Diyelim ki kız ya da erkek arkadaşını öldürdü? Onun zarar görmemesini istemek insanlık mı?
Fotoğraftaki olay emsaldir bunu baz alarak yorumlamayın...

Diyelim ki kız ya da erkek arkadaşını öldürdü? Onun zarar görmemesini istemek insanlık mı?
Fotoğraftaki olay emsaldir bunu baz alarak yorumlamayın...
sucunu ortbas ederdim. elimden gelen her seyi yapardim, insan basina gelmeden konusur adalet kılıcını elinde tasiyor zanneder ama koruma icgudusu bu ve herkeste var. yaptigim 7 8 aylik stajyerlikte bile bunu hissettim muvekkiline karsi dahi korumacı bir yaklasimla hareket ediyorsun colugum cocugum o konumda olsa neler yapardim hayal dahi edemiyorum bunun bir sınırı olmazdi muhtemelen
Aslında öyle bir durumda dolaylı olarak çocuğunuza kötülük yaptığınızın farkında mısınız
@kralkobrax21 hayir
İşte senin gibi düşünenler yüzünden binlerce anne evlat acısı çekiyor.
Peki ya senin evladını öldüren bir katili anne ve babası savunsa ne yaparsın.
@kralkobrax21 yapacagimi soyledigim seyin dogru oldugunu iddia etmiyorum ama birisini öldüren cocugunu korumaya calisan anneye babaya hukuk dahi ceza vermez. icgudu bu. yanlis da yapsa korursun
Bu da güçlülerin yasalaştırdığı bir şey.
Münevver Karabulut olayında da aile suçu örtbas etmişti.
Empati kurmayı bilmeyenler toplumu bozuyorlar.
Kendi çocukları suç işleyince koruyorlar ama kendi çocuklarına bir şey olunca da kıyameti koparanlar da yine onlar.
@kralkobrax21 abi cok normal degil mi sence de bu? senin karnın acken acların halinden anlarsin ama tokken acları düşünmezsin mesela. dogru degil ama gercek bu. senin kanindan canindan birisi bir suc islese de korumaya calisirsin. devlet bulur cezalandirir o ayri konu
Öncelikle çocuğumu yetiştirirken onun ileride böyle biri olmaması için elimden geleni yaparım, fakat Allah korusun benim yetiştirme biçimime rağmen böyle bir şey yaparsa, benim için affı yoktur, çocuğum da olsa cezasını çekmeli.
Annelik duygularını göz önünde bulundurmak sadece çocuğunun yaptıklarına rağmen onun hatasını ört pas etmek değil, onu öldürdüğü kişinin de bir Annenin çocuğu olduğunu düşünerek hareket etmektir.
Suçun cezasını çekmeli, o yüzden adalete teslim ederim.
Böyle bir durumda en doğrusu adaleti sağlamaktan yana olurdu. Ebeveyn olarak çocuğunu koruma içgüdüsü elbette çok güçlü ama doğru olan, çocuğun yaptığı bu ağır suçun sorumluluğunu almasını sağlamak. Örtbas etmeye çalışmak sadece geçici bir çözüm olur ve gelecekte daha büyük vicdan azaplarına neden olabilir. Bir insanı öldürmek çok ciddi bir durum ve bunun bedelini ödemeden hayata devam etmek mümkün olmamalı. Sevginle ona destek olabilirsin ama adaletin yerini bulmasına da yardımcı olmak insanlık adına çok değerli. 🌿
Cevap
3Cevap
İnsan evlat sahibi olmadan net bir şey diyemez bu konu hakkında. Ama adaletten yanayım tabi. Ama sevdiklerin olunca nasıl olur bilemedim
Bildiğim kadarıyla birinci dereceden yakınlarını savunmak, saklamak veya korumak suç değil.
Kendi elimle teslim ederim
Adammm
O anki ruh halime bağlı
Adalete teslim ederim.
Benim bu ülkeden umudum gerçekten yok artık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?