Müsait misiniz diye sormadan gelmek isteyen kayınvalideniz olsa ister misiniz?

Biz eltimle aynı binadayız; eltim 4. katta oturuyor , ben bodrum katta oturuyorum.
Eltim 9 senelik evli, iki oğlu var — biri 6, biri 4 yaşında. Ben 1.5 senelik evliyim, çocuğum yok.

Zaten senelerdir daha ben eşimle tanışmadan öncesinde bile eltime ne zaman gelecek olsa, yola çıktığında arayıp öylesine aradım diyip haber edermiş. Bu arada Tekirdağ’da yaşıyorlar. Öncesinde bu binada yaşıyorlarmış kayınpederim emekli olunca iki görümcemi de ( biri 15 , diğeri 19 yaşında) alarak gitmişler. Gitmişler ama sözde aslında kaynanam bir evi hiç yokmuş gibi her fırsatta bu tarafa geliyor. Ben daha onun evine o kadar gitmemişimdir.

Eltim zaten yıllardır bu durumdan rahatsız şimdi artık bende eltimin ben daha nişanlıyken anlattığı şeyleri birebir görünce cidden rahatsız olmaya başladım.
o kadar alışılmış bir hâl almış ki, sanki normalmiş gibi geliyor artık eltime ha tabii ki bu kendince kafasına takmadığı sıkıntı yapmadığı anlamına gelmiyor.

Oysa insanın kendi evi kendi alanı sonuçta. Müsait olsam zaten “gel” derim ama habersiz gelen biri olunca hem hazırlıksız yakalanıyorsun hem de içinden gelen o ağırlama isteği kalmıyor. Bir telefon edip sormak bu kadar zor olmamalı bence. Bu arada telefon edip sormak demişken öyle müsait misiniz demiyor ben zaten geleceğim diyor.

şimdi okullar ara tatile giriyor ya hemen soluğu burada alacak. Diğer türlü kızının okulu var diye gelemiyordu diğeri zaten üniversite okuyor yurtta kalıyor.
kızını da alıp geliyor. Mesela geliyor ya şunu da yapmıyor ben 2 gün sende 2 gün de sende kalıcam da demiyor. Belirsiz yani. Keyfine göre hareket ediyor.
Çoğunlukla hep geldiğinde ilk olarak eltime gider ben zaten gelmiş olduğunu sonradan öğrenirim.
ve mutlaka çağırmamı bekler. Gelir ve ben yine ısrar edip kal derim. Lütfedermiş gibi ee tamam bari kalıyım der ama bana akşam üstü yemek hazır olduğunda iner. Ben masayı hazırlarım, yemekleri yeriz aa bir tabak bile kaldırmaz gider koltuğa oturur.

Ben o sırada bulaşıklarla uğraşırım asla karışmaz. ( evim amerikan mutfak benim ve darlanıyorum böyle olunca da. Bir yandan masayı kaldır , tezgahı topla , makineyi yerleştir bir yandan çaykolik kendisi çay demle bir yandan tv sesini çek.. cidden ögg geliyor. Bir de var ya bazen torunlarıyla iniyor ya o zaman beni yerin dibine atsınlar istiyorum. Onlar durmuyor, birisi youtube açıyor bangır bangır ben mutfak kısmında yemek yetiştirmeye çalışıyorum evim oluyor 180 derece falan.. mutfak tarafında bir pencere falan yok.
ya böyle bakın kaynanam da bacak bacak üstüne atıp telefonda geziniyor ya çocuklara dur bile demiyor ya onu böyle kesesim geliyor.

Müsait misiniz diye sormadan gelmek isteyen kayınvalideniz olsa ister misiniz?