca Namaz ile alakalı kitaplar var. Bu arada sabah namazına kalkamayan arkadaşlar için de tavsiyemiz olsun nacizane cemil tokpınarın sabah namazına nasıl kalkılır diye bir kitabı var..
00 Yorumlakılıyorum ama senin beyninde aklında biten bi olay sen kılıcam desen ne amaçla ne için yaptıgını bilsen başlarsın ve birdaha bırakmamak üzere devam edersin herşey içinin isteyip istememsinde bitiyo eşytanan uymamakta var şeytan sürekli görevde ona göre:)
00 Yorumlabi ara kılıyordum..hatt çift kılıyordum geçmiş seneler için..ama yoğun çalışınca olmuyor malesef..tavsiyem ilk başlarda farzları kıl..bıkma alış diye söylüyorum..sünnetleride devam et sonra..bi bakmışsın çift vakit kılıyorsun..azmet arkadaşım..ahirette ilk namazdan sorulacağız..unutma..
04 Yorumla- +1 yıl
:))))))))))))))))))))))))))))))))))
bi ay gibi bi süre kılsan bırakamazsın zaten emin ol namaz huzur yaa
emin ol40 Yorumla
+1 yılnamaza başlamak istemen çok güzel bir sey,ben kılıyordum bazı olaylar yaşadım ve nefsime yenildim..ama allahın izniyle tekrar dönecem namaza ..bu bir tutku gibidir ,başlarsan anlarsın ne demek istediğimi
20 YorumlaBir alıştınmı zaten o seni bırakmıyor emin ol. üniversitede zamanımda hepsini kılıyordum şimdi yok ve çok huzursuzum iş güç derken kayıp gidiyor hayat :(
20 Yorumla
+1 yılzeynep58yasemin maalesef çoğusunu her vakit yapamıyorum. rizeli işte:)) ayrıca herkesin ibadeti kendine saklıdır kimse buraya dökmek zorunda değildir ki buralara onları anlatacak kadar basit şeyler olmadığını düşünüyorum.
00 YorumlaBirileri hayır namaz kılmıyoruz deseler; kesin hemen eksi yağmuruna tutulurlar buna eminim.Ayrıca din ve kulluk benimle Allah arasında bir şeydir ve burada özelimi açıklamam.Hatta kimseye özelimi açıklamam.
14 Yorumla- +1 yıl
Burada eksi yağmuruna tutulmanın ne önemi var .. Önemli olan Allah katında eksi almaman kardeşim umarım tez vakitte başlarsın ..
- +1 yıl
Bu soru seni bu kadar sinirlendirecek ve nefsine ağır gelecekse niye cevaplıyorsun . Klıyorsanda Allah kabul etsin . Sana dua etmekle hata mı ediyorum ?
+1 yılKılmaya çalışıyorum. ama mesai saatlerinde kılmam zor oluyor. Bazıları kazaya kalıyor. Bir yerden başlaman lazım sadece. İcinden gelir sonrası da.
21 Yorumla- +1 yıl
Walla 4 yıl geçmil aradan
Belki değişmişsinizdir ama ben yinede söyliyeyim
Namazın hiçbir şekilde mazereti olmuyo
+1 yılbende dürüstçe söylüyorum 2 yıl evveline kadar kılardım ama iyice uzaklaştım o halimden.
O eski halimden eser yok şimdi..ızdırap içinde yorgunum şimdi..01 Yorumla- +1 yıl
Niye?
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Üniversitede kılardım ama şimdi nedense kılamıyorum. Başlayıp bırakmak daha kötü valla.
Ama sende keşke ben kılıyorum diyip belirtmeseydin site çalkalanır şimdi ibadetin gizlisi hoştur.14 Yorumla- +1 yıl
yanlış anlaşılabilirim haklısın :/ sadece sizi merak ettim acaba neim gibi sonradan kılmaya başlayanlar var mı diye..neyse Allah herkesin ibadetini kabul etsin ..
- +1 yıl
Nafile ibadetin gizlisi hoştur ama. Mesela farzları sen yaptığını söyle ki başkalarına da vesile olursun belki. Mesela verilen sadaka söylenmez ama zekat söylenir. Sadaka nafile bir ibadettir ama zekat farzdır. Namaz kılmak için de teşvik için söylenebilir. Kimin neyden nasipleneceği hiç belli olmaz...
- +1 yıl
şansız : teşekkür ederim benim niyetim de o yöndeydi ..çünkü namaz da farzdır
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. bu tür şeyleri genelde konuşmayı sevmiyıruz içimizde yaşıyoruz ben kulluğumu yeterince yerine getiremesemde seninde getirmediğin apaçık belli bence
21 Yorumla
+1 yılkılıyorum 5 vakit istersen yardımcı olabilirim ama böyle duvardan duvara olmaz istersen mesaj at yarımcı olim İmam Hatip Mezunuyum
10 YorumlaKılmıyorum ama neden kılmıyorum bi bahanem de olamaz :( Cuma namazlarına gidiyorum sadece.Beş vakit namaz kılıp düzgün olanları takdir etmek lazım. Helal olsun...
00 Yorumlabilmişlik yapıyorum herkesin inancıda neler yaptığı da kendinedir kul ile allah arasındadır bildiğim kadarıyla da söylenmeside hoş karşılanmaz başkasınıda bağlamaz gizli kalması uygundur
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok iyi yapıyorsun kardeşim nasıl yemek yiyoruz vucudumuzu beslemek için ruhuda beslemek lazım yoksa tıkanıyo insan bi yerden sonra bana gelince malesef arada sırada kılıyorum
30 Yorumlamalesef kılmıyorum.kılamıyorum demıcem cunku yılda nerdeyse 12 gun edıyor namaza ayrılan vakıt.
00 Yorumla8 yasinda baslamistim 1 yil duzenli kiliyordum sonra biraktim ara sira kilmaya basladim hep oyle devam etti ama simdi duzenli kiliyorum hamd olsun
30 Yorumlakilmaya calisiyorum sabah namazinada kalkiyorum ama bazen aksiyor arada 2,3 gun kilmadigim oluyor
00 Yorumlabenimde huzura ermem lazım tavsiyesi olan var mı. günahım çok ne yapmalıyım.
12 Yorumla- +1 yıl
Namazın nasıl doğru kilindigini iyice arastir ve hemen abdestini alıp kılmaya başla. Namazın bittiğinde bütün günahların için tövbe et 😊Unutma ki Allah tum gunahlari affeder.. Namazı kılmaya usendigin zamanlarda ölümü düşün.. Allahın
izni ile huzura ereceksin..😊😊Allah kabul etsin. - +1 yıl
Tövbe yaptınmı bitti
Ama samimi bir tövbe..
Diğer konusunda 554 cevap paylaştı. Elhamdülillah kılıyorum.
60 Yorumlacuma ve sabah namazları sadece diğerlerine fırsat yaratmaya çalışıyorum :)
00 YorumlaAllah'ın bildiğini kuldan saklamaya gerek yok hiç bi görevimi yerine getirmiyorum
01 Yorumla- +1 yıl
umarım tez vakitte başlarsın .
+1 yılönceden kılıyodum ama bıraktım inşallah yine başlıycam
00 Yorumlabende istiyorum ama şeytan bir türlü yakamı bırakmıyor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl6yıldır kılıyorum ama söylemek doğru olur mu bilemedim
20 Yorumla
+1 yılvakit buldukça ve özel günlerde
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkılmıyorum.5 vakit kılmak isterim ama olmuo.bayramdan bayrama namaz kılıyorum sadece.
01 Yorumla- +1 yıl
Rabbim hiyadet versin kardeşim umarım geç olmadan başlarsın .
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. cumadan cumaya malesef.. :(
00 Yorumlasabah namazını...o da o saatlerde uyandığım için..
00 Yorumla
+1 yılKılmıyorum.
Bakalım kaç eksi alacam!10 Yorumlahemen basla korkam sakın ol
00 YorumlaCuma namazlarına gidiyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
inşallah 5 vakitte kılarsın .
- +1 yıl
Yemek yemeği hiç bıraktığınız zamanlar oldumu?
- +1 yıl
Ama akşam yine yemek yediniz
Yemeği bıraktınızmıdan kastım
Yani namazdaki gibi
5 vakit kılmıyorsunuzya yani 1 gün
Aynı şekilde
Kılmadığınız günler sayısınca yemeği bıraktınızmı hiç?
Diğer konusunda 845 cevap paylaştı. bugun basladım tekrar...
00 YorumlaÇok boşladım.
Kılmıyorum maalesef.12 Yorumla- +1 yıl
Kurandaki ayetler pek ciddiye alınmıyor sanırsam.. Aman girer çıkarız ne olcak dimi? cehennem azabı?
Diğer konusunda 303 cevap paylaştı. sadece cuma namazlarını kılarım
11 Yorumla- +1 yıl
Diğerleri noldu?
+1 yılsabah namazlarını kaçırıyom ya :(
11 Yorumla- +1 yıl
Alarm kur :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılkılıyorum bennn 1 yıl olduu
10 Yorumla
+1 yılkılmıyorum
21 Yorumla- +1 yıl
Niye?
seni ilgilendirmiyor
30 Yorumla
+1 yılKılmıyorum :/
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılnamaz kılarken eğreti duruyorum :((
10 Yorumla
+1 yılhayir maalesef.
00 YorumlaMaalesef hayır
03 Yorumla- +1 yıl
Rabbim hiyadet versin kardeşim umarım geç olmadan başlarsın .
- +1 yıl
Sebep?
Gizli Üye(36-45)+1 yılmaalesef kılamıyorum ..
01 Yorumlakılmıyorum
10 YorumlaKılmıyorum.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkılmaya çalışıyorum
10 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!