Hiç dinlemeden, bilip bilmeden bir insanı yargılar mısınız? Yoksa, önce dinlemeyi mi tercih ederseniz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç dinlemeden, bilip bilmeden bir insanı yargılar mısınız? Yoksa, önce dinlemeyi mi tercih ederseniz?

Düşmanla dahi empati yaparım, bazen bu yönümü çekilmez buluyorum, düşman benimle empati yapıyor mu diye düşünüyorum, nedense sanmıyorum. İnsanlar neden yargısız infaz yapar ki, düşmanlığından ötürü, cahilliğinden ötürü, işine öyle geldiği için, karşıdaki kendinden güçsüz olduğu için yapıyorlar. Birine kötü demek kolay, o insanın derinliklerini, yaralarını gör yiyorsa. Ondan bundan duyduklarınla birine düşman olmak kolay lakin laf taşıyan kişi de dürüst olamaz. Beni yargısız infaz edenlere kendimi anlatma tenezzülünde, külfetinde bulunmuyorum, içinde bir gram adalet, insaf taşıyan kişi bana sorar "neden" diye ya da empati yapar benimle, bana beni savunma hakkı verir kibirini bir tarafa bırakıp, insan bazen bakışlarıyla da yargısız infaz ediyor karşıdakine iğrençliklerle, egoyla bakarak, büyüklenerek baktığın o kişinin iç dünyasını, aslında nasıl bir kişi olduğunu, hikayesini biliyor musun, savaşlarını biliyor musun, yiyorsa kendinden güçlü gördüğüne yargısız infaz da bulun, ona o bakışı at lakin mabadları yemiyor. Bana yamuk yapan kişiyi dahi anlamaya çalışıyorum, kendi içimde onunla empati yaparak, bazen o kişiyi kendime karşı savunarak lakin bazı şeyleri anlayamıyorum, bazı yanlışları affedemiyorum, yok sayamıyorum, kimisi için cahil, toy ondan böyle diyorum, kendi içimde affediyorum, kimisini ise affedemiyorum, çünkü bazı hataların savunulacak yanı olmuyor.
Hayır ben yargılamam kimseyi ön yargım da yok önce dinlerim dinledikten sonra isterse yorum yapar fikrimi belirtirim zaten sevmediğim gereksiz biri ise hiç beklemem silerim direk hayatımdan ayda hatası büyükse
Cevap
5Cevap
Genelde insanları dinlemeden yargılamak bana göre değil
Hayır önce dinlemek daha iyi
Önceden yaptım bu hatayı anlamadan dinlemeden kırıyordum ama artık yapmam sadece onun dediklerini dinlerim
Önce dinlemek, hatta ilgili kişiyi dinlemek, sonra ne gerekiyorsa yapmak gerekiyor...
Aslinda yargisiz degildi. Ama haddime de degildi. O yuzden hatamin farkindayim. Herkesin kendi hayati, insaar neyun dogru oldugunu ya da yanlis oldugunu biliyor.. O yuzden tekrar etmek sacma oldu.
Yargisiz da yargili da yapmam. Bir kere haddi astigimi dusunuyorum.. Onda da Allahin gormesine siginiyorum.
Ön yargı en acımasızca yapılan şeydir, masum birine bir iftira atılması önü alınmayan sonuçlara yol açabilir.
Ne hakimim ne savcı. Ne yargılamak ne de infaz etmek bana göre değil. Bir kere haddim değil beni ilgilendirmiyorsa.
Bana sorulmadan karara varılmışsa, o konuda idam bile ederim. Ama hayatımdan yargıları çıkartalı çok oldu
Ben yapmam ama çevremdekiler çok yapıyorum bende sinirlenince tamam yanlış anladık demeleri daha çok sinir ediyor beni
Zarar verdiyse kimseyi dinlemem.
dinlerim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?